چکیده
چای اولانگ نوعی چای سنتی چینی است که در کشورهای آسیایی محبوب است. این چای حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مفید گیاهی است که می تواند برای سلامتی مفید باشد. مصرف چای اولانگ ممکن است به کاهش فشار خون و سطوح چربی خون، بهبود سلامت مغز و محافظت در برابر برخی انواع سرطان کمک کند. در عین حال، چای اولانگ نیز حاوی کافئین است و باید در حد اعتدال مصرف شود.
نکات کلیدی
- چای اولانگ نوعی چای است که بین چای سبز و سیاه قرار می گیرد.
- چای اولانگ حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات محافظ گیاهی است.
- مصرف چای اولانگ ممکن است به کاهش فشار خون و سطوح چربی خون کمک کند.
- چای اولانگ ممکن است از زوال شناختی و افسردگی محافظت کند.
- چای اولانگ منبع غنی مواد مغذی نیست اما به عنوان جایگزین سالم برای نوشیدنی های قندی مفید است.
- مصرف چای اولانگ در حد اعتدال توصیه می شود زیرا حاوی کافئین است.
سوالاتی که ممکن است به دانستن آنها علاقمند باشید
- چای اولانگ چه مزایایی برای سلامتی دارد؟
- چای اولانگ چه تفاوتی با چای سبز و چای سیاه دارد؟
- چگونه باید چای اولانگ را مصرف کرد؟
چای اولانگ یا oolióng(dé)، نوعی چای سنتی چینی است که در کشورهای آسیایی از آن لذت می برند.
سرشار از آنتی اکسیدان است و با چندین فواید سلامتی مانند کاهش سطح فشار خون و حمایت از سلامت مغز مرتبط است.
این مقاله به بررسی مزایای سلامتی چای اولانگ و همچنین ایمنی و کاربردهای آن می پردازد.
چای اولانگ چیست؟
چای سیاه، سبز و اولانگ سه نوع عمده چای در نظر گرفته می شوند.
مانند چای سبز و سیاه، چای اولانگ از برگ های آن تهیه می شود کاملیا سیننسیس گیاه تفاوت بین چای ها به سطح اکسیداسیونی که برگ های چای در معرض آن قرار گرفته اند، مربوط می شود. اکسیداسیون فرآیندی است که شامل قرار دادن برگ های چای در معرض هوا برای خشک شدن و تیره شدن آنها است.
اکسیداسیون بر رنگ و طعم چای تأثیر می گذارد. چای سبز کمترین اکسیداسیون را تجربه می کند، در حالی که چای سیاه به طور کامل اکسید می شود. به همین دلیل است که برگ های چای سیاه رنگ قهوه ای تیره و طعم چای تندتری نسبت به چای سبز دارند.
چای اولانگ تا حدی اکسید شده است، به این معنی که اکسیداسیون بیشتری نسبت به چای سبز دارد اما کمتر از چای سیاه. این باعث ایجاد رنگ و طعمی می شود که جایی بین چای سبز و سیاه قرار دارد.
اگرچه چای اولانگ اغلب به عنوان یک چای در نظر گرفته می شود، اما انواع مختلفی از چای اولانگ وجود دارد که هر کدام رنگ و طعم متفاوتی دارند. برخی از انواع چای اولانگ کمتر تحت اکسیداسیون قرار می گیرند و طعم روشن تری دارند، در حالی که برخی دیگر به دلیل زمان اکسیداسیون طولانی تر، طعم چای تندتری دارند.
چای اولانگ مانند چای سبز و سیاه حاوی کافئین است و یک فنجان آن ۳۸.۴ میلی گرم (میلی گرم) کافئین دارد. برای مقایسه، همان وعده چای سیاه و سبز به ترتیب ۴۷.۴ و ۲۹.۴ میلی گرم کافئین فراهم می کند.
چای از جمله چای اولانگ منبعی از ترکیبات مفید از جمله کاتچین است که دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در بدن است. نوشیدن چای با چندین فواید سلامتی مانند بهبود سلامت قلب و مغز مرتبط است.
ممکن است از سلامت قلب حمایت کند
نوشیدن چای اولانگ ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و سطوح بالای چربی خون کمک کند.
محققان فکر می کنند که چای، از جمله چای اولانگ، از طریق مکانیسم های مختلفی مانند شل کردن انقباض عضلات صاف، کاهش التهاب رگ های خونی، مهار فعالیت آنزیم منقبض کننده رگ های خونی به نام رنین و افزایش تولید رگ های خونی گشادکننده به کاهش فشار خون کمک می کند. مولکول اکسید نیتریک
یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ که شامل ۷۶۶۷۳ بزرگسال چینی بین ۳۰ تا ۷۹ سال بود، نشان داد افرادی که چای از جمله چای سیاه، سبز و اولانگ مصرف میکردند، ۱۰ درصد کمتر در معرض خطر فشار خون بالا بودند.
اگرچه مطالعات مربوط به بررسی اثرات چای اولانگ بر فشار خون محدود است، یک مطالعه قدیمیتر در سال ۲۰۰۴ که شامل ۱۵۰۷ بزرگسال چینی بود، نشان داد که کسانی که حداقل نیم فنجان چای سبز یا اولانگ با قدرت متوسط را به مدت یک سال مینوشیدند، ۴۶ درصد کمتر بودند. احتمال ابتلا به فشار خون بالا در مقایسه با افرادی که چای نمی نوشند. برای افرادی که روزانه دو و نیم فنجان یا بیشتر چای مصرف میکنند، خطر ابتلا به فشار خون بالا تا ۶۵ درصد کاهش مییابد که نشان میدهد نوشیدن منظم چای اولانگ ممکن است راهی موثر برای محافظت از سلامت قلب باشد.
علاوه بر حمایت از سطح فشار خون سالم، نوشیدن چای سبز ممکن است به کاهش سطح چربی خون نیز کمک کند.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ که شامل ۳۰۴۱ بزرگسال چینی بود، که ۱۶۵۱ نفر از آنها به تازگی با سطح چربی بالا تشخیص داده شده بودند، نشان داد شرکت کنندگانی که بیش از دو و نیم فنجان چای اولانگ، سبز یا سیاه در روز مصرف می کردند، کمترین احتمال ابتلا به بالا را داشتند. سطح چربی خون
محققان همچنین دریافتند که مصرف چای اولانگ برای ۲۱ سال یا بیشتر به ترتیب با ۳.۲۲، ۶.۶۹ و ۱۱.۹۹ درصد کاهش سطح کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسیرید در خون مرتبط است.
کاتچینهای موجود در چای اولانگ ممکن است با مهار فعالیت آنزیمی به نام لیپاز، که به کاهش جذب چربی رودهای کمک میکند، به کاهش سطح چربی خون کمک کند.
سرشار از ترکیبات گیاهی محافظ
چای اولانگ یک منبع عالی از ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که به محافظت از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو، مانند پلی فنول ها مانند تافلاوین ها، تیاروبیگین ها، اپی گالوکاتچین (EGC) و (-)-اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) کمک می کند.
چای اولانگ همچنین سرشار از پلی ساکاریدهای چای (TPS) است که کربوهیدرات هایی هستند که فعالیت آنتی اکسیدانی قوی دارند.
پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از غذاها و نوشیدنی هایی که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند، مانند چای اولانگ، می تواند به محافظت در برابر برخی بیماری ها، از جمله نوعی سرطان دهان به نام کارسینوم سلول سنگفرشی دهان (OSCC) کمک کند.
یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ روی ۱۷۷۳ بزرگسال چینی، از جمله ۷۴۴ نفر که به تازگی OSCC تشخیص داده شده است، نشان داد افرادی که چای اولانگ می نوشند نسبت به افرادی که چای اولانگ مصرف نمی کنند، ۳۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به OSCC هستند. این مطالعه همچنین نشان داد افرادی که بیش از دو فنجان چای اولانگ مینوشیدند، ۴۱ درصد کاهش خطر OSCC داشتند.
چای اولانگ همچنین ممکن است در برابر سایر انواع سرطان از جمله سرطان تخمدان و نازوفارنکس محافظت کند. با این حال، تحقیقات در مورد خواص ضد سرطانی بالقوه چای اولانگ محدود است و مطالعات بیشتری برای درک کامل چگونگی محافظت نوشیدن چای اولانگ در برابر سرطان های خاص مورد نیاز است.
ممکن است سلامت شناختی را بهبود بخشد
نوشیدن چای با فواید متعددی برای سلامت مغز مرتبط است. به عنوان مثال، مصرف چای با میزان کمتر افسردگی و زوال شناختی مرتبط است.
یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ که دادههای ۱۳۱۱۵ بزرگسال چینی را تجزیه و تحلیل کرد، نشان داد بزرگسالانی که چای تخمیر شده، از جمله چای اولانگ مینوشیدند، تا ۱۳ درصد کمتر در معرض علائم افسردگی بودند. پلی فنول های موجود در چای اولانگ، مانند EGCG، ممکن است با اثر بر روی مسیرهای خاصی در مغز، مانند محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA)، سیستم اصلی پاسخ به استرس بدن، و کاهش التهاب و اعصاب، از افسردگی در برابر افسردگی محافظت کند. آسیب سلولی در مغز
این خواص ضد التهابی و محافظت کننده عصبی همچنین ممکن است به کاهش خطر زوال شناختی کمک کند.
یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ که شامل دادههای روی ۱۵۴۵ بزرگسال چینی بود، نشان داد شرکتکنندگانی که چای مینوشیدند، از جمله چای اولانگ، ۴۰ درصد کمتر از میزان زوال شناختی داشتند. محققان پیشنهاد کردند که نوشیدن چای ممکن است با تأثیر بر بخشی از مغز درگیر در پردازش اطلاعات به نام جسم پینهای خلفی، در برابر کاهش حافظه به محافظت کمک کند.
تغذیه چای اولانگ
اگرچه چای اولانگ سرشار از ترکیبات گیاهی محافظ است، اما چای اولانگ منبع غلیظی از مواد مغذی نیست. گفته می شود، حاوی مقادیر کمی مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و فسفر است.
یک فنجان چای اولانگ حاوی تنها ۲.۴ کالری است که آن را جایگزینی هوشمند برای نوشیدنی های پرکالری مانند نوشابه و چای شیرین می کند.
جایگزینی نوشیدنیهای قندی و پرکالری با نوشیدنیهای بدون کالری یا کم کالری، مانند چای اولانگ بدون شیرینی، یک راه آسان و موثر برای کاهش قند اضافه و کالری اضافی است. در واقع، تحقیقات نشان می دهد که نوشیدنی های شیرین شده، از جمله نوشابه و چای شیرین، منبع اصلی قند افزوده در رژیم غذایی متوسط آمریکایی ها هستند.
کاهش قند اضافه شده با جایگزینی نوشیدنی های شیرین با چای اولانگ بدون شیرینی می تواند به حمایت از سطح قند خون سالم، سلامت کبد، کاهش وزن و موارد دیگر کمک کند.
خطرات چای اولانگ
نوشیدن چای اولانگ تا زمانی که در مقادیر معمولی مصرف شود به طور کلی بی خطر است. چای اولانگ مانند چای سبز و سیاه حاوی کافئین است که محرک است، بنابراین بهتر است در حد اعتدال مصرف شود.
یک فنجان چای اولانگ حاوی ۳۸.۴ میلی گرم کافئین است که کمی بیشتر از همان وعده چای سبز و کمی کمتر از همان وعده چای سیاه است.
افرادی که حساسیت بیشتری نسبت به اثرات کافئین دارند، در صورت مصرف نوشیدنی های کافئین دار، به ویژه در مقادیر زیاد، ممکن است علائمی مانند احساس اضطراب و عصبانیت را تجربه کنند.
توصیه می شود بزرگسالان مصرف کافئین خود را کمتر از ۴۰۰ میلی گرم در روز نگه دارند. برای رسیدن به این حد، یک فرد باید بیش از ۱۰ فنجان چای اولانگ مصرف کند.
چای اولانگ را می توان به عنوان جایگزینی با کافئین کمتر برای نوشیدنی هایی که غلظت بیشتری در کافئین دارند، مانند قهوه که حدود ۹۶ میلی گرم کافئین در هر فنجان دارد، لذت برد.
با این حال، اگرچه چای اولانگ کافئین نسبتاً کمی دارد، اما نباید آن را خیلی نزدیک به زمان خواب مصرف کرد زیرا ممکن است در توانایی شما برای به خواب رفتن و به خواب ماندن اختلال ایجاد کند، به خصوص در افرادی که به کافئین حساس هستند.
نکاتی برای مصرف چای اولانگ
چای اولانگ را می توان مانند چای های دیگر میل کرد. برخی از افراد ترجیح می دهند چای اولانگ خود را ساده بنوشند، در حالی که برخی دیگر چای خود را با فشار لیمو و عسل ترجیح می دهند.
چای اولانگ معمولا بین یک تا پنج دقیقه خیس می شود. زمانهای کوتاهتر دم کشیدن باعث میشود چای سبکتری داشته باشید، در حالی که زمانهای طولانیتر دم کشیدن چای با طعم غنیتر ایجاد میکند.
از آنجایی که چای اولانگ حاوی کافئین است، معمولاً در صبح یا بعد از ظهر از آن لذت میبرند، اگرچه کسانی که نسبت به اثرات کافئین حساسیت کمتری دارند، میتوانند در اواخر روز نیز چای اولانگ بنوشند.
چای اولانگ به اندازه چای های دیگر در ایالات متحده رایج نیست، اما گاهی اوقات در فروشگاه های تخصصی چای و مواد غذایی بهداشتی فروخته می شود. همچنین می توانید چای اولانگ را به صورت آنلاین خریداری کنید.
چای اولانگ ماندگاری طولانی دارد. هنگامی که به درستی در یک ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری می شود، چای و چای کیسه ای بدون برگ می توانند به ترتیب تا دو و سه سال عمر کنند.
یک بررسی سریع
چای اولانگ نوعی چای است که در کشورهای آسیایی مانند چین رایج است. طعم و رنگ آن چیزی بین چای سبز و سیاه قرار می گیرد، اگرچه انواع مختلفی از چای اولانگ وجود دارد که هر کدام طعمی متفاوت دارند.
نوشیدن چای اولانگ ممکن است از چندین جهت برای سلامتی شما مفید باشد، زیرا ترکیبات محافظ موجود در چای اولانگ ممکن است به کاهش فشار خون و سطوح چربی کمک کند و از زوال شناختی و آسیب سلولی محافظت کند.
چای اولانگ حاوی مقدار کمی کافئین است، بنابراین بهتر است صبح یا بعد از ظهر به عنوان یک نوشیدنی سالم و طبیعی بدون قند از آن لذت ببرید.