میخک: حقایق تغذیه ای و فواید سلامتی

نام آنها از کلمه لاتین clavus گرفته شده است که به معنای ناخن است زیرا شکل میخک خشک شده شبیه ناخن است.

مردم سال‌هاست که از میخک در آشپزی و طب سنتی استفاده می‌کنند، اما اخیراً است که دانشمندان شروع به مطالعه فواید بالقوه آن برای سلامتی کرده‌اند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فواید سلامتی بالقوه، موارد استفاده و خطرات میخک، ادامه مطلب را بخوانید.

میخک: حقایق تغذیه ای و فواید سلامتی

فواید میخک برای سلامتی

میخک دارای مزایای بالقوه مختلفی برای سلامتی است، از جمله:

بهداشت دهان و دندان

جوانه های گل خشک شده از درخت میخک هستند.

محققان در حال مطالعه روغن میخک به عنوان یک روش طبیعی برای حفظ سلامت دهان و دندان به دلیل تأثیر آن بر پلاک، التهاب لثه و باکتری های دهان هستند.

محققین اثربخشی دهان شویه گیاهی حاوی روغن میخک، ریحان و درخت چای را با یک دهان شویه با اسانس تجاری موجود مقایسه کرد.

هر دو دهانشویه در برابر پلاک و التهاب لثه موثر بودند و نشان دادند که ممکن است به کاهش التهاب و باکتری های دهان کمک کنند.

محققان همچنین دریافتند که دهان شویه حاوی میخک تعداد باکتری های مضر را بیشتر از دهانشویه های تجاری کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید
دارچین سیلان چه فوایدی دارد؟

دیابت

 مطالعه در موش‌ها دریافتند که عصاره میخک و نیجریسین، جزئی از عصاره میخک، مقاومت به انسولین را در سلول‌های عضلانی موش کاهش می‌دهد.

موش‌های مبتلا به دیابت که نیجریسین مصرف کردند نیز مقاومت کمتری به انسولین داشتند و در تحمل گلوکز، ترشح انسولین و عملکرد سلول‌های بتا بهبود یافتند.

مطالعه حیوانی دیگر تاثیر پودر جوانه میخک بر نشانگرهای آزمایشگاهی در مدل موش دیابتی را بررسی کرد. آنها دریافتند که سطح قند خون در موش‌هایی که پودر میخک دریافت کرده‌اند در مقایسه با گروه کنترل که پودر میخک دریافت نکرده‌اند، کمتر است.

سرطان

بسیاری از گیاهان و ادویه‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند، این آنتی‌اکسیدان‌ها مواد شیمیایی هستند که در کاهش آسیب سلول‌هایی که می‌توانند منجر به سرطان شوند، نقش دارند. مطابق با متخصص تغذیه امروزگفته می شود که فقط ۱/۲ قاشق چایخوری میخک آسیاب شده حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به ۱/۲ فنجان بلوبری است.

که در یک مطالعه آزمایشگاهی دانشمندان دریافتند که عصاره میخک می تواند رشد چندین نوع سلول سرطانی انسان را کند کند. عصاره میخک همچنین مرگ سلولی را در سلول های سرطانی روده بزرگ افزایش داد.

همین مطالعه همچنین به تأثیر عصاره میخک بر رشد تومور در موش ها پرداخت. رشد تومورها در موش‌های تحت درمان با عصاره میخک در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود.

بیشتر بخوانید
بادام - فواید، ارزش غذایی و دستور العمل ها

که در مطالعه دیگری دانشمندان به بررسی تاثیر فرآورده های مختلف عصاره میخک بر سلول های سرطان سینه انسان پرداختند. آنها دریافتند که اسانس میخک و عصاره اتانولی میخک هر دو برای سلول های سرطان سینه سمی هستند.

نویسندگان گزارش کردند که میخک ممکن است نقش مفیدی در آینده درمان سرطان داشته باشد زیرا می تواند باعث مرگ سلولی و کند شدن تکثیر سلولی شود.

چاقی

دانشمندان همچنین میخک را با توجه به تأثیر بالقوه آن بر چاقی مطالعه کرده اند. که در یک مطالعه در مورد موش ها، محققان دریافتند که عصاره میخک بروز چاقی ناشی از رژیم غذایی پرچرب را کاهش می دهد.

موش هایی که عصاره میخک دریافت کردند وزن بدن کمتر، چربی شکمی کمتر و چربی کبد کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند.

خطرات، عوارض جانبی و ملاحظات

بر اساس مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی، خطرات متعددی با روغن میخک همراه است. ممکن است باعث تحریک پوست، چشم و تنفسی یا واکنش آلرژیک روی پوست شود. همچنین قابل اشتعال است و در صورت بلعیده شدن و رفتن به مجرای تنفسی می تواند کشنده باشد.

در یک گزارش موردی یک کودک ۱۵ ماهه پس از مصرف ۱۰ میلی لیتر روغن میخک نارسایی کبدی را تجربه کرد.

حادثه دیگر مربوط به کودک ۲ ساله ای بود که ۵ تا ۱۰ میلی لیتر روغن میخک نوشید. کودک مشکلات پزشکی متعددی از جمله کما، آسیب کبدی و مشکلات لخته شدن خون را تجربه کرد.

بیشتر بخوانید
آیا غذای کپک زده خطرناک است؟ نه همیشه

میخک نیز ممکن است افزایش احتمال خونریزی یا افزایش پاسخ بدن به وارفارین. مهم است که در مورد استفاده از هر محصول گیاهی با یک متخصص پزشکی صحبت کنید تا آنها بتوانند عوارض جانبی و تداخلات احتمالی را بررسی کنند.

استفاده می کند

روغن گل میخک در طب سنتی از جمله بهداشت دهان و دندان استفاده می شود.

میخک به دلیل طعم و بوی قوی خود شناخته شده است و می توان آن را آسیاب شده یا کامل برای استفاده در آشپزی خریداری کرد.

بسیاری از غذاها شامل میخک هستند و همچنین جزء چاشنی های خاصی از جمله سس کچاپ و سس ورسسترشر است.

برخی از عطرها از میخک برای عطر استفاده می کنند و روغن میخک برای استفاده به عنوان اسانس به فروش می رسد.

میخک معمولا در آیورودا که طب سنتی هند است استفاده می شود. آنها همچنین به طور سنتی برای ایجاد احساس بی حسی استفاده می شوند.

نحوه استفاده از میخک

میخک آسیاب شده را می توان به روش هایی مشابه دارچین و زنجبیل استفاده کرد و می توان از آن برای طعم دادن به سس سیب، بلغور جو دوسر، کلوچه و کوکی ها استفاده کرد.

گاهی اوقات از میخک برای تهیه چای استفاده می شود که مخلوطی از چای، ادویه جات و شیر در هند و پاکستان رایج است. 

بیشتر بخوانید
15 مورد از قدرتمندترین سوپرفودها

میخک را می توان در غذاهای شور مانند این دستور استفاده کرد مرغ پخته شده با کنگر فرنگی، دارچین و لیمو ترش و این یکی برای گوشت گاو آرام پز با هویج و شلغم.

اطلاعات تغذیه ای

 میخک یک ادویه محبوب در آشپزی است.

طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده پایگاه ملی مواد مغذی۲.۱ گرم  یا ۱ قاشق چایخوری میخک آسیاب شده حاوی:

  • ۶ کیلو کالری (کیلو کالری)
  • ۰.۱۳ گرم (گرم) پروتئین
  • ۰.۲۷ گرم چربی کل
  • ۱.۳۸ گرم کربوهیدرات
  • ۰.۷ گرم فیبر

همین مقدار میخک آسیاب شده نیز ۱.۲۶۳ میلی گرم منگنز را فراهم می کند که ۶۳ درصد از منگنز را تشکیل می دهد. ارزش روزانه (DV) برای منگنز

خلاصه

میخک یک ادویه معطر است که می تواند به بسیاری از غذاها طعم بدهد. مزایای دارویی بالقوه آن در حال مطالعه است، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

مانند تمام محصولات گیاهی، مردم باید در مورد استفاده و ایمنی میخک با یک متخصص پزشکی مشورت کنند.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه