میوه نان میوه ای همه کاره است که از خانواده گیاه شناسی توت و جک فروت است. آنها در مناطق گرمسیری و جزایر اقیانوس آرام، کارائیب و آسیای جنوب شرقی رشد می کنند. به دلیل در دسترس بودن، آنها بخشی از یک رژیم غذایی اصلی در این مکان ها هستند. مناطق مشترک شامل اندونزی، فیلیپین، سریلانکا و جنوب هند است. علاوه بر این، میوه نان به دلیل مشخصات تغذیه ای، سرشار از فواید سلامتی است. به عنوان مثال، سرشار از ویتامین C و تیامین است. همچنین حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است.
نام میوه نان از ارتباط آشکار با نان گرفته شده است. مردم غذای نیمه رسیده را می پزند و بافت آن شبیه نان با طعمی شبیه به سیب زمینی است. دانه های برشته شده طعمی شبیه شاه بلوط دارند و می توانید آنها را به صورت آب پز یا پخته یا آرد شده میل کنید.
میوه نان فواید سلامتی مختلفی را برای شما به ارمغان می آورد. به عنوان مثال، دارای خواص ضد سرطانی، کمک به بهبود هضم، بهبود سلامت استخوان و غیره است. بنابراین، برای افراد مبتلا به دیابت یک گزینه عالی است.
میوه نان یکی از ابر غذاهاست. این غذای اصلی روزانه میلیون ها نفر در سراسر جهان است. این به دلیل مشخصات مواد مغذی گسترده آن است. علاوه بر این، میوه نان غذاهای مختلف، از سوپ گرفته تا پاستا را تقویت می کند.
ارزش غذایی میوه نان
میوه نان سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر اجزاء است. همچنین حاوی ویتامین E، ویتامین C، ویتامین K و ویتامین های B کمپلکس هستند. آنها همچنین حاوی مواد معدنی مانند فولات، پتاسیم و بسیاری دیگر هستند. علاوه بر این، میوه نان حاوی مقادیر زیادی فیبر غذایی است.
طبق USDA، حدود ۱۰۰ گرم میوه نان حاوی:
- کالری: ۱۰۳ کیلو کالری
- کربوهیدرات: ۲۷.۱ گرم
- چربی: ۰.۲۳ گرم
- پروتئین: ۱ گرم
- فیبر: ۴.۹ گرم
ویتامین ها و مواد معدنی
میوه نان همچنین حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی است.
- پتاسیم: ۴۹۰ میلی گرم
- کلسیم: ۱۷ میلی گرم
- آهن: ۰.۵ میلی گرم
- ویتامین C: 29 میلی گرم
- ویتامین K: 0.5 میلی گرم
- فولات: ۱۴ میلی گرم
- ویتامین B6: 0.1 میلی گرم
- ویتامین E: 0.1
فواید میوه نان برای سلامتی
میوه نان دارای مشخصات مغذی غنی است. بنابراین، مزایای سلامتی بیشمار است. فیبر فراوانی دارد. این منبع عالی از پروتئین ها، اسیدهای آمینه ضروری، ویتامین C، B1، B5 و مواد معدنی است. این مواد مغذی با کاهش احتمال عفونت به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. آنها همچنین پوست و مو را بهبود می بخشند و به رشد استخوان کمک می کنند. علاوه بر این، مواد مغذی دیابت را تنظیم می کنند، سطح کلسترول را کاهش می دهند و سلامت پوست و مو را تقویت می کنند.
۱. سلامت قلب را بهبود می بخشد
میوه نان سرشار از پتاسیم است. پتاسیم به جریان خون صاف از طریق شریان ها کمک می کند. این کار را با تنظیم انقباض عضلانی در قلب انجام می دهد. به نوبه خود ضربان قلب و فشار خون شما را کنترل می کند.
سطوح بالای کلسترول بد منجر به بیماری های قلبی عروقی متعدد می شود. این بیماری ها عبارتند از تصلب شرایین، حمله قلبی، سکته مغزی و غیره. مطالعات نشان می دهد که فیبر غذایی به کاهش کلسترول کمک می کند. این ارتباط به این دلیل است که فیبر با کلسترول متصل شده و آن را از بدن خارج می کند. علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا ۳ به افزایش سطح کلسترول خوب کمک می کنند.
۲. پیشگیری و کنترل دیابت
میوه نان یک غذای ایده آل برای افراد مبتلا به دیابت است. از آنجایی که آنها سرشار از فیبر غذایی و پروتئین هستند، گزینه ای غنی از پروتئین و گلیسمی پایین هستند. یک مطالعه نشان داد که آرد میوه نان به کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند. فیبر به آرامی از دستگاه گوارش عبور می کند. در نتیجه هضم شدن غذا به زمان نیاز دارد. بنابراین، سطح گلوکز خون بعد از غذا بالا نمی رود.
۳. به هضم غذا کمک می کند
فیبر غذایی به بهبود حرکات روده کمک می کند. فیبر غذایی آب را در روده جذب می کند و مدفوع را نرم می کند. در نتیجه مدفوع به آرامی خارج می شود. بنابراین، غذاهای غنی از فیبر مانند میوه نان از یبوست و سوء هاضمه جلوگیری می کند.
آنها همچنین با پرورش باکتری های خوب در بدن، سلامت روده را بهبود می بخشند. علاوه بر این، مطالعات پیشنهاد کرده اند که با بهبود ایمنی از عفونت و التهاب جلوگیری می کنند.
۴. عملکرد مغز را بهبود می بخشد
میوه نان منبعی غنی از آهن، ویتامین C و بسیاری از مواد مغذی دیگر است. آهن برای عملکرد مناسب سلول های خونی ضروری است. آنها نقش مهمی در انتقال اکسیژن به همه اندام ها دارند. علاوه بر این، سطح پایین آهن می تواند منجر به کم خونی شود. همچنین به دلیل کمبود آهن، اکسیژن رسانی به مغز کاهش می یابد.
ویتامین C، ویتامین E، اسیدهای چرب امگا ۳ مواد مغذی آنتی اکسیدانی هستند. مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان های مغذی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهند. این مزیت به این دلیل است که آنها آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش می دهند. علاوه بر این، آنتی اکسیدان ها از سلول ها و بافت های مغز محافظت می کنند. آنها همچنین پیشرفت بیماری را کند می کنند.
۵. سلامت باروری را بهبود می بخشد
میوه نان دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ است. بنابراین، هم باروری مردانه و هم زنانه را بهبود می بخشد. یک مطالعه نشان داد که اسیدهای چرب امگا ۳ حرکت اسپرم را بهبود می بخشد. علاوه بر این، آنها به تقویت سنتز اسپرم کمک می کنند.
مطالعات همچنین نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ باعث بهبود PCOD در زنان می شود. همچنین مقاومت به انسولین را افزایش می دهد. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در میوه نان به پیشگیری از سرطان پروستات و تخمدان کمک می کند.
۶. جلوگیری از سرطان
آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین A، ویتامین C و اسیدهای چرب امگا ۳ از سرطان جلوگیری می کنند. معمولاً سرطان به دلیل رشد غیرقابل کنترل سلول ها و در نتیجه آسیب طولانی مدت رادیکال های آزاد به سلول ها رخ می دهد. همانطور که قبلا گفته شد، آنتی اکسیدان ها به کاهش رادیکال های آزاد در بدن کمک می کنند. بنابراین از رشد و توسعه سرطان جلوگیری می کنند. علاوه بر این، تحقیق همچنین نشان داده است که آنتی اکسیدان ها به تخریب سلول های سرطانی کمک می کنند.
۷. به مدیریت وزن کمک می کند
میوه نان به طور موثر در برنامه رژیم غذایی کاهش وزن قرار می گیرد. میوه نان سرشار از فیبر غذایی است که برای کنترل وزن ضروری است. علاوه بر این، فیبر فرد را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد. در نتیجه، میل به خوردن میان وعده های غذایی ناسالم کاهش می یابد. بنابراین، به جلوگیری از افزایش وزن ناسالم کمک می کند.
علاوه بر این، میوه نان منبع غلیظ پروتئین است. حاوی اسیدهای آمینه ضروری است. قابل ذکر است که شامل لوسین، ایزولوسین و والین است. آنها در عضله سازی حیاتی هستند. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که پروتئین متابولیسم را افزایش می دهد. بنابراین، مصرف میوه نان می تواند به کاهش وزن کمک کند.
۸. سلامت پوست را بهبود می بخشد
ویتامین C باعث تقویت سنتز کلاژن می شود که خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد. همچنین سلول های جدید پوست را بازسازی می کند. علاوه بر این، مطالعات نشان داده است که ویتامین C از پوست در برابر آسیب های خورشید محافظت می کند. بنابراین، به کاهش تاثیر اشعه های مضر UVA و UVB- چین و چروک، شلی پوست، علائم پیری و غیره کمک می کند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که خوردن این میوه شما را از تغییرات پوستی مرتبط با افزایش سن محافظت می کند. از آنجایی که پوست خوب منجر به ظاهری جوان می شود، افزودن میوه نان به رژیم غذایی راه مطمئنی برای خوش اندام ماندن برای همیشه است.
۹. تنظیم فشار خون
پرفشاری خون در صورت بدتر شدن می تواند منجر به سکته مغزی یا نارسایی قلبی شود. طبق تحقیق، پتاسیم موجود در میوه نان دارای خواص ضد فشار خون است. با گشاد کردن شریان ها به کاهش استرس روی رگ های خونی کمک می کند. بنابراین، جریان خون را آسان تر می کند. در نتیجه فشار خون را تنظیم می کند و از فشار خون بالا جلوگیری می کند.
۱۰. سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد
میوه نان دارای محتوای مواد معدنی بسیار بالایی است. همچنین شامل کلسیم، فسفر، منگنز و منیزیم است. تحقیق نشان می دهد که کلسیم و فسفر به یک اندازه برای سلامت استخوان ها ضروری هستند. آنها یک ساختار قوی تشکیل می دهند، تراکم استخوان را بهبود می بخشند و از شکستگی جلوگیری می کنند. در نهایت خطر ابتلا به بیماری هایی مانند پوکی استخوان را کاهش می دهند. ویتامین K موجود در میوه نان نیز خطر ابتلا به اختلالات استخوانی را کاهش می دهد.
۱۱. ایمنی را تقویت می کند
ما قبلاً فواید آنتی اکسیدان ها را بر عملکرد سیستم ایمنی می دانیم. علاوه بر این، فیبر نیز در ایمنی نقش دارد. مطالعات نشان می دهد که فیبر به عنوان غذا برای باکتری های خوب روده عمل می کند. بنابراین، به ترویج باکتری های خوب کمک می کند. در همین حال، آنها همچنین باکتری های مضر را از بین می برند.
میوه های نان باعث کاهش التهاب در بدن می شوند. در نتیجه، پاسخ ایمنی به چنین عوامل بیماری زا را بهبود می بخشند و آنها را از بین می برند. آنها همچنین به تنظیم حرکات روده کمک می کنند.
چگونه میوه نان را در رژیم غذایی خود بگنجانیم
- از آنها مانند هر سبزی استفاده کنید. می توانید میوه های نان را بخارپز کنید، بجوشانید، سرخ کنید، بپزید یا بپزید.
- می توانید از میوه های نان برای درست کردن سوخاری و پنکیک استفاده کنید. همچنین آنها را با آرد مخلوط کنید تا نان بپزد.
- شما همچنین می توانید از آن در کاری، خورش ها و سالاد استفاده کنید.
- آنها را له کنید تا دیپ و هوموس درست شود. هوموس یک غذای سالم مدیترانه ای است.
مادران باردار می توانند عوارض جانبی ناشی از مصرف میوه نان را تجربه کنند. بنابراین لطفا قبل از مصرف آنها را به پزشک خود اطلاع دهید. صحبت با یک پزشک یا متخصص تغذیه قبل از گنجاندن هر چیز جدید در رژیم غذایی به جلوگیری از هر گونه عوارض جانبی یا عوارض کمک می کند. در عین حال، هرگونه تغییر در پارامترهای سلامتی مستلزم توجه به رژیم غذایی و کالری مورد نیاز است.
اقدامات احتیاطی و موارد خاصی که باید در نظر داشته باشید
داروها
اگر از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده می کنید، باید محتاط باشید. ویتامین K لخته شدن خون را بهبود می بخشد. با این حال، مطالعات نشان می دهد که می تواند با دارو تداخل داشته باشد. در مورد تداخلات دارویی احتمالی با پزشک خود مشورت کنید.
آلرژی
اگرچه نادر است، میوه نان می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود. یک مطالعه نشان داد که باعث علائم شدیدی مانند رینیت و کهیر می شود.
فشار خون بالا
در صورت داشتن فشار خون پایین، میوه نان ممکن است باعث کاهش فشار خون شود. با این حال، این بیماری بر افرادی که قبلاً فشار خون پایین دارند تأثیر می گذارد. میوه نان گشادکننده عروق است. یعنی رگ های شما را گشاد می کند. در نتیجه، جریان خون صاف را تسهیل می کند، که فشار خون شما را بیشتر کاهش می دهد.
اختلالات کلیوی
میوه نان حاوی مقادیر بالایی پتاسیم است. مطالعات نشان می دهد که این برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی مضر است. هنگامی که عملکرد کلیه کاهش می یابد، برای دفع پتاسیم باید سخت تر کار کند. بنابراین، این می تواند منجر به بدتر شدن وضعیت شود. بنابراین توصیه می شود در چنین مواردی از مصرف میوه نان خودداری شود. قبل از مصرف با پزشک یا متخصص تغذیه خود صحبت کنید.
سایر کاربردهای میوه نان
جدا از جنبه آشپزی، مزایای متعددی را ارائه می دهد.
دافع حشرات
گل میوه نان یک دافع موثر است. علاوه بر این، گل ها حاوی چند ترکیب شیمیایی هستند که پشه ها و سایر حشرات را دفع می کنند. بنابراین، جایگزین سالمی برای DEET است.
لاتکس و درزگیر
شیره میوه نان به عنوان یک عامل ضد آب عمل می کند. کشتی های آبی و آدامس ها نیز از این جزء چندوجهی استفاده می کنند. درزبندی کانو نیز از آنها استفاده می کند.
پارچه
در پوشاک و پشه بند از الیاف درختان میوه نان استفاده می شود. همچنین در اشکال هنری کاربرد دارد. یکی پوست را به صورت دوره ای بدون آسیب رساندن به گیاه برداشت می کند.
خوراک دام
میوه نان یک عنصر رایج در خوراک دام است. برگ ها و میوه های ریخته شده به وعده غذایی اضافه می شوند و آن را غنی از مواد مغذی برای حیوانات می کنند.
نجاری
الوار میوه نان سبک و محکم است. بنابراین، استفاده از چوب در نجاری رواج یافته است. بنابراین، شما استفاده از آن را در قایقران ها و سازه ها پیدا می کنید.
خلاصه
میوه نان یک برنده غذایی است و به شما کمک می کند تا نیازهای غذایی استاندارد خود را برآورده کنید. همچنین، در بسیاری از مواد مغذی حیاتی متراکم است. علاوه بر این، دارای مقادیر مناسبی پروتئین و فیبر است. محتوای پروتئین و فیبر بالا آنها را به گزینه ای مناسب برای دیابت تبدیل می کند.
آنها همچنین دارای بسیاری از مزایای سلامتی دیگر هستند. به عنوان مثال، آنها به کاهش وزن، سلامت پوست، ایمنی بدن و غیره کمک می کنند. آنها ظروف ابتکاری درست می کنند. با این حال، در صورت مصرف هر گونه دارویی، ضروری است که با پزشک خود مشورت کنید. همچنین اگر سابقه آلرژی غذایی دارید، هنگام خوردن آنها احتیاط کنید.
سوالات متداول
س. فواید خوردن میوه نان چیست؟
الف. میوه نان سرشار از مواد مغذی است. مصرف به بهبود سلامت کلی کمک می کند. به کاهش کلسترول کمک می کند و احتمال عفونت را کاهش می دهد. همچنین سلامت استخوان، پوست و مو را بهبود می بخشد. علاوه بر این، سرعت جذب گلوکز در بدن را کاهش می دهد. این یک غذای مناسب برای دیابت است. مصرف منظم همچنین به بهبود ایمنی کمک می کند.
س. آیا میوه نان یک غذای فوق العاده است؟
A. بله، اینطور است. دارای مواد مغذی قوی است. علاوه بر این، فاقد گلوتن و سرشار از پروتئین و کربوهیدرات است. همچنین، میوه نان منبع غنی از اسیدهای چرب امگا است. فولات و فیبرها نیز ارزش غذایی آنها را بهبود می بخشد. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان های فیتونوترینت است.
س. آیا میوه نان قند زیادی دارد؟
الف) حدود ۲۰۰ گرم میوه نان حاوی ۲۴ گرم قند است. با این حال، بر اساس میزان رسیده بودن آنها است. با این حال، به دلیل محتوای فیبر بالا، شاخص گلیسمی پایینی دارند. در نتیجه، این باعث می شود که آنها غذای مناسبی برای دیابت داشته باشند.
آیا میوه نان برای دیابت مفید است؟
الف. میوه های نان از نظر فیبر غذایی متراکم هستند. آنها آزاد شدن گلوکز از غذا را کند می کنند. بنابراین، این کار از افزایش قند خون بعد از غذا جلوگیری می کند. آرد میوه نان دارای پروتئین بالایی است و یک غذای عالی با گلیسمی پایین است. در نتیجه برای افراد دیابتی گزینه خوبی است.
س. آیا میوه نان ضد التهاب است؟
A. بله، میوه های نان سرشار از فیبر هستند. فیبر به عنوان غذا برای باکتری های روده عمل می کند و به رشد باکتری های خوب کمک می کند. این باکتری های دوستانه به بهبود پاسخ ایمنی کمک می کنند. بنابراین، میوه های نان از التهاب جلوگیری می کنند.
س: میوه نان با بدن چه می کند
الف- میوه نان یک غذای همه کاره است. منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی ضروری، اسیدهای چرب امگا و غیره است. بنابراین، فواید سلامتی متعددی دارند. دارای خواص ضد سرطان، ضد فشار خون، ضد التهابی است. همچنین سلامت پوست، قلب و مغز را بهبود می بخشد. علاوه بر این، به افزایش عضلات و کاهش وزن کمک می کند.
س. آیا میوه نان می تواند شما را چاق کند؟
A. نه، اینطور نیست. در عوض، یک غذای ایده آل برای کاهش وزن است. میوه نان یک غذای پر فیبر و کم کالری است. بنابراین، برای مدت طولانی تری احساس سیری می کنید و تمایل به پرخوری را کاهش می دهد. همچنین از افزایش وزن ناسالم جلوگیری می کند.
س. آیا میوه نان برای کلیه مفید است؟
A. یک دوز توصیه شده منظم از میوه نان کمک می کند. به کاهش اسید اوریک کمک می کند. علاوه بر این، آنها سطح کراتینین خون را تنظیم می کنند. کراتینین محصول جانبی فعالیت سلولی است که کلیه ها آن را از بین می برند. با این حال، کراتینین به عنوان یک ماده زائد در ادرار گردش می کند. کلیه های سالم کراتینین را از خون دفع می کنند.
س. آیا میوه نان برای فشار خون بالا مفید است؟
پاسخ: بله، نان گشادکننده عروق است. ممکن است به گشاد شدن شریانهای شما کمک کند و جریان خون را به آرامی در رگها جریان دهد. به نوبه خود به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.
س. آیا میوه نان سرشار از پتاسیم است؟
الف) میوه نان منبع غنی پتاسیم است. به عنوان مثال، حدود ۲۰۰ گرم میوه نان حاوی ۱۰۸۰ میلی گرم پتاسیم است. بنابراین، به ضربان موثر قلب کمک می کند.
س. آیا میوه نان باعث ایجاد گاز در شما می شود؟
الف) میوه نان ممکن است در برخی افراد باعث تشکیل گاز شود. با این حال، با عادات غذایی آنها متفاوت است. وقتی در مقادیر مناسب مصرف شود، هیچ ضرری ندارد. با این حال، مصرف بیش از حد آنها باعث نفخ می شود. این وضعیت به دلیل محتوای فیبر بالای آنها است.
س. آیا میوه نان برای بیماران دیالیزی مفید است؟
الف) میوه نان سرشار از پتاسیم است. در هنگام نارسایی کلیه، کلیه قادر به حذف پتاسیم نیست. بنابراین، در خون تجمع مییابد و پتاسیم اضافی ضربان قلب را تغییر میدهد و در نتیجه بیماریهای مربوط به قلب را ایجاد میکند. بنابراین، بهتر است مصرف میوه نان را محدود کنید.
س. فواید برگ میوه نان برای سلامتی چیست؟
الف- برگ میوه نان در کاهش فشار خون موثر است. مطالعات نشان داده اند که عصاره برگ می تواند خواص ضد فشار خون داشته باشد. بنابراین، آنها به گشاد شدن عروق کمک می کنند. همچنین، این کار باعث می شود قلب راحت تر خون را پمپاژ کند. بنابراین، فشار خون را کاهش می دهد.
س: آیا میوه نان برای کبد مفید است؟
A. بله. فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی از سلول های کبد در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. آسیب سلولی باعث بیماری کبدی می شود. آنها به دفع سموم از بدن کمک می کنند. علاوه بر این، آنها با کاهش آسیب اکسیداتیو از اندام ها محافظت می کنند.
س. آیا زن باردار می تواند میوه نان بخورد؟
A. بله، میوه نان معمولاً بی خطر است. با این حال، برای رد هرگونه عوارض جانبی، باید با پزشک خود مشورت کنید.
س. چگونه از میوه نان استفاده می کنید؟
الف. می توانید از میوه نان بالغ در چندین غذا استفاده کنید. به عنوان مثال، از آنها به صورت بخارپز، آب پز یا سرخ شده استفاده کنید. می توانید نان خشک شده را آسیاب کنید و به آرد نان تبدیل کنید. مردم از آن در خورش ها و سالادها به روش های هیجان انگیز استفاده می کنند. غذاهای سالم مانند هوموس می توانند میوه نان داشته باشند. انواع رسیده خامه ای و شیرین هستند و می توانند به درست کردن دسرهای خوشمزه کمک کنند.