چکیده
مکمل های نعناع ممکن است از چندین جهت برای سلامتی مفید باشد، از جمله بهبود برخی شرایط گوارشی، تسکین تهوع، بهبود عملکرد شناختی و افزایش عملکرد ورزشی. با این حال، مکمل های نعناع ممکن است برای همه مناسب نباشند و باید قبل از مصرف با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت شود.
نکات کلیدی
- نعناع، از جمله نعناع، دارای ترکیبات درمانی است که ممکن است برای بیماری های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و سوء هضم مفید باشد.
- مکمل های نعناع ممکن است عملکرد شناختی را از طریق اثر بر برخی انتقال دهنده های عصبی بهبود بخشند.
- شواهدی وجود دارد که مکمل های نعناع ممکن است برای بهبود عملکرد ورزشی و پارامترهای عملکرد ریه مفید باشند.
- مکمل های نعناع ممکن است با برخی داروها مانند داروهای فشار خون، داروهای شیمی درمانی و برخی داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشند.
- اگرچه مکمل های نعناع به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شوند، اما دوزهای بسیار بالا می توانند سمی باشند.
سوالاتی که ممکن است به دانستن آنها علاقمند باشید
- آیا مکمل های نعناع برای همه مناسب هستند؟
- چه نکاتی باید هنگام خرید مکمل نعناع در نظر گرفت؟
- آیا می توان از نعناع تازه به جای مکمل استفاده کرد؟
نعناع نام جمعی تعدادی از گیاهان است که به خانواده گیاهان نعناع یا Lamiaceae تعلق دارند.
نعناع، از جمله نعناع، معمولاً به عنوان یک ماده در نوشیدنی ها، دسرها و سایر دستور العمل ها استفاده می شود و همچنین می تواند به عنوان یک مکمل غذایی مصرف شود.
مطالعات نشان می دهد که مکمل نعناع ممکن است از چندین جهت برای سلامتی مفید باشد، از جمله بهبود برخی شرایط گوارشی و تسکین تهوع.
نعناع دارای خواص خاصی است که آن را به یک درمان طبیعی موثر برای بیماری های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و سوء هاضمه، یک اصطلاح پزشکی برای ناراحتی در قسمت فوقانی شکم تبدیل می کند.
نعناع، مانند نعناع، مملو از ترکیبات درمانی است، مانند ال-منتول، یک ترکیب مونوترپنوئیدی با خاصیت آرامش بخش. ال-منتول کانال های کلسیمی را که انقباضات ماهیچه های صاف را آغاز می کنند، مسدود می کند و از اسپاسم که باعث علائمی مانند درد شکم و اسهال در افراد مبتلا به IBS می شود، جلوگیری می کند.
نعناع همچنین حاوی ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن است با کاهش التهاب و آسیب سلولی برای افراد مبتلا به IBS مفید باشد.
یک بررسی از ۱۲ مطالعه شامل ۸۳۵ فرد مبتلا به IBS نشان داد که مکمل روغن نعناع در یک دوره دو تا ۱۲ هفته ای به طور قابل توجهی علائمی مانند درد شکم، نفخ و گاز را در مقایسه با درمان های دارونما بهبود می بخشد.
یک بررسی از ۹۶ مطالعه نشان داد که هنگامی که مکملهای روغن نعناع همراه با مواد دیگری مانند روغن زیره استفاده میشود، برای کاهش برخی علائم سوء هاضمه، از جمله درد شکم و فشار شکمی، موثر است. تحقیقات در مورد اثربخشی مکملهای نعناع فلفلی برای درمان سوء هاضمه محدود است و در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر موثر بودن درمانهای فقط نعناع برای درمان این بیماری وجود ندارد.
ممکن است عملکرد شناختی را بهبود بخشد
برخی تحقیقات نشان می دهد که مکمل های روغن نعناع ممکن است عملکرد شناختی را بهبود بخشد.
نعناع حاوی ترکیباتی است که ممکن است عملکرد شناختی را با تعامل با انتقال دهنده های عصبی خاص، مانند γ-آمینوبوتیریک اسید (GABA) و بازدارنده استیل کولین استراز (AchE). این آنزیم انتقال دهنده عصبی به نام استیل کولین را تجزیه می کند که نقش مهمی در توجه و حافظه دارد.
یک مطالعه شامل ۲۴ نفر نشان داد که درمان با یک دوز واحد ۱۰۰ میکرولیتری (µl) روغن نعناع، عملکرد آزمون شناختی را بهبود بخشیده و خستگی ذهنی مرتبط با عملکرد کار شناختی طولانیتر را در مقایسه با درمان پلاسبو کاهش میدهد.
می تواند حالت تهوع را آرام کند
نعناع رایحه ای آرام بخش دارد و بوییدن آن ممکن است به کاهش علائم تهوع کمک کند. به عنوان مثال، مطالعات نشان می دهد که رایحه درمانی نعناع ممکن است برای کاهش تهوع و استفراغ در افرادی که تحت درمان سرطان هستند مفید باشد.
مصرف مکمل های نعناع ممکن است در برابر انواع خاصی از حالت تهوع و استفراغ نیز موثر باشد. یک مطالعه بر روی ۸۴ فرد مبتلا به سرطان سینه که تحت شیمی درمانی بودند، نشان داد که درمان با ۴۰ قطره اسانس نعناع فلفلی در آب هر هشت ساعت به طور قابل توجهی باعث کاهش تهوع، استفراغ و کم اشتهایی در ۲۴ و ۴۸ ساعت پس از درمان در مقایسه با دارونما شد.
با این حال، بیشتر مطالعاتی که اثرات نعناع بر حالت تهوع و استفراغ را بررسی میکنند، روی رایحه درمانی نعناع متمرکز شدهاند، نه مکملهای خوراکی نعناع.
ممکن است عملکرد ورزشی را افزایش دهد
اگرچه تحقیقات محدود است، برخی شواهد نشان می دهد که مکمل های نعناع ممکن است برای کسانی که به دنبال راهی طبیعی برای بهبود استقامت و قدرت در طول ورزش هستند مفید باشد. نعناع دارای خواص ضد اسپاسم است و ممکن است به شل شدن ماهیچه های صاف در ریه ها و بهبود اکسیژن رسانی بافت ها کمک کند، که می تواند عملکرد ورزش را پشتیبانی کند.
یک مطالعه کوچک روی ۱۲ مرد نشان داد که درمان با ۵۰۰ میلی لیتر (میلی لیتر) آب معدنی حاوی ۰.۰۵ میلی لیتر اسانس نعناع فلفلی به مدت ده روز به طور قابل توجهی عملکرد ورزشی، عملکرد ریه، ضربان قلب و قدرت را در طول تست ورزش روی تردمیل در مقایسه با قبل از تمرین بهبود می بخشد. درمان
مطالعه دیگری روی ۳۰ مرد سالم نشان داد که یک دوز خوراکی ۵۰ میکرولیتری اسانس نعناع به طور قابل توجهی عملکرد ورزشی و پارامترهای عملکرد ریه را در مقایسه با درمان با دارونما بهبود می بخشد.
در حالی که این نتایج امیدوارکننده است، مطالعات بیشتری برای درک اینکه چگونه مکملهای نعناع خوراکی ممکن است برای عملکرد ورزشی مفید باشد، مورد نیاز است.
نحوه استفاده از مکمل های نعناع
مکمل های نعناع به اشکال مختلفی از جمله کپسول و مایع در دسترس هستند. از آنجایی که دوز و دستورالعمل استفاده متفاوت است، پیروی از دستورالعمل های روی برچسب مکمل مهم است.
بهتر است قبل از استفاده از مکمل نعناع با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. این امر به ویژه در صورت داشتن یک بیماری مانند اختلال گوارشی مهم است.
اگرچه مکملهای نعناع ممکن است برای افرادی با شرایط پزشکی خاص مفید باشد، اما برای همه مناسب یا بیخطر نیستند.
دوز
توصیه های دوز مکمل های نعناع بسته به نوع و آنچه که برای درمان استفاده می شود متفاوت است.
به عنوان مثال، برخی تحقیقات نشان می دهد که روغن نعناع در دوزهای ۵۰-۱۰۰ میکرولیتر ممکن است به ترتیب برای بهبود عملکرد ورزشی و عملکرد شناختی موثر باشد.
یک مطالعه نشان داد که درمان با ۱۸۲ میلی گرم روغن نعناع فلفلی روزانه به مدت هشت هفته برای بهبود علائم IBS موثر است.
همیشه با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی برای توصیه های دوز خاص صحبت کنید.
آیا نعناع بی خطر است؟
مکمل های نعناع به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شوند، اما برای همه مناسب نیستند.
از آنجایی که اطلاعات کمی در مورد بی خطر بودن مکمل های نعناع خوراکی در دوران بارداری و شیردهی وجود دارد، بهتر است از مصرف مکمل های خوراکی نعناع در این مراحل زندگی خودداری کنید.
نشان داده شده است که روغن نعناع در صورت مصرف در مقادیر مناسب بی خطر است. با این حال، افرادی که دارای شرایط پزشکی خاصی هستند، مانند سنگ کیسه صفرا، فتق هیاتال، یا بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)، باید قبل از مصرف مکملهای نعناع با پزشک مشورت کنند.
تداخلات دارویی بالقوه
مکملهای نعناع ممکن است با برخی از داروهایی که معمولاً تجویز میشوند، تداخل داشته باشند یا باعث افزایش فراهمی زیستی شوند، مانند:
- داروهای فشار خون: اگرچه تحقیقات انسانی محدود است، روغن نعناع ممکن است فراهمی زیستی برخی داروهای فشار خون مانند فلودیپین را افزایش داده و اثرات آنها را در بدن افزایش دهد.
- بسترهای سیتوکروم P450: برخی شواهد نشان می دهد که روغن نعناع ممکن است با داروهایی که توسط آنزیم های سیتوکروم P450 متابولیزه می شوند، از جمله وارفارین رقیق کننده خون و داروی فشار خون متوپرولول، تداخل داشته باشد.
- داروهای شیمی درمانی: روغن نعناع ممکن است با برخی از عوامل شیمی درمانی مانند دوستاکسل و سیس پلاتین تداخل داشته باشد.
اگر یک یا چند دارو مصرف می کنید، مهم است که قبل از افزودن هر مکمل جدیدی به برنامه روزانه خود، از جمله محصولات نعناع، با پزشک خود مشورت کنید.
چه چیزی به دنبال
هنگام خرید مکمل نعناع، باید چند نکته را به خاطر بسپارید.
مهم است که محصولات با کیفیت بالا را از مارک های مکمل مورد اعتماد انتخاب کنید. در صورت امکان، مکملهای نعناع را از شرکتهایی خریداری کنید که توسط سازمانهایی مانند UL، USP و NSF International تأیید شدهاند، که استانداردهای سختگیرانهای را برای کیفیت و ایمنی مکمل تعیین میکنند.
قبل از مصرف مکمل نعناع با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید. مکملهای نعناع برای همه بیخطر یا مناسب نیستند و ممکن است با داروهای رایج تداخل داشته باشند
آیا می توانید بیش از حد نعناع مصرف کنید؟
اگرچه مکمل های نعناع به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شوند، دوزهای بسیار بالا می توانند سمی باشند. به عنوان مثال، دوزهای بالای روغن نعناع می تواند باعث آسیب کلیه و کبد و حتی منجر به نارسایی حاد کلیه شود. مواردی از مصرف بیش از حد روغن نعناع تقریباً کشنده بوده است.
باز هم: اگر در مورد دوز مکمل سوالی دارید، همیشه با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
عوارض نعناع
اگرچه مکملهای نعناع وقتی در دوزهای مناسب مصرف شوند با عوارض جانبی جدی همراه نیستند، اما ممکن است عوارض جانبی کمی ایجاد کنند.
عوارض جانبی احتمالی مربوط به مصرف مکمل های نعناع عبارتند از:
اگر پس از مصرف مکمل نعناع، هر گونه عوارض جانبی را تجربه کردید، مصرف مکمل را متوقف کنید و در صورت رفع نشدن علائم، با پزشک خود تماس بگیرید.
بهترین راه برای استفاده از نعناع تازه
اگر علاقه مند به بهره مندی از مزایای نعناع هستید اما نمی خواهید مکمل مصرف کنید، نعناع تازه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
نعناع مانند نعناع طعمی طراوت بخش دارد و دارای ترکیبات گیاهی محافظتی زیادی مانند پلی فنول ها است که دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در بدن است.
در اینجا چند روش برای استفاده از نعناع تازه آورده شده است:
- نعناع تازه را خرد کرده و به سالاد سبز اضافه کنید
- با استفاده از نعناع تازه، هندوانه و فتا یک غذای جانبی خوش طعم درست کنید
- نعناع تازه را به آب و کوکتل اضافه کنید
- از نعناع خرد شده در پستوها و سس های خانگی استفاده کنید
- نعناع تازه را در غذاهای ماکارونی اضافه کنید
- از نعنای تازه و خرد شده به عنوان چاشنی غذاهای گوشت، مرغ و ماهی استفاده کنید
از نعناع تازه و خشک نیز می توان در دسرها مانند بستنی و محصولات پخته استفاده کرد. این به ویژه با شکلات جفت می شود و می توان از آن برای تهیه دستور العمل های خوشمزه مبتنی بر شکلات مانند کیک و کلوچه استفاده کرد.
یک بررسی سریع
نعناع یکی از مواد رایج در غذاها و کوکتل های شیرین و خوش طعم است. هنگامی که به عنوان یک مکمل غذایی استفاده می شود، نعناع، از جمله نعناع، ممکن است از چندین جهت برای سلامتی مفید باشد.
مطالعات نشان می دهد که مکمل های نعناع ممکن است علائم برخی از بیماری های گوارشی مانند IBS را بهبود بخشد و ممکن است از عملکرد ورزشی و عملکرد شناختی حمایت کند.
در حالی که مکمل های نعناع به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شوند، اما انتخاب مناسبی برای همه نیستند و در صورت مصرف در دوزهای بالا می توانند منجر به عوارض جانبی خطرناکی شوند.