لوبیا چیتی – لوبیا برای سلامت روده و گوارش

نام “Pinto” از ترجمه اسپانیایی کلمه رنگ گرفته شده است. روی لوبیاها طرح هایی وجود دارد که به نظر می رسد رنگ شده است. لوبیا در یک مقطع زمانی در جنوب ایالات متحده، به ویژه در فصل زمستان، یک ماده غذایی اصلی در نظر گرفته می شد. در واقع، در مناطق روستایی، کلیساها و سازمان‌ها هنوز «شام لوبیا چیتی» را برای گردهمایی‌های اجتماعی و فعالیت‌های خیریه و جمع‌آوری کمک‌های مالی سازماندهی می‌کنند. این لوبیاها در مکزیک به قدری رایج هستند که هر ساله جشنواره ای به آنها اختصاص داده می شود. 

لوبیا چیتی: مقدمه

لوبیا چیتی گونه ای از لوبیا معمولی است که یکی از محبوب ترین محصولات لوبیا در جنوب غربی ایالات متحده آمریکا و شمال مکزیک به حساب می آید. این لوبیا در آمریکای جنوبی به نام «پورتو فروتیلا» (لوبیا توت فرنگی)، در برزیل «فیجائو کاریوکا» و در پرتغال «فیجائو کاتارینو» شناخته می شود. آنها بخشی از خانواده لوبیا هستند، از جمله لوبیا سبز، لوبیا قرمز، لوبیا قرمز و لوبیا مومی.

لوبیا چیتی سرشار از فیبر پیچیده، ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی است. لوبیاها همچنین دارای درصد کم چربی هستند و آنها را به منبع طبیعی غذای کم چرب تبدیل می کند و لوبیاها منبع گیاهی عالی پروتئین هستند.

مردم اغلب از لوبیاهای خشک در غذاهای مکزیکی استفاده می کنند که باعث می شود آنها غنی از مواد مغذی باشند. آنها معمولاً به عنوان پر کردن توستادا، بوریتو یا تاکو یا به عنوان پیش غذا با یک طرف تورتیلا یا سوپایپیلا استفاده می شوند. 

Pinto Beans - The Beans For Gut Health & Digestion

خواص غذایی لوبیا چیتی

طبق USDA ، حدود ۱۰۰ گرم لوبیا چیتی حاوی:

  • کالری: ۳۴۷ کیلو کالری
  • کربوهیدرات: ۶۲.۶ گرم
  • چربی: ۱.۲۳ گرم
  • پروتئین: ۲۱.۴ گرم 
  • فیبر: ۱۵.۵ گرم
  • شکر: ۲.۱۱ گرم
  • آب: ۱۱.۳ گرم

ویتامین ها و مواد معدنی

لوبیا چیتی همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی است:

  • پتاسیم: ۱۳۹۰ میلی گرم
  • فسفر: ۴۱۱ میلی گرم
  • منیزیم: ۱۷۶ میلی گرم
  • کلسیم: ۱۱۳ میلی گرم
  • آهن: ۵.۰۷ میلی گرم
  • ویتامین B-6: 0.474 میلی گرم
  • فولات: ۵۲۵ میلی گرم

ارزش غذایی

لوبیا چیتی منبع خوبی از کربوهیدرات های پیچیده است . کربوهیدرات ها به شکل نشاسته انرژی فوری بدن را تامین می کنند. محتوای قند طبیعی لوبیا چیتی تنها ۲.۱۱ گرم است.

این لوبیا همچنین حاوی ۴۱% فیبر بالایی است ، به کنترل قند خون، کاهش کلسترول، افزایش اشتها و ارتقای سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. 

لوبیا چیتی GI حدود ۳۹ دارد. گلیسمی پایین در نظر گرفته می شوند. لوبیا چیتی فقط ۱۰ بار گلیسمی دارد. پاسخ گلوکز خون تحت تأثیر بار گلیسمی کمتر از ۱۰ قرار نمی گیرد. این لوبیاها حاوی چربی ناچیزی هستند که آنها را به یک غذای طبیعی بدون چربی تبدیل می کند. غذاهایی مانند این لوبیاها که به طور طبیعی مواد مغذی خوبی دارند و چربی کمی دارند، برای هر رژیم غذایی برای کاهش وزن یا حفظ وزن سالم عالی هستند. با این حال، بسیاری از لوبیا چیتی فرآوری شده ممکن است حاوی چربی اضافی باشند.

لوبیا چیتی ۳۸ درصد از پروتئین مورد نیاز روزانه را تامین می کند. در نتیجه، بسیاری از وگان ها و گیاهخواران پروتئین دریافتی خود را با لوبیا چیتی و سایر اشکال حبوبات تکمیل می کنند. از سوی دیگر، لوبیا چیتی به عنوان یک منبع پروتئین کامل در نظر گرفته نمی شود. برای دریافت تمام آمینو اسیدهای ضروری در طول روز در یک رژیم غذایی گیاهی، باید غلات کامل، آجیل یا دانه‌ها مصرف کنید.

لوبیا چیتی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و فیبر است. به طور خاص، ارزش پتاسیم لوبیا چیتی ۱۳۹۳ میلی گرم (۳۰ درصد از مصرف روزانه) است. الکترولیت پتاسیم در سلول ها و مایعات بدن یافت می شود و با اثرات نامطلوب سدیم بر قلب و فشار خون مقابله می کند.

یادداشت 

لوبیا چیتی سرشار از مواد مغذی است. حاوی فولات است که به سنتز گلبول های قرمز خون کمک می کند و از نقص لوله عصبی در نوزادان جلوگیری می کند. غذاهای غنی از پتاسیم به طور قابل توجهی فشار خون را کاهش می دهند زیرا پتاسیم اثرات سدیم را کاهش می دهد. همچنین منبع خوبی از کربوهیدرات های پیچیده، فیبر و پروتئین است. لوبیا چیتی دارای محتوای بسیار کم چربی است. این لوبیا یک جایگزین عالی برای گوشت است.

فواید لوبیا چیتی برای سلامتی

کربوهیدرات، فیبر و پروتئین اجزای اصلی لوبیا چیتی هستند و محتوای ویتامین و مواد معدنی بالایی دارند. لوبیا چیتی منبع بسیار خوبی از پروتئین است و آن را به گزینه ای عالی برای یک رژیم گیاهی سالم و غنی از پروتئین تبدیل می کند. همچنین مقادیر بالای فیبر پیچیده آن را به غذایی فوق العاده برای هضم بهتر و سلامت روده تبدیل می کند. 

عملکرد سلامت روده را بهبود می بخشد

طبق یک مطالعه ، لوبیا چیتی مقدار زیادی فیبر دارد. فیبر یک کربوهیدرات غیر قابل هضم است که در گیاهان وجود دارد. برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است زیرا باکتری های سالم معده شما را تغذیه می کند. حرکت خوب گوارش و روده فواید سلامتی متعددی دارد. به عنوان مثال، نفخ را کاهش می دهد، سلامت پوست را بهبود می بخشد و به کاهش خطر بیماری هایی مانند دیابت، سرطان و برخی از مشکلات قلبی کمک می کند.

مقادیر کم فیبر در غذا می تواند هضم غذا را دشوار کند و مطالعات نشان داده اند که کمبود فیبر می تواند منجر به سوء هاضمه، یبوست و نفخ شود. از این رو، رژیم غذایی غنی از فیبر برای داشتن بدنی سالم بسیار مهم است. 

منبع پروتئین عالی

لوبیا چیتی به دلیل داشتن پروتئین و آهن، یک گزینه عالی برای گیاهخواری و وگان است. همچنین یک منبع عالی برای افراد غیر گیاهخوار است که به دنبال راهی برای جایگزینی گوشت قرمز در رژیم غذایی خود هستند. آنها پروتئین قابل مقایسه با وعده های غذایی گوشت یا لبنیات را بدون کالری بیش از حد یا چربی اشباع شده در صورت همراه شدن با غلات کامل مانند ماکارونی گندم کامل یا برنج قهوه ای ارائه می دهند. 

خطر حمله قلبی را کاهش می دهد

فولات به کاهش هموسیستئین، یک اسید آمینه که یک نتیجه واسطه در چرخه متیلاسیون است، که یک فرآیند متابولیک ضروری است، کمک می کند.

سطح هموسیستئین در خون یک عامل خطر مهم برای حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری عروق محیطی است که حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد از بیماران قلبی را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی دیگر از عناصر مورد نیاز برای فشار خون مناسب و عملکرد قلب، پتاسیم است. این یک الکترولیت حیاتی است که در انتقال عصبی و انقباض همه عضلات از جمله قلب نقش دارد.

مطالعات ثابت کرده اند که فولات و پتاسیم برای حفظ سلامت قلب ضروری هستند. لوبیا چیتی به دلیل محتوای فیبر و سطح فولات، منیزیم و پتاسیم موجود در آن به سلامت قلب کمک می کند.

حفظ سطح قند خون

مطالعات ثابت کرده اند که یک غذای با فیبر بالا می تواند به حفظ سطح قند خون کمک کند، که به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.

لوبیا چیتی شامل فیبر رژیمی است که به تعادل سطح قند خون کمک می کند و در عین حال فواید گوارشی و قلبی عروقی را به همراه دارد. علاوه بر این، لوبیا چیتی می تواند به شما در کنترل سطح قند خون کمک کند در حالی که در صورت داشتن مقاومت به انسولین، هیپرگلیسمی یا دیابت، انرژی پایدار و کند سوز را ارائه می دهد.

سرشار از آنتی اکسیدان

چندین مطالعه نشان می‌دهد که آنتی‌اکسیدان‌ها سلول‌های شما را در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد، که مواد شیمیایی ناپایداری هستند که می‌توانند در طول زمان باعث بیماری شوند، حفظ می‌کنند.

به عنوان مثال، لوبیا چیتی سرشار از کامفرول است، یک فلاونوئید با مزایای سلامتی متعدد. بسیاری از مطالعات حیوانی و تجربی آن را با مهار رشد سرطان مرتبط دانسته اند. علاوه بر این، کامفرول التهاب را کاهش می دهد و منجر به کاهش خطر سکته می شود.

مدیریت وزن

مطالعات اخیر ثابت کرده است که رژیم غذایی غنی از فیبر به کاهش وزن کمک می کند. رژیم غذایی با فیبر بالا معده را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد و به میزان قابل توجهی پرخوری را کاهش می‌دهد. همچنین گفته می شود که رژیم غذایی پر از پروتئین، هوس را از بین می برد و لوبیا چیتی پر از این دو منبع عالی است. مقدار زیاد پروتئین و فیبر می تواند هوس را کاهش دهد و به کاهش وزن کمک کند.

ارزان و آسان برای اضافه کردن

بهترین بخش در مورد لوبیا چیتی این است که ارزان هستند و اضافه کردن آنها به رژیم غذایی بسیار آسان است. همانطور که در بالا ذکر شد، آنها منبع عالی پروتئین برای گیاهخواران، وگان ها و غیر گیاهخواران هستند. راه‌های زیادی برای افزودن آن‌ها به رژیم غذایی وجود دارد و می‌توانید آن‌ها را به پیش‌غذا، به‌عنوان پیش‌غذا یا حتی به‌عنوان میان‌وعده‌ی ظهر اضافه کنید. 

یادداشت 

لوبیا چیتی حاوی کربوهیدرات بالا، فیبر و مشخصات غذایی بدون چربی است که به تامین انرژی فوری، کاهش وزن، تنظیم قند خون و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. علاوه بر این، لوبیا چیتی سرشار از کامفرول است، یک فلاونوئید مرتبط با مهار رشد سرطان، کاهش التهاب و کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله سکته. از این رو، مصرف لوبیا چیتی در مقادیر متوسط ​​فواید متعددی دارد. 

راه هایی برای گنجاندن لوبیا چیتی در رژیم غذایی

  • آنها را یک شب خیس کنید، له کنید و به عنوان خمیر یا پرکننده استفاده کنید.
  • از آن به عنوان یک غذای جانبی یا یک ماده اصلی در سوپ، خورش، دیپ و بوریتو استفاده کنید.
  • کنسرو لوبیا را می توان صاف کرد و به اشکال مختلف استفاده کرد.

دستور العمل با استفاده از لوبیا چیتی

برگر قارچ وگان باقلا

سرو: ۴ وعده 

زمان آماده سازی: ۴۰ دقیقه

عناصر

  • روغن کانولا یا روغن نباتی تقسیم شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز سفید یا زرد خرد شده: ۱
  • حبه سیر ریز شده: ۱
  • پیاز سبز خرد شده: ۳ عدد
  • زیره: ½ قاشق چایخوری
  • قارچ خرد شده: ¾ فنجان
  • آب گرم: ۲ قاشق غذاخوری
  • جایگزین تخم مرغ: ۱ ½ قاشق چایخوری
  • لوبیا چیتی آبکش شده: ۵۰۰ گرم
  • جعفری تازه خرد شده: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک کوشر به مزه
  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده برای طعم دادن
  • نان همبرگر: ۴ عدد
  • اسفناج بچه، گوجه‌فرنگی خرد شده و خیار خرد شده: برای چکاندن

روش

  • همه مواد را بگیرید.
  • در یک تابه متوسط، ۱ قاشق غذاخوری روغن را گرم کنید. به مدت ۳ تا ۵ دقیقه تا زمانی که پیاز نرم شود، پیاز و سیر خرد شده را تفت دهید.
  • قارچ، پیاز سبز و زیره را اضافه کنید. قارچ ها را به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای طلایی شوند، بپزید. در صورت نیاز کمی روغن اضافه کنید. پیاز و قارچ پخته شده را کنار بگذارید.
  • آب و جایگزین تخم مرغ را با هم گرم کنید، سپس کنار بگذارید. لوبیاها را در ظرفی جداگانه له کنید تا نرم شوند. از طرف دیگر، لوبیاها را به جای پوره کردن، در غذاساز چرخ کنید. مخلوط جایگزین تخم مرغ را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  • مخلوط را به ضخامت ۱ اینچ قالب کنید و هر طرف را حدود ۳ دقیقه بپزید. پخت این شیرینی ها در تابه گریل سرپوشیده نیز پیشنهاد می شود.
  • روی نان های همبرگر قرار دهید و روی آن را با سبزیجات تازه پر کنید.

سوپ لوبیا چیتی

سرو: ۱ وعده

زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه

عناصر

  • لوبیا چیتی خشک: ۱ قوطی
  • پیاز کوچک خرد شده: ۱ عدد
  • حبه سیر له شده: ۴
  • فلفل جالاپینو یا سرانو: ۱
  • برگ گشنیز: ¼ فنجان
  • هاک ژامبون کوچک، یک تکه بیکن یا استخوان خوک
  • نمک: ½ قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
  • پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
  • آب مرغ یا سبزیجات (اختیاری): ۲ فنجان 
  • اب

روش 

  • لوبیاها را یک شب در یک ظرف یا قابلمه بزرگ خیس کنید. سنگ های کوچکی که پیدا کردید را بردارید. روی لوبیاها را با آب بپوشانید (حداقل ۳ اینچ بالاتر از لوبیا) و بگذارید یک شب روی پیشخوان خیس بخورد.
  • لوبیاها را کاملا بشویید و آبکش کنید. همه چیز را در یک قابلمه بزرگ درب دار بریزید و پیاز، سیر، هالاپینو، گشنیز و هاک ژامبون را اضافه کنید. ادویه جات ترشی جات در صورت استفاده (اگر آن نسخه را درست کنید، این زمان اضافه کردن گوجه فرنگی و ادویه های مکزیکی است). در صورت استفاده، آب مرغ و آب به اندازه ای اضافه کنید که حداقل ۲ اینچ روی لوبیاها را بپوشاند.
  • قابلمه را با درب (حرارت متوسط ​​رو به بالا) گرم کنید. بعد از یک دقیقه جوش، حرارت را کم کنید.
  • ۲-۴ ساعت یا تا زمانی که لوبیاها نرم شوند بپزید.

لوبیا و برنج گیاهی بوریتو

سرو: ۴ وعده

زمان آماده سازی: ۴۵ دقیقه

عناصر

  • برنج پخته: ۲ پیمانه 
  • گشنیز تازه، خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش: ۲
  • پیاز متوسط، خرد شده: ۱/۲ 
  • حبه سیر ریز شده: ۳ تا ۴ عدد 
  • روغن نباتی (یا روغن زیتون): ۲ قاشق غذاخوری
  • قوطی لوبیا چیتی آبکش شده: ۵۰۰ گرم
  • پودر فلفل قرمز: ۱ قاشق غذاخوری
  • زیره گرد: ½ قاشق چایخوری
  • سس تند، یا به مزه: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک به میزان دلخواه (اختیاری)

روش 

  • همه مواد را تهیه کنید.
  • برنج پخته شده و گشنیز خرد شده را در یک کاسه بزرگ بریزید، سپس آبلیمو را اضافه کنید. در مایکروویو یا اجاق گاز حرارت دهید تا داغ شود، سپس خوب هم بزنید.
  • در تابه ای جداگانه پیاز را به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی که نرم شود در روغن تفت دهید. سیر را اضافه کنید و ۲-۳ دقیقه دیگر تفت دهید.
  • حرارت را کم کرده و لوبیا چیتی، پودر چیلی، زیره سبز و سس تند را اضافه کنید. در صورت نیاز می توانید با کمی نمک مزه دار کنید. به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی که لوبیاها خوب داغ شوند بپزید.
  • تورتیلاهای آردی را با برنج گشنیز-آهک، مخلوط لوبیا سیاه و مواد اضافی پر کنید.
  • بوریتو را تا کنید: انتهای کوتاه آن را بپیچید، سپس یک طرف بلند را روی فیلینگ تا بزنید و قبل از اینکه بقیه بوریتو را بپیچید، به آرامی فشار دهید تا تا سفت شود.
  • بلافاصله پس از نصف شدن سرو کنید.

عوارض جانبی احتمالی لوبیا چیتی

افزایش باد شکم

خوردن لوبیا ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد گاز، نفخ و تغییر در مدفوع شود. با این حال، برخی ناهمگونی در این پاسخ وجود دارد. هنگامی که مصرف فیبر غذایی زیاد بود، برخی از بیماران نفخ و گاز روده را افزایش دادند. کربوهیدرات های محلول در آب که الیگوساکارید نامیده می شوند به راحتی هضم نمی شوند و به دی اکسید کربن، گوگرد و هیدروژن تجزیه می شوند و به صورت گاز خارج می شوند. اگر گاز و نفخ مشکل ساز است، لوبیا خشک را یک شب خیس کنید. 

برای جلوگیری از این احساسات ناخوشایند، تعداد لوبیا چیتی و سایر حبوبات را که در یک وعده می خورید محدود کنید. نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز و داشتن مواد غذایی فیبری کافی برای حجیم شدن مدفوع و کمک به عبور سریعتر و روانتر در امتداد دستگاه گوارش.

بر سلامت استخوان ها تاثیر می گذارد

طبق مطالعات ، مصرف بیش از حد فیتات می تواند سلامت استخوان ها را مختل کند. لوبیا چیتی شامل فیتات است که می تواند از جذب کلسیم در بدن جلوگیری کند و غذاهای سرشار از فیتات می توانند باعث کمبود آهن و روی شوند. از سوی دیگر، محتوای فیتات را می توان در لوبیا چیتی با خیساندن آنها در آب قبل از پختن یا خوردن کاهش داد.

آلرژی

مبتلایان به آلرژی به لوبیا آسم، تنگی نفس، گرفتگی قفسه سینه و تاکی کاردی دارند. واکنش در درجه اول پس از مصرف انجام می شود. خطرات کمتری برای ایجاد آلرژی در حین کار (تمیز کردن یا پختن) این لوبیا وجود دارد. لوبیا چیتی محبوب ترین نوع لوبیا است و دارای مشخصات غذایی عالی است. لوبیا چیتی طعمی با طعم آجیلی دارد که به دلیل وجود مواد شیمیایی گیاهی، فیبر غذایی، پروتئین و مواد معدنی است. اینها

 اجزاء فقط لوبیا چیتی را بسیار مفید می کند. مصرف لوبیا چیتی ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد، سیری را افزایش دهد، به کنترل قند خون کمک کند، مرگ و میر را کاهش دهد و خطر سرطان را کاهش دهد. با این حال، مصرف بیش از حد می تواند چندین پیامد منفی داشته باشد. آنها پتانسیل ایجاد نفخ، آسیب استخوان، درد شکم و آلرژی را دارند. در نتیجه، آنها را در حد اعتدال مصرف کنید تا از فواید آن بهره مند شوید.

ذخیره سازی و ایمنی مواد غذایی

هنگام خرید حبوبات به دنبال حبوبات ترک نخورده باشید که در معرض گرد و غبار یا رطوبت نبوده اند. شما می توانید لوبیا خشک را در ظروف از پیش بسته بندی شده خریداری کنید، اما بسیاری از سوپرمارکت ها لوبیا چیتی را به صورت عمده می فروشند.

لوبیا خشک را در جای خشک و دور از نور مستقیم خورشید و رطوبت بیش از حد نگهداری کنید. حبوبات در صورت نگهداری مناسب می توانند تا یک سال دوام بیاورند. لوبیا چیتی پخته شده سه روز ماندگاری دارد که در ظرف دربسته در یخچال نگهداری شود.

نتیجه

لوبیا چیتی بسیار مغذی، خوشمزه و ارزان است، این دلایل محبوبیت آنها در دوران مدرن است. این لوبیا پر از پروتئین، فیبر و تمام مواد مغذی ضروری است. آنها یک گزینه عالی برای یک رژیم غذایی مغذی هستند و برای همه خوب کار می کنند.

آنها یکی از بهترین گزینه های پروتئین برای گیاهخواران و وگان ها و جایگزین خوبی برای غیر گیاهخواران هستند. در حالی که این یک گزینه عالی است، زیاده روی در لوبیا می تواند عوارض جانبی مانند گاز، حالت تهوع و کاهش تراکم استخوان ایجاد کند. با این حال، لوبیا می تواند بخشی از رژیم غذایی روزانه در مقادیر متوسط ​​باشد. 

سوالات متداول 

س. ارزش غذایی لوبیا چیتی پخته شده چیست؟

الف. طبق گزارش وزارت کشاورزی آمریکا، ۱۰۰ گرم لوبیا چیتی پخته شده حاوی ۱۴۳ کیلو کالری انرژی، ۹.۰۱ گرم پروتئین، ۰.۶۵ گرم چربی، ۲۶.۲ گرم کربوهیدرات، ۹ گرم فیبر، ۴۶ میلی گرم کلسیم، ۲.۰۵ میلی گرم آهن، میلی گرم منیزیم، ۱۴۷ میلی گرم فسفر، ۴۳۶ میلی گرم پتاسیم، فولات ۱۷۲ میکروگرم و غیره. 

س. آیا لوبیا چیتی ناسالم است؟

A. لوبیا چیتی سرشار از مواد مغذی، پروتئین، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. این مواد مغذی ممکن است به تنظیم قند خون و سلامت قلب از جمله موارد دیگر کمک کنند. لوبیا چیتی همچنین آنتی اکسیدان بالایی دارد که ممکن است به شما در جلوگیری از بیماری های مزمن کمک کند. با این حال، مقدار زیاد لوبیا می تواند باعث گاز، نفخ و حالت تهوع شود. علاوه بر این، پرخوری عواقب طولانی مدتی مانند کاهش تراکم استخوان و کمبود ویتامین B12 دارد.

س. فواید سلامتی لوبیا چیتی چیست؟

A. لوبیا چیتی منبع عالی فیبر است که به هضم کمک می کند و حرکات روده و سلامت روده را بهبود می بخشد. از آنجایی که فیبر معده را سیر نگه می دارد، لوبیا می تواند به کاهش وزن کمک کند. مقدار زیاد پروتئین باعث ترویج تغذیه سالم در گیاهخواران و وگان ها می شود. علاوه بر این، لوبیا به دلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین باعث کاهش قند خون می شود. لوبیا چیتی همچنین به کاهش بیماری های قلبی عروقی کمک می کند، بنابراین آنها را به یک گزینه غذایی عالی تبدیل می کند.

س. لوبیا چیتی سرشار از چیست؟

الف) لوبیا چیتی سرشار از فیبر و پروتئین است. به عنوان مثال، ۱۰۰ گرم لوبیا حاوی ۲۱.۴ گرم پروتئین و ۱۵.۵ گرم فیبر است. لوبیا همچنین سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. لوبیاها به ویژه سرشار از پتاسیم، منیزیم، فسفر و کلسیم هستند که آنها را به یک منبع غذایی عالی تبدیل می کند. 

س. آیا لوبیا چیتی سالم تر از لوبیای سیاه است؟

الف) لوبیا سیاه نسبت به لوبیا سفید کالری کمتر، چربی کمتر و پروتئین بیشتری دارد. لوبیا سیاه نسبت به لوبیا چیتی تعداد کربوهیدرات کل کمتری دارد. با این حال، لوبیا چیتی وقتی صحبت از مواد معدنی دیگر مانند فیبر، کلسیم، فسفر، فولات و ویتامین K به میان می‌آید، در صدر قرار می‌گیرد. آنها سازگار هستند، و شما می توانید آنها را در دستور العمل های مختلف استفاده کنید. استفاده از لوبیا چیتی یا سیاه بستگی به ترجیح شخصی و دستور پخت دقیق دارد.

س. آیا خوردن لوبیا چیتی هر روز اشکالی ندارد؟

A. یک تحقیق کوتاه هشت هفته ای نشان داد که خوردن ½ فنجان (۸۶ گرم) لوبیا چیتی در روز باعث کاهش سطح کلسترول تام و LDL (بد) می شود که منجر به افزایش خطر بیماری قلبی می شود. مطالعه دیگری نشان داد که خوردن لوبیا چیتی به طور مکرر باعث کاهش کلسترول LDL (بد) و در عین حال افزایش سنتز پروپیونات می شود. بنابراین می‌توان گفت که لوبیا چیتی که روزانه مصرف می‌شود هیچ ضرری ندارد مگر اینکه بیش از حد مصرف شود.

س. آیا لوبیا چیتی باعث افزایش وزن شما می شود؟

برعکس، گفته می شود که لوبیا چیتی منبع خوبی برای کاهش چربی است. از آنجایی که لوبیا سرشار از فیبر است، معده را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد و به کاهش پرخوری کمک می‌کند. تنها زمانی که لوبیا باعث افزایش وزن شما می شود این است که بیش از حد خورده شود. 

س. لوبیا چیتی کربوهیدرات است یا پروتئین؟

الف) لوبیا چیتی متعلق به خانواده حبوبات از غذاهای گیاهی از جمله عدس، نخود و سویا است. در حالی که ارزش کربوهیدرات در ۱۰۰ گرم لوبیا چیتی ۶۲.۶ گرم است، لوبیاها به دلیل محتوای پروتئین خود مشهور هستند. ۱۰۰ گرم لوبیا حاوی ۲۱.۴ گرم پروتئین است که آن را به یک منبع گیاهی عالی تبدیل می کند. 

س. آیا لوبیا چیتی شما را مدفوع می کند؟

الف. فیبر موجود در یک ماده غذایی، هضم و حرکات روده را تقویت می کند، که با صاف کردن مدفوع و دفع راحت تر، به دفع کمک می کند. لوبیا چیتی منبع طبیعی فیبر بالا (۱۵.۵ گرم) است که آنها را به گزینه ای عالی برای بهبود هضم تبدیل می کند. به جرات می توان گفت که لوبیا چیتی با صاف کردن حجم مدفوع شما را مدفوع می کند، اما بهتر است آنها را در مقادیر محدود مصرف کنید. زیاده روی در لوبیا می تواند منجر به نفخ و سوء هاضمه شود.

س. آیا لوبیا چیتی آسان هضم می شود؟

A. لوبیا چیتی برای دستگاه گوارش مناسب است اما به دلیل لکتین و الیگوساکاریدها هضم را پیچیده می کند. با وجود این، راه های مختلفی برای آسان کردن هضم لوبیا وجود دارد. برخی عبارتند از خیساندن آنها به مدت ۴۸ ساعت در آب ولرم یا قلیایی، پختن آنها برای مدت طولانی، پختن در انبار، سرو آنها با یک ماده غذایی تخمیر شده، پختن تحت فشار و خوردن در مقادیر کمتر. 

منبع

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه