میوه دوریان می تواند انواع مختلفی داشته باشد، اما معمولاً به دلیل پوسته خارجی سیخ دار و بوی قوی آن شناخته شده است. در مقایسه با سایر میوه ها، دوریان دارای محتوای غذایی بسیار بالایی است.
دوریان یک میوه استوایی منحصر به فرد است.
در آسیای جنوب شرقی محبوب است، جایی که به آن “سلطان میوه ها” می گویند. دوریان دارای مواد مغذی بسیار بالایی است و بیشتر از سایر میوه ها حاوی مواد مغذی است.
با این حال به دلیل بوی تندش رپ بدی هم می گیرد.
این مقاله هر آنچه را که باید در مورد دوریان بدانید به شما می گوید.
دوریان یک میوه استوایی است که به دلیل اندازه بزرگ و پوسته بیرونی سیخ دار و سخت متمایز می شود.
بوی تند، گوشت کاستارد مانند با دانه های درشت دارد.
انواع مختلفی وجود دارد، اما رایج ترین آنها است دوریو زیبتینوس.
رنگ گوشت میوه می تواند متفاوت باشد. معمولاً زرد یا سفید است، اما می تواند قرمز یا سبز نیز باشد.
دوریان در مناطق گرمسیری در سراسر جهان، به ویژه در کشورهای آسیای جنوب شرقی مالزی، اندونزی و تایلند رشد می کند.
این میوه می تواند تا ۱ فوت (۳۰ سانتی متر) طول و ۶ اینچ (۱۵ سانتی متر) عرض رشد کند. میوه دوریان معمولی حدود ۲ فنجان (۴۸۶ گرم) پالپ خوراکی دارد.
دوریان یک میوه استوایی است که در کشورهای جنوب شرقی آسیا می روید. دارای پوسته خارجی سیخ دار و گوشتی تند است که می تواند رنگ آن متفاوت باشد.
دوریان در غذاهای شیرین و خوش طعم استفاده می شود. هم گوشت خامه ای و هم دانه ها خوراکی هستند، اگرچه دانه ها باید پخته شوند.
طعم آن به عنوان طعمی مانند پنیر، بادام، سیر و کارامل به یکباره توصیف می شود.
غذاهای رایج میوه دوریان عبارتند از:
- آب میوه
- دانه ها، آب پز یا بو داده
- سوپ
- آب نبات، بستنی و دسرهای دیگر
- ظرف جانبی
در طب سنتی نیز کاربرد دارد و دارای برخی خواص دارویی است که در حال حاضر در حال بررسی است.
دوریان یکی از مواد تشکیل دهنده غذاهای شیرین و خوش طعم آسیای جنوب شرقی است. در طب سنتی نیز کاربرد دارد.
دوریان در مقایسه با اکثر میوه های دیگر دارای مواد مغذی بسیار بالایی است.
یک فنجان (۲۴۳ گرم) پالپ (۱):
- کالری: ۳۵۷
- چربی: ۱۳ گرم
- کربوهیدرات ها: ۶۶ گرم
- فیبر: ۹ گرم
- پروتئین: ۴ گرم
- ویتامین سی: ۸۰٪ از ارزش روزانه (DV)
- تیامین: ۶۱ درصد از DV
- منگنز: ۳۹ درصد از DV
- ویتامین B6: ۳۸ درصد از DV
- پتاسیم: ۳۰ درصد از DV
- ریبوفلاوین: ۲۹ درصد از DV
- فلز مس: ۲۵ درصد از DV
- فولات: ۲۲ درصد از DV
- منیزیم: ۱۸ درصد از DV
- نیاسین: ۱۳ درصد از DV
این مشخصات مواد مغذی دوریان را به یکی از مغذی ترین میوه ها در سراسر جهان تبدیل می کند.
همچنین سرشار از ترکیبات گیاهی سالم از جمله آنتوسیانین ها، کاروتنوئیدها، پلی فنول ها و فلاونوئیدها است. بسیاری از اینها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند (۲).
دوریان یک میوه بسیار مغذی است که سرشار از فیبر، ویتامین های گروه B، ویتامین C و ترکیبات مختلف گیاهی سالم است.
تمام قسمتهای گیاه دوریان – برگ، پوسته، ریشه و میوه – در طب سنتی مالزی برای درمان بیماریهای مختلف از جمله تب بالا، یرقان و بیماریهای پوستی استفاده شده است.۲).
مطالعات نشان می دهد که میوه دوریان فواید سلامتی زیر را دارد:۲، ۳):
- خطر سرطان را کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های آن ممکن است رادیکال های آزاد محرک سرطان را خنثی کنند. در یک مطالعه لوله آزمایشی، عصاره دوریان از گسترش سویه ای از سلول های سرطان سینه جلوگیری کرد.
- از بیماری قلبی جلوگیری می کند. چندین ترکیب موجود در دوریان ممکن است به کاهش سطح کلسترول و خطر تصلب شرایین یا سخت شدن شریان ها کمک کند.
- با عفونت مبارزه می کند. پوست حاوی ترکیباتی است که خواص ضد باکتریایی و ضد مخمری دارد.
- قند خون را کاهش می دهد. دوریان نسبت به بسیاری از میوه های استوایی دیگر دارای شاخص گلیسمی (GI) پایین تری است، به این معنی که ممکن است سطح قند خون را کمتر افزایش دهد.
در حالی که این مطالعات امیدوارکننده است، بسیاری از آنها بر روی حیوانات یا در لوله های آزمایش انجام شده است. تا زمانی که مزایای سلامتی دوریان توسط مطالعات کنترل شده در افراد تایید نشده باشد، نمی توان ادعای محکمی داشت.
دوریان حاوی مواد مغذی و ترکیبات گیاهی است که ممکن است فواید متعددی برای سلامتی داشته باشد، از جمله برای سرطان، سلامت قلب، عفونت ها و کنترل قند خون. با این حال، هیچ مطالعه انسانی انجام نشده است.
مصرف دوریان همزمان با الکل می تواند مشکلاتی ایجاد کند (۲).
دانشمندان بر این باورند که ترکیبات گوگرد مانند موجود در دوریان ممکن است از تجزیه الکل توسط آنزیم های خاصی جلوگیری کند و باعث افزایش سطح الکل در خون شود.
این می تواند منجر به علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ و تپش قلب شود.۲).
برای ایمنی، از خوردن دوریان و نوشیدن الکل به طور همزمان خودداری کنید.
دوریان حاوی ترکیباتی است که ممکن است از متابولیسم کامل الکل جلوگیری کند و باعث علائمی مانند تهوع و استفراغ شود.
باز کردن پوسته سخت و سیخ دار دوریان اغلب به دستکش یا دستکش برای محافظت از دستان شما نیاز دارد.
قبل از اینکه به آرامی گوشت دوریان را بردارید، باید پوسته را با چاقو برش دهید و با دست باز کنید.
سپس می توانید آن را به تنهایی، به صورت تازه، همراه با برنج چسبنده یا به عنوان یک ماده در غذاهای مختلف مصرف کنید.
می توانید آموزش های نحوه باز کردن میوه دوریان و همچنین بسیاری از دستور العمل ها را به صورت آنلاین پیدا کنید.
گوشت آن به صورت منجمد نیز فروخته می شود که کمی بافت آن را تغییر می دهد و آن را شل تر و رشته ای تر می کند.
از دوریان در غذاهای آماده مانند آب نبات نیز استفاده می شود. با این حال، در حالی که این ممکن است نمونه ای از طعم آن را به شما بدهد، مزایای سلامتی را برای شما به ارمغان نمی آورد.
میتوانید دوریان تازه یا منجمد بخرید و آن را مستقیماً یا همراه با مواد دیگر در دستور پخت بخورید.
نظرات در مورد بوی دوریان متفاوت است. برخی از مردم آن را دوست دارند، در حالی که برخی دیگر از آن متنفرند.
بوی بسیار قوی است و به عنوان ترکیبی از گوگرد، فاضلاب، میوه، عسل و پیاز برشته و پوسیده توصیف شده است.
در مطالعه ای بر روی ترکیبات معطر موجود در دوریان، ۴۴ ترکیب فعال یافت شد، از جمله برخی از آنها که در ایجاد رایحه اسکنک، کارامل، تخم مرغ فاسد، میوه و چاشنی سوپ نقش دارند.۴).
بوی این میوه آنقدر قوی است که در بسیاری از هتل ها و سیستم های حمل و نقل عمومی در جنوب شرقی آسیا ممنوع است.
برداشت شما از میوه بستگی به این دارد که بوی شیرین یا تند ترکیبات را قوی تر می کنید.
دوریان حاوی ترکیبات معطری است که بوی قوی به آن می دهد. برخی از مردم از بوی آن لذت می برند، در حالی که برخی دیگر از آن متنفرند.