اگر کومبوچا نخورده اید، ممکن است تعجب کنید که چیست. این نوشیدنی محبوب، مخلوط چای سیاه یا سبز و شکر تخمیر شده با مشخصه سبک، جوشان و حبابدار است. مخمر فعال قند را در طول تخمیر باکتریایی تغییر می دهد، بنابراین مقادیر کمی الکل در نوشیدنی وجود دارد. همچنین محصولات کومبوچای سخت با سطوح بالاتر الکل در بازار وجود دارد.
بسیاری از محصولات کامبوچا این نوشیدنی را به عنوان دارای مزایای سلامتی معرفی می کنند. اما آیا این ادعاها حقیقتی دارد؟ در اینجا همه چیزهایی است که باید در مورد کامبوجا بدانید و اینکه چرا ممکن است نخواهید آن را به عنوان یک نوشیدنی سالم معرفی کنید.
کامبوجا چیست؟
کومبوجا یک چای تخمیر شده است که از ترکیب چای دم کرده با SCOBY – یک کشت همزیستی از باکتری ها و مخمرها که گاهی اوقات “مادر” نامیده می شود – و مقداری شکر تهیه می شود. در طی یک یا دو هفته، شکر باکتری ها و مخمرها را تغذیه می کند و نوشیدنی به شکل کامبوچای تند و کمی گازدار تخمیر می شود.
کامبوجا حاوی پروبیوتیک است
پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که به طور طبیعی در غذاهای تخمیر شده مانند کیمچی، ماست و کومبوچا یافت می شوند و به عنوان مکمل نیز فروخته می شوند.
فواید پروبیوتیک ها چیست؟
انواع مختلفی از پروبیوتیک ها وجود دارد و ممکن است فواید متفاوتی داشته باشند. یک بررسی نشان داد که مکملهای پروبیوتیک باعث افزایش تعداد باکتریهای سالم در روده میشوند، اگرچه مشخص نیست که آیا این مقدار باکتری سالم پس از قطع مصرف مکملها باقی میماند یا خیر.
مزایای دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- جلوگیری از اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک
- پیشگیری از سپسیس در نوزادان نارس
- کمک به بهبود کولیت اولسراتیو
اگرچه تحقیقات زیادی در مورد پروبیوتیک ها وجود دارد، اثرات و مزایای کلی سلامتی به طور کامل شناخته نشده است. با این حال، تحقیقات مزایای بالقوه بسیاری را برای شرایط مختلف سلامت نشان می دهد.
آیا پروبیوتیک های موجود در کامبوجا فوایدی برای سلامتی دارند؟
اگرچه برخی از مزایای شناخته شده پروبیوتیک ها وجود دارد، تعیین فواید پروبیوتیک ها در کامبوچا دشوارتر است. یکی از دلایل این امر این است که نمی توان گفت چه تعداد پروبیوتیک زنده در یک بطری کامبوچا وجود دارد.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) بیان می کند که برندها باید تعداد کل موجودات موجود در یک نوشیدنی را به طور دقیق نشان دهند، اما هیچ راهی برای دانستن تعداد زنده و مرده وجود ندارد. به علاوه، حتی پروبیوتیکهایی که در زمان بطریسازی زنده هستند، ممکن است تا زمانی که کومبوچا را بنوشید، مرده باشند.
بنابراین، مصرفکنندگان نمیتوانند بدانند که چه تعداد پروبیوتیک در هر بطری وجود دارد، مگر اینکه قبل از مصرف هر نوشیدنی را آزمایش کنند.
کامبوجا حاوی آنتی اکسیدان است
کامبوجا همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی از جمله ویتامین C، سلنیوم و کاروتنوئیدها است که می تواند به جلوگیری یا به تاخیر انداختن آسیب سلولی کمک کند. یک مطالعه نشان داد که کامبوچا دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است و فعالیت آنتی اکسیدانی می تواند با انواع مختلف کامبوجا متفاوت باشد.
محققان دریافتند که سطوح پلی فنول ها و فلاونوئیدها – دو نوع آنتی اکسیدان – بسته به نوع چای تهیه شده از کامبوجا و مدت زمان تخمیر آن به طور قابل توجهی متفاوت است. با این حال، همه انواع کامبوچا دارای سطوح قابل توجهی از این آنتی اکسیدان ها بودند.
خطرات نوشیدن کامبوجا
برخی از فواید سلامتی با نوشیدن کامبوچا مرتبط است. با این حال، چند خطر از نوشیدن کومبوچا وجود دارد.
خطر کامبوچای دم کرده خانگی
درست کردن کومبوچا در خانه با خطر تخمیر بیش از حد همراه است که می تواند منجر به اسیدیته یا الکل بالاتر از حد مورد نظر شود. همچنین در صورت دم کردن نادرست خطر آلودگی وجود دارد.
در حالی که قرن هاست که کامبوچا در خانه ها در سراسر جهان دم می شود، رعایت نکات ایمنی، مانند استفاده از ظروف استریل شده و سایر تجهیزات، دم کردن در ظروف شیشه ای، و پوشاندن ظرف با پارچه قابل تنفس در طول تخمیر برای جلوگیری از ورود کثیفی بسیار مهم است. ، کپک و سایر میکروب ها.
در حالی که به ندرت، عوارض جدی با نوشیدن کامبوچا دم کرده خانگی همراه است. مرکز ملی سم سرمایه این رویدادهای نامطلوب بهداشتی را که بین سالهای ۱۹۹۵ و ۲۰۰۹ رخ داده است، گزارش کرده است:
- یک مورد ایست قلبی
- یک مورد فوت
- یک مورد ضعف شدید عضلانی و التهاب عضله قلب
- چندین مورد هپاتیت
اگر روشهای صحیح را در یک محیط بهداشتی دنبال کنید، کومبوچای خانگی به احتمال زیاد بیخطر است. با این حال، اگر به توانایی های خود در دم کردن درست کامبوچا اطمینان ندارید، ممکن است از امتحان کردن آن اجتناب کنید.
خطرات کامبوچای فروشگاهی
ممکن است کامبوجا بیش از آنچه فکر می کنید حاوی الکل باشد. اگرچه مقادیر کمی الکل به عنوان بخشی از فرآیند تخمیر ایجاد می شود، کامبوچا به عنوان الکل طبقه بندی نمی شود زیرا معمولاً کمتر از ۰.۵٪ الکل حجمی (ABV) دارد – که نقطه برش است.
برخی از دستههای کامبوچا فراخوانی شدهاند، زیرا محتوای الکل آنها بالاتر از آنچه باید باشد، برخی از آنها ABV 3٪ داشتند.
چه کسانی نباید کومبوجا بنوشند؟
به دلیل وجود الکل، باکتری های زنده و خطرات مرتبط با کومبوجا، توصیه می شود افراد زیر از نوشیدن آن اجتناب کنند:
- بچه های خردسال
- افرادی که باردار هستند
- افرادی که دچار نقص ایمنی هستند
این ایده که کامبوچا یک غذای فوق العاده است، نتیجه تبلیغات بازاریابی و سلامتی است. در حالی که کامبوچا حاوی آنتی اکسیدان ها و پروبیوتیک ها است، خطرات کمی نیز در ارتباط با این نوشیدنی وجود دارد. اما اینها بیشتر با دم کردن یا نگهداری نادرست کامبوچا در خانه مرتبط است.
اگر می خواهید سلامت روده خود را بهبود ببخشید، یک رژیم غذایی کلی مغذی بیشترین سود را در مورد سلامتی به شما می دهد.
در مورد دوستداران کامبوچا، آنتی اکسیدان ها و پروبیوتیک ها ممکن است فوایدی را به همراه داشته باشند، اما مطمئن شوید که کومبوچای خریداری شده در فروشگاه را انتخاب کنید.