دانه های شاهدانه یکی از این محصولات کنفی هستند که همه جا در قفسه ها می بینیم. آنها طعم آجیلی دلپذیر و بافت خامه ای در هنگام پخت دارند. آنها همچنین به عنوان یک غذای فوق العاده در نظر گرفته می شوند زیرا سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.
در رژیم کتوژنیک، دانه های شاهدانه می توانند چربی ها، پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی سالم را تامین کنند. علاوه بر این، به دلیل تمایل آنها به خامه شدن در هنگام پختن یا خیساندن، جایگزین محبوبی برای جو در رژیم های غذایی کم کربوهیدرات هستند.
در اینجا بیشتر در مورد فواید گنجاندن وعده های غذایی کنف کتوژنیک در برنامه هفتگی خود آورده شده است.
بذر شاهدانه چیست؟
دانه شاهدانه دانه های است شاهدانه ساتیوا یک گیاه. آنها به صورت تجاری برای تولید روغن بذر شاهدانه و برای مصرف مستقیم استفاده می شوند. علیرغم آنچه برخی ممکن است باور داشته باشند، دانه های شاهدانه مانند برخی دیگر از قسمت های گیاه شاهدانه حاوی مواد روانگردان مانند THC نیستند.
دانه های شاهدانه به صورت کامل با پوسته قهوه ای تیره یا بدون پوسته فروخته می شوند. دومی، همچنین به عنوان قلب کنفی شناخته می شود، محبوب ترین نوع مورد استفاده برای ساخت توپ های انرژی، کوکی ها و جایگزین های جو دوسر است.
قلب های کنفی به رنگ زرد تیره تا سبز روشن با طعم آجیلی مشخص است که تا حدودی شبیه تلاقی بین گردو و آجیل کاج است. وقتی خام هستند ترد هستند اما وقتی پخته می شوند جویدنی و خامه ای هستند. تنها عیب آنها این است که در مقایسه با سایر دانه های خوراکی مانند دانه های آفتابگردان، چیا یا کتان گران هستند. آنها می توانند حدود ۱۰ دلار برای هر پوند قیمت داشته باشند.
بذر شاهدانه چیست؟
بله، دانه های شاهدانه کاملاً کتوژنیک دوست هستند. به عنوان مثال، یک قسمت از ۳ قاشق غذاخوری ۱.۴ گرم کربوهیدرات خالص، ۱۴ گرم چربی، و 9.5 گرم پروتئین [۱]. به عبارت دیگر، دانه های شاهدانه دارای کتوژنیک ماکروهای کامل هستند!
چربی موجود در قلب شاهدانه از کیفیت بالایی برخوردار است. عمدتاً از اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) با ۶۰ درصد اسیدهای چرب امگا ۶ و ۱۸ درصد اسیدهای چرب امگا ۳ تشکیل شده است. [۲]. علاوه بر این، این دانه های ریز همچنین سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) هستند. PUFA ها تنها دو چربی ضروری هستند که باید از غذا دریافت کنیم، در حالی که MUFA ها به دلیل نقش محافظتی خود در سلامت قلب شناخته شده اند.
در مورد پروتئین های موجود در دانه های شاهدانه، آن ها حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری در درجات مختلف هستند. علاوه بر این، برداشتن پوسته باعث افزایش قابلیت هضم پروتئین دانه می شود که بیشتر از غلات، مغزها و حتی حبوبات است. [۳]. علاوه بر ارائه تمام ماکروهای مناسب، قلب کنف سرشار از برخی ویتامین ها و بسیاری از مواد معدنی، به ویژه ویتامین E، آهن، منیزیم، فسفر، روی و منگنز است.
فواید دانه شاهدانه در رژیم کتوژنیک
دانه های شاهدانه کم کربوهیدرات و مغذی هستند، که ممکن است دلیل کافی برای لذت بردن از سبک زندگی کم کربوهیدرات شما باشد. اما در مقایسه با بیشتر دانه های دیگر گران هستند. برای کمک به تصمیم گیری در مورد اینکه آیا ولخرجی واقعاً ارزشش را دارد یا خیر، در اینجا فواید وعده های غذایی کنف کتوژنیک آورده شده است:
غذایی
کسانی که رژیم کتوژنیک دارند، مانند همه افراد دیگر، برای سالم ماندن به یک رژیم غذایی متعادل و متنوع نیاز دارند. یکی از راههای انجام این کار، گنجاندن غذاهای غنی از مواد مغذی مانند دانههای شاهدانه در برنامه غذایی هفتگی خود است. دانه های شاهدانه مقادیر زیادی از اسیدهای آمینه ضروری، مواد معدنی و چربی ها را در یک وعده کوچک فراهم می کنند.
گوناگون، متنوع
همه دانه ها انعطاف پذیری قلب کنف را ندارند. تمایل منحصر به فرد آنها به جویدن و نرم شدن در هنگام پخت، آنها را به افزودنی عالی برای طیف وسیعی از غذاهای خوش طعم و شیرین تبدیل می کند. یک ماده همه کاره همیشه در رژیم های غذایی مانند کتوژنیک مورد استقبال قرار می گیرد.
سالم
دانه های شاهدانه دارای ماکروهای متعادل، مواد معدنی ضروری و طیف وسیعی از ترکیبات مفید مانند استرول ها و پپتیدهای فعال زیستی هستند که همگی فواید سلامتی متعددی را ارائه می دهند. [۴]. محققان بر این باورند که دانه شاهدانه ممکن است برای سلامت متابولیک، قلب و عروق و سلولی مفید باشد.
خوشمزه – لذیذ
پایبندی به هر رژیم غذایی وقتی لذت بخش باشد، آسان تر است. قلب های کنفی به طرز دلپذیری مغزدار با بافتی جویدنی و در عین حال کرمی هستند. تهیه غذاهای خوشمزه با این ماده آسان است و در طول مسیر از تجربیات غذایی خود لذت ببرید.
نحوه استفاده از دانه شاهدانه
بیشتر دانه های شاهدانه در فروشگاه ها پوسته شده و آماده مصرف فروخته می شوند. اگر آنچه را که این دانه های کوچک اما قدرتمند ارائه می دهند را دوست دارید، اما نمی دانید چگونه از آنها استفاده کنید، در اینجا چند ایده برای شروع به شما وجود دارد:
روی ظرف ها پاشیده می شود
می توانید دانه های شاهدانه خام را روی اسموتی ها، ماست یا سالاد بپاشید. همچنین می توانید آنها را قبل از پخت روی نان کتوژنیک یا کلوچه بپاشید.
در مافین یا بیسکویت
برای داشتن پروتئین و طعم بیشتر، یک مشت یا بیشتر از قلب کنفی را به کلوچه ها یا کوکی ها اضافه کنید. در اینجا، آنها به خوبی به عنوان یک جایگزین بی خطر برای آجیل عمل می کنند.
در کتوژنیک گرانولا
قلب کنفی یک ماده محبوب در کتوژنیک موسلی است. با این حال، میتوانید با ترکیب دانههای شاهدانه با موادی مانند چیا، تخم کدو تنبل و کره در غذاساز، خودتان را در خانه درست کنید و آنها را تا زمانی که ترد شوند تفت دهید.
در کتوژنیک “بلغور جو دوسر”
یکی از محبوب ترین موارد استفاده از قلب کنفی در کتوژنیک به جای جو است. بیشتر دستور العمل های بلغور جو دوسر کنف کتوژنیک، چند قاشق چای خوری از قلب کنفی را با آرد کتان یا چیا و سایر مواد کم کربوهیدرات ترکیب می کنند تا بافت ضخیم و خامه ای از بلغور جو دوسر معمولی را ایجاد کنند.
خلاصه
با داشتن کربوهیدرات کم، در عین حال غنی از مواد مغذی و با طعم و بافت منحصربهفرد، قلبهای کنف بر بسیاری از کتوژنیک خواران پیروز میشوند (بدون جناس). اگرچه گرانتر از بسیاری از دانهها، قلبهای کنف ممکن است به دلیل پروتئین با کیفیت و تطبیق پذیری ارزش هزینه اضافی را داشته باشند.
یافتن یک ماده کم کربوهیدرات که بتواند جایگزین غلات در رژیم کتوژنیک شود دشوار است. قلب کنفی یک گوهر کمیاب است که برای تهیه موسلی و بلغور جو دوسر استفاده می شود که می تواند صبح شما را راحت تر و مغذی تر کند. اما اینکه آیا فکر می کنید آنها ارزش پول اضافی را دارند به شما بستگی دارد.
عالی وبینظیر بود