نشاسته ذرت که اغلب نشاسته ذرت یا آرد ذرت نامیده می شود، فقط نوعی کربوهیدرات است که از آندوسپرم دانه های ذرت خشک استخراج می شود. این ماده پودری سفید رنگ است که کاربردهای مختلفی در آشپزخانه، خانه و صنایع شما دارد. از آنجایی که نشاسته ذرت فقط از اندوسپرم می آید، هیچ پروتئینی ارائه نمی دهد. با این حال، علیرغم اینکه نشاسته ذرت خالص از ذرت تهیه می شود، فاقد گلوتن است.
نشاسته ذرت که در سال ۱۸۴۴ توسط کارگر کارخانه توماس کینزفورد در نیوجرسی اختراع شد، اکنون به طور گسترده در کشورهای تولید کننده ذرت مانند ایالات متحده، چین، برزیل و هند در دسترس است. نشاسته ذرت طعم ملایم و آردی دارد و به جای طعم آن به عنوان غلیظ کننده استفاده می شود. به غلیظ شدن مارینادها، سس ها، سس ها، لعاب ها، سوپ ها، کاسرول ها، پای ها و سایر شیرینی ها کمک می کند. علاوه بر این، ماهیت شفاف و بی طعم نشاسته ذرت تعادل طعم ها را تغییر نمی دهد یا باعث کدر به نظر رسیدن ظرف شما نمی شود.
مشخصات تغذیه ای نشاسته ذرت
طبق USDA ، ۱۰۰ گرم نشاسته ذرت حاوی مواد مغذی زیر است:
- کالری: ۳۸۱ کیلو کالری
- کربوهیدرات: ۹۱.۳ گرم
- چربی: ۰.۰۵ گرم
- پروتئین: ۰.۲۶ گرم
- فیبر: ۰.۹ گرم
- فسفر: ۱۳ میلی گرم
- کلسیم: ۲ میلی گرم
- سدیم: ۹ میلی گرم
حقایق تغذیه ای
نشاسته ذرت در هر قاشق غذاخوری حدود ۳۰ کالری دارد که بیشتر آن از کربوهیدرات ها تامین می شود. نشاسته منبع کربوهیدرات نشاسته ذرت است.
با وجود محتوای نشاسته بالاتر، نشاسته ذرت خام یا نپخته یک وعده غذایی کم گلیسمی است. طبق مطالعات انجام شده ، به آرامی توسط دستگاه گوارش جذب می شود. با این حال، غذاهای پخته حاوی نشاسته ذرت (مانند خورش یا پودینگ) دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند. متأسفانه، تحقیقات در مورد شاخص گلیسمی و کربوهیدراتهای نشاسته ذرت کم است و دادههایی که در دسترس هستند اغلب کوتاه و محدود هستند.
یادداشت
نشاسته ذرت به مقدار قابل توجهی ویتامین یا مواد معدنی ندارد. بنابراین، مصرف متوسط هیچ ریز مغذی قابل توجهی در اختیار شما قرار نمی دهد. با این حال، کالری و کربوهیدرات بالایی دارد.
نشاسته ذرت در مقابل آرد
آرد از گندم به دست می آید در حالی که نشاسته ذرت را از ذرت می گیرید. نشاسته ذرت یک گزینه عالی بدون گلوتن برای قوام دهنده های آرد در دستور العمل های سس یا سس است. علاوه بر این، اغلب به عنوان یک عامل غلیظ کننده به جای آرد استفاده می شود زیرا ژل حاصل شفاف است تا مات. در مقایسه، طعم ملایم تری دارد و تقریباً دو برابر قدرت غلیظ کنندگی بیشتری دارد.
برای خمیرهای غذای سرخ شده، آرد و همچنین نشاسته ذرت را می توان به جای هم استفاده کرد. با این حال، شما به اندازه آرد از نشاسته ذرت استفاده نمی کنید. نشاسته ذرت غلیظ کننده قوی تری نسبت به آرد است، بنابراین به مقدار کمتری نیاز خواهید داشت. به عنوان مثال، شما ممکن است فقط به نصف نشاسته ذرت برای آرد ذکر شده در دستور غذا نیاز داشته باشید. نشاسته ذرت عمدتاً پودری بدون طعم است، اما طعم آرد بسته به نوع دانه مورد استفاده متفاوت است. به طور کلی قوی تر و شیرین تر است و طعمی خاکی دارد.
فواید بالقوه نشاسته ذرت
از بلع ایمن برای افراد مبتلا به دیسفاژی اطمینان حاصل کنید
افراد مبتلا به دیسفاژی (مشکل در بلع) ممکن است بتوانند ویسکوزیته نوشیدنی های خود را با نشاسته ذرت افزایش دهند تا بلعیدن راحت تر شود. مایعات غلیظ شده همچنین به جلوگیری از آسپیراسیون و بهبود ایمنی بلع کمک می کند. نشاسته ذرت یک عامل غلیظ کننده است که نوشیدنی ها را برای مبتلایان به دیسفاژی غلیظ می کند.
یک مطالعه نشان می دهد که مواد غذایی اصلاح شده با بافت با استفاده از نشاسته ذرت یک تجربه بلع ایمن را برای افراد مبتلا به دیسفاژی فراهم می کند. علاوه بر این، ضخیمکنندههای مبتنی بر آدامس در سالهای اخیر رایجتر شدهاند، اگرچه برخی نگران ایمنی آنها، بهویژه در نوزادان هستند.
متأسفانه، غلیظکنندهها، مانند نشاسته ذرت، میتوانند نوشیدنیهای ناخوشایند ایجاد کنند. علاوه بر این، این نوشیدنیهای غلیظ باعث افزایش حس سیری میشوند که ممکن است منجر به کمبود اشتها شود.
جایگزین بدون گلوتن
نشاسته ذرت می تواند جایگزین آرد در دستور العمل هایی برای افرادی شود که به آلرژی گندم، بیماری سلیاک، عدم تحمل گلوتن غیر سلیاک یا کسانی که رژیم غذایی آلرژی زا دارند به دلایل دیگر. ذرت به طور طبیعی بدون گلوتن است زیرا هیچ ماده دیگری در ساخت آن اضافه نمی شود. با این حال، بیشتر بسته بندی ها در معرض آلودگی متقابل هستند زیرا بسیاری از شرکت هایی که نشاسته ذرت تولید می کنند، آرد تولید می کنند.
بنابراین، اگر نشاسته ذرت و یک دانه حاوی گلوتن بر روی یک تجهیزات تولید و فرآوری شوند، ممکن است نشاسته ذرت بدون گلوتن نباشد. با این حال، بسیار مهم است که نشاسته ذرت خود را عاقلانه انتخاب کنید و به دنبال نشاستهای باشید که روی برچسب آن فاقد گلوتن باشد.
عفونت مخمری پوست را درمان می کند
یک مطالعه نشان می دهد که نشاسته ذرت رشد مخمرها را روی پوست انسان افزایش نمی دهد. در نتیجه، میتوانید از آن برای به حداقل رساندن یا محافظت در برابر آسیب ناشی از اصطکاک استفاده کنید.
پیشرفت مخمرهایی مانند C. Albicans روی پوست انسان زمانی اتفاق می افتد که رطوبت کافی وجود داشته باشد. نشاسته ذرت یک عامل خشک کننده طبیعی است که از عفونت های مخمری پوست جلوگیری می کند. همچنین آب یا عرق را خشک می کند تا رشد مخمر را متوقف کند. می توانید نشاسته ذرت را با روغن درخت چای ترکیب کرده و به عنوان یک مومیایی تسکین دهنده برای تسکین سوزش و خارش استفاده کنید.
کاهش هیپوگلیسمی خفیف شبانه
هیپوگلیسمی شبانه زمانی است که سطح گلوکز خون در هنگام خواب به زیر ۷۰ میلی گرم در دسی لیتر می رسد. یک مطالعه نشان می دهد که یک مکمل نشاسته ذرت پخته نشده، که قبل از خواب مصرف شود، می تواند تعداد دوره های هیپوگلیسمی را کاهش دهد.
این مکمل به عنوان یک مکمل کربوهیدرات قبل از خواب برای جلوگیری از هیپوگلیسمی شبانه بدون تغییر در کنترل متابولیک در بیماران دیابتی نوع ۱ عمل می کند.
عوارض جانبی احتمالی نشاسته ذرت
نشاسته ذرت زمانی که با دقت و اعتدال مصرف شود برای اکثر افراد بی خطر است. هنگام استفاده از دوغاب نشاسته ذرت به عنوان یک عامل غلیظ کننده، معمولاً به نسبت ۱ به ۲ نشاسته ذرت به آب نیاز دارید. یا یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت و دو قاشق غذاخوری آب. برای ایمن بودن، ۸ تا ۱۶ گرم یا ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری در هر بار مصرف کنید. اما فراتر از این حد، اثرات مضری بر سلامتی شما خواهد گذاشت.
برخی از عوارض جانبی احتمالی نشاسته ذرت عبارتند از:
آلرژی
هر کسی که به ذرت حساسیت دارد باید از نشاسته ذرت اجتناب کند. علائم آلرژی می تواند از متوسط تا شدید متغیر باشد. استفراغ، مشکلات معده، خس خس سینه یا مشکل در تنفس، نبض ضعیف، تغییرات پوستی مانند کهیر، تورم لب ها یا زبان، بی نظمی یا گیجی همگی از علائم احتمالی هستند. آنافیلاکسی می تواند در شرایط شدید ایجاد شود.
افزایش قند خون
نشاسته ذرت فیبر کمی دارد اما دارای شاخص گلیسمی و کربوهیدرات بالایی است. به همین دلیل خیلی سریع در بدن شما هضم می شود. هضم سریع نشاسته ذرت، جذب قند در جریان خون را کند می کند و سطح قند خون شما را افزایش می دهد. بنابراین، بیماران دیابتی نوع دو باید به شدت از نشاسته ذرت اجتناب کنند.
بر سلامت قلب تاثیر می گذارد
مصرف بیش از حد نشاسته ذرت هیچ ارزش غذایی اضافی را تضمین نمی کند. در عوض، فقط کربوهیدرات ها و کالری های تصفیه شده بیشتری را فراهم می کند. علاوه بر این، از آنجایی که نشاسته ذرت یک غذای فرآوری شده از آندوسپرم ذرت است و حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده است، می تواند خطر ابتلا به بیماری های عروق کرونر قلب را افزایش دهد. علاوه بر این، یک مطالعه نشان می دهد که مصرف نشاسته ذرت نپخته منجر به کاردیومیوپاتی شدید می شود.
جایگزین های نشاسته ذرت
آرد برنج
آرد برنج ساخته شده از برنج آسیاب شده، نصف قدرت غلیظ کنندگی نشاسته ذرت را دارد. بنابراین باید مقدار اضافه شده را دو برابر کنید. گاهی اوقات برای هر قاشق غذاخوری نشاسته ذرت باید از سه قاشق غذاخوری آرد برنج استفاده کنید. در غذاهای آسیایی محبوب است.
آرد پیکان
پودر Arrowroot آرد بدون گلوتن است. این یک جایگزین برابر برای نشاسته ذرت است. از آنجایی که قدرت ضخیم کنندگی یکسانی دارد، نیازی به تنظیم مقدار اضافه نیست.
نشاسته سیب زمینی
نشاسته سیب زمینی استخراج شده از سیب زمینی کالری بسیار کمی دارد. بنابراین، اگر می خواهید غذای لاغری درست کنید، جایگزین مناسبی برای نشاسته ذرت است. نشاسته سیب زمینی مانند پودر پیکان، قدرت غلیظ کنندگی مشابه نشاسته ذرت دارد. با این حال، نشاسته سیب زمینی در صورت گرم شدن بیش از حد می تواند قدرت غلیظ کنندگی خود را از دست بدهد.
نشاسته تاپیوکا
استخراج نشاسته از ریشه کاساوا با خیساندن، شستن و خمیر دادن نشاسته تاپیوکا می دهد. با این حال، برای یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت باید از دو قاشق غذاخوری استفاده کنید زیرا نشاسته تاپیوکا تنها نیمی از قدرت غلیظ شدن را دارد. علاوه بر این، شاخص گلیسمی پایین تری نسبت به نشاسته ذرت دارد.
یادداشت
از آنجایی که نشاسته ذرت به اندازه کافی مواد مغذی، مواد معدنی ضروری و ویتامین ها را تامین نمی کند، فواید قابل توجهی برای سلامتی ندارد. در عوض، ممکن است منجر به عوارض جانبی مختلفی شود و باعث آسیب شود. بنابراین، انتخاب یک جایگزین سالم برای دریافت دوز روزانه غذای سالم بهترین است.
نکات نگهداری و آشپزی نشاسته ذرت
نشاسته ذرت تمایل به جذب رطوبت دارد، بنابراین نگهداری آن در یک ظرف دربسته ضروری است. لطفا آن را از رطوبت محیط و گرمای شدید دور نگه دارید. برای اطمینان از اینکه نشاسته ذرت شما برای مدت طولانی تری تازه می ماند، آن را در کمد یا انباری خنک، خشک و تاریک نگهداری کنید. نشاسته ذرت به دمای پایین نیاز ندارد. بنابراین از نگهداری نشاسته ذرت در یخچال خودداری کنید. علاوه بر این، رطوبت یخچال ها برای نشاسته ذرت ایده آل نیست.
در حین پخت و پز، نشاسته ذرت را مستقیماً به مخلوط داغ اضافه نکنید زیرا گلوله می شود. در عوض، نشاسته ذرت را با یک مایع کمی خنک مخلوط کنید تا دوغاب شود و سپس آن را در مایع داغ هم بزنید. افزودن آن به شکل دوغاب باعث توزیع یکنواخت مولکول های نشاسته ذرت و جلوگیری از تشکیل توده می شود.
اگر نشاسته ذرت فاقد ژلاتینه شدن مناسب باشد، پس از سرد شدن رطوبت آن را آزاد کرده و نازک می شود. بنابراین، قبل از سرد شدن، غذاهای حاوی نشاسته ذرت را به جوش آورید. علاوه بر این، سس ها و سایر مخلوط های غلیظ شده با نشاسته ذرت را فریز نکنید. انجماد می تواند ماتریکس نشاسته ذرت ژلاتینه شده را تجزیه کند.
نتیجه
آرد ذرت یک ماده غلیظ کننده محبوب است که از آندوسپرم ذرت به دست می آید. در درجه اول به سس ها، سس ها، مارینادها و سوپ ها اضافه می شود. نشاسته ذرت بدون گلوتن است، اما حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده و بدون پروتئین است. بنابراین، فاقد خواص غذایی مفید مانند ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و پروتئین است. از آنجایی که نشاسته ذرت فواید زیادی برای سلامتی ندارد و مشخصات غذایی ضعیفی دارد، یک ماده غیر غذایی است.
اگر نسبت به گلوتن عدم تحمل دارید، نشاسته ذرت می تواند جایگزین خوبی باشد. وقتی نشاسته ذرت به درستی ذخیره شود، ماندگاری نامحدودی خواهد داشت. و باید از افزودن مستقیم آن به مایع خودداری کنید. با این حال، خوردن نشاسته ذرت اثرات نامطلوب خود را نیز به همراه دارد. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و آلرژی به ذرت باید به شدت از نشاسته ذرت اجتناب کنند.
سوالات متداول
س. آیا نشاسته ذرت برای رژیم غذایی مفید است؟
الف- می توانید نشاسته ذرت را به رژیم غذایی اضافه کنید. با این حال، نمی تواند یک جزء منظم از رژیم غذایی شما باشد. نشاسته ذرت در درجه اول حاوی کربوهیدرات ها و کالری های تصفیه شده است و محتوای قابل توجهی از پروتئین، فیبر و ویتامین های ضروری ندارد. خوردن نشاسته ذرت با دقت و در حد اعتدال خوب است، اما برای رژیم غذایی شما مغذی نیست.
س. آیا نشاسته ذرت سالم تر از آرد است؟
الف) یک اونس نشاسته ذرت دارای ۱۰۷ کالری، یک اونس آرد سفید دارای ۱۰۲ کالری و یک اونس آرد گندم کامل دارای ۹۵ کالری است. بنابراین، از نظر کالری، تقریباً یکسان هستند. اما نشاسته ذرت تقریباً دو برابر قدرت غلیظ کنندگی دارد و در مقایسه با آن نسبتاً بی طعم است. با این حال، هر دو فاقد مقدار مناسبی از مواد مغذی سالم هستند.
س. در ۱ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت چند کربوهیدرات وجود دارد؟
الف) نشاسته ذرت (۱ قاشق غذاخوری) دارای ۷ گرم کربوهیدرات کل است. با این حال، این کربوهیدرات های تصفیه شده هیچ فیبر غذایی ارزشمندی ندارند. بنابراین، نشاسته ذرت یک عامل غلیظ کننده با کربوهیدرات بالا است.
س. نشاسته ذرت چه فوایدی دارد؟
الف) نشاسته ذرت هیچ فواید استثنایی برای سلامتی ندارد. با این حال، می تواند یک مومیایی تسکین دهنده برای عفونت های قارچی پوست باشد. نشاسته ذرت نیز غلیظ کننده بهتری نسبت به آرد است. برخی تحقیقات در مورد استفاده از نشاسته ذرت به عنوان مکملی برای کاهش هیپوگلیسمی شبانه ادامه دارد.
س. آیا نشاسته ذرت شما را چاق می کند؟
الف) افزودن مقادیر متوسط نشاسته ذرت به غذا شما را چاق نمی کند. علاوه بر این، چربی و کلسترول کمی دارد. اما مصرف بیش از حد نشاسته ذرت خام باعث افزایش سریع دریافت کالری می شود که ممکن است منجر به افزایش وزن شود.
س. آیا نشاسته ذرت باعث چربی شکم می شود؟
الف- نشاسته ذرت چربی زیادی نمی دهد. با این حال، می تواند تنها منبع کالری و کربوهیدرات های تصفیه شده باشد. اما نشاسته ذرت به تنهایی عامل ایجاد چربی شکم نیست. با این وجود، ممکن است بخواهید از نشاسته ذرت در حین پیروی از رژیم کاهش وزن برای کاهش چربی شکم خودداری کنید.
س. چرا نشاسته ذرت ناسالم است؟
الف) نشاسته ذرت از نظر کربوهیدرات و کالری سنگین اما فاقد مواد مغذی است. کالری بیشتر در بدن شما ممکن است باعث افزایش وزن و افزایش سطح قند خون یا کلسترول شود. کربوهیدرات های تصفیه شده در نشاسته ذرت نیز می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.
س. آیا نشاسته ذرت التهابی است؟
الف) نشاسته ذرت اگر به مقدار زیاد مصرف شود می تواند باعث التهاب شود. به عنوان مثال، نشاسته ذرت، سطح گلوکز را افزایش می دهد و منجر به دیابت بیش از حد، یک بیماری التهابی می شود.
س. آیا نشاسته ذرت کتو است؟
الف. نشاسته ذرت از ذرت، سبزی سبزی که کتو دوست نیست، تولید می شود. علاوه بر این، کربوهیدرات بالایی دارد. شما حدود ۹۱.۳ گرم کربوهیدرات از ۱۰۰ گرم نشاسته ذرت دریافت می کنید. بنابراین، این یک غذای کتو نیست.
س. آیا نشاسته ذرت گلوکز دارد؟
A. بله، نشاسته ذرت حاوی زنجیره ای از مولکول های گلوکز است. علاوه بر این، یک قاشق گلوکز از نظر شیمیایی معادل یک قاشق نشاسته ذرت است. در نتیجه، نشاسته ذرت ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت بهترین نباشد.
س. آیا بیماران دیابتی نوع ۲ می توانند نشاسته ذرت داشته باشند؟
پاسخ: نه، نشاسته ذرت مکمل خوبی برای رژیم غذایی دیابت نوع ۲ نیست. این یک ماده هضم کننده سریع است که می تواند قند خون را افزایش دهد. علاوه بر این، نشاسته ذرت حاوی شاخص گلیسمی بالا و کربوهیدرات است.
س. آیا نشاسته ذرت یک کربوهیدرات پیچیده است؟
الف) نشاسته ذرت، پخته نشده، در واقع یک کربوهیدرات پیچیده با مقادیر ناچیزی چربی و پروتئین است. با این حال، با وجود اینکه نشاسته ذرت یک کربوهیدرات پیچیده است، منبع سالمی از کربوهیدرات ها نیست.
س. آیا نشاسته ذرت گلیسمی بالایی دارد؟
الف) نشاسته ذرت دارای شاخص گلیسمی ۹۷ است که بالا در نظر گرفته می شود. امتیاز GI بالا و محتوای کربوهیدرات نشاسته ذرت بر سطح قند خون شما تأثیر می گذارد. این نشان می دهد که نشاسته ذرت اگر در وعده های زیاد مصرف شود می تواند قند خون را به سطوح ناسالم برساند.