خزه دریایی که به عنوان خزه دریایی ایرلندی یا جلبک دریایی قرمز نیز شناخته می شود، یک سبزی دریایی شبیه جلبک دریایی و جلبک دریایی است. حاوی مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است و ممکن است فواید سلامتی داشته باشد.
خزه دریایی که به نام خزه دریایی ایرلندی یا جلبک دریایی قرمز نیز شناخته می شود، یک سبزی دریایی خاردار است که عمدتاً برای مکمل های بهداشتی و به عنوان یک ماده غلیظ کننده در غذاهای تجاری برداشت می شود.
اگر در مورد مکمل های خزه دریایی شنیده اید، ممکن است تعجب کنید که چگونه می توانید از آنها استفاده کنید و آیا راه های دیگری برای مصرف خزه دریایی وجود دارد یا خیر.
این مقاله به بررسی فواید و مضرات بالقوه خزه دریایی، از جمله محتوای غذایی و نحوه تهیه آن می پردازد.
خزه دریایی که با نام علمی Chondrus crispus شناخته می شود، نوعی جلبک یا جلبک دریایی است. در آبهای امتداد سواحل صخره ای اقیانوس اطلس، عمدتاً بین آمریکای شمالی و اروپا رشد می کند.
این یک گیاه دریایی خوراکی است که شبیه به سایر جلبکهای دریایی، جلبکها و دیگر سبزیجات دریایی آشنا مانند کلپ یا کلپ است.
خزه دریایی در چندین رنگ مانند سایه های سبز، زرد، بنفش، قرمز، قهوه ای و سیاه رشد می کند.
رایجترین گونههایی که در آبهای گرمتر رشد میکنند، معمولاً قرمز هستند و اغلب خزههای ایرلندی نامیده میشوند.
جلبک های دریایی قرمز مانند خزه دریایی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی هستند. آنها به طور طبیعی کالری، چربی و قند کمی دارند و حاوی مقدار کمی پروتئین گیاهی هستند.
۴ قاشق غذاخوری (۲۰ گرم) سرو خزه دریایی خام ایرلندی موارد زیر را ارائه می دهد:
- کالری: ۱۰
- پروتئین: ۰.۵ گرم
- چربی کل: ۰ گرم
- کل کربوهیدرات ها: ۳ گرم
- فیبر: ۰.۵ گرم
- کل قند: ۰ گرم
- کلسیم: ۱٪ از ارزش روزانه (DV)
- آهن: ۱۰ درصد از DV
- منیزیم: ۷ درصد از DV
- فسفر: ۲ درصد از DV
- روی: ۴ درصد از DV
- مس: ۳ درصد از DV
مانند سایر سبزیجات دریایی، خزه دریایی نیز به طور طبیعی منبع خوبی از ید است، یک ریزمغذی ضروری برای سلامت تیروئید.
علاوه بر این، جلبکهای دریایی قرمز مانند خزه دریایی مملو از آنتیاکسیدانها هستند که به محافظت از سلولهای شما در برابر آسیبهای اکسیداتیو بیماریزا کمک میکنند.
امروزه از خزه دریایی عمدتاً به عنوان منبع ویتامین ها و مواد معدنی برای سلامتی کلی استفاده می شود.
معمولاً می توانید آن را به شکل مکمل پیدا کنید. برخی از شرکت های مکمل آن را به صورت خام، به صورت ژل یا پودر، یا به صورت کپسول خوراکی یا صمغ می فروشند.
شرکتها همچنین خزه دریایی را به عنوان جزئی از مکملهای همراه با زردچوبه، مثانه و ریشه بیدمشک میفروشند و ادعا میکنند که این ترکیب در درجه اول برای رفاه کلی مفید است:
- مصونیت
- سلامت تیروئید
- دستگاه گوارش
- سلامت مفاصل
خزه دریایی سابقه طولانی در استفاده به عنوان عامل غلیظ کننده مواد غذایی دارد. این تنها منبع طبیعی کاراگینان است، غلیظ کننده ای که تولید کنندگان در غذاهایی مانند:
- بستنی
- پنیر دلمه
- برخی از شیرهای غیر لبنی
- شیر خشک بچه
بسیاری از مردم از خزه دریایی برای مزایای سلامتی آن استفاده می کنند. اما، توجه به این نکته مهم است که بسیاری از مزایای خزه دریایی به طور خاص حکایتی است و فاقد شواهد علمی محکم است.
مطالعات بیشتری در مورد فواید جلبک دریایی و جلبک برای سلامتی نسبت به خود خزه دریایی انجام شده است. با این حال، برخی از این مزایا ممکن است در مورد خزه های دریایی نیز صدق کند زیرا در محیط های مشابه رشد می کنند.
با این حال، دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در مورد خزه دریایی انجام دهند تا اثرات خاص آن را بررسی کنند.
برخی از مزایای بالقوه اصلی استفاده از خزه دریایی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ممکن است از سلامت تیروئید حمایت کند: جلبک دریایی غنی از ید است، یک ریزمغذی لازم برای عملکرد سالم تیروئید.
- ممکن است از ایمنی حمایت کند: یک مطالعه در ماهی قزل آلا نشان داد که جلبک دریایی مکمل تعدیل و پاسخ ایمنی را بهبود می بخشد. دانشمندان باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا ببینند آیا این ماده از ایمنی در انسان نیز پشتیبانی می کند یا خیر.
- ممکن است سلامت روده را بهبود بخشد: جلبک دریاییمنبع خوبی از باکتری های پروبیوتیک زنده و فیبر است، که هر دو از یک میکروبیوم روده سالم پشتیبانی می کنند.
- ممکن است به کاهش وزن کمک کند: جلبکهای دریایی و ریزجلبکها حاوی فیبر غذایی هستند که میتوانند به شما کمک کنند احساس سیری کنید و از پرخوری جلوگیری کنید. برخی تحقیقات نشان می دهد که ترکیبی در جلبک دریایی به نام فوکوگزانتین ممکن است اثرات ضد چاقی داشته باشد.
- ممکن است سلامت قلب را تقویت کند: بعضی مطالعات دریافته اند که اجزای موجود در جلبک دریایی به کاهش کلسترول و فشار خون کمک می کند، که ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
- ممکن است مدیریت قند خون را بهبود بخشد: یک مطالعه روی موش دریافت که ترکیب فوکوکسانتین موجود در جلبک دریایی باعث کاهش قند خون بالا می شود.
- فواید حکایتی برای باروری: هیچ مدرک علمی وجود ندارد که خزه دریایی باروری را تقویت کند. با این حال، برخی از افراد از آن به عنوان یک درمان سنتی باروری استفاده می کنند. دانشمندان باید این موضوع را بیشتر بررسی کنند.
در حالی که مزایای بالقوه سلامتی خزه دریایی امیدوارکننده است، مهم است که توجه داشته باشیم که بیشتر تحقیقات بر اساس جلبک دریایی یا اجزای موجود در گیاهان دریایی است، نه به طور خاص خزه دریایی. این مطالعات همچنین در لوله های آزمایش یا حیوانات انجام شد، نه در انسان.
بنابراین، دانشمندان نیاز به تحقیقات انسانی بسیار بیشتری در مورد اثرات سلامتی خزه های دریایی دارند.
یکی از معایب بالقوه اصلی خزه دریایی این است که محققان تحقیقات کمی در مورد فواید و ترکیبات تغذیه ای آن انجام داده اند.
مانند جلبک دریایی، ارزش غذایی خزه دریایی می تواند بسیار متفاوت باشد و شناخت دقیق آن چه حاوی و در چه مقدار است دشوار است. بسیاری از ریز مغذی و اسید چرب محتویات سبزیجات دریایی به محیطی که در آن رشد می کنند بستگی دارد.
در حالی که منبع خوبی از ید است، محتوای ید خزه دریایی و سایر جلبک های دریایی بسیار متغیر است. این می تواند مصرف کنندگان را در معرض خطر قرار دهد مصرف بیش از حد ید، که می تواند مشکل ساز باشد.
مصرف بیش از حد ید می تواند منجر به کم کاری تیروئید یا کم کاری تیروئید شود. تیروئید غده مهمی است که در قسمت جلویی پایین گردن شما قرار دارد. مسئول رشد و متابولیسم است.
خزه دریایی همچنین ممکن است خطر مصرف فلزات سنگین را به همراه داشته باشد، زیرا جلبک دریایی فلزات سنگین را در مقادیر زیاد جذب و ذخیره می کند.
با این حال، به نظر می رسد خطر سمیت کم است. یک مطالعه سطوح ۲۰ فلز سنگین را در ۸ نوع جلبک دریایی از آب های اطراف اروپا و آسیا بررسی کرد. محققان دریافتند که فلزات سنگین خطرات جدی برای سلامتی ندارند.
به دلیل این ناشناخته ها احتمالاً بهتر است خزه دریایی را در حد اعتدال مصرف کنید.
چه کسانی نباید خزه دریایی بخورند؟
خزه دریایی، به خصوص در مقادیر زیاد، ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند و ممکن است برای برخی افراد بی خطر نباشد. این می تواند شامل افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باشد.
در حالی که آلرژی به جلبک دریایی و خزه دریایی غیرمعمول است، هنوز هم امکان ایجاد حساسیت به خزه دریایی وجود دارد. اگر علائم آلرژی، از جمله خارش یا کهیر را دارید، ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشید. برخی از علائم شدید آلرژی، مانند تورم گلو یا دشواری در تنفس، نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند.
خزه دریایی را می توانید به روش های مختلفی تهیه کنید.
بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی و خرده فروشی های آنلاین خزه دریایی را به صورت خام و خشک می فروشند. می توانید از این ژل در خانه تهیه کنید. این ممکن است یکی از محبوب ترین روش های مصرف آن باشد.
برای تهیه ژل خزه دریایی، خزه دریایی خام را یک شب در آب خیس کنید، سپس آن را بشویید و با آب جدید مخلوط کنید تا یکدست شود. آن را به ظرفی که درب آن دربسته است منتقل کنید و یک شب در یخچال نگهداری کنید تا ژل شود.
برخی از شرکت های مکمل نیز خزه دریایی را که قبلاً به صورت ژل تهیه شده بود ارائه می دهند. طبق گفته سازندگان، می توانید این فرم را مستقیماً مصرف کنید یا به غذا و نوشیدنی اضافه کنید.
راه های دیگر مصرف خزه دریایی شامل مخلوط کردن پودر خزه دریایی در نوشیدنی ها، پاشیدن آن روی ماست یا بلغور جو دوسر و افزودن آن به وعده های غذایی مختلف است.
ماندگاری خزه دریایی بستگی به شکلی دارد که آن را خریداری کرده اید.
در حالی که شواهد علمی وجود ندارد، بسیاری از طرفداران خزه دریایی می گویند که ژل خزه دریایی آماده شده باید چند هفته در یخچال بماند. همچنین می توانید آن را فریز کنید.
با این حال، مانند بیشتر غذاهای آماده و باقیماندههای سردخانه، احتمالاً بهتر است احتیاط کنید و آنها را فقط برای مدتی نگه دارید. ۳ تا ۵ روز برای به حداقل رساندن خطر بیماری های ناشی از غذا.
خزه دریایی یا Chondrus crispus یک سبزی دریایی خاردار شبیه به جلبک دریایی و جلبک دریایی است.
مردم آن را برای کاراگینان آن برداشت می کنند. شرکت ها همچنین از آن به عنوان یک عامل غلیظ کننده طبیعی در غذاهای تجاری و مکمل های سلامت مصرف کننده استفاده می کنند. همچنین می توانید از آن برای تهیه ژل در منزل استفاده کنید یا به راحتی آن را به غذاها و نوشیدنی ها اضافه کنید.
خزه دریایی منبع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های مختلف است که ممکن است برای سلامت کلی مفید باشد. با این حال، ترکیبات غذایی آن می تواند متفاوت باشد و با مصرف مقادیر زیاد آن، ممکن است سطوح بالایی از ید یا فلزات سنگین مصرف کنید.
به طور کلی، دانشمندان باید در مورد اثرات سلامتی خزه دریایی بر روی انسان تحقیق کنند تا اثربخشی آن را در محصولات بهداشتی مصرفی مشخص کنند. با این حال، برخی از فواید بر اساس مطالعات جلبک دریایی و جلبک های دریایی امیدوارکننده به نظر می رسند.