کره یک محصول لبنی مغذی است که از شیر به دست می آید. از شیر تهیه می شود و حاوی ۲۰ درصد آب و ۸۰ درصد چربی باقی مانده آب پنیر یا مواد جامد شیر است. این عمدتا از لاکتون ها، اسیدهای چرب، تری گلیسیرید، دی استیل و دی متیل سولفید و متیل کتون تشکیل شده است. این اجزاء مسئول طعم هستند. کره بیشتر از شیر گاو به دست می آید. اما می توانید کره را از شیر گاومیش، گاومیش، گوسفند و بز نیز بپزید.
کره معمولاً در نتیجه کوبیدن شیر یا خامه است. در این فرآیند، چربی را از دوغ جدا می کند. نوع تولید شده نیز گاهی حاوی رنگ های خوراکی و نمک است. وقتی از گاو به دست می آید، زرد طلایی است و می توانید کره سفید رنگ را از شیر گاومیش تهیه کنید. نقطه دود کره ۱۲۷۰ درجه سانتیگراد است.
کره معمولاً با حرارت دادن ذوب می شود، در دمای کمتری سفت می شود و کره وقتی در یخچال قرار می گیرد به یک جامد سخت تبدیل می شود. کره منبع طبیعی ویتامین های محلول در چربی مانند A، D، E و K است. چربی های محلول در کره به راحتی قابل هضم هستند. حاوی چربی های اشباع و غیر اشباع است.
از بین بردن آب و مواد جامد شیر باعث می شود کره شفاف شده که معمولاً به عنوان قیسی شناخته می شود. تهیه قیمه در خانه در هند و سایر کشورهای آسیایی نسبتاً رایج است. نقطه دود روغن قیمه بالاتر از کره است و برای پخت و پز، سرخ کردن و سرخ کردن غذاهای خاص مناسب تر است.
یادداشت HealthifyMe
نان تست و کره یک ترکیب صبحانه محبوب جهانی است. به غیر از کره مبتنی بر شیر، انواع مختلفی از کره مبتنی بر آجیل در سراسر جهان موجود است. همچنین از کره برای تهیه ساندویچ، پنکیک و نان تخت برای صبحانه استفاده می شود. یک بشقاب سالم باید حاوی کربوهیدرات، فیبر، چربی خوب و پروتئین باشد. بنابراین، یک ترکیب ساده مانند نان چند دانه برشته شده با کره و تخم مرغ و روی آن مقداری گوجه فرنگی و خیار تمام مواد مغذی را در اختیار شما قرار می دهد و احساس سیری می کنید.
مشخصات تغذیه ای کره
USDA شواهد تغذیه ای زیر را برای ۱۰۰ گرم کره بدون نمک ارائه می کند:
- انرژی: ۷۱۴ کیلو کالری
- پروتئین: ۰ گرم
- لیپید (چربی): ۷۸.۵۷ گرم
- کربوهیدرات: ۰ گرم
- ویتامین A: 2857 IU
- کل اسیدهای چرب اشباع شده: ۵۰ گرم
- اسیدهای چرب ترانس: ۵-۱۰%
- کلسترول: ۲۱۴ میلی گرم
خواص تغذیه ای کره
کره منبع برجسته چربی است. ۱۰۰ گرم کره بدون نمک حاوی حدود ۷۸.۵۷ گرم لیپید است که توسط USDA تهیه شده است. اما از حدود ۸۰ درصد چربی و ۲۰ درصد آب تشکیل شده است. این شامل ۷۰٪ چربی اشباع، ۲۵٪ چربی های تک غیراشباع، ۵ تا ۱۰٪ اسیدهای چرب ترانس و ۱ تا ۲٪ چربی های چند غیر اشباع است. با این حال، محتوای آن از نوع شیر متفاوت است.
اسیدهای چرب ترانس مانند CLA (اسید لینولئیک مزدوج) در برابر رشد تومورهای سرطانی دفاع می کنند و به کاهش چربی در بدن کمک می کنند. اسید بوتیریک نیز در کره وجود دارد که یک عامل ضد التهابی است. علاوه بر این، در درمان اختلال کرون مفید است و به کاهش علائم IBS (سندرم روده تحریک پذیر) کمک می کند.
پرهیز از مصرف برخی از غذاهای پر چربی اشباع شده کار بیهوده ای است. با این حال، طبق برخی مطالعات، محصولات لبنی و چربی های لبنی دارای فواید قلبی متابولیک هستند.
کره سرشار از ویتامینهای ضروری و مواد معدنی است، ارتقاء سلامت کره سرشار از چندین ویتامین محلول در چربی مانند A، E، D و K است. ویتامین A به بینایی مناسب کمک می کند تا پوستی سالم داشته باشد و ریزش مو را به حداقل برساند. ویتامین E خواص آنتی اکسیدانی بدن را تقویت می کند و در حذف مواد سمی در خون مفید است.
کره سرشار از ویتامین K است. ویتامین K2 باعث ثبات ساختار استخوان و غضروف می شود. تقویت سنتز کلاژن و خاصیت ارتجاعی بافت در استخوان ها. ویتامین K1 و K2 عمدتاً در کره وجود دارد تا گردش خون مناسب را بهبود بخشد و به کاهش احتمال بیماری های قلبی عروقی و سکته کمک کند. ویتامین B12 که به نام کوبالامین نیز شناخته می شود، موجود در کره به افزایش درصد هموگلوبین در خون و تبادل اکسیژن کمک می کند. این ماده عمدتاً در ماهی، تخم مرغ، گوشت و محصولات شیر وجود دارد.
کره منبع عالی پروتئین و کربوهیدرات ممکن است حاوی پروتئین آب پنیر باشد. به طور کلی، کره از مقدار ناچیزی پروتئین و کربوهیدرات تشکیل شده است.
فواید کره برای سلامتی
مدیریت وزن
کره از اسیدهای چرب با زنجیره بلند تشکیل شده است که باعث افزایش چربی در بدن شما نمی شود. همچنین منبع غنی ید است. این اسیدهای چرب با زنجیره بلند توسط روده کوچک جذب شده و در کبد ذخیره می شوند. انرژی فوری به بدن می دهد و به مدیریت وزن کمک می کند.
بر اساس یک مطالعه، غدد تیروئید برای عملکرد به ید نیاز دارند. هورمون تیروئید به افزایش متابولیسم کمک می کند و هورمون تیروئید به حفظ وزن مناسب کمک می کند. مطالعه دیگری نشان داد که کره از اسیدهای چرب خوب تشکیل شده است. کره گاوهای تغذیه شده با علف دارای اسیدهای چرب مانند CLA (اسید لینولئیک مزدوج) است که از رشد تومورهای سرطانی دفاع می کند و به کاهش چربی در بدن کمک می کند.
کره عملکرد دستگاه گوارش را تقویت می کند
بر اساس تحقیق، بدن برای محافظت از سلول های روده و ارتقاء عملکرد تمیز و قوی گوارشی به کلسترول غذایی نیاز دارد. کره از نوع خاصی از لیپیدها به نام گلیکوسفنگولیپید تشکیل شده است. در برابر عفونت های دستگاه گوارش مفید است، به تقویت مدفوع نرم کمک می کند و از علائم IBS جلوگیری می کند.
به تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند
آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب غیراشباع موجود در کره برای حذف مواد شیمیایی سمی از بدن ما ضروری هستند. همچنین به عنوان یک عامل ضد میکروبی و ضد قارچی عمل می کند. بنابراین، به از بین بردن یا جلوگیری از رشد و فعالیت میکروب های مضر کمک می کند. همچنین به عنوان یک عامل مقاوم در برابر تومور عمل می کند و به جلوگیری از احتمال تومور کمک می کند. کره، شیر مادر و روغن نارگیل منابع غذایی طبیعی اسید لوریک هستند.
یک مطالعه نشان داد که اسید لوریک موجود در کره به عنوان یک عامل ضد ویروسی عمل می کند. این به پیشگیری از علائم STD (بیماری های مقاربتی) مانند HIV/AIDS، زگیل تناسلی و تبخال کمک می کند.
جلوگیری از پوسیدگی دندان و سلامت استخوان
کره منبع برجسته ویتامین K1 است و K2 نقش مهمی در پوسیدگی دندان دارد و به بهبود سریع استخوان پس از آسیب کمک می کند. طبق تحقیقات، ویتامین K2 و ویتامین D ثبات ساختار استخوان و غضروف را فراهم می کنند و همچنین به سنتز کلاژن و خاصیت ارتجاعی بافت در استخوان ها کمک می کند.
افزایش رشد و توسعه
مواد مغذی موجود در کره برای رشد و نمو کودکان ضروری است و برای رشد مغز استخوان ضروری است. علاوه بر این، طبق یک مطالعه که تاثیر روغن و کره گاو بر حافظه را مرتبط می کند، درشت مغذی های موجود در کره به عملکرد مغز و سیستم عصبی کمک می کند. موشهای صحرایی ویستار.
کره همچنین به رشد فیزیکی بدن کمک می کند زیرا حاوی مقدار زیادی پروتئین است که ماهیچه ها را تقویت می کند. همچنین حاوی مقادیر کمی کلسیم، فسفر، نیاسین و ریبوفلاوین است که برای رشد کلی مفید است.
به پیشگیری از سرطان کمک می کند
کره سرشار از مواد معدنی کمیاب مانند سلنیوم است و به حذف ترکیبات سمی از بدن ما کمک می کند. یک مطالعه نشان داد که کره همچنین غنی از CLA (اسید لینولئیک مزدوج) است که در برابر رشد تومورهای سرطانی دفاع می کند.
تحقیق نشان می دهد که ویتامین K2 به جلوگیری از احتمال سرطان ریه، پروستات و سینه کمک می کند. علاوه بر این، می توانید از آن برای درمان آرتریت روماتوئید استفاده کنید و به کلسیفیکاسیون در شریان ها و رگ ها کمک می کند. علاوه بر این، عملکردهای حیاتی ایمنی را تقویت می کند.
برای قلب و کبد مفید است
بر اساس تحقیق، کره دارای کولین است که به گردش خون مناسب و کاهش بیماری های کبد چرب کمک می کند. طبق مطالعه، کره همچنین به افزایش کلسترول HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا) کمک می کند و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می دهد. علاوه بر این، ضربان قلب سالم را افزایش می دهد، pH خون را متعادل می کند و از سلول های خونی (ویتامین E) از استرس آنتی اکسیدانی جلوگیری می کند. بنابراین نقش بسیار مهمی در کاهش CVD دارد.
برای سلامت پوست، ناخن و مو مفید است
برخی از مواد مغذی ضروری موجود در کره به جریان مناسب خون در پوست سر کمک می کند، پوست های آفتاب سوخته را درمان می کند، از پیری زودرس جلوگیری می کند و باعث درخشش و درخشندگی پوست می شود. همچنین ریزش مو را کاهش می دهد و به رشد مجدد پوست و ناخن کمک می کند.
یادداشت
کره منبع عالی اسیدهای چرب و مواد مغذی ضروری است. علاوه بر این، مدیریت وزن مناسب را ترویج می کند، برای سلامت دستگاه گوارش مفید است و به عملکرد قوی ایمنی کمک می کند و باعث رشد و توسعه رضایت بخش می شود. با این حال، مطالعات نشان میدهد که مقدار کره مصرفی نقش حیاتی دارد زیرا چربی بالایی دارد.
تداخلات آلرژیک کره
محصولات حیوانی مانند کره، شیر، قیمه، گوشت و تخم مرغ آلرژن های اصلی غذایی محسوب می شوند. افرادی که از حساسیت به شیر رنج می برند باید از مصرف کره خودداری کنند. اگر بعد از مصرف کره دچار ناراحتی شکمی شدید، ممکن است به جای آلرژی، عدم تحمل داشته باشید. پس از مصرف لبنیات – نفخ، گاز، حالت تهوع یا اسهال همگی از علائم عدم تحمل لاکتوز هستند.
اگر عدم تحمل لاکتوز شدید دارید، از مصرف کره خودداری کنید یا به دنبال مشاوره پزشکی باشید. کره حاوی مقدار کمی لاکتوز است. طبق تحقیق، افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می توانند تا ۱۲ گرم لاکتوز را در یک زمان بدون علائم مصرف کنند.
فرض کنید به شیر حساسیت دارید یا اختلالات قلبی عروقی یا کلیوی دارید. در این صورت، باید از مصرف کره خودداری کنید یا قبل از تغییر رژیم غذایی به پزشک مراجعه کنید. همچنین باعث بثورات، خارش پوست، مشکل در تنفس، کهیر، خارش چشم و اسهال می شود.
عوارض جانبی احتمالی کره
برخی از عوارض جانبی چربی های اشباع شده در کره می تواند منجر به چاقی و عوارض شدیدی مانند حمله قلبی، سکته مغزی و زوال عقل شود، اگر به موقع درمان نشود، بنابراین از مصرف بیشتر کره خودداری کنید.
خطر بالای زوال عقل
اگر بیشتر مصرف کنید، غذاهای غنی از چربی مانند گوشت، شیر و کره به دلیل افزایش سطح چربی احشایی در بدن می توانند مغز را کوچک کنند. می تواند منجر به عملکرد نامناسب مغز و افزایش احتمال زوال عقل شود.
چاقی
یک قاشق پر از کره حاوی بیش از ۱۰۰ کیلو کالری است و اینها از چربی های اشباع شده هستند. مصرف بیش از حد کره می تواند چربی احشایی را در بدن ما افزایش دهد. طبق تحقیق، ممکن است در ناحیه تحتانی شکم تجمع یافته و منجر به بیماری های شدید شود. مانند چاقی، تصلب شرایین، سکته مغزی، لخته شدن خون، بیماری آلزایمر، سرطان و دیابت نوع ۱ و ۲.
خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
مصرف بیش از حد کره می تواند باعث افزایش درجه کلسترول بد LDL به دلیل چربی های اشباع شده زیاد در کره شود. طبق یک مطالعه، کلسترول LDL ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش دهد و باعث کلسیفیکاسیون شریان، لخته شدن خون و سکته شود. علاوه بر این، زیاده روی در خوردن کره می تواند برای گردش خون مضر باشد.
خطر عفونت گلو
افرادی که به حساسیت به شیر بسیار حساس هستند باید از مصرف کره خودداری کنند. مصرف زیاد غذاهای چرب مانند کره، شیر و گوشت می تواند منجر به عفونت گلو، زخم زبان و سرماخوردگی شود.
بهترین راه برای استفاده از کره
کره نقش مهمی در افزایش طعم بسیاری از غذاها مانند شیرینی ها، سس ها، سوپ ها، بستنی، میلک شیک ها، شیرینی ها، کلوچه ها، گوشت ها، نان، بستنی ها، نوشیدنی ها و غذاهای سبزیجات دارد. در زیر برخی از بهترین راه های استفاده از کره آورده شده است:
کره برای پخت
کره طعم، ساختار و لطافت غذای پخته شده را افزایش می دهد، مانند پنکیک، نان، کلوچه، پای و کلوچه. علاوه بر این، کره همراه با مواد مناسب به عنوان یک عامل امولسیون کننده عمل می کند.
کره برای کاراملی کردن
یک قاشق غذاخوری پر از کره را در یک تابه داغ بریزید. بعد سبزیجات را به مقدار کمی کره اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا قهوه ای شوند.
کره برای سرخ کردن تابه
یک قاشق کره را داخل تابه بریزید و برش های کوچک توفو، ماهی یا گوشت سرخ شده را با کره کمتر اضافه کنید. رنگ قهوه ای به غذا می دهد. با حرارت متوسط سرخ کنید تا کاملا پخته شود؛ در صورت نیاز روی حرارت مناسب تنظیم کنید.
سس های تکمیلی
قبل از سرو، یک قاشق غذاخوری کره را در یک تابه داغ آب کنید و سبزیجات و سایر مواد مانند آرد گندم و شیر را بریزید. سپس در صورت لزوم حرارت را تنظیم کنید. در نهایت هم بزنید تا سبزیجات دیگر خام نباشند یا سس حباب کند. توصیه می شود برای جلوگیری از پخش شدن سس خود از کره سرد استفاده کنید.
ذخیره سازی و ایمنی مواد غذایی کره
کره معمولا فرار است. بوهای قوی را از سایر مواد غذایی مانند گوشت، میوه جک و غیره جذب می کند. در بطری در بسته در دمای زیر ۴۰ درجه سانتیگراد و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود تا از تعامل با جو جلوگیری شود. می توانید کره را تا ۸ هفته و ۱ تا ۲ روز در دمای اتاق در یخچال نگهداری کنید. برای جلوگیری از ترشیدگی، کره را در ظرف دربسته نگهداری کنید.
محدودیت روزانه مصرف کره
بر اساس تحقیق، کره حاوی چربی های اشباع و غیر اشباع است. دو قاشق غذاخوری کره شامل ۱۴ گرم چربی اشباع شده است. بنابراین، مصرف بیش از حد کره ممکن است احتمال بیماری های قلبی عروقی، کلسیفیکاسیون در عروق و سکته را افزایش دهد. یک فرد سالم می تواند تنها ۱۰ تا ۱۳ گرم کره در روز مصرف کند و مصرف بیش از حد آن می تواند کلسترول بد LDL را افزایش دهد.
در پایان
کره یک محصول لبنی سالم است. این ترکیبی از تری گلیسیرید، اسیدهای چرب، لاکتون ها، دی استیل، دی متیل سولفید و متیل کتون است. این اجزاء مسئول طعم هستند. این در دمای معمولی اتاق نیمه جامد است و می توانید از آن به عنوان اسپری در غذاهای شیرین و تند استفاده کنید.
حاوی مقدار کمی لاکتوز است. این موضوع برای افراد متعصب لاکتوز مطرح نیست. مصرف بیش از حد می تواند منجر به افزایش سطح کلسترول بد LDL شود. افرادی که از حساسیت به شیر و بیماری های قلبی عروقی و کلیوی رنج می برند از مصرف کره خودداری کنند. برخی از مواد مغذی ضروری ~ کولین موجود در کره به گردش خون مناسب و بیماری های کبد چرب کمک می کند. این به جلوگیری از سکته، لخته شدن خون، اختلالات عصبی و CVD کمک می کند.
سوالات متداول
س. فواید خوردن کره چیست؟
A: کره از اسیدهای چرب قابل توجهی مانند لوریک (ضد ویروسی)، CLA (ضد سرطان زا) و بوتیریک (ضد التهاب) تشکیل شده است که به جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. تومورها و سکته مغزی کره سرشار از ویتامین A است و به تقویت بینایی کمک می کند. ویتامین D به سنتز کلاژن برای رشد استخوان ها کمک می کند.
س. آیا کره سالم تر از روغن است؟
A: کره منبع عالی اسید بوتیریک، CLA و اسید لوریک است که به کاهش خطر برخی از تومورها، سکته مغزی، لخته شدن خون و CVD کمک می کند. کره در مقایسه با روغن سرشار از ویتامین A است و به تقویت بینایی کمک می کند. ویتامین D به سنتز کلاژن برای رشد استخوان ها و غضروف کمک می کند.
س. ارزش غذایی اصلی کره چیست؟
پاسخ: بر اساس USDA، ۱۰۰ گرم کره بدون نمک از مواد مغذی زیر تشکیل شده است:
- انرژی: ۷۱۴ کیلو کالری
- لیپید (چربی): ۷۸.۵۷ گرم
- ویتامین A: 2857 IU
- کل اسیدهای چرب اشباع شده: ۵۰ گرم
- اسیدهای چرب ترانس: ۵-۱۰%
- کلسترول: ۲۱۴ میلی گرم
س. آیا کره عروق شما را مسدود می کند؟
پاسخ: مصرف زیاد کره می تواند چربی احشایی را در بدن ما افزایش دهد. ممکن است به دلیل چربی اشباع بالا در ناحیه پایین شکم تجمع پیدا کند. در نتیجه، میتواند منجر به بیماریهای شدیدی مانند چاقی، تصلب شرایین (ضخیم شدن شریانها به دلیل کلسیفیکاسیون) و لخته شدن خون در شریانها و سیاهرگها شود.
س. چه مقدار کره برای خوردن در روز مجاز است؟
A. بر اساس تحقیق، کره حاوی چربی های اشباع و غیر اشباع است. دو قاشق غذاخوری کره شامل ۱۴ گرم چربی اشباع شده است. بنابراین، مصرف بیش از حد کره ممکن است احتمال بیماری های قلبی عروقی، کلسیفیکاسیون در عروق و سکته را افزایش دهد. یک فرد سالم می تواند روزانه تنها ۱۰ تا ۱۳ گرم کره مصرف کند.
س. آیا کره برای مغز شما مفید است؟
پاسخ: بر اساس مطالعه، درشت مغذیهای موجود در کره به عملکرد مغز و سیستم عصبی کمک میکنند. که تأثیر روغن گاو و کره را بر حافظه موشهای صحرایی ویستار مرتبط میکند. چربی کره شامل اسیدهای چرب ضروری مانند اسید آراشیدونیک است که به رشد و توسعه مغز و بهبود سیستم عصبی کمک می کند.
س. آیا کره یک غذای فوق العاده است؟
A: کره سرشار از مواد مغذی مفیدی مانند ویتامین A، D، E، K1 و K2 است که برای جذب مفید هستند. کره از اسیدهای چرب قابل توجهی مانند لوریک (ضد ویروس)، CLA (ضد سرطان زا) و بوتیریک (ضد التهاب) برای کمک به جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، تومورها و سکته مغزی تشکیل شده است.
س. زیاد کره چه چیزی می تواند ایجاد کند؟
A: مصرف زیاد کره می تواند باعث افزایش درجه کلسترول بد LDL شود. همچنین، این به دلیل چربی های اشباع شده زیاد در کره است که ممکن است احتمال بیماری های قلبی عروقی، کلسیفیکاسیون در شریان ها، لخته شدن خون و سکته را افزایش دهد.
س. آیا قیمه بهتر از کره است؟
پاسخ: از زمان های قدیم، گی، شکلی از کره شفاف شده که در دمای اتاق پایدار است، در غذاهای هندی و درمان آیورودا مورد استفاده قرار گرفته است. روغن و کره دارای خواص تغذیه ای کم و بیش یکسانی هستند. ویتامین A، D، E و K از خطر ابتلا به اختلالات شدید جلوگیری می کند. قیمه دارای غلظت بیشتری از چربی است. با این حال، کسانی که به لاکتوز یا کازئین حساسیت دارند، ممکن است گیلاس را ترجیح دهند، زیرا قیچی فاقد قند شیر، لاکتوز و پروتئین شیر است. در حالی که قی برای دستور العمل های با حرارت بالا بهتر است، کره برای پخت عالی است.
س. مضرات کره چیست؟
پاسخ: مصرف زیاد غذاهای چرب مانند کره، شیر و گوشت می تواند منجر به زخم زبان، سرماخوردگی و عفونت گلو شود. همچنین کره می تواند باعث افزایش درجه کلسترول LDL شود. با این حال، این به دلیل چربی های اشباع شده زیاد در کره است که ممکن است احتمال بیماری های قلبی عروقی، کلسیفیکاسیون در شریان ها، لخته شدن خون و اختلالات عصبی را افزایش دهد.