فواید برنج بنفش برای سلامتی

برنج (اوریزا ساتیوا ال.) غذای اصلی بیش از نیمی از جمعیت جهان در کنار محصولات عمده ای مانند ذرت، سیب زمینی و گندم است. در حالی که اکثر مردم با برنج سفید و قهوه ای آشنا هستند، انواع رنگارنگ دیگری مانند برنج بنفش وجود دارد.

برنج بنفش رنگ پر جنب و جوش خود را از آنتوسیانین ها می گیرد، رنگدانه های گیاهی که دارای اثرات آنتی اکسیدانی هستند و به سایر غذاهای گیاهی مانند انواع توت ها، انگور و ذرت بنفش رنگ های غنی می دهند. آنتوسیانین ها در لایه های بیرونی دانه برنج بنفش وجود دارند و به آن رنگی از بنفش تیره تا سیاه می دهند.

برنج ارغوانی که به طور سنتی در کشورهای آسیایی مانند چین، ژاپن و تایلند کشت می شود، در طب سنتی برای درمان بیماری هایی مانند کم خونی و بهبود گردش خون استفاده می شود. برنج منبع خوبی از آهن است و یک غلات کامل است که در صورت مصرف به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل می تواند به سلامت کلی کمک کند.

آنتی اکسیدان دارد

 برنج ها با رنگدانه، مانند برنج بنفش، مملو از ترکیبات مفیدی به نام فیتوکمیکال ها، مانند تانن ها، فلاونوئیدها و فنول ها هستند. آنتوسیانین ها نوع خاصی از ترکیبات فنلی هستند. مطالعات نشان داده است که انواع برنج تیره‌تر، مانند برنج بنفش و برنج سیاه، سرشار از آنتوسیانین هستند.

فواید برنج بنفش برای سلامتی

در گیاهان، آنتوسیانین ها از گیاه در برابر آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش و استرس سرما محافظت می کنند. در انسان، اثرات آنتی اکسیدانی ترکیباتی مانند آنتوسیانین ها می تواند به مبارزه با رادیکال های آزاد مضر و استرس اکسیداتیو کمک کند. استرس اکسیداتیو می تواند به سلول ها آسیب برساند و به بیماری هایی مانند سرطان و بیماری های قلبی کمک کند. به همین دلیل، مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند برنج بنفش می تواند به محافظت در برابر بیماری کمک کند.

بیشتر بخوانید
فواید قارچ شیتاکه برای سلامتی

تحقیقات محدودی در مورد اثرات برنج بنفش بر روی انسان وجود دارد. با این حال، یک مطالعه کوچک نشان داد که مصرف برنج بنفش منجر به افزایش بیش از ۷۰ درصدی فعالیت آنتی اکسیدانی در بدن می شود که برای چندین ساعت بالا باقی می ماند. مصرف برنج بنفش همچنین نشانگرهای التهابی TNF-α و IL-6 را به طور قابل توجهی کاهش داد.

از سلامت قلب پشتیبانی می کند

تحقیقات بر روی غذاهای غنی از آنتوسیانین مانند برنج بنفش نشان می دهد که آنتوسیانین ها می توانند با کاهش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) (کلسترول “بد”) و تری گلیسیرید و افزایش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) (“خوب”) به سلامت قلب کمک کنند. “کلسترول).

به عنوان مثال، در یک مطالعه که شامل افراد مبتلا به کلسترول بالا بود، شرکت کنندگان یا مکمل آنتوسیانین یا دارونما مصرف کردند. گروه آنتوسیانین ۲۰ درصد افزایش در فعالیت HDL و حذف بهتر کلسترول نسبت به گروه دارونما داشتند.

با این حال، هیچ مطالعه انسانی به طور خاص برنج بنفش را با سلامت قلب مرتبط نمی کند.

یکی از غلات کامل است

درست مانند برنج قهوه‌ای، برنج بنفش یک غله کامل است که شامل تمام قسمت‌های دانه (سبوس، جوانه و آندوسپرم) است. بر خلاف غلات تصفیه شده که فقط حاوی اندوسپرم نشاسته ای هستند، غلات کامل سبوس غنی از فیبر و لایه های جوانه پر از مواد مغذی را حفظ می کنند.

در حالی که مطالعات انسانی کمی در مورد برنج بنفش وجود دارد، تحقیقات گسترده فواید غلات کامل را برجسته می کند. دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها توصیه می کند که نیمی از غلات مصرفی خود را غلات کامل مصرف کنید.

بیشتر بخوانید
انبه - فواید، تغذیه، کالری و دستور العمل ها

خوردن غلات کامل می تواند به پیشگیری از بیماری قلبی، انواع خاصی از سرطان مانند سرطان روده بزرگ و معده و دیابت نوع ۲ کمک کند. به علاوه، یک رژیم غذایی غنی از غلات کامل ممکن است به شما کمک کند عمر طولانی تری داشته باشید.

حقایق تغذیه ای برنج بنفش

برنج بنفش یک کربوهیدرات سبوس دار است و پروتئین و فیبر را تامین می کند. یک چهارم فنجان برنج بنفش نپخته حاوی:

  • کالری: ۱۸۰
  • پروتئین: ۵.۹۸ گرم
  • کربوهیدرات ها: ۳۰ گرم
  • فیبر: ۱.۹۸ گرم یا ۷٪ از ارزش روزانه (DV)
  • قندهای اضافه شده: ۰ گرم
  • سدیم: ۰ میلی گرم
  • آهن: ۱.۸ میلی گرم یا ۱۰ درصد از DV

آهن یک ماده معدنی ضروری برای تولید هموگلوبین است، پروتئینی در گلبول های قرمز خون که به انتقال اکسیژن از طریق خون به مناطق مورد نیاز بدن کمک می کند. دریافت آهن کافی در رژیم غذایی می تواند به پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن کمک کند، وضعیتی با تعداد کم گلبول های قرمز خون که می تواند باعث خستگی، سرگیجه و درد قفسه سینه شود.

خطرات برنج بنفش

برنج بنفش به طور کلی سالم در نظر گرفته می شود، اما چند خطر یا ملاحظات بالقوه در مورد برنج به طور کلی وجود دارد.

برخی از افراد ممکن است واکنش آلرژیک به برنج داشته باشند. علائم گزارش شده شامل کهیر، علائم تنفسی، علائم گوارشی (GI) و شوک آنافیلاکتیک است. اگر فکر می کنید ممکن است به برنج حساسیت داشته باشید، از مصرف آن خودداری کنید و از یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشاوره بگیرید.

بیشتر بخوانید
۸ غذای تلخ که برای شما مفید است

غلاتی مانند برنج محبوب هستند و کربوهیدرات ها و مواد مغذی ضروری را فراهم می کنند. با این حال، بهتر است آنها را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کامل که شامل سایر گروه های غذایی مانند پروتئین ها می شود، مصرف کنید. مصرف بیش از حد برنج یا هر کربوهیدرات می تواند منجر به دریافت کالری بیش از حد و عدم تعادل مواد مغذی شود.

مدیریت اندازه سهم به ویژه برای افراد مبتلا به شرایط پزشکی مانند دیابت مهم است. به عنوان مثال، انجمن دیابت آمریکا یک رژیم غذایی متعادل از غذاهای مغذی را برای مدیریت قند خون توصیه می کند. این شامل پر کردن تقریباً یک چهارم بشقاب با کربوهیدرات می شود که یک رویکرد ساده برای کنترل وعده ارائه می دهد.

برنج همچنین می تواند حاوی آرسنیک باشد، یک عنصر طبیعی در خاک و آب که برای انسان سمی است. با این حال، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) سطوح آرسنیک را در برخی مواد غذایی از جمله برنج نظارت می کند و پس برنج تولید شده در ایالات متحده بی خطر است و تست آن کمتر از استانداردهای بین المللی است. اما در کشورهای دیگر متفاوت است. در ایران چه!!!

اگر می‌خواهید آرسنیک موجود در برنج را بیشتر کاهش دهید، می‌توانید برنج پخته شده یا تبدیل شده را انتخاب کنید، زیرا این انواع تحت یک درمان پخت و پز هستند که به کاهش سطح آرسنیک کمک می‌کند.

نکاتی برای مصرف برنج بنفش

برنج بنفش را می توان مانند هر برنج دیگری استفاده کرد. با بافتی شبیه برنج قهوه ای، جایگزینی عالی به عنوان کنار یا در هر یک از این ظروف است:

  • از آن به عنوان پایه ای برای کاسه های غلات استفاده کنید، روی آن سبزیجات، پروتئین و یک سس خوش طعم قرار دهید.
  • برنج بنفش پخته و خنک شده را با سالاد مخلوط کنید تا بافت و رنگ بیشتری پیدا کند
  • با استفاده از برنج بنفش، شیر، شکر، عصاره وانیل و دارچین یک پودینگ برنج بی نظیر تهیه کنید.
  • از برنج بنفش به عنوان پرکننده فلفل شکم پر و بسته بندی کاهو استفاده کنید
  • برنج بنفش را به سوپ و خورش اضافه کنید
  • در رول های سوشی خانگی، برنج سفید را با برنج بنفش جایگزین کنید
  • برنج بنفش را با شیر یا یک جایگزین شیر برای یک فرنی صبحانه مقوی با میوه ها و مغزیجات بپزید.
بیشتر بخوانید
سورسوپ- میوه بیضی شکل با چندین فواید برای سلامتی

کاربردهای دیگر برنج بنفش

برنج بنفش با آنتوسیانین های غنی آن چیزی فراتر از یک ماده غذایی است. عصاره های آن برای استفاده در لوازم آرایشی مورد بررسی قرار می گیرند زیرا دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که می توانند برای پوست مفید باشند. مقدار کمی آنتوسیانین برنج بنفش را نیز می توان به آن اضافه کرد کیتوزان فیلم های بسته بندی، که با تشخیص فساد به نظارت بر تازگی کمک می کند.

یک بررسی سریع

برنج بنفش یک غله کامل است که فیبر، پروتئین و آنتی اکسیدان هایی مانند آنتوسیانین ها را تامین می کند. محتوای بالای آنتوسیانین آن نیز برای مزایای بالقوه در زمینه هایی مانند سلامت قلب تحت تحقیق است.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه