غذای کوشر چیست؟

غذای کوشر به هر نوع غذا یا نوشیدنی گفته می شود که قوانین رژیم غذایی یهودی به فرد اجازه خوردن آن را می دهد. این یک سبک آشپزی نیست. حفظ کوشر بسیار پیچیده تر از آن است. قوانین اساس غذای کوشر هستند.

هر قانون که ریشه در تاریخ و مذهب دارد، در مورد انواع غذایی که می‌توانید بخورید و نمی‌توانید بخورید، مشخص است. اگر بخواهید آن را کوشر بنامید، قوانین همچنین در مورد نحوه تهیه، پردازش و بازرسی مواد غذایی سختگیرانه هستند.

حفظ کوشر یک تعهد است. بر آنچه می خورید و طرز تهیه غذاها و استفاده از آشپزخانه و ظروف روزانه خود نظارت می کند. اما هر کسی می تواند غذای کوشر بخورد. احتمالاً در حال حاضر اقلام کوشر در انبار خود دارید.

آیا غذاهای کوشر فقط برای یهودیان است؟

همه یهودیان کوشر نگه نمی دارند، و غذاهای کوشر فقط برای یهودیان نیست. به عنوان مثال، برخی از نوشابه ها کوشر هستند و افراد با هر زمینه و مذاهب آنها را می نوشند.

آیا پیدا کردن غذای کوشر آسان است؟

تقریباً از هر غذا و نوشیدنی در جهان یک نسخه کوشر وجود دارد. تقریبا نیمی از غذاهایی که در یک بسته بندی پیدا می کنید، کوشر هستند. بسیاری از سوپرمارکت ها دارای بخش های غذای کوشر هستند.

محققان بر این باورند که قوانین رژیم غذایی یهودیان ممکن است اولین قوانین مربوط به غذا باشد. اصول کلی حفظ کوشر در تورات، بخشی از کتاب مقدس یهودیان آمده است. این دستوراتی دارد – به نام میتزوه – به عنوان راههایی برای اطاعت از خدا. حفظ کوشر یکی از آنهاست.

بیشتر بخوانید
انجیر: تغذیه، فواید

قوانین رژیم غذایی نسبت به آنچه تورات دستور داده است تغییر نکرده است، اما در طول سال ها رشد کرده اند تا با تکنولوژی همگام شوند.

ساده شروع می شود. غذاهای کوشر به سه دسته تقسیم می شوند: گوشت، لبنیات و «پارو» که گاهی اوقات «پارو» نوشته می شود.

گوشت. گوشت کوشر از حیواناتی تهیه می‌شود که سم‌های شکافته دارند – مانند گاو، گوسفند و بز – و جویدن آن‌ها. وقتی این نوع حیوانات غذا می خورند، غذای نیمه هضم شده (کاد) از معده باز می گردد تا دوباره بجوند. به عنوان مثال، خوک ها سم های شکافته دارند، اما آنها را نمی جوند. پس گوشت خوک کوشر نیست.

قانون رژیم غذایی یهودی بر روش کشتار و فرآوری و تجهیزات کشتارگاه حاکم است. اگر حیوان به طور طبیعی بمیرد گوشت کوشر نیست. قسمت های خاصی از یک حیوان، از جمله انواع چربی، اعصاب، و تمام خون، هرگز حلال نیستند.

لبنیات. تمام محصولات لبنی مانند شیر، کره، ماست و پنیر باید از یک حیوان کوشر تهیه شوند. تمام مواد تشکیل دهنده و تجهیزات مورد استفاده برای تولید آن نیز باید کوشر باشد.

قدیمی ها. این دسته برای غذاهای کوشر است که گوشت یا لبنیات نیستند. همه چیز از تخم مرغ و ماهی گرفته تا میوه ها، سبزیجات، پاستا، قهوه و غذاهای بسته بندی شده را پوشش می دهد.

در زیر این سه لایه قوانین متعددی وجود دارد. در اینجا فقط چند مورد است:

  • شما نمی توانید شیر و فرآورده های گوشتی را همزمان بخورید، آنها را روی یک ظرف قرار دهید، یا آنها را با همان ظروف تهیه یا مصرف کنید. همچنین برای خوردن شیر بعد از گوشت باید مدت زمان مشخصی صبر کنید و بالعکس.
  • ماهی کوشر است اگر هم باله و هم فلس داشته باشد، مانند ماهی قزل آلا، باس یا قزل آلا.
  • موجودات دریایی که باله و فلس ندارند، اهلی نیستند. این شامل صدف، خرچنگ، میگو و خرچنگ است.
  • فقط چند پنیر کوشر هستند. به این دلیل که آنها حاوی آنزیمی به نام مایه پنیر هستند که از معده گاوها می آید. پنیر کوشر نمی تواند مایه پنیر حیوانی داشته باشد.
بیشتر بخوانید
عسل خام و عسل معمولی چه تفاوتی دارند؟

غذاهای گیاهی

غذاهای گیاهی هموار هستند، اما آنها مجموعه ای از دستورالعمل های کوشر خاص خود را دارند:

نان و غلات. غلات مورد استفاده برای پخت نان کوشر هستند، اما نان تنها در صورتی کوشر است که دارای گواهی کوشر باشد. این برای اطمینان از اینکه فرآیند پخت مواد غیر کوشر اضافه نمی کند و تجهیزات مورد استفاده برای پخت با چربی یا روغن حیوانات چرب نشده است.

میوه ها و سبزیجات. محصولات تازه ضخیم هستند، اما شما باید قبل از خوردن آن را از نظر وجود حشرات بررسی کنید، زیرا آنها خوش طعم نیستند. اگر چیزی پیدا کردید، می توانید آنها را بشویید. محصولات کنسرو شده یا منجمد اگر با استفاده از تجهیزات یا مواد غیر کوشر فرآوری شده باشند، کوشر نیستند.

مغزها، دانه ها و روغن ها. آجیل و دانه ها در شکل طبیعی خود کوشر هستند. اما اگر پردازش شده باشند، باید گواهی کوشر داشته باشند. روغن ها باید از موادی تهیه شوند که در وهله اول کوشر بودند، سپس برای اطمینان از عدم تماس آنها با مواد غیر کوشر در هنگام فرآوری، گواهی کوشر دریافت کنند.

بیشتر بخوانید
پنیر بری فواید شگفت انگیز سلامتی و حقایق تغذیه ای

شراب. برای کوشر بودن، شراب باید تحت قوانین سختگیرانه تهیه شود و توسط یک خاخام ارتدکس تایید شده باشد.

محدودیت های غذایی کوشر

در طول عید فصح یهودیان محدودیت های اضافی اعمال می شود. علاوه بر سایر دستورالعمل‌های کوشر، یهودیان چیزی را با غلاتی که بالا رفته یا تخمیر شده نمی‌خورند. به این غذاهای ممنوعه “چامتز” می گویند.

  • غذاهایی که برای عید فصح مناسب نیستند عبارتند از: نان، پاستا، آبجو، مشروبات الکلی و غیره.
  • تنها محصول غلاتی که ممکن است برای عید فصح کوشر باشد، ماتزه است و باید گواهی شود.
  • غذاهای فرآوری شده، از جمله ماتزا، باید دارای برچسبی باشند که می گوید برای عید پسح کوشر هستند. به دنبال یک “P” در کنار مهر و موم باشید که صحت آن را تأیید می کند.
  • گوشت کوشر، ماهی، مرغ و محصولات تازه تا زمانی که با چامتس تماس نداشته باشند، برای عید فصح مناسب هستند.
  • یهودیان ناظر آشپزخانه، ظروف، قابلمه، تابه و ظروف خود را تمیز می کنند تا مطمئن شوند که اثری از چامتز ندارند.
گواهینامه های کوشر روی بسته بندی هر محصولی که کوشر محسوب می شود وجود دارد:

  • A “K” به معنای تایید شده کوشر است. اگر “K” در یک دایره باشد، به این معنی است که شرکت گواهی OK Kosher محصول را به عنوان کوشر تایید کرده است.
  • وقتی یک “D” بعد از “K” وجود دارد، به این معنی است که محصول دارای لبنیات است یا تجهیزات پردازشی که این غذا را مدیریت می کند، لبنیات را نیز کنترل می کند. قوانین مربوط به محصولات لبنی زمانی اعمال می شود که شما آن ماده را می خورید. به عنوان مثال، شما نمی توانید آن را با گوشت بخورید.
  • کلمه “pareve” یا “parve” بعد از نماد kosher به معنای خنثی بودن آن است – نه لبنیات یا گوشت، اما همچنان کوشر. “U” در دایره به همین معنی است.
  • “P” به این معنی است که این محصول برای عید فصح یهودیان که قوانین رژیم غذایی خاص خود را دارد مناسب است.
بیشتر بخوانید
فواید کیوی برای سلامتی
اکثر یهودیانی که کوشر نگه می دارند این کار را به این دلیل انجام می دهند که تورات چنین می گوید، نه به دلایل سلامتی. اما نمادهای کوشر روی محصولات به این معنی است که هر ماده، حتی افزودنی های غذایی، با مقررات سختگیرانه مطابقت دارد. به ویژه اگر به برخی مواد غذایی مانند محصولات لبنی حساسیت دارید، مفید است.

اگر گیاه خوار یا گیاهخوار هستید، ممکن است از برچسب های غذایی کوشر قدردانی کنید. بسته‌بندی مواد غذایی کوشر باید به زمانی که غذا از تجهیزات مشترک با گوشت یا لبنیات استفاده می‌کند توجه داشته باشد.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه