فواید فلفل کاین (فلفل قرمز تند)، با پشتوانه علمی

فلفل کاین (Capsicum annuum) ممکن است برای کاهش درد و بهبود سلامت قلب مفید باشد. این فلفل‌ها سرشار از ترکیبات گیاهی محافظت‌کننده و مواد مغذی ضدالتهاب هستند که به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کنند.¹²

فلفل‌های کاین جزو فلفل‌های تند متوسط محسوب می‌شوند و به خانواده گیاهان سولاناسه یا شب‌بو تعلق دارند.³ این فلفل‌ها طعمی تند و سوزاننده دارند و اغلب در غذاهایی مانند کاری، سوپ و غذاهای گوشتی استفاده می‌شوند.

 فلفل کاین (فلفل قرمز تند)
Harald Walker / Stocksy

۱. ممکن است به تسکین درد کمک کند

کاپسایسین یکی از رایج‌ترین ترکیبات فعال گیاهی موجود در فلفل کاین است که نشان داده شده می‌تواند مسیرهای انتقال پیام درد در بدن را مسدود کند.⁴

گرچه مشخص نیست که مصرف خوراکی فلفل کاین بتواند مستقیماً به کاهش درد کمک کند، اما استفاده موضعی از کرم‌های حاوی کاپسایسین می‌تواند باعث تسکین دردهای ناشی از آرتریت، کوفتگی، گرفتگی عضلات و کشیدگی‌ها شود.⁵

در توضیح علمی باید اشاره کرد که کاپسایسین با کاهش حساسیت گیرنده‌های درد (مانند TRPV1) می‌تواند اثر ضد درد موضعی ایجاد کند. این مکانیسم باعث می‌شود که حتی در برخی پمادهای دارویی نیز از این ماده استفاده شود.

۲. منبعی از خواص ضدالتهابی

کاپسایسین که عامل طعم تند فلفل کاین است، دارای خواص ضدالتهابی قدرتمندی است.⁶

استخراج‌هایی از فلفل کاین ممکن است پاسخ‌های التهابی بدن را کاهش دهند و در مطالعات نشان داده شده که می‌توانند سطح پروتئین‌های التهابی را پایین آورده و از تولید رادیکال‌های آزاد جلوگیری کنند.² رادیکال‌های آزاد اتم‌های ناپایداری هستند که در ایجاد روند پیری و برخی بیماری‌ها نقش دارند.

از دیدگاه علمی، مهار مسیرهای التهابی مانند NF-kB توسط کاپسایسین می‌تواند نقش کلیدی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن التهابی ایفا کند. همچنین اثر آن در کاهش اکسیداسیون سلولی، فلفل کاین را به ماده‌ای ضدپیری بدل کرده است.

۳. ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد

مصرف منظم فلفل کاین می‌تواند مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفیدی را به بدن وارد کند که در کاهش خطر بیماری‌های قلبی مؤثرند.

در یک متاآنالیز مشخص شد که مصرف فلفل‌های تند بیش از یک‌بار در هفته خطر ابتلا به بیماری قلبی را ۱۱٪ کاهش می‌دهد. ترکیبات موجود در این فلفل‌ها ممکن است باعث بهبود جریان خون و کاهش التهاب شوند.⁷

از نظر علمی، ترکیباتی مانند کاپسایسین می‌توانند با اتساع عروق و بهبود عملکرد اندوتلیوم (لایه درونی رگ‌ها) به کاهش فشار خون و کاهش بار قلب کمک کنند. همچنین مصرف منظم این نوع فلفل‌ها با کاهش کلسترول بد (LDL) نیز در ارتباط است.

بیشتر بخوانید
بررسی قندهای پنهان، افزودنی و غذاهای فوق فرآوری در برچسب مواد غذایی

۴. ممکن است مصرف نمک را کاهش دهد

افزودن غذاهای تند مانند فلفل کاین ممکن است باعث کاهش نیاز به مصرف نمک شده و در نتیجه به تعادل فشار خون کمک کند.⁸ کاپسایسین می‌تواند درک طعم شوری را افزایش دهد و نیاز به افزودن نمک را کاهش دهد.⁹

این اثر درک افزایش‌یافته شوری، به‌واسطه تحریک گیرنده‌های چشایی خاصی در زبان ایجاد می‌شود. از نظر علمی، کاهش مصرف نمک یکی از عوامل کلیدی در پیشگیری از پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی-عروقی است.

۵. سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست

فلفل کاین منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌هاست که از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کنند. این فلفل‌ها حاوی کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها هستند که اثرات آنتی‌اکسیدانی قوی دارند.²

یک فلفل تند به وزن ۴۵ گرم حدود ۷۲٪ از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تأمین می‌کند که خود به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند.¹⁰²

رژیم‌های غذایی غنی از ویتامین C در برابر برخی سرطان‌ها اثر محافظتی دارند. یک بررسی بر ۵۷ متاآنالیز نشان داد که مصرف ویتامین C با کاهش بروز سرطان‌های سینه، مثانه و ریه مرتبط است.¹¹

از دیدگاه علمی، آنتی‌اکسیدان‌ها با مهار اکسیداسیون DNA، جلوگیری از آسیب به پروتئین‌ها و لیپیدهای سلولی، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند سرطان دارند. ویتامین C همچنین عملکرد سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.

اطلاعات تغذیه‌ای فلفل کاین

در ادامه، ترکیب تغذیه‌ای یک عدد فلفل تند قرمز با وزن ۴۵ گرم آمده است:¹²¹⁰

  • کالری: ۱۸
  • چربی: ۰٫۱۹ گرم (۰٫۲۴٪ از مقدار مجاز روزانه)
  • سدیم: ۴٫۰۵ میلی‌گرم (۰٫۱۸٪ از مقدار مجاز روزانه)
  • کربوهیدرات: ۳٫۹ گرم (۱٫۴۲٪ از مقدار مجاز روزانه)
  • فیبر: ۰٫۶۷ گرم (۲٫۳۹٪ از مقدار مجاز روزانه)
  • قند افزوده‌شده: ۰ گرم (۰٪ از مقدار مجاز روزانه)
  • پروتئین: ۰٫۸ گرم (۱٫۶٪ از مقدار مجاز روزانه)

برخلاف فلفل‌های شیرین، فلفل کاین معمولاً به مقدار کم مصرف می‌شود. با این حال، همین مقدار اندک می‌تواند به تأمین ویتامین C روزانه کمک کند و همچنین مقادیر کمتری از ویتامین‌های B6، K، A، آهن و پتاسیم را نیز فراهم نماید.¹⁰

نکته علمی این است که مصرف حتی مقادیر اندک مواد غذایی با تراکم بالای ریزمغذی‌ها می‌تواند به‌ویژه در رژیم‌های کم‌کالری، سهم مهمی در تغذیه بهینه داشته باشد.

فلفل کاین به‌عنوان مکمل

برخی افراد از مکمل‌های فلفل کاین برای افزایش کاهش وزن یا حمایت از سلامت عمومی استفاده می‌کنند.¹³ این مکمل‌ها می‌توانند به‌صورت خوراکی مصرف شوند یا به‌شکل کرم یا لوسیون‌های حاوی کاپسایسین بر روی پوست مالیده شوند.¹⁴

بیشتر بخوانید
علت خستگی در زنان چیست؟

مقدار دوز مصرف می‌تواند بسته به سن، جنس و وضعیت سلامت کلی فرد متفاوت باشد. پیش از شروع مصرف مکمل‌های فلفل کاین، مشورت با یک متخصص مراقبت سلامت ضروری است.¹⁴

از نظر علمی، مکمل‌های کاپسایسین ممکن است باعث افزایش متابولیسم و ترموژنز شوند اما باید با احتیاط و زیر نظر متخصص مصرف گردند تا از تداخل دارویی یا عوارض احتمالی جلوگیری شود.

خطرات احتمالی

اکثر افراد می‌توانند مقادیر کم فلفل کاین را در رژیم غذایی خود به‌طور ایمن مصرف کنند. اما مصرف زیاد آن ممکن است موجب ناراحتی معده شده و رفلاکس اسید را تشدید کند.¹⁵

مقادیر بالای مکمل‌های فلفل کاین می‌توانند خطرناک باشند و باعث بی‌نظمی ضربان قلب و افزایش فشار خون شوند که در موارد شدید ممکن است به حمله قلبی منجر گردد. این عوارض به‌ویژه برای افرادی که بیماری قلبی زمینه‌ای دارند، بسیار جدی هستند.¹³

در توضیح علمی باید دانست که سمیت ناشی از دوز بالای کاپسایسین به تحریک بیش‌ازحد سیستم عصبی سمپاتیک و فشار بر عضله قلب مرتبط است. همچنین مصرف زیاد آن ممکن است تعادل الکترولیتی را مختل کند.

نکاتی برای مصرف فلفل کاین

می‌توان از فلفل کاین در انواع غذاهای شیرین یا شور استفاده کرد. در ادامه چند راه برای گنجاندن آن در رژیم غذایی آمده است:

  • افزودن مقدار کمی فلفل کاین و دارچین به شکلات داغ
  • تهیه کره طعم‌دار خانگی با افزودن پودر فلفل کاین به کره نرم‌شده
  • مخلوط‌کردن آن در مایه کیک شکلاتی برای طعمی شیرین و تند
  • پاشیدن مقدار کمی بر روی غذاهای تخم‌مرغی مانند فریتاتا و املت
  • استفاده از این ادویه در کاری، سس‌ها، ماریناد، سس سالاد یا غذاهای تفت‌داده

بهتر است با مقدار کم شروع کنید و قبل از افزودن بیشتر، طعم غذا را بچشید. پس از دست‌زدن به فلفل کاین، دستان خود را بشویید و از تماس با چشم و صورت خودداری کنید، چرا که روغن آن ممکن است پوست و چشم را تحریک کند.

جمع‌بندی سریع

فلفل کاین منبعی سرشار از کاپسایسین محافظت‌کننده، ترکیبات گیاهی و ویتامین C است و ممکن است در کاهش درد، التهاب و بهبود سلامت قلب مؤثر باشد.

فلفل کاین می‌تواند به غذاهایی مانند خوراک تفت‌داده، کاری و چیلی، طعمی تند و خوشمزه ببخشد. با این حال، مصرف زیاد آن ممکن است با عوارضی همراه باشد، بنابراین بهتر است با اعتدال مصرف شود.

بیشتر بخوانید
افزایش وزن در اثر بولیمیا یا پرخوری عصبی: علل و نحوه دریافت کمک

منبع

منابع علمی

آردایت برای اطمینان از صحت محتوای خود، که در سیاست ویراستاری ما ذکر شده است، از دستورالعمل‌های سختگیرانه‌ای در زمینه منبع‌یابی پیروی می‌کند . ما فقط از منابع معتبر، از جمله مطالعات بررسی‌شده توسط همتایان، متخصصان پزشکی دارای مجوز، بیماران با تجربه عملی و اطلاعات از مؤسسات برتر، استفاده می‌کنیم.

 

  1. Basith S, Cui M, Hong S, Choi S. Harnessing the therapeutic potential of capsaicin and its analogues in pain and other diseasesMolecules. 2016;21(8):966. doi:10.3390/molecules21080966
  2. Cho SY, Kim HW, Lee MK, et al. Antioxidant and anti-inflammatory activities in relation to the flavonoids composition of pepper (Capsicum annuum L.)Antioxidants (Basel). 2020;9(10):986. doi:10.3390/antiox9100986
  3. Azlan A, Sultana S, Huei CS, Razman MR. Antioxidant, anti-obesity, nutritional and other beneficial effects of different chili pepper: A reviewMolecules. 2022;27(3):898. doi:10.3390/molecules27030898
  4. Chang A, Rosani A, Quick J. Capsaicin. In: StatPearls. StatPearls Publishing; 2023.
  5. MedlinePlus. Capsaicin topical.
  6. Silva JL, Santos EA, Alvarez-Leite JI. Are we ready to recommend capsaicin for disorders other than neuropathic pain?Nutrients. 2023;15(20):4469. doi:10.3390/nu15204469
  7. Yang L, Sun J, Zhao M, Xi B. Chili pepper intake and all-cause and disease-specific mortalityInt J Vitam Nutr Res. 2023;93(4):378-384. doi:10.1024/0300-9831/a000746
  8. Filippini T, Malavolti M, Whelton PK, Vinceti M. Sodium intake and risk of hypertension: A systematic review and dose-response meta-analysis of observational cohort studiesCurr Hypertens Rep. 2022;24(5):133-144. doi:10.1007/s11906-022-01182-9
  9. Wainford RD. How to reduce dietary salt intake: Just add spice?Hypertension. 2017;70(6):1087-1088. doi:10.1161/HYPERTENSIONAHA.117.10025
  10. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Peppers, hot chili, red, raw.
  11. Chen Z, Huang Y, Cao D, et al. Vitamin C intake and cancers: An umbrella reviewFront Nutr. 2022;8:812394. doi:10.3389/fnut.2021.812394
  12. Food and Drug Administration. NFL DRVs food components.
  13. Akçay M, Gedikli Ö, Yüksel S. An unusual side effect of weight loss pills in a young man; acute myocardial infarction due to cayenne pepper pillsAnatol J Cardiol. 2017;18(4):310-311. doi:10.14744/AnatolJCardiol.2017.8031
  14. MedlinePlus. Capsicum.
  15. Surdea-Blaga T, Negrutiu DE, Palage M, Dumitrascu DL. Food and gastroesophageal reflux diseaseCurr Med Chem. 2019;26(19):3497-3511. doi:10.2174/0929867324666170515123807

دیدگاهتان را بنویسید