هویج وحشی سبزی با خواص مواد مغذی

هویج وحشی سبزی ریشه ای شبیه به هویج و جعفری است و متعلق به گیاه گلدار خانواده Apiaceae . به صورت گیاهی یکساله و دو ساله می روید. دارای یک ریشه بلند با پوست و گوشت کرم رنگ است که در زمین مانده تا بالغ شود. پس از یخبندان های زمستانی، طعم آن شیرین تر می شود.

هویج وحشی طعم شیرین تر و شیرین بیان با کمی ادویه و شیرینی دارد، مانند هویج، اما با آجیل. وقتی پخته می شوند، شیرین تر از هویج هستند. در واقع، در اروپا، قبل از اینکه نیشکر به طور گسترده در دسترس باشد، مردم از جعفری برای تهیه شیرین کننده استفاده می کردند. بومی اوراسیا، رومی‌ها برای قرن‌ها آن را کشت می‌کردند. مانند بسیاری از سبزیجات ریشه دار، کشاورزان از پاییز تا بهار هویج وحشی را برداشت می کنند. جالب اینجاست که سبزیجاتی که در بهار برداشت می‌شوند شیرین‌ترین هستند زیرا نشاسته در طول زمستان زمستانی به قند تبدیل می‌شود. 

هویج وحشی در مقابل شلغم در مقابل هویج

تفاوت بین جعفری و هویج برای صدها سال گیج کننده بوده است. با این حال، کارشناسان بر این باورند که رومی ها اولین کسانی بودند که هویج وحشی را کشت کردند، اما آنها را در دسته هویج قرار دادند و محل شروع آن را تاریک کرد. هم هویج وحشی و هم هویج از یک خانواده گیاهی می آیند. با این حال، مهم ترین تفاوت طعم آنها است. هویج وحشی طعم شیرین‌تر و شیرین‌بیان‌مانند با کمی ادویه به جای شیرینی هویج دارد، شبیه به سایر انواع کدو حلوایی یخی. 

مردم اغلب شلغم را با هویج وحشی مقایسه می کنند. با این حال، این دو از خانواده های مختلف هستند. شلغم از خانواده Brassicaceae می آید که از کلم و سبزیجات خردل تشکیل شده است. آنها یک شکل گرد اضافی و چمباتمه و تاج صورتی مایل به قرمز دارند. از نظر طعم، شلغم مزه ترش تر و تند تری نسبت به شیرینی هویج وحشی دارد.

Vegetable With The Goodness Of Nutrients- HealthifyMe

خواص تغذیه ای هویج وحشی

براساس USDA، ۱۰۰ گرم سرو هویج وحشی حاوی:

  • انرژی: ۷۵ کیلو کالری
  • پروتئین: ۱.۲ گرم
  • چربی: ۰.۳ گرم
  • کربوهیدرات: ۱۸ گرم
  • فیبر: ۴.۹ گرم

ویتامین ها و مواد معدنی

  • کلسیم: ۳۶ میلی گرم
  • منیزیم: ۲۹ میلی گرم
  • فسفر: ۷۱ میلی گرم
  • پتاسیم: ۳۷۵ میلی گرم
  • سدیم: ۱۰ میلی گرم
  • ویتامین C: 17 میلی گرم
  • ویتامین K: 22.5 میکروگرم
  • فولات: ۶۷ میکروگرم

ارزش غذایی

شاخص گلیسمی هویج وحشی ۵۲ و بار گلیسمی آن ۵ است. علاوه بر این، هویج وحشی به طور طبیعی دارای چربی کم است و فقط ۰.۳ گرم در یک وعده ۱ فنجانی. اسیدهای چرب چند غیراشباع و تک غیراشباع بیشترین اسیدهای چرب موجود در جعفری را تشکیل می دهند.

جعفری سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی مانند ویتامین K، C، فولات و آنتی اکسیدان است. در نتیجه برای سیستم ایمنی، سلامت گوارش و کاهش وزن مفید است. علاوه بر این، پتاسیم موجود در هویج وحشی به تعادل مایعات در سلول ها و بافت ها، تنظیم فشار خون و توسعه سیستم ایمنی کمک می کند.

هویج وحشی کم کالری و منبع فیبر عالی است زیرا بیش از دو برابر شلغم فیبر دارد! همچنین، هویج وحشی به دلیل توزیع مواد مغذی منحصر به فرد خود بدون کلسترول است و آن را به گزینه ای عالی برای کاهش وزن تبدیل می کند.

یادداشت 

هر کسی که به دنبال کاهش وزن یا پیروی از یک رژیم غذایی کم کلسترول است، می تواند آن را در رژیم غذایی خود بگنجاند. هویج وحشی یک سبزی طبیعی کم‌چرب و بدون کلسترول است که سرشار از منیزیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، ویتامین C، E، K، فولات و سایر ریزمغذی‌های حیاتی است که آن را به منبع ارزشمندی از ویتامین‌ها و مواد معدنی برای یک سبک زندگی سالم تبدیل می‌کند.

فواید هویج وحشی برای سلامتی

هویج وحشی دارای مشخصات مغذی غنی است. بنابراین، مزایای سلامتی بیشمار است. سرشار از فیبر و منبع فراوانی از کربوهیدرات ها، پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی است. در نتیجه، هویج وحشی می تواند به کاهش سطح کلسترول و کاهش احتمال بیماری قلبی کمک کند.

محتوای فیبر موجود در هویج وحشی بسیار بالاست و به هضم غذا کمک می کند. استخوان ها را تقویت می کند و از آسیب های استخوانی جلوگیری می کند. هویج وحشی قدرت درمانی بدن انسان را افزایش می دهد و ایمنی را تقویت می کند. در اینجا به برخی از فواید مهم هویج وحشی اشاره می کنیم.

سالم برای استخوان های شما

جعفری حاوی مقدار زیادی منیزیم و کلسیم است که دو ماده معدنی حیاتی برای بهبود استخوان هستند. علاوه بر این، حاوی فسفر و منگنز است. تحقیق نشان می دهد که کلسیم و فسفر ویتامین های ضروری برای سلامت استخوان ها هستند. آنها تراکم استخوان را افزایش داده و با تقویت ساختار استخوانی شما از شکستگی جلوگیری می کنند. هویج وحشی همچنین ممکن است خطر ابتلا به بیماری هایی مانند پوکی استخوان را کاهش دهد. علاوه بر این، مطالعات همچنین نقش مثبت منیزیم را در شکل‌گیری ساختاری استخوان ثابت می‌کند و هویج وحشی میل معقولی برای سلامت استخوان است.

سلامت قلب را بهبود می بخشد 

هویج وحشی سرشار از پتاسیم است. پتاسیم با تنظیم انقباض عضلانی در کرونری قلب به جریان آسان خون از طریق شریان ها کمک می کند و ضربان قلب و فشار خون را کنترل می کند. 

LDL بالا (کلسترول بد) مسئول بیماری های قلبی عروقی از جمله حمله قلبی، سکته مغزی و بسیاری موارد دیگر است. تحقیق نشان می‌دهد که فیبر تغذیه‌ای هویج وحشی باعث کاهش کلسترول می‌شود، زیرا فیبر با کلسترول متصل می‌شود و به دفع آن از بدن کمک می‌کند. علاوه بر این، مطالعات بیان می کند که جعفری ویتامین C، یک آنتی اکسیدان قوی و فولات را تامین می کند که به طور گسترده ای خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. 

هویج وحشی از اختلالات دیورتیکول جلوگیری می کند

دریافت فیبر کافی برای تناسب اندام روده بسیار مهم است. مطالعات نشان می دهد که مصرف مقادیر کافی فیبر نامحلول از موادی مانند جعفری می تواند احتمال اختلال دیورتیکول را تا ۴۰% کاهش دهد.

بهبود زخم را فعال می کند

بدون ویتامین C کافی، بدن ما نمی تواند کلاژن، یک جنبه ساختاری مهم پوست را سنتز کند. مطالعات نشان داده اند که ویتامین C و اثرات آنتی اکسیدانی آن نقش مهمی در بهبود زخم، همراه با ظرفیت آن برای عمل به عنوان پیش ساز کلاژن ایفا می کند. 

بدن ما نمی تواند ویتامین C تولید کند. ما باید آن را از غذاها دریافت کنیم. از آنجایی که هویج وحشی سرشار از ویتامین C است، مصرف آن می تواند بهبود زخم را تسریع کند.

خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد

مطالعات نشان می دهد که مصرف فیبر در مقطعی از نوجوانی می تواند شانس ابتلا به سرطان سینه را در آینده کاهش دهد. هویج وحشی یک غذای عالی برای افزایش مصرف فیبر است. جعفری علاوه بر فیبر، ویتامین‌های آنتی‌اکسیدانی مانند ویتامین C و E نیز دارد. این ویتامین‌ها به از بین بردن رادیکال‌های آزاد و کاهش آسیب DNA که می‌تواند باعث سرطان شود، کمک می‌کند.

ایمنی را تقویت می کند

نقش مثبت آنتی اکسیدان ها در تقویت ایمنی ما راز نیست. با این حال، فیبر همچنین نقش مثبتی در تقویت ایمنی دارد. مطالعات نشان می دهد که فیبر یک وعده غذایی برای میکروارگانیسم سالم در روده است. فیبر در نتیجه باکتری های خوب را ترویج می کند و میکروارگانیسم های خطرناک را از بین می برد. علاوه بر این، هویج وحشی التهاب را کاهش می‌دهد، واکنش ایمنی به این گونه عوامل بیماری‌زا را تقویت می‌کند و آنها را از بین می‌برد.

هویج وحشی هضم را بهبود می بخشد

از آنجایی که هویج وحشی سرشار از فیبر غذایی است، برای دستگاه گوارش مفید است. فیبر رژیمی حرکات روده را بهبود می بخشد. مدفوع ما نرم می شود زیرا فیبر غذایی آب را در داخل روده جذب می کند. در نتیجه به دلیل جذب آب، مدفوع به راحتی خارج می شود. در نتیجه مواد غنی از فیبر موجود در هویج وحشی یبوست را برطرف می کند. 

پارسنیپ علاوه بر این، تناسب اندام روده را با پرورش باکتری های خوب در داخل قاب بهبود می بخشد. علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که هویج وحشی با افزایش ایمنی از عفونت و تحریک جلوگیری می کند.

ممکن است به کاهش وزن کمک کند

هویج وحشی به دلیل داشتن خواص غذایی غنی می تواند به کاهش وزن کمک کند. پر از فیبر است که شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد و از پرخوری جلوگیری می کند و کالری دریافتی شما را کاهش می دهد. همچنین سلامت روده را بهبود می بخشد. علاوه بر این، هویج وحشی سرشار از پروتئین متشکل از اسیدهای آمینه مهم است که ممکن است در عضله سازی ضروری باشد. مطالعات نشان می دهد که پروتئین ها به بهبود متابولیسم شما کمک می کنند. در نتیجه، خوردن هویج وحشی می تواند به کاهش وزن کمک کند.

هویج وحشی از سرطان پیشگیری می کند

تحقیقات اخیر ثابت می کند که هویج وحشی دارای خواص ضد التهابی است. علاوه بر این، مطالعات اخیر می گوید که هویج وحشی حاوی ماده فعالی به نام فالکارینول است که می تواند سلول های سرطانی روده بزرگ را ردیابی و از بین ببرد. بنابراین گنجاندن این سبزی در رژیم غذایی به کاهش شانس ابتلا به سرطان روده کمک می کند.

از دیابت پیشگیری و کنترل می کند 

هویج وحشی یک غذای ایده آل برای افراد مبتلا به دیابت است زیرا سرشار از فیبر و پروتئین رژیمی است. یک مطالعه نشان می دهد که هویج وحشی به کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند. فیبر به آهستگی از دستگاه گوارش عبور می کند و زمان هضم غذا را صرف می کند و از بالا رفتن سطح گلوکز خون بعد از غذا جلوگیری می کند.

یادداشت 

هویج وحشی به دلیل تنوع غذایی که دارد فواید زیادی برای سلامتی دارد. هویج وحشی دارای فیبر بالایی است که به کاهش کلسترول، پیشگیری از بیماری های قلبی و هضم کمک می کند. همچنین از استخوان ها محافظت و تقویت می کند. علاوه بر این، هویج وحشی توانایی بدن را برای بهبودی بهبود می بخشد و ایمنی را تقویت می کند. 

راه های استفاده از پارسنیپ

قبل از استفاده از جعفری، باید بدانید که چگونه آن را برای مصرف بی خطر کنید. در اینجا نکاتی وجود دارد که باید به خاطر بسپارید. 

  • از جعفری های بزرگ خودداری کنید، زیرا انواع بزرگ دارای هسته چوبی تری هستند که می تواند سفت و فیبری باشد. به جای آن به سراغ هویج وحشی های کوچک و صاف بروید. 
  • برای تهیه هویج وحشی، سر و ته آن را مانند هویج برش دهید. بهترین طعم هویج وحشی درست زیر پوست آن است، بنابراین اگر پوست را انتخاب می کنید، مواظب باشید که مقدار زیادی از پوست آن جدا نشود. 
  • مانند بیشتر سبزیجات ریشه‌دار، هویج وحشی با بسیاری از روش‌های پخت مانند تفت دادن، تفت دادن، آب‌پز کردن، له کردن و پوره کردن سوپ به خوبی همراه است.

استفاده

۱. سالاد: می توانید از جعفری خام برای سالاد استفاده کنید. برش دادن برش های نازک هویج وحشی با استفاده از پوست کن بهتر است زیرا طعم قوی دارد.

۲. سوپ: می توانید جعفری را در سوپ های زیادی بجوشانید. می توانید آن را به ورقه های نازک برش دهید و در سوپ بپزید و یک عدد هویج وحشی بزرگ را پوست بگیرید و داخل سوپ بجوشانید و بعد صاف کنید. به این ترتیب، اگر آن را غیر قابل مقاومت نمی‌دانید، یک سوپ خوشمزه بدون بافت جعفری دریافت خواهید کرد.

۳. سوپ هویج وحشی خامه‌ای:  این یک غذای مقوی است و اگر می‌خواهید سبزیجات اضافی در وعده‌های غذایی خود داشته باشید، کاملاً برای یک غذاخوری مناسب است. اگر طعم کلی هویج وحشی را نمی خواهید، می توانید آن را با سبزی های دیگر ادغام کنید. ترکیب آن با نخود فرنگی، کلم بروکلی، سیب زمینی یا گل کلم می تواند یک ایده عالی برای یک سوپ خامه ای سالم باشد. اما می توانید آن را با چیزی که نیاز دارید ترکیب کنید و فرض کنید که برای یک خامه سوپ مناسب است. 

۴. هویج وحشی کبابی: جعبه سرخ شده ممکن است غذای خوب و سالمی باشد. علاوه بر این، می توانید آن را با سبزیجات دیگری مانند هویج، بادمجان و فلفل دلمه ای میل کنید.

دستور العمل های سالم برای جعفری

  1. سوپ سیب زمینی سرخ شده خامه ای

سرو: ۱۰ وعده

زمان آماده سازی: ۲۵ دقیقه

 

عناصر

  • هویج وحشی، پوست کنده و به قطعات ۱/۲ اینچی خرد شده: ۹۰۰ گرم
  • هویج، پوست کنده و به قطعات ۱/۲ اینچی خرد شده: ۳
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز بزرگ خرد شده: ۱ عدد
  • ساقه کرفس خرد شده: ۱
  • کره: ½ قاشق غذاخوری
  • حبه سیر ریز شده: ۳ عدد
  • زنجبیل آسیاب شده: ۱ قاشق چایخوری
  • هل آسیاب شده: ½ قاشق چایخوری
  • فلفل دلمه ای آسیاب شده: ½ قاشق چایخوری
  • جوز هندی آسیاب شده: ½ قاشق چایخوری
  • فلفل کاین: ¼ قاشق چایخوری
  • آب مرغ: ۴ فنجان
  • شیر کامل: ۱ فنجان 
  • کرم سنگین: فقط یک نم نم نم نم باران
  • در صورت نیاز با نمک دریا و فلفل سیاه مزه دار کنید.

 

روش آماده سازی

  • فر را با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت (۲۳۰ درجه سانتیگراد) گرم کنید
  • جعفری و هویج را در یک کاسه بریزید و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید. مقداری نمک و فلفل بپاشید تا مزه دار شود. 
  • حدود ۳۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده تفت دهید تا جعفری نرم و قهوه ای طلایی شود.
  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون باقیمانده را در تابه ای روی حرارت متوسط ​​گرم کنید و پیاز و کرفس را با هم مخلوط کنید. 
  • حدود ۷ دقیقه بپزید تا سبزیجات نرم شوند و پیاز شروع به قهوه ای شدن طلایی کند. 
  • کره، سیر، جعفری تفت داده شده و هویج را با حرارت کم مخلوط کنید. 
  • حدود ۱۰ دقیقه به پختن ادامه دهید و هم بزنید تا همه سبزیجات نرم شوند و شروع به قهوه ای شدن کنند.
  • آن را با زنجبیل، هل، فلفل دلمه ای، جوز هندی و فلفل هندی مزه دار کنید و ۱ دقیقه هم بزنید. 
  • پس از آن مرغ را اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد. حرارت را کم کنید، تا حدودی روی آن را بپوشانید و به آرامی حدود ۱۵ دقیقه بجوشانید تا همه سبزیجات بسیار نرم شوند.
  • سوپ را در مخلوط کن بریزید و پوره درست کنید. از طرف دیگر، می توانید از مخلوط کن چوبی برای مخلوط کردن و پوره کردن سوپ در قابلمه استفاده کنید.
  • شیر و خامه را در پوره هم بزنید و روی حرارت متوسط ​​رو به پایین بجوشانید. 
  • در صورت نیاز با نمک دریا و فلفل سیاه مزه دار کنید.
  1. جعفری و هویج تفت داده شده

سرو: ۴ وعده

زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه

عناصر

  • هویج: ۹۰۰ گرم
  • هویج وحشی: ۹۰۰ گرم
  • روغن زیتون فرابکر: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره، نرم شده: ¼ فنجان
  • موسیر چرخ کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیازچه تازه خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • رزماری تازه خرد شده: ۱ و نیم قاشق چایخوری
  • آویشن تازه خرد شده: ۱ ½ قاشق چایخوری
  • سیر ریز شده: ۱ حبه

روش آماده سازی

  • فر را با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت (۲۳۰ درجه سانتیگراد) گرم کنید
  • هویج و جعفری را به ضخامت ۲ اینچ و حدود ۱/۴ اینچ برش دهید و با روغن زیتون بریزید.
  • سپس نمک و فلفل بپاشید و دوباره هم بزنید.
  • هویج و جعفری را روی یک ورقه پخت ۱۰*۱۵ اینچی پهن کنید
  • حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در فر تفت دهید و هر ۱۵ دقیقه یکبار هم بزنید تا قهوه ای شود.
  • کره، موسیر، پیازچه، رزماری، آویشن و سیر را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. 
  • سپس آن را به سبزیجات داغ اضافه کنید و روی آن را بپوشانید. آماده!

ذخیره سازی و ایمنی مواد غذایی

اگر در دمای اتاق نگهداری شود، هویج وحشی تمیز برای یک تا دو هفته خوب می ماند. پس از آن، سبزیجات ریشه دار را در انبار ریشه، یخچال یا فریزر نگهداری کنید تا عمر مفید آنها افزایش یابد. اگر نیاز دارید که هویج وحشی برای مدت طولانی تری قابل مصرف بماند، آن را از میوه ها و سبزیجاتی که گاز اتیلن متصاعد می کنند (گاز رسیدن) مانند سیب، آووکادو و موز دور نگه دارید.

نحوه نگهداری از جعفری

  1. هویج وحشی های تازه برداشت شده را در انبار ریشه نگهداری کنید. هنگام برداشت هویج وحشی از چمن خود، به خاطر داشته باشید که آنها را در یک منطقه خنک و تاریک مانند انبار ریشه، زیرزمین یا سوله نگهداری کنید. شرایط مناسب بین سی و دو تا چهل درجه فارنهایت با رطوبت نسبی نود درصد است. قبل از نگهداری از جعفری، ساقه های بی تجربه را جدا کنید. خشک نگه داشتن هویج وحشی بسیار عالی است، بنابراین باید آنها را بشویید. از طرف دیگر، گرد و غبار اضافی را با کف دست یا پارچه پاک کنید. هویج وحشی را به صورت لایه لایه در ظرف یا سطل نگهداری کنید و روی آنها را با ماسه، خاک اره آسان یا پیت ماس ​​بپوشانید. اگر به خوبی نگهداری شود، هویج وحشی می تواند تا شش ماه در انبار ریشه دوام بیاورد.
  2. جعفری را در یخچال خود نگهداری کنید. اگر از خواربارفروشی جعفری خریداری کرده اید، جعفری را در حوله کاغذی خشک بپیچید و درب آن را ببندید. آنها باید حداقل دو هفته در یخچال بسته شوند.
  3. جعفری را فریز کنید. قبل از قرار دادن جعفری در فریزر، آنها را به مکعب های یک اینچی برش دهید و مکعب ها را در آب جوش به مدت سه تا پنج دقیقه سفید کنید، سپس آنها را برای مدتی در آب یخ خیس کنید. آنها را در یک لایه روی یک ورقه پخت با پوشش روغنی باز کرده و در فریزر قرار دهید و اجازه دهید تا یخ بزنند. سپس آنها را به مدت هشت تا ده ماه در فریزر نگهداری کنید. از طرف دیگر، می توانید آن را با تهیه پوره هویج وحشی و نگهداری آن در فریزر به مدت ده تا ۳۶۵ روز نگهداری کنید.

معایب احتمالی هویج وحشی

آلرژی

برخی از افراد ممکن است سندرم حساسیت دهانی (OAS) داشته باشند – بثورات یا احساس سوزش در لب ها، دهان و گلو برخی از علائم OAS هستند. به همین دلیل، برای افراد مبتلا به آلرژی توصیه می شود که زودتر از گنجاندن این سبزی در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنند.

معده درد

هویج وحشی حاوی سمی به نام فوروکومارین است که در پوست، بیرونی ترین لایه سطحی و هر ناحیه آسیب دیده وجود دارد. با این حال، هویج وحشی پخته شده سطح سم کمتری دارد. این سموم مسئول درد معده و واکنش های پوستی هستند. با انجام موارد زیر می توانید استفاده از آن را ایمن کنید.

  • قبل از پختن، آنها را پوست بگیرید و قسمت های آسیب دیده را بردارید.
  • از آب باقیمانده بعد از پختن از جعفری استفاده نکنید.

باعث فیتوفوتودرماتیت می شود

برگ‌ها، ساقه‌ها و گل‌های هویج وحشی وحشی حاوی شیره‌ای سمی هستند یا در صورت مصرف می‌توانند باعث ایجاد فیتودرماتیت شوند که منجر به سوختگی‌های شدید، بثورات یا تاول‌ها می‌شود. علاوه بر این، مصرف هویج وحشی وحشی می تواند بر افزایش وزن و باروری تأثیر بگذارد.

نتیجه

هویج وحشی یک سبزی غنی از مواد مغذی است که به شما کمک می کند تا نیازهای غذایی استاندارد خود را برآورده کنید. همچنین، سرشار از بسیاری از مواد مغذی حیاتی است. علاوه بر این، دارای مقادیر مناسبی پروتئین و فیبر است. کالری کم، محتوای پروتئین و فیبر بالا، هویج وحشی را به گزینه ای مناسب برای دیابت تبدیل کرده است. علاوه بر این، هویج وحشی سرشار از فیبر است که به منظم بودن، هضم غذا، کنترل قند خون و سلامت قلب کمک می کند.

هویج وحشی فواید سلامتی بسیار دیگری نیز دارد. به عنوان مثال، آنها به کاهش وزن، سلامت قلب، ایمنی بدن و غیره کمک می کنند. با این حال، اگر سابقه حساسیت غذایی دارید، هنگام خوردن هویج وحشی احتیاط کنید.

سوالات متداول

س: آیا هویج وحشی برای شما سالم است؟

الف. هویج وحشی یک سبزی غنی از مواد مغذی است که فواید متعددی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال، پتاسیم موجود در جعفری به کاهش استرس خون و خطر بیماری قلبی کمک می کند. علاوه بر این، فیبر باعث هضم غذا، رفع یبوست و کاهش کلسترول بد می شود. ویتامین‌های فراوانی مانند ویتامین C و E با از بین بردن رادیکال‌های آزاد که می‌توانند به بدن ما آسیب برسانند، به بهبود ایمنی و پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کنند.

س. آیا جعفری سالم تر از هویج است؟

الف- هویج وحشی و هویج مزایای خود را دارند. از نظر مواد مغذی، هویج وحشی دارای کالری و کربوهیدرات بیشتری نسبت به هویج است. در عین حال، هویج وحشی دارای فیبر و پروتئین بیشتری است. اگرچه هر دو چربی کمی دارند، هویج دارای شاخص گلیسمی پایین تری نسبت به جعفری است. 

س. آیا هویج وحشی یک سوپر غذا است؟

A. مردم آنها را ابر غذای نوامبر می نامند. هویج وحشی سرشار از مواد مغذی و حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. با توجه به مشخصات تغذیه ای هویج وحشی، فواید زیادی برای سلامتی دارد. با این حال، هویج وحشی یک سبزی زمستانی است.

س. آیا هویج وحشی برای شما بهتر از سیب زمینی است؟

الف. هویج وحشی سبزیجاتی است که دست کم گرفته شده و نادیده گرفته می شود و سرشار از فیبر، فسفر، روی، مس، منیزیم و ویتامین ها، فولات است. سیب زمینی سرشار از پتاسیم، آهن و ویتامین های B3، B6 و C است. سیب زمینی دارای شاخص گلیسمی پایین تری نسبت به جعفری است. هویج وحشی و سیب زمینی کالری مشابهی دارند و هر دو غذای کم کالری هستند. هویج وحشی و سیب زمینی از نظر محتوای کربوهیدرات یکسان هستند و هویج وحشی دارای فیبر بیشتری نسبت به سیب زمینی است. سیب زمینی پروتئین بیشتری دارد. با این حال، این مقادیر ناچیز هستند و به عنوان غذاهای کم پروتئین طبقه بندی می شوند. هر دو سدیم بسیار کمی دارند.

س. آیا خوردن هویج وحشی خام بی خطر است؟

پاسخ: بله، خوردن هویج وحشی به صورت خام بی خطر است، اما قبل از آن باید پوست آن را جدا کنید. هویج وحشی خام طعمی شیرین و آجیلی دارد و ریزه هایی از شیرین بیان دارد. اگر رژیم دارید، مطمئناً گزینه خوبی است. از جعفری می توانید هنگام تهیه سالاد نیز استفاده کنید و در صورت جوشاندن و استفاده در سوپ یا دستور پخت های مختلف بسیار مقوی و مفید است.

س. آیا جعفری شما را مدفوع می کند؟

الف. هویج وحشی دارای مقدار مناسبی فیبر غذایی است که در هضم غذا مفید است. فیبر غذایی به حجیم شدن مدفوع کمک می کند و حرکت صاف روده را از طریق سیستم گوارش تسهیل می کند. فیبر برای یک روده سالم ضروری است زیرا غذا را در امتداد دستگاه گوارش حرکت می دهد و سلامت روده را بهبود می بخشد. بنابراین از یبوست و اختلالات گوارشی جلوگیری می کند.

س: آیا هویج وحشی التهابی است؟

الف) سبزیجات ریشه ای مانند جعفری دارای خواص ضد التهابی هستند. این خواص ضد التهابی هویج وحشی را به منبعی عالی برای مبارزه با بیماری های جدی ناشی از التهاب در بدن، مانند سرطان تبدیل می کند. 

س: آیا هویج وحشی باعث ایجاد گاز می شود؟

الف) افرادی که برای اولین بار هویج وحشی را مصرف می کنند ممکن است نفخ، گاز، گرفتگی معده و علائم حساسیت غذایی مانند سوزش، خارش و تورم لب ها و زبان، قرمزی در چشم ها و مشکل در تنفس را تجربه کنند. هویج وحشی دارای سمی به نام فوروکومارین است که مسئول گرفتگی معده است.

س. آیا جعفری کتو است؟

A. نه، هویج وحشی کتو نیست. در حالی که از رژیم کتو پیروی می کنیم، باید از سبزیجات پر کربوهیدرات پرهیز کنیم. سبزیجات حاوی بیش از ۵ گرم کربوهیدرات در هر ۱۰۰ گرم وزن، سبزیجات نشاسته ای هستند. صد گرم هویج وحشی دارای ۱۸ گرم کربوهیدرات است، بنابراین یک سبزی دوستدار کتو نیست. 

س. آیا جعفری می تواند شما را بیمار کند؟

الف. هویج وحشی برای خوردن بی خطر است. آنها شما را بیمار نمی کنند اما پس از شستن و کندن لایه بالایی هویج وحشی حتماً مصرف شود، زیرا پوست حاوی مقداری سموم طبیعی است که در صورت مصرف زیاد باعث درد معده، نفخ و بثورات پوستی می شود. مصرف هویج وحشی خام به مقدار زیاد باعث بروز چنین مشکلاتی می شود. پس قبل از مصرف خام آنها را بشویید و بجوشانید. پس از جوشاندن، مقدار این سموم کاهش می یابد و هویج وحشی بسیار سالم تر است.

س: آیا جعفری قند زیادی دارد؟

الف- در هر وعده ۱۰۰ گرمی، هویج وحشی حاوی ۴.۸ گرم شکر است که مقدار کمی زیاد است. با این حال، مشخصات تغذیه ای هویج وحشی به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند. به دلیل محتوای بالای فیبر رژیم غذایی، غذا در دستگاه گوارش ما زمان می برد و باعث می شود غذا به کندی هضم شود و از افزایش سطح قند بعد از غذا جلوگیری می کند و در نتیجه سطح قند خون را تنظیم می کند.

س: آیا هویج وحشی کربوهیدرات است؟

A. بله، هویج وحشی کربوهیدرات است. طبق USDA، ۱۰۰ گرم هویج وحشی از ۱۸ گرم کربوهیدرات تشکیل شده است. هویج وحشی و سیب زمینی کربوهیدرات مشابهی دارند. کربوهیدرات ها منبع انرژی اولیه بدن هستند که انرژی را برای مغز، کلیه ها، ماهیچه های قلب و سیستم عصبی مرکزی تامین می کنند.

پیوند منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه