بررسی اجمالی
باکتری های خاصی در گروه سالمونلا باعث مسمومیت غذایی سالمونلا می شود. این باکتری ها در روده انسان و حیوانات زندگی می کنند. عفونت انسان زمانی ایجاد می شود که غذا یا آبی که به مدفوع آلوده آلوده شده است خورده شود.
عفونت سالمونلای دستگاه گوارش معمولاً روده کوچک را تحت تأثیر قرار می دهد. به آن انتروکولیت سالمونلا یا سالمونلوز روده ای نیز می گویند. این یکی از رایج ترین انواع مسمومیت غذایی است.
دور و بر ۱۹۰۰۰ نفر هر سال در ایالات متحده با مسمومیت غذایی سالمونلا در بیمارستان بستری می شوند. بیشتر در افراد زیر ۲۰ سال دیده می شود. همچنین به احتمال زیاد در ماه های تابستان رخ می دهد زیرا سالمونلا باکتری در هوای گرم بهتر رشد می کند.
علت مسمومیت غذایی سالمونلا چیست؟
خوردن غذا یا نوشیدن مایعات آلوده به گونه های خاصی از سالمونلا باکتری باعث مسمومیت غذایی سالمونلا می شود. افراد معمولاً با خوردن غذاهای خام یا غذاهای آماده ای که توسط دیگران استفاده شده است آلوده می شوند.
سالمونلا اغلب زمانی پخش میشود که افراد پس از استفاده از توالت دستهای خود را نمیشویند (یا به درستی نمیشویند). همچنین می تواند با دست زدن به حیوانات خانگی به ویژه خزندگان و پرندگان منتقل شود. پختن کامل یا پاستوریزه کردن باعث مرگ می شود سالمونلا باکتری ها هنگامی که اقلام خام، نیم پز یا غیرپاستوریزه مصرف می کنید در معرض خطر هستید.
مسمومیت غذایی سالمونلا معمولاً به دلایل زیر ایجاد می شود:
- مرغ، بوقلمون یا سایر طیور نیم پز
- تخم مرغ نیم پز
- شیر یا آبمیوه غیر پاستوریزه
- میوه ها، سبزیجات یا آجیل خام آلوده
تعدادی از عوامل می توانند خطر ابتلا به عفونت سالمونلا را افزایش دهند، از جمله:
- داشتن اعضای خانواده مبتلا به سالمونلامسمومیت غذایی
- داشتن خزنده یا پرنده حیوان خانگی (می توانند حمل کنند سالمونلا)
- زندگی در خانه های گروهی مانند خوابگاه ها یا خانه های سالمندان، جایی که شما به طور منظم در معرض افراد زیادی و تهیه غذا توسط دیگران هستید.
- سفر به کشورهای در حال توسعه که در آن بهداشت ضعیف است و استانداردهای بهداشتی زیر استاندارد است
اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید، احتمال ابتلای شما به آن بیشتر از دیگران است سالمونلا.
شناخت علائم مسمومیت غذایی با سالمونلا
علائم مسمومیت غذایی با سالمونلا اغلب به سرعت ظاهر می شود، معمولاً در عرض ۸ تا ۷۲ ساعت پس از مصرف غذا یا آب آلوده. علائم ممکن است تهاجمی باشد و تا ۴۸ ساعت ادامه داشته باشد.
علائم معمول در این مرحله حاد عبارتند از:
- درد شکم، گرفتگی یا حساسیت
- لرز
- اسهال
- تب
- درد عضلانی
- حالت تهوع
- استفراغ
- علائم کم آبی بدن (مانند کاهش یا تیره رنگ شدن ادرار، خشکی دهان و انرژی کم)
- مدفوع خونی
کم آبی ناشی از اسهال یک نگرانی جدی به خصوص در کودکان و نوزادان است. کودکان بسیار جوان می توانند تنها در یک روز به شدت دچار کم آبی شوند. این می تواند منجر به مرگ شود.
تشخیص مسمومیت غذایی با سالمونلا
برای تشخیص مسمومیت غذایی با سالمونلا، پزشک معاینه فیزیکی انجام می دهد. آنها ممکن است بررسی کنند که آیا شکم شما حساس است یا خیر. آنها ممکن است به دنبال جوش هایی با نقاط صورتی کوچک روی پوست شما باشند. اگر این نقاط با تب بالا همراه باشند، ممکن است نشان دهنده نوع جدی عفونت سالمونلا به نام تب حصبه باشند.
پزشک ممکن است آزمایش خون یا کشت مدفوع را نیز انجام دهد. این به دنبال شواهد و نمونه های واقعی است سالمونلا باکتری در بدن شما
درمان مسمومیت غذایی سالمونلا
درمان اصلی مسمومیت غذایی با سالمونلا، جایگزینی مایعات و الکترولیت هایی است که هنگام اسهال از دست می دهید. بزرگسالان باید آب بنوشند یا تکه های یخ را بمکند. پزشک اطفال شما ممکن است نوشیدنی های آبرسانی به بدن را پیشنهاد دهد مانند پدیالیت برای کودکان.
علاوه بر این، رژیم غذایی خود را به گونه ای تغییر دهید که فقط غذاهایی با هضم آسان داشته باشد. موز، برنج، سس سیب و نان تست گزینه های خوبی هستند. باید از لبنیات پرهیز کنید و استراحت کافی داشته باشید. این به بدن شما اجازه می دهد تا با عفونت مبارزه کند.
اگر حالت تهوع مانع از نوشیدن مایعات می شود، ممکن است لازم باشد به پزشک خود مراجعه کرده و مایعات داخل وریدی (IV) دریافت کنید. کودکان خردسال نیز ممکن است به مایعات IV نیاز داشته باشند.
به طور معمول، آنتی بیوتیک و دارو برای متوقف کردن اسهال شما توصیه نمی شود. این درمانها میتوانند به ترتیب «وضعیت ناقل» و عفونت را طولانیتر کنند. “وضعیت ناقل” دوره زمانی در طول عفونت و پس از آن است که شما می توانید عفونت را به فرد دیگری منتقل کنید. شما باید با پزشک خود در مورد داروهایی که برای کنترل علائم تجویز می شود مشورت کنید. در موارد شدید یا تهدید کننده زندگی، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند.
پیشگیری از مسمویت غذایی با سالمونلا
برای کمک به پیشگیری از مسمومیت غذایی سالمونلا:
- غذا را به درستی مدیریت کنید. غذاها را در دمای داخلی توصیه شده بپزید و باقیمانده غذاها را فوراً در یخچال نگهداری کنید.
- پیشخوان ها را قبل و بعد از تهیه غذاهای پرخطر تمیز کنید.
- دست های خود را به طور کامل بشویید (مخصوصاً هنگام دست زدن به تخم مرغ یا مرغ).
- برای اقلام خام و پخته از ظروف جداگانه استفاده کنید.
- غذاها را قبل از پختن در یخچال نگهداری کنید.
- اگر خزنده یا پرنده دارید، دستکش بپوشید یا دست های خود را پس از دست زدن به طور کامل بشویید.
افرادی که سالمونلا دارند و در صنعت خدمات غذایی کار می کنند نباید تا زمانی که حداقل ۴۸ ساعت اسهال نداشته باشند به سر کار بازگردند.
مفید بود