ملاس انواع، تغذیه، فواید و عوارض جانبی

ملاس یک شربت قهوه ای غلیظ است که به عنوان یک شیرین کننده محبوب است. استخراج ملاس از نیشکر یا چغندر قند انجام می شود. ابتدا نیشکر یا چغندرقند له می شود و سازندگان آب آن را استخراج می کنند. در مرحله بعد، تولید کنندگان این شیره را می جوشانند و کریستال های شکر را تشکیل می دهند. بعد از برداشتن این کریستال ها چیزی که باقی می ماند ملاس است. می توانید این فرآیند جوش را تکرار کنید و هر بار انواع مختلفی از ملاس به دست می آید. می توانید از ملاس به عنوان جایگزین شکر استفاده کنید. ملاس از همان منبع شکر است، اما مغذی تر و کمتر از شکر مضر است.

این مقاله به طور مفصل به انواع ملاس، مشخصات غذایی آن، فواید بالقوه سلامتی، برخی از عوارض جانبی و نحوه نگهداری آنها می پردازد.

انواع ملاس

انواع ملاس در بازار موجود است. اینها از نظر محتوای غذایی و کیفیت با یکدیگر متفاوت هستند. انواع گسترده در زیر آمده است:

  • ملاس Blackstrap بعد از سومین جوشیدن فرم دهید. آنها به عنوان ملاس نهایی نیز شناخته می شوند. آنها مغذی ترین انواع ملاس هستند.
  • ملاس تیره: یکی آنها را می گیرد بعد از جوش دوم می توان از آنها هم در پخت و هم در دادن رنگ و طعم به غذاها استفاده کرد.
  • ملاس سبک: آنها را بعد از اولین جوشیدن می گیرید. رنگ آن روشن است و طعم بسیار شیرینی دارد. با پخت کاملاً هماهنگ می شود.
  • ملاس سولفوره از نیشکر جوان استخراج شده و با دی اکسید گوگرد برای اهداف نگهداری درمان می شوند.
  • ملاس بدون سولفور عصاره های نیشکر رسیده و زمانی که با دی اکسید گوگرد درمان نشود.
  • هیدرولیک بخشی از فرآیند استخراج از طریق هیدرولیز نشاسته است.
  • ملاس نیشکر بخشی از فرآیند استخراج هستند و محصول جانبی تصفیه شکر هستند.

مشخصات تغذیه ای ملاس

ملاس کاملا مغذی و سرشار از انواع مواد معدنی است. همانطور که در USDAمشخصات غذایی ملاس در هر ۱۰۰ گرم به شرح زیر است:

انواع، تغذیه، فواید و عوارض جانبی- HealthifyMe
  • آب: ۲۱.۹ گرم
  • انرژی: ۲۹۰ کیلو کالری
  • پروتئین: ۰ گرم
  • چربی: ۰.۱ گرم
  • کربوهیدرات، با اختلاف: ۷۴.۷ گرم
  • کل فیبر رژیمی: ۰ گرم
  • کلسیم: ۲۰۵ میلی گرم
  • آهن: ۴.۷۲ میلی گرم
  • منیزیم: ۲۴۲ میلی گرم
  • فسفر: ۳۱ میلی گرم
  • پتاسیم: ۱۴۶۰ میلی گرم
  • سدیم: ۳۷ میلی گرم
  • منگنز: ۱.۵۳ میلی گرم
  • مس: ۰.۴۸۷ میلی گرم
  • روی: ۰.۲۹ میلی گرم

فواید ملاس برای سلامتی

ملاس به دلیل وجود مواد معدنی مختلف فواید گسترده ای برای سلامتی شما دارد. اگرچه همه ملاس ها برای بدن شما مناسب هستند، ملاس بلک استرپ فوق العاده سالم است. برخی از فواید ملاس برای سلامتی به شرح زیر است:

ملاس دوستدار قلب است

رادیکال های آزاد باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن می شوند. کافی است پژوهش نشان داده است که رادیکال های آزاد اضافی در بدن می تواند باعث بیماری های مختلفی در طول زندگی فرد شود.

بیشتر بخوانید
آیا خوردن ماهی خام بی خطر و سالم است؟

آ مطالعه که بر تأثیر استرس اکسیداتیو بر قلب متمرکز شد، نشان داد که استرس اکسیداتیو مزمن می‌تواند به سلامت قلب منجر شود. آنتی اکسیدان ها برای بدن شما ضروری هستند زیرا از آن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. راه های مختلفی وجود دارد که ملاس سلامت قلب را افزایش می دهد.

آ مطالعه نشان داد که ملاس به دلیل اکسیدان های پلی فنل دارای خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی است. علاوه بر این ملاس دارای مقدار مناسبی پتاسیم است (۱۴۶۰ میلی گرم در ۱۰۰ گرم). پتاسیم به کنترل فشار خون کمک می کند.

ملاس یبوست را تسکین می دهد

این فایده ملاس در مورد کودکان بیشتر به چشم می خورد. آ مطالعه نشان داد که ملاس به عنوان طب سنتی برای درمان یبوست در کودکان مفید است. یکی دیگر مطالعه دریافتند که ملاس به اندازه تنقیه فسفات سدیم برای درمان یبوست در کودکان موثر است. دو دیدگاه متفاوت ممکن است تأثیر ملاس را در یبوست توضیح دهد. اولین مورد محتوای بالای پتاسیم ملاس است زیرا به انقباض عضلانی و حرکت آسان مدفوع کمک می کند. دیدگاه دوم وجود کربوهیدرات هایی است که به پلی ساکاریدها معروف هستند. در نتیجه مانند فیبر عمل می کنند و به حرکت آسان مدفوع کمک می کنند.

ملاس سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد

ملاس منبع عالی کلسیم است. برای سلامت استخوان ضروری است. ملاس علاوه بر کلسیم حاوی آهن و سلنیوم است، البته در مقادیر بسیار ناچیز. بررسی ۲۰۱۶ از مطالعات دریافتند که کمبود آهن، کلسیم و سلنیوم بر سلامت استخوان تأثیر منفی می گذارد. مصرف کافی کلسیم همچنین خطر ابتلا به شرایط دردناکی مانند پوکی استخوان را کاهش می دهد. همچنین می تواند درد مفاصل را که در طول آرتریت اتفاق می افتد تسکین دهد. کلسیم نه تنها به حفظ سلامت استخوان بلکه به عملکرد مناسب آنزیم ها و عملکرد غشاء کمک می کند. موارد دیگری نیز وجود داشته است مطالعات که نشان می دهد ملاس می تواند در تقویت استخوان های سالم مفید باشد.

تشکیل گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد

گلبول های قرمز خون (RBC) نقش اساسی در انتقال اکسیژن از ریه ها به قسمت های مختلف بدن دارند. آنها همچنین مسئول بازگرداندن دی اکسید کربن به ریه هستند. آنها را برای عملکرد کلی بدن ضروری می کند. آهن یک عنصر حیاتی در گلبول های قرمز است. آنها همچنین جذب آهن را در بدن افزایش می دهند. آهن همچنین به افزایش محتوای هموگلوبین در خون کمک می کند. همانطور که در مطالعات، این به جلوگیری از کم خونی کمک می کند. نیاز به آهن در زنان به دلیل از دست دادن خون ماهانه در دوره قاعدگی بسیار بیشتر است.

عملکرد سیستم عصبی را بهبود می بخشد

ملاس دارای مقدار قابل توجهی منیزیم است. منیزیم برای سیستم عصبی حیاتی است. همانطور که در پژوهش، دخالت منیزیم نزدیک به ۶۰۰ واکنش بیوشیمیایی در بدن انسان است. اینها شامل پاسخ هایی است که مسئول تنظیم سیستم عصبی هستند. منیزیم با مقابله با جریان کلسیم در خون به آرامش سیستم عصبی کمک می کند. همچنین جریان بیش از حد کلسیم روی اعصاب فعال می شود و باعث انتقال سیگنال های بیش از حد می شود. منیزیم با جلوگیری از ورود کلسیم به اعصاب به جلوگیری از این امر کمک می کند. طبق الف مطالعه، این به جلوگیری از فشار خون بالا و خستگی کلی کمک می کند.

بیشتر بخوانید
کینوا چیست؟ خواص، حقایق تغذیه و فواید سلامتی

مدیریت دیابت

با توجه به اینکه ملاس دارای محتوای کربوهیدرات بالایی است، ممکن است عجیب به نظر برسد که می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند. اما برخی شواهد نشان می دهد که ممکن است این مورد باشد. ملاس شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد. این بدان معنی است که باعث افزایش سطح قند شما نمی شود زیرا هضم گلوکز و کربوهیدرات ها را کند می کند. کروم همچنین ممکن است در مقابله با سطوح بالای قند خون نقش داشته باشد. ملاس حاوی مقداری کروم (حدود ۰.۲۶۶ میلی گرم بر کیلوگرم) است.

پژوهش نشان می دهد که کروم عملکرد انسولین را افزایش می دهد، که به مبارزه با قند خون بالا کمک می کند. کمبود کروم ممکن است منجر به تحمل گلوکز ضعیف شود.

ملاس می تواند به معکوس کردن علائم قاعدگی کمک کند

ملاس ممکن است یک درمان طبیعی سالم برای ناراحتی های قاعدگی باشد. آ مطالعه پیشنهاد کرد که به جلوگیری از از دست دادن بیش از حد خون برای مدت طولانی تری در طول قاعدگی کمک می کند. همچنین ممکن است به جلوگیری از لخته شدن خون، کاهش درد ناشی از گرفتگی های قاعدگی و تقویت ماهیچه های رحم کمک کند.

ملاس سلامت مو را بهبود می بخشد

مقداری پژوهش اهمیت آهن در سلامت مو را بیان می کند. عصاره ملاس می تواند سلامت مو را با نرم کردن موها و افزودن بافتی غنی به شکوه تاج شما افزایش دهد. همچنین ممکن است به جلوگیری از سفیدی زودرس مو کمک کند. با این حال، بیشتر این مزایا حکایتی هستند و تحقیقات بیشتری برای تأیید این مزایا مورد نیاز است.

ملاس استرس را کاهش می دهد

ملاس همچنین می تواند به بهبود استرس کمک کند. ویتامین B6 موجود در ملاس به تحریک تولید سروتونین در مغز کمک می کند، هورمونی که نقش مهمی در بهبود خلق و خوی شما ایفا می کند. برعکس، کمبود ویتامین B6 می تواند باعث سردرد، اختلالات اضطرابی، استرس و افسردگی شود.

ملاس سلامت پوست را بهبود می بخشد

روی یک ماده معدنی ضروری برای پوست شماست. ملاس علاوه بر مواد معدنی مانند مس حاوی روی است و از این رو برای پوست مفید است. همچنین حاوی اسید لاکتیک است که با افزایش متابولیسم کربوهیدرات به درمان آکنه کمک می کند. ملاس همچنین باعث رشد سالم بافت ها می شود. از لحاظ تاریخی، زخم‌ها و سوختگی‌های پوستی را نیز درمان می‌کرد.

بیشتر بخوانید
شوید و فواید بی‌شمار آن برای سلامتی

آلرژی و عوارض جانبی احتمالی

آلرژی ناشی از ملاس بسیار نادر است. با این حال، برخی از افراد ممکن است بعد از مصرف ملاس دچار کهیر، مشکلات معده یا مشکل در تنفس شوند. احتمالاً به دلیل یک ماده شیمیایی به نام پارا آمینوبنزوئیک اسید موجود در ملاس است. اگر به سولفیت ها حساسیت دارید، می توانید مصرف ملاس را نیز مشکل ساز بدانید. ملاس حاوی سولفیت برای جلوگیری از رشد باکتری است.

برخی از عوارض جانبی دیگر ممکن است به دلیل حساسیت به قند و نه به خود ملاس رخ دهد. اینها ممکن است شامل تنگی نفس، خس خس سینه و تورم گلو باشد. علاوه بر این، عدم تحمل لاکتوز ممکن است باعث نفخ، گاز، حالت تهوع، اسهال و گرفتگی شکم شود.

اگر در مقدار آن نیز دقت کنید کمک کننده خواهد بود. مصرف بیش از حد ملاس می تواند باعث مشکلات گوارشی و اسهال شود.

ملاس: انبار

شما می توانید ملاس را برای مدت طولانی بدون نگرانی از خراب شدن آن نگهداری کنید. همانطور که در پژوهش توسط USDA، شما می توانید ملاس باز نشده را تا ۱۲ ماه در دمای اتاق نگهداری کنید. پس از باز کردن، می توانید ملاس را تا ۶ ماه در دمای اتاق نگهداری کنید.

نتیجه گیری

ملاس یک شیرین کننده مایع است که در طی فرآیند تولید شکر ساخته می شود. ملاس فواید سلامتی فوق العاده ای برای بدن شما دارد. برای قلب و استخوان شما مناسب است. علاوه بر این، حاوی انواع مواد معدنی است و کاملا مغذی است. علاوه بر این، دستگاه گوارش را تقویت می کند و از یبوست به ویژه در کودکان جلوگیری می کند. علاوه بر این، برای سلامت پوست و مو نیز عالی است. با این حال، باید مراقب باشید و بررسی کنید که آیا بدن شما به ملاس پاسخ نامطلوب می دهد یا خیر. همچنین، اگر ملاس را در حد اعتدال مصرف کنید، مفید خواهد بود زیرا محتوای کربوهیدرات بالایی دارد. مصرف بیش از حد آن فواید را از بین می برد و در عوض باعث ایجاد مشکل می شود.

سوالات متداول

س. ملاس با بدن انسان چه می کند؟

آ. ملاس یک شیرین کننده است که فواید سلامتی قابل توجهی برای بدن شما دارد. برای قلب و استخوان شما مناسب است. دستگاه گوارش را تقویت می کند و از یبوست به ویژه در کودکان جلوگیری می کند. علاوه بر این، برای سلامت پوست و مو نیز ایده آل است. با این حال، اگر بیش از حد مصرف شود، ممکن است تمام این مزایا را به شما ندهد. در عوض، طبق یک مطالعه، ممکن است باعث مشکلاتی مانند چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی شود که ممکن است به دلیل مصرف زیاد قند اتفاق بیفتد.

س. ملاس از چه چیزی ساخته شده است؟

آ. ملاس اساسا از نیشکر یا چغندر قند درست می شود. ابتدا نیشکر یا چغندر قند خرد می شود تا آب آن گرفته شود. این آب میوه سپس تحت فرآیند جوشیدن قرار می گیرد. منجر به تشکیل کریستال های قند می شود. پس از حذف این کریستال ها، مایعی که باقی می ماند ملاس است. تکرار این فرآیند جوشیدن می تواند چند بار اتفاق بیفتد و هر بار انواع مختلف ملاس بدست می آید.

بیشتر بخوانید
هر آنچه باید در مورد بلوبری بدانید

س: آیا ملاس برای سلامتی مضر است؟

آ. ملاس کاملاً مغذی است و نسبتاً کمتر از شکر مضر است. اما این فقط در صورتی صدق می کند که ملاس را در حد اعتدال مصرف کنید. مصرف بیش از حد آن می تواند باعث مشکلاتی مانند چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی شود که عموماً به دلیل مصرف زیاد قند رخ می دهد.

س. وقتی هر روز ملاس می نوشید چه اتفاقی می افتد؟

آ. ملاس کاملا مغذی است. با این حال، اگر در نظر داشته باشید که اعتدال کلید خوردن سالم است، کمک خواهد کرد. شما می توانید هر روز ملاس مصرف کنید، اما مطمئن شوید که مصرف ملاس را به ۲۰ گرم در روز محدود کنید.

س. آیا ملاس سالم تر از عسل است؟

آ. ملاس بلک استرپ سالم تر از عسل است. ملاس سیاه تسمه در مقایسه با عسل دارای غلظت بسیار بالاتری از مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و مس است. همچنین از نظر ارزش حرارتی سالم تر از عسل است. به عنوان مثال، ۱۰۰ گرم عسل حاوی ۳۰۴ کالری است، در حالی که ملاس سیاه حاوی تنها ۲۳۵ کالری است.

س. الکل چگونه از ملاس ساخته می شود؟

آ. تخمیر ملاس فرآیندی است که از طریق آن ساکارز از ملاس به اتانول تبدیل می شود. به طور همزمان، انرژی و دی اکسید کربن آزاد می شود.

س: آیا ملاس بهتر از شکر است؟

آ. ملاس کاملاً مغذی است و نسبتاً کمتر از شکر مضر است. اما این فقط در صورتی صدق می کند که ملاس را در حد اعتدال مصرف کنید. مصرف بیش از حد آن می تواند باعث مشکلاتی مانند چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی شود که عموماً به دلیل مصرف زیاد قند رخ می دهد.

س. آیا ملاس و شکر قهوه ای یکسان هستند؟

آ. نه، ملاس و شکر قهوه ای یکی نیستند. شکر قهوه ای زمانی تشکیل می شود که ملاس به شکر اضافه شود. بنابراین ملاس به شکر قهوه ای رنگ قهوه ای می دهد.

س. آیا ملاس ضد التهاب است؟

آ. ملاس Blackstrap به عنوان یک جزء ضد التهابی در نظر گرفته می شود. در نتیجه، تورم، درد و التهاب مفاصل را به طور موثر کاهش می دهد.

Source link

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه