موز حاوی مواد مغذی ضروری است که ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد، به مدیریت فشار خون کمک کند، و خلق و خوی فرد را تقویت کند، از جمله فواید دیگر. در حالی که موز می تواند برای سلامتی مفید باشد، ممکن است در برخی موارد خطراتی نیز وجود داشته باشد.
خوردن موز می تواند به کاهش فشار خون کمک کند و ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد .
بخشهای زیر برخی از فواید سلامتی احتمالی موز را توضیح میدهند.
اطلاعات تغذیه از پایگاه داده مرکزی FoodData وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) است .
نیازهای روزانه از دستورالعمل های غذایی ۲۰۱۵-۲۰۲۰ برای آمریکایی هااست . اینها برای بزرگسالان هستند، اما تقریبی هستند، زیرا مقادیر بسته به سن و جنس افراد متفاوت است.
فشار خون
منبع مورد اعتماد انجمن قلب آمریکا (AHA) مردم را تشویق می کند که مصرف نمک یا سدیم خود را کاهش دهند و مصرف غذاهای حاوی پتاسیم را افزایش دهند . پتاسیم می تواند به مدیریت فشار خون و کاهش فشار بر روی سیستم قلبی عروقی کمک کند.
با توجه به اطلاعات تغذیه ای منابع فوق، یک موز متوسط تقریباً ۹ درصد از نیاز روزانه فرد به پتاسیم را تأمین می کند.
آسم
مطالعه ای در سال ۲۰۰۷ نشان داد که خوردن موز ممکن است به جلوگیری از خس خس سینه در کودکان مبتلا به آسم کمک کند . یکی از دلایل این امر می تواند محتوای آنتی اکسیدانی و پتاسیم موجود در موز باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته ها مورد نیاز است.
سرطان
تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است که لکتین، پروتئینی که در موز وجود دارد، ممکن است به جلوگیری از رشد سلولهای سرطان خون کمک کند.
لکتین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. آنتی اکسیدان ها به بدن کمک می کنند تا مولکول های معروف به رادیکال های آزاد را حذف کند. اگر رادیکال های آزاد بیش از حد ایجاد شود، آسیب سلولی می تواند رخ دهد که به طور بالقوه منجر به سرطان می شود.
در سال ۲۰۰۴، محققان خاطرنشان کردند که کودکانی که موز، آب پرتقال یا هر دو مصرف میکنند کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان خون هستند.
نویسندگان مطالعه پیشنهاد کردند که این می تواند به دلیل محتوای ویتامین C باشد، زیرا این نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی است.
سلامت قلب
موز حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C است. همه اینها از سلامت قلب حمایت می کنند.
بررسی در سال ۲۰۱۷ نشان داد افرادی که از یک رژیم غذایی با فیبر بالا پیروی می کنند در مقایسه با افرادی که از رژیم غذایی کم فیبر استفاده می کنند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمتری دارند. افرادی که فیبر بیشتری مصرف میکردند، سطوح پایینتری از لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد داشتند .
دیابت
انجمن دیابت آمریکا خوردن موز و سایر میوه ها را به دلیل داشتن فیبر توصیه می کند. آنها اشاره می کنند که خوردن فیبر می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند.
نویسنده یک بررسی در سال ۲۰۱۸ به این نتیجه رسید که خوردن یک رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد و ممکن است قند خون را در افرادی که قبلاً به این بیماری مبتلا هستند کاهش دهد.
سلامت دستگاه گوارش
موز حاوی آب و فیبر است که هر دو باعث منظم بودن و تقویت سلامت گوارش می شوند. یک موز متوسط تقریباً ۱۰ درصد از نیاز روزانه فرد به فیبر را تأمین می کند.
موز همچنین بخشی از رویکردی است که به عنوان رژیم غذایی BRAT شناخته می شود که برخی از پزشکان آن را برای درمان اسهال توصیه می کنند . BRAT مخفف موز، برنج، سس سیب و نان تست است.
اسهال می تواند منجر به از دست دادن آب و الکترولیت هایی مانند پتاسیم شود. موز می تواند جایگزین این مواد مغذی شود.
بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، غذاهای حاوی فیبر بالا میتوانند باعث نفخ، گاز و گرفتگی معده در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) شوند . با این حال، نویسندگان نتیجه گرفتند که موز ممکن است علائم را بهبود بخشد.
بنیاد کرون و کولیت آمریکا موز را به عنوان یک میان وعده در برنامه غذایی خود توصیه می کند.
حفظ حافظه و تقویت خلق و خو
موز حاوی تریپتوفان است، اسید آمینه ای که ممکن است به حفظ حافظه کمک کند، توانایی فرد برای یادگیری و به خاطر سپردن چیزها را تقویت کند و خلق و خو را تنظیم کند.
موز سرشار از مواد معدنی پتاسیم است. پتاسیم به حفظ سطح مایع در بدن کمک می کند و حرکت مواد مغذی و مواد زائد را به داخل و خارج سلول ها تنظیم می کند.
پتاسیم همچنین به عضلات کمک می کند تا منقبض شوند و سلول های عصبی پاسخ دهند. ضربان قلب را به طور منظم نگه می دارد و می تواند اثر سدیم بر فشار خون را کاهش دهد.
پتاسیم ممکن است خطر تشکیل سنگ کلیه را با افزایش سن کاهش دهد. به نوبه خود، کلیه های سالم اطمینان حاصل می کنند که مقدار مناسبی از پتاسیم در بدن باقی می ماند.
یک موز متوسط حاوی ۴۲۲ میلی گرم پتاسیم است.
بهتر است سعی کنید پتاسیم را از منابع غذایی مانند موز دریافت کنید. در غیر این صورت، مکمل های پتاسیم برای خرید آنلاین در دسترس هستند.
جدول زیر میزان هر ماده مغذی را در یک موز متوسط نشان می دهد . همچنین نشان میدهد که طبق دستورالعملهای غذایی ۲۰۱۵–۲۰۲۰ برای آمریکاییها، به هر ماده مغذی چقدر نیاز دارد . نیازها بسته به جنس و سن افراد متفاوت است.
ماده مغذی | مقدار در یک موز متوسط | نیاز روزانه بزرگسالان |
انرژی ( کالری ) | ۱۰۵ | ۱۸۰۰–۳۰۰۰ |
کربوهیدرات بر حسب گرم (گرم) | ۲۷، شامل ۱۴.۴ گرم شکر | ۱۳۰ |
فیبر (گرم) | ۳.۱ | ۲۵.۲-۳۳.۶ |
پروتئین (گرم) | ۱.۳ | ۴۶-۵۶ |
منیزیم (میلی گرم) | ۳۱.۹ | ۳۲۰–۴۲۰ |
فسفر (میلی گرم) | ۲۶ | ۷۰۰ |
پتاسیم (میلی گرم) | ۴۲۲ | ۴۷۰۰ |
سلنیوم در میکروگرم (mcg) | ۱.۹ | ۵۵ |
کولین (میلی گرم) | ۱۱.۶ | ۴۲۵-۵۵۰ |
ویتامین C (میلی گرم) | ۱۰.۳ | ۷۵-۹۰ |
فولات (mcg DFE) | ۲۳.۶ | ۴۰۰ |
بتا کاروتن (mcg) | ۳۰.۷ | اطلاعاتی وجود ندارد |
آلفا کاروتن (mcg) | ۲۹.۵ | اطلاعاتی وجود ندارد |
آلفا و بتا کاروتن ، سلنیوم ، کولین و ویتامین C همگی دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند.
موز تازه در تمام طول سال در دسترس است. برخلاف برخی میوه ها، موز پس از چیدن به رسیدن خود ادامه می دهد.
موز در دمای اتاق به طور پیوسته می رسد. برای رسیدن سریعتر، افراد می توانند سعی کنند آنها را در یک کیسه کاغذی نگهداری کنند.
موز در یخچال دیرتر می رسد. پوست بیرونی موز در یخچال تیره می شود، اما خود موز بیشتر دست نخورده باقی می ماند.
نکاتی برای سرو و غذا خوردن
در اینجا چند نکته برای استفاده از موز آورده شده است:
- برای یک صبحانه مغذی تر، یک موز ورقه شده را به غلات صبحگاهی یا بلغور جو دوسر خود اضافه کنید.
- موز رسیده را له کنید و برای جایگزینی کره یا روغن در محصولات پخته شده استفاده کنید.
- موز له شده را به کلوچه ها، کوکی ها و کیک ها اضافه کنید تا طعمی طبیعی و شیرین داشته باشید.
- موز را به اسموتی اضافه کنید.
- برای یک میان وعده سالم و قابل حمل یک موز را به محل کار یا مدرسه ببرید.
سایر محصولات موز
از دیگر محصولات موز می توان به چیپس موز و پودر موز اشاره کرد.
مردم قبل از خرید باید برچسب محصولات فرآوری شده را بررسی کنند، زیرا ممکن است حاوی شکر، نمک یا چربی اضافه شده باشند.
Plantain پسر عموی خوش طعم موز است که در آمریکای مرکزی محبوب است. مردم باید چنار را قبل از خوردن بپزند. چیپس چنار نیز برای خرید موجود است.
برخی از افراد باید مراقب باشند که زیاد موز نخورند.
بتا بلوکرها : پزشکان اغلب این داروها را برای کاهش خطر عوارض مرتبط با بیماری قلبی عروقی تجویز می کنند. بتا بلوکرها می توانند سطح پتاسیم را در خون افزایش دهند.
مصرف بیش از حد پتاسیم می تواند برای کسانی که کلیه هایشان به طور کامل کار نمی کند مضر باشد. اگر کلیه ها نتوانند پتاسیم اضافی را از خون خارج کنند، ممکن است کشنده باشد. افرادی که از بتابلوکرها استفاده می کنند باید غذاهای حاوی پتاسیم بالا مانند موز را در حد اعتدال مصرف کنند.
آلرژی : موز ممکن است باعث واکنش آلرژیک در برخی افراد شود. هرکسی که احساس خارش، کهیر ، تورم، خس خس سینه یا مشکل در تنفس دارد باید فوراً به دنبال کمک پزشکی باشد. یک واکنش شدید می تواند منجر به آنافیلاکسی شود که می تواند زندگی را تهدید کند.
میگرن : موز ممکن است باعث میگرن در برخی افراد شود.
در زیر چند سوال متداول در مورد موز وجود دارد.
آیا خوردن هر روز یک موز خوب است؟
موز یک میان وعده سالم و سرشار از مواد مغذی است . بنابراین، خوردن هر روز یک موز مطمئناً ایده خوبی است.
با این حال، اگر فردی دارای هر گونه نگرانی سلامتی، از جمله دیابت کنترل نشده، نارسایی کلیه در مراحل پایانی، یا مصرف دارو برای فشار خون بالا است، باید با یک متخصص سلامت مشورت کند تا ببیند آیا موز برای خوردن او بی خطر است یا خیر.
سالم ترین میوه دنیا چیست؟
بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ ، زغال اخته یکی از پنج غذای اصلی سالم برای انسان است و به عنوان “پادشاه میوه جهان” شناخته می شود.
زغال اخته حاوی اسیدهای آلی، فنولیک، ویتامین ها و مواد معدنی است. آنها همچنین حاوی خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد سرطانی، محافظت کننده عصبی و بهبود بینایی هستند.
گفته می شود، همه میوه ها سالم تلقی می شوند و خوردن ترکیبی از میوه ها مواد مغذی مختلفی را برای فرد فراهم می کند.
آیا موز قند خون شما را بالا می برد؟
یک موز قند خون فرد را افزایش میدهد، اما این میزان به اندازه و رسیده بودن آن بستگی دارد.
انجمن دیابت آمریکا خوردن موز و سایر میوه ها را به دلیل داشتن فیبر توصیه می کند. آنها اشاره می کنند که خوردن فیبر می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند.
فرد می تواند از موز با چربی های سالم و پروتئین لذت ببرد تا به کاهش پاسخ قند خون کمک کند.
موز یک میوه محبوب است که حاوی مواد مغذی ضروری است که به حفظ سلامت فرد کمک می کند.
شایان ذکر است که در حالی که مواد مغذی موجود در موز می تواند سلامتی را تقویت کرده و از بیماری ها جلوگیری کند، خوردن موز ممکن است تأثیر یکسانی بر همه افراد نداشته باشد.
با این حال، رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات تازه، طیف وسیعی از مواد مغذی ضروری را فراهم می کند که می تواند به حفظ سلامت فرد کمک کند.
س:
آیا موز واقعا برای افراد دیابتی مفید است؟ آیا آنها حاوی قند زیادی نیستند؟
آ:
افراد مبتلا به دیابت می توانند موز را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف کنند. آنها حاوی قندهای طبیعی هستند، بنابراین هر فرد باید اندازه سهم را در نظر بگیرد. نصف یک موز متوسط برابر است با یک انتخاب کربوهیدرات یا حدود ۱۲ تا ۱۵ گرم کربوهیدرات.
پاسخ های منبع معتمد نظرات کارشناسان پزشکی ما را نشان می دهد. تمام محتوا کاملاً اطلاعاتی است و نباید توصیه پزشکی در نظر گرفته شود.