بسیاری از انواع پرتقال سرشار از فیبر و ویتامین های مفید مانند ویتامین C هستند. آنها همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند فواید سلامتی مختلفی از جمله حمایت از عملکرد سیستم ایمنی بدن را داشته باشند.
اگر از طرفداران مرکبات هستید، احتمالاً از سهم خود از پرتقال لذت برده اید.
مرکبات سیننسیسیا پرتقال شیرین، نوعی است که مردم معمولاً به صورت تازه و به شکل آبمیوه از آن لذت می برند.
درختان پرتقال شیرین هزاران سال پیش در چین به وجود آمدند و اکنون در بسیاری از مناطق در سراسر جهان از جمله ایالات متحده، مکزیک و اسپانیا رشد می کنند.۱، ۲).
پرتقال گنجینه ای از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی محافظ از جمله ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم پرتقال ممکن است از چندین جهت برای سلامتی مفید باشد.
این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد پرتقال بدانید، از جمله ارزش غذایی آن، فواید بالقوه سلامتی و موارد دیگر را توضیح می دهد.
در اینجا تجزیه غذایی برای ۱ پرتقال (۱۴۰ گرم) آمده است (۳):
- کالری: ۶۶
- اب: ۸۶ درصد وزنی
- پروتئین: ۱.۳ گرم
- کربوهیدرات ها: ۱۴.۸ گرم
- قند: ۱۲ گرم
- فیبر: ۲.۸ گرم
- چربی: ۰.۲ گرم
- ویتامین سی: ۹۲٪ از ارزش روزانه (DV)
- فولات: ۹ درصد از DV
- کلسیم: ۵ درصد از DV
- پتاسیم: ۵ درصد از DV
مانند بیشتر میوه ها، پرتقال عمدتاً حاوی کربوهیدرات و آب است، حاوی پروتئین و چربی بسیار کمی است و کالری نسبتاً کمی دارد.
پرتقال منبع خوبی از فیبر است. یک پرتقال (۱۴۰ گرم) حدود ۱۰٪ از DV را بسته بندی می کند.۳).
دریافت فیبر کافی به صورت روزانه برای سلامت کلی ضروری است و با حمایت از منظم بودن و تامین انرژی باکتری های مفید روده به سلامت سیستم گوارش شما کمک می کند.
بعلاوه، رژیم های غذایی غنی از فیبر با فواید متعددی از جمله کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان روده بزرگ و چاقی همراه است.۴، ۵، ۶).
پرتقال همچنین سرشار از مواد مغذی خاص، به ویژه ویتامین C و فولات است.
یک پرتقال ۱۴۰ گرمی ۹۲ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را پوشش می دهد. این ماده مغذی محلول در آب برای سلامتی شما ضروری است. بدن شما از آن برای عملکرد سیستم ایمنی، سنتز کلاژن، جذب آهن و موارد دیگر استفاده می کند.۷).
فولات یک ویتامین B است که در متابولیسم، رشد جنین و جفت و بسیاری از فرآیندهای مهم دیگر نقش دارد.۸).
علاوه بر ویتامین C و فولات، پرتقال مقادیر کمتری از سایر مواد مغذی از جمله کلسیم، پتاسیم و تیامین (ویتامین B1) را فراهم می کند.
خلاصه
پرتقال منبع خوبی از فیبر و منبع غنی ویتامین C و فولات، در میان بسیاری از مواد مغذی مفید دیگر است.
پرتقال منبع عالی از ترکیبات مختلف گیاهی فعال زیستی است که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد. اینها شامل فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ویتامین C هستند.
فلاونوئیدها
پرتقال مملو از ترکیبات فنلی است – به ویژه فلاونوئیدها که به بیشتر خواص آنتی اکسیدانی آنها کمک می کند.
- هسپریدین. فلاونوئید مرکبات که یکی از آنتی اکسیدان های اصلی پرتقال است، هسپریدین ممکن است اثرات کاهش دهنده فشار خون، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی در بدن داشته باشد.۹).
- نارینگنین. Naringenin یکی دیگر از فلاونوئیدهای مرکبات است که با فواید سلامتی مرتبط است. نوشیدن آب پرتقال غنی از نارینژنین ممکن است به بهبود عملکرد عروق خونی و تقویت دفاع آنتی اکسیدانی در بدن کمک کند.۱۰).
کاروتنوئیدها
همه مرکبات سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی هستند که مسئول رنگ های غنی نارنجی، قرمز و زرد آنها هستند.
یک مطالعه نشان داد که نوشیدن آب پرتقال تازه به افزایش سطح کاروتنوئید پوست کمک می کند، که شاخص خوبی از وضعیت آنتی اکسیدانی کل بدن است.۱۱).
- بتا کریپتوکسانتین. این ترکیب به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند و از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند. علاوه بر این، بدن شما می تواند بتا کریپتوکسانتین را به شکل فعال ویتامین A تبدیل کند.۱۲).
- لیکوپن. لیکوپن یک آنتی اکسیدان قوی است که به مقدار زیاد در پرتقال های ناف گوشت قرمز (پرتقال کارا کارا) یافت می شود. فواید سلامتی مختلفی دارد و دریافت کافی در رژیم غذایی ممکن است از شما در برابر بیماری قلبی محافظت کند.۱۳، ۱۴، ۱۵).
ویتامین سی
ویتامین C یکی از شناخته شده ترین و مورد تحقیق ترین آنتی اکسیدان هاست.
حفظ مصرف بهینه غذاها و نوشیدنی های غنی از ویتامین C مانند پرتقال ضروری است. مصرف بیشتر رژیم غذایی و غلظت خونی ویتامین C با کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان و مرگ به هر دلیلی مرتبط است.۱۶).
خلاصه
پرتقال منبعی غنی از چندین ترکیب گیاهی است که ممکن است مسئول بسیاری از فواید سلامتی آنها باشد.
بر اساس یافته های تحقیقاتی، مصرف منظم مرکبات، مانند پرتقال، ممکن است از طرق مختلفی برای سلامتی شما مفید باشد.
به ارتقای سلامت قلب کمک می کند
بیماری قلبی در حال حاضر شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان است.
تعدادی از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی موجود در پرتقال، از جمله ویتامین C، فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها، ممکن است به ارتقای سلامت قلب و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند، اگر آنها را در سطوح بهینه مصرف کنید.۱۶، ۱۷، ۱۸).
به علاوه، مصرف منظم پرتقال و آب پرتقال ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی کمک کند.
یک بررسی از ۱۰ مطالعه با کیفیت بالا نشان داد که مصرف آب پرتقال چندین عامل خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد، از جمله سطوح (۱۹):
- قند خون
- کلسترول LDL (بد).
- نشانگر التهابی پروتئین واکنشی C (CRP)
رژیم های غذایی سرشار از مرکبات ممکن است از بیماری های مزمن محافظت کنند
علاوه بر محافظت از سلامت قلب، مصرف منظم پرتقال و سایر مرکبات ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سایر بیماری ها از جمله انواع خاصی از سرطان و دیابت کمک کند.
مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از مرکبات ممکن است به کاهش خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان کمک کند، از جمله:۲۰، ۲۱، ۲۲، ۲۳):
- سرطان ریه
- سرطان دهان
- سرطان معده
- سرطان سر و گردن
علاوه بر این، رژیم های غذایی سرشار از میوه ها، از جمله مرکبات، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.۲۴).
یک مطالعه شامل بیش از ۷۰۰۰ بزرگسال استرالیایی نشان داد که افرادی که کل میوههای مصرفی متوسطی داشتند که شامل پرتقال و سایر مرکبات میشد، در مقایسه با افرادی که کمترین میوه مصرف میکردند، ۳۶ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت در ۵ سالگی بودند.۲۴).
به خاطر داشته باشید که این مطالعه فوایدی را در رابطه با خوردن میوه ها به طور کلی پیدا کرد و به طور خاص فواید خوردن پرتقال کامل را جدا نکرد. علاوه بر این، در افرادی که آب میوه مینوشیدند، اثرات مفید مشابهی نداشت.
این احتمالاً به این دلیل است که آب میوه فیبر بسیار کمتری دارد و در مقایسه با میوههای کامل تأثیر بیشتری بر قند خون دارد.
اگر چه مرکبات در صورت مصرف منظم ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها کمک کنند، اما به یاد داشته باشید که رژیم غذایی و سبک زندگی شما در کل بسیار مهمتر از هر ماده غذایی است.
پیشگیری از کم خونی
مصرف غذاهای غنی از ویتامین C ممکن است به پیشگیری از کم خونی کمک کند، وضعیتی که زمانی رخ می دهد که بدن شما مقادیر کافی آهن معدنی را نداشته باشد.
اگرچه پرتقال منبع خوبی از آهن نیست، اما منبع عالی ویتامین C است که توانایی بدن شما را برای جذب آهن افزایش می دهد.۷).
یک مطالعه نشان داد که افزودن ۱۲۰ گرم پرتقال به وعدههای غذایی حاوی برنج یا نان تخت با عدس یا یک غذای سبزی به نام ساگ، فراهمی زیستی آهن را تا ۱۰.۷ درصد افزایش میدهد.۲۵).
سعی کنید مقداری آب پرتقال به غذاهای عدس و لوبیا اضافه کنید، یا تکه های پرتقال را به سالاد اسفناج اضافه کنید تا به جذب آهن کمک کند.
ممکن است به حمایت از سلامت ایمنی کمک کند
مصرف منظم میوهها که سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدانی هستند، میتواند به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند.
پرتقال و سایر مرکبات منابع عالی ویتامین C هستند.
این ماده مغذی برای عملکرد سلول های ایمنی مانند سلول های کشنده طبیعی حیاتی است. همچنین برای فرآیندی به نام آپوپتوز ضروری است که در آن سلولهای قدیمی و آسیبدیده میمیرند، سپس پاک میشوند و با سلولهای سالم جدید جایگزین میشوند.۲۶).
ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است و به محافظت در برابر فرآیند آسیب اکسیداتیو کمک می کند، که در غیر این صورت می تواند بر سلامت سیستم ایمنی تأثیر منفی بگذارد و خطر بیماری را افزایش دهد.۲۷).
بسیاری دیگر از ترکیبات موجود در پرتقال، از جمله هسپریدین و نارینژنین، دارای فعالیت های ضد التهابی هستند.
التهاب مزمن می تواند بر پاسخ ایمنی تأثیر منفی بگذارد، بنابراین خوردن منظم غذاهای غنی از مواد ضد التهابی ممکن است به حمایت از عملکرد سیستم ایمنی کمک کند.۲۸).
فیبر یکی دیگر از مواد مغذی ارائه شده توسط پرتقال است که می تواند به ارتقای سلامت سیستم ایمنی بدن کمک کند. بدن شما برای حفظ تعادل سالم باکتری های روده، که بر رشد و عملکرد سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد، به فیبر نیاز دارد.۲۸).
خلاصه
پرتقال ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد، خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن را کاهش دهد، جذب آهن را افزایش دهد و از پاسخ ایمنی سالم حمایت کند.
آب پرتقال یکی از پرمصرف ترین آب میوه ها در ایالات متحده است.۲۹).
شیرین، با طراوت است و تعدادی از مواد مغذی مهم و ترکیبات گیاهی مفید را فراهم می کند.
حتی اگر هم آب پرتقال و هم پرتقال کامل مغذی هستند، تفاوت های زیادی بین این دو وجود دارد.
محتوای فیبر
یکی از تفاوت های اصلی بین آب پرتقال خالص و پرتقال کامل این است که آب آن فیبر بسیار کمتری دارد.
یک فنجان (۲۴۸ میلی لیتر) آب پرتقال خالص تقریباً دو برابر کالری یک پرتقال کامل است و تقریباً دو برابر بیشتر قند دارد. به علاوه، آب پرتقال حاوی فیبر بسیار کمتری نسبت به پرتقال کامل است، بنابراین سیر کننده بسیار کمتری است.۳، ۴).
در نتیجه مصرف بیش از حد آب میوه بسیار راحت تر از پرتقال کامل است. نوشیدن بیش از حد آب میوه برای سلامت کلی شما خوب نیست زیرا می تواند به مصرف بیش از حد کالری کمک کند.
شکر اضافه شده
بعلاوه، برخی از آب پرتقال حاوی قندهای افزودنی هستند که برای سلامتی مطلوب باید آنها را به حداقل برسانید.
اگرچه آب پرتقال با کیفیت می تواند انتخاب سالمی باشد، اما انتخاب میوه های کامل در بیشتر مواقع انتخاب هوشمندانه ای است.
خلاصه
آب میوهها در قند غلیظتر هستند و فیبر کمتری دارند که باعث سیری کمتری نسبت به میوههای کامل میشود.
پرتقال اثرات نامطلوب شناخته شده زیادی ندارد.
اگرچه نادر است، اما آلرژی به پرتقال وجود دارد. اگر به پرتقال حساسیت دارید، باید از خوردن پرتقال یا نوشیدن آب پرتقال خودداری کنید.۳۰).
برای افرادی که سوزش سر دل را تجربه می کنند، خوردن پرتقال می تواند علائم را بدتر کند. این به این دلیل است که پرتقال حاوی اسیدهای آلی، عمدتا اسید سیتریک و اسید اسکوربیک (ویتامین C) است.۳۱).
خلاصه
برخی از افراد به پرتقال حساسیت دارند و اسیدیته آن ممکن است علائم سوزش سر دل را افزایش دهد. با این حال، پرتقال به طور کلی خطرات کمی برای سلامتی دارد.
پرتقال یکی از محبوب ترین میوه های جهان است – به همان اندازه که مغذی و خوشمزه است.
آنها منبع خوبی از ویتامین C، و همچنین چندین ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های دیگر هستند.
برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف مرکبات مانند پرتقال به طور منظم ممکن است به کاهش خطر برخی بیماری ها مانند بیماری قلبی کمک کند.
به زبان ساده، این مرکبات روشن یک مکمل عالی برای یک رژیم غذایی سالم است.
مقاله دوم:
این میوه خوشمزه که خام، کمی منجمد یا مخلوط شده در اسموتی خورده می شود، راهی آسان برای مغذی کردن رژیم غذایی شماست. اگر عاشق کباب کردن یا کباب کردن گوشت هستید، فشار دادن پرتقال نیز می تواند به عنوان یک نرم کننده سالم دوبرابر شود.
پرتقال دارای مزیت دیگری است که می توان آن را برای یک میان وعده سریع یا بخشی از غذا در کیسه ناهار انداخت.
حقایق تغذیه نارنجی
یک پرتقال بزرگ برابر با یک وعده است. یک پرتقال بزرگ حاوی:
- کالری : ۸۶
- چربی کل : ۰.۲ گرم
- کلسترول : ۰ میلی گرم
- سدیم : ۰ میلی گرم
- کل کربوهیدرات : ۲۱.۶ گرم
- فیبر غذایی : ۴.۴ گرم
- شکر : ۱۷.۲ گرم
- شکر اضافه شده : ۰ گرم
- پروتئین : ۱.۷ گرم
ماکروهای نارنجی
- چربی کل : یک پرتقال بزرگ دارای ۰.۲ گرم چربی کل است که شامل ۰.۰۴ گرم چربی غیراشباع چندگانه، ۰.۰۴ گرم چربی تک غیراشباع، ۰ گرم چربی اشباع شده و ۰ گرم چربی ترانس است.
- کربوهیدرات ها : یک پرتقال بزرگ ۲۱.۶ گرم کربوهیدرات دارد که شامل ۴.۴ گرم فیبر و ۱۷.۲ گرم قند طبیعی است.
- پروتئین : یک پرتقال بزرگ ۱.۷ گرم پروتئین دارد.
ویتامین ها، مواد معدنی و سایر ریزمغذی ها
- ویتامین C: ۱۰۹٪ از ارزش روزانه شما (DV)
- ویتامین A (IU): ۱۴% DV
- فولات (B9) : ۱۴% DV
- تیامین (B1) : ۱۳% DV
- مس: ۹% DV
- پتاسیم : ۷٪ DV
- ریبوفلاوین (B2) : ۶% DV
- کلسیم: ۶% DV
- منیزیم: ۴% DV
- نیاسین (B3): ۳% DV
- کولین : ۳٪ DV
- یک پرتقال بزرگ منبع قابل توجهی از منگنز (۲٪ DV)، فسفر (۲٪)، ویتامین E (۲٪)، سلنیوم (۲٪ DV)، روی (۱٪ DV) و آهن (۱٪ DV) نیست.
فواید پرتقال برای سلامتی
پرتقال می تواند سلامت پوست، قلب و دستگاه گوارش شما را بهبود بخشد. سطوح بالای ویتامین C آنها ممکن است به سطوح کلاژن سالم، سرماخوردگی کوتاهتر و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
۱. آنها با بهبود سلامت پوست مرتبط هستند
ویتامین C موجود در پرتقال نقش های محافظتی زیادی در بدن ایفا می کند، از جمله حفظ سلامت و جوانی پوست. یک پرتقال بزرگ بیش از کل DV شما از این ماده مغذی را تامین می کند.
ویتامین C نقش کلیدی در تولید کلاژن دارد که پروتئین ساختاری است که به پوست خاصیت ارتجاعی می بخشد. طبق گفته دانشگاه ایالتی اورگان ، محتوای ویتامین C در پوست و تولید کلاژن بدن شما به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می یابد .
این کاهش کلاژن به چین و چروک کمک می کند. طبق کلینیک کلیولند ، ممکن است باعث مشکلات سلامتی مانند ضعیف شدن عضلات، درد مفاصل، آرتروز یا حتی مشکلات گوارشی به دلیل نازک شدن پوشش دستگاه گوارش شما شود . پس از افزایش سن، رژیم غذایی نامناسب شایع ترین علت کاهش سطح کلاژن در بدن است.
اگرچه ممکن است فکر کنید که سلامت پوست عمدتاً شامل درمانهای موضعی است، اما مصرف مواد مغذی سالم در رژیم غذایی به طور کلی با بهبود ظاهر پوست مرتبط است. مکمل مواد مغذی هم درک سلامت پوست و هم سلامت واقعی پوست – از جمله ظاهر، زبری، چین و چروک و قابلیت ارتجاعی – را در بررسی مارس ۲۰۱۵ در مجله Nutrition Research بهبود بخشید .
تحقیقات بیشتری برای تعیین تأثیر غذاهای غنی از مواد مغذی و ویتامین C بر ظاهر پوست مورد نیاز است. با این حال، طبق گفته کلینیک مایو ، غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند پرتقال معمولاً اثر محافظتی دارند .
ویتامین C همچنین به ترمیم زخم ها کمک می کند و حتی بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر می گذارد. بر اساس بررسی جولای ۲۰۱۹ در مجله بین المللی تحقیقات محیطی و بهداشت عمومی ، در واقع، ویتامین C ممکن است به کاهش خطر بیماری پریودنتال (لثه) کمک کند و می تواند خونریزی لثه را در ژنژیویت بهبود بخشد .
ناتالی آلن، استادیار بالینی علوم زیست پزشکی در دانشگاه ایالتی میسوری میگوید: «ویتامین C برای سلامت لثهها مفید است، زیرا خواص آنتیاکسیدانی آن به تجدید، بازسازی و سالم نگهداشتن بافتها کمک میکند.»
یک پرتقال بزرگ حاوی ۴.۴ گرم فیبر است که ۱۸ درصد از DV را تشکیل می دهد. طبق گفته کلینیک مایو ، فیبر بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم است . رژیم غذایی پر فیبر:
- به کاهش سطح کلسترول کمک می کند
- به کنترل سطح قند خون کمک می کند
- حرکات روده را عادی می کند و سلامت روده را حفظ می کند
- به شما کمک می کند وزن سالمی داشته باشید
- با طول عمر بیشتر همراه است
پرتقال پر از فیبر محلول است که در سیب، جو، نخود، لوبیا و هویج نیز یافت می شود.
آلن می گوید: فیبر محلول در پرتقال برای کاهش کلسترول و حفظ سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است و همچنین هضم غذا را کند می کند.
در حالی که غذاهای نشاسته ای بیش از حد می تواند منجر به یبوست شود (و قند یا غذای فرآوری شده بیش از حد می تواند منجر به اسهال شود)، فیبر باعث می شود دستگاه گوارش شما به خوبی کار کند. فیبر محلول می تواند گاز و نفخ را کاهش دهد و در طول هضم به یک ماده ژل مانند تبدیل می شود، که مدفوع را برای دفع آسان تر، نرم تر و حجیم تر می کند، طبق دانشکده پزشکی هاروارد .
پرتقال یکی از انواع مواد غذایی است که توسط انجمن قلب آمریکا به عنوان سلامت قلب تایید شده است. غذاهای تایید شده باید منبع خوبی باشند (حداقل ۱۰ درصد DV در هر وعده) یکی از این شش ماده مغذی دیگر: ویتامین A، ویتامین C، آهن، کلسیم، پروتئین و فیبر غذایی. پرتقال به دلیل داشتن فیبر و ویتامین C واجد شرایط است.
آیا فیبر کافی دریافت می کنید؟
با ثبت وعدههای غذایی خود در برنامه MyPlate ، ماکروهای خود را ردیابی کنید . برای تنظیم دقیق رژیم غذایی خود همین حالا دانلود کنید!
آمریکایی ها به طور کلی فیبر کافی دریافت نمی کنند: در حالی که مصرف کلی توصیه شده فیبر در رژیم غذایی ۲۵ تا ۳۰ گرم در روز است، بزرگسالان به طور متوسط حدود ۱۵ گرم در روز به ازای UCSF Health مصرف می کنند، بنابراین خوردن پرتقال می تواند به پر کردن این شکاف کمک کند.
۳. پرتقال به یک سیستم ایمنی سالم گره خورده است
پرتقال که احتمالاً با ویتامین C مرتبط است، می تواند به حفظ عملکرد سیستم ایمنی شما در بهترین حالت خود کمک کند.
گفته میشود، ویتامین C یک درمان قطعی یا مطمئن برای پیشگیری از سرماخوردگی (یا سایر بیماریها) نیست. تنها افراد بسیار فعال مانند دوندگان ماراتن و اسکی بازانی که حداقل ۲۰۰ میلی گرم ویتامین C در روز مصرف می کردند (تقریباً به میزان دو پرتقال) شانس ابتلا به سرماخوردگی را به نصف کاهش دادند . بررسی های سیستماتیک
اثر مشابهی برای جمعیت عمومی مشاهده نشد. با این حال، طبق گفته دانشکده پزشکی هاروارد ، مصرف حداقل ۲۰۰ میلی گرم ویتامین C در روز به طور متوسط ۸ درصد در بزرگسالان و ۱۴ درصد در کودکان مدت زمان علائم سرماخوردگی را کاهش می دهد – که برابر با حدود یک روز کمتر از بیماری است .
در صورت امکان، بهتر است به جای مکمل ها، مواد مغذی مانند ویتامین C را از غذا دریافت کنید.
طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت (NIH) افرادی که ویتامین C زیادی از میوه ها و سبزیجات دریافت می کنند ممکن است در معرض خطر کمتری برای ابتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان ریه، روده بزرگ و سینه باشند . مکمل های ویتامین C به نظر نمی رسد که اثر محافظتی یکسانی داشته باشند.
به نظر می رسد افرادی که میوه ها و سبزیجات زیادی مصرف می کنند در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری قلبی هستند، که ممکن است به دلیل آنتی اکسیدان هایی باشد که از آسیب اکسیداتیو، یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی جلوگیری می کنند. تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود آیا ویتامین C در این اثر محافظتی نقش دارد و آیا می تواند پیشرفت بیماری قلبی و کسانی که قبلاً آن را دارند، کند کند یا خیر.
میوهها مانند پرتقال و سبزیجات بهترین منابع ویتامین C هستند. اگر چه اکثر مردم در ایالات متحده ویتامین C کافی را از غذاها و نوشیدنیها دریافت میکنند، اما افرادی که سیگار میکشند یا در معرض دود سیگار هستند، ممکن است این ویتامین را نداشته باشند.
افراد سیگاری روزانه ۳۵ میلی گرم ویتامین C بیشتری نسبت به افراد غیر سیگاری نیاز دارند، تا حدی به این دلیل که دود میزان ویتامین C مورد نیاز بدن برای ترمیم آسیب رادیکال های آزاد را افزایش می دهد.
آیا آب پرتقال سالم است؟
آب پرتقال لزوماً در حد متعادل ناسالم نیست، اما میوه کامل فواید سلامتی بسیار بیشتری دارد. آلن می گوید: «من همیشه میوه کامل را به آب میوه توصیه می کنم، زیرا فیبر بیشتری نسبت به آب میوه دریافت خواهید کرد.
«نصف فنجان آب میوه یک وعده است، که خیلی زیاد نیست. ممکن است در نهایت دو تا سه وعده آبمیوه بنوشید که کالری و قند بیشتری نسبت به یک پرتقال دارد.
در حالی که خوردن میوه های کامل با خطر کمتر دیابت نوع ۲ مرتبط بود، در یک مطالعه BMJ در آگوست ۲۰۱۳، مصرف بیشتر آب میوه با خطر بالاتر مرتبط بود . اگر آب پرتقال دوست دارید، نوع غنی شده با کلسیم را انتخاب کنید و آن را با آب سلتزر رقیق کنید.
خطرات سلامتی پرتقال
بر اساس آکادمی آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی (AAAAI) اگرچه نادر است، اما آلرژی به مرکبات با پرتقال، ماندارین و گریپ فروت گزارش شده است .
بر اساس برنامه منابع و آلرژی غذایی دانشگاه نبراسکا-لینکلن ، بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی به میوه ها به گرده ها حساس هستند و ممکن است به تعدادی از میوه های دیگر واکنش نشان دهند .
در یک مطالعه کوچک در ژانویه ۲۰۱۳ روی ۷۲ شرکت کننده که در مجله PLOS One منتشر شد، حدود ۳۹ درصد از کودکان و بزرگسالان جوان مبتلا به تب یونجه نیز نسبت به مرکبات حساسیت داشتند .
به گفته AAAAI، اسید سیتریک، یک ماده شیمیایی که به طور طبیعی در مرکبات یافت می شود اما به عنوان افزودنی در غذاها نیز استفاده می شود، پاسخ ایمنی را تحریک نمی کند – از جمله در افراد مبتلا به آلرژی به مرکبات.
اگر مشکوک به آلرژی غذایی هستید که می تواند علائمی مانند استفراغ، کهیر، تنگی نفس یا حتی آنافیلاکسی تهدید کننده زندگی را ایجاد کند، مهم است که با یک متخصص آلرژی صحبت کنید. اگر آلرژی غذایی دارید، در صورت بروز واکنش شدید، ممکن است لازم باشد همیشه اپی نفرین را همراه خود داشته باشید.
پرتقال دارای پتاسیم است که به ارسال سیگنال های الکتریکی به سلول های عضلانی قلب و سایر سلول ها کمک می کند. از مصرف آنها با مهارکننده های ACE مانند:
- کاپتوپریل (کاپوتن)
- انالاپریل (Vasotec)
- لیزینوپریل (Prinivil، Zestril)
این داروها برای کاهش فشار خون یا درمان نارسایی قلبی استفاده میشوند و در صورت ترکیب با پرتقال (که حاوی پتاسیم هستند)، میتوانند سطح پتاسیم را در بدن شما افزایش دهند . این ممکن است منجر به تپش قلب یا ضربان قلب نامنظم شود که می تواند کشنده باشد.
به همین دلیل، باید از مخلوط کردن پرتقال با برخی از دیورتیک ها مانند تریامترن (دیرنیم) که برای کاهش احتباس مایعات و درمان فشار خون بالا استفاده می شود، خودداری کنید.
پرتقال سویا (پرتقال تلخ) که اغلب در مارمالاد پرتقال استفاده می شود، می تواند همان آنزیم آب گریپ فروت را تحت تاثیر قرار دهد – بنابراین به گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) اگر داروی شما با آب گریپ فروت واکنش نشان می دهد، بهتر است از آن اجتناب کنید.
بسته به ماده فعال، گریپ فروت می تواند اثربخشی یک دارو را کاهش دهد یا با تداخل با انتقال دهنده ها در روده، باعث ایجاد سطوح خطرناک دارو در بدن شود.
از پزشک خود بپرسید که آیا می توانید در حین مصرف دارو آب گریپ فروت تازه بخورید (و اگر نه، از پرتقال سویا خودداری کنید).
در حال حاضر بیش از ۵۰ داروی تجویزی و بدون نسخه وجود دارد که تداخلات منفی با گریپ فروت دارند.
تهیه پرتقال و نکات مفید
در ایالات متحده، بیشتر پرتقال ها در کالیفرنیا، فلوریدا و تگزاس رشد می کنند و در تمام سال در سوپرمارکت ها یافت می شوند. این نکات را دنبال کنید تا پرتقال را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
قبل از خرید پرتقال را بررسی کنید. طبق USDA ، باید بتوانید یک پرتقال تازه را کمی فشار دهید و رنگ نارنجی آن باید بر سبز غالب باشد.
پرتقال ها بر حسب نوع ویژگی ها متفاوت هستند. به عنوان مثال، پرتقال ناف به راحتی پوست کنده می شود و دانه ندارد. پرتقال والنسیا دارای دانه است و پوست کندن آن دشوارتر است، اما به طور کلی از پرتقال ناف ارزان تر است.
پرتقال ها را قبل از استفاده بشویید. USDA توصیه می کند که پرتقال ها را قبل از پوست کندن در زیر آب سرد و جاری بشویید. اگر از پوست برای پوست استفاده می کنید، پوست پرتقال را با برس سبزیجات بشویید.
به راحتی برش دهید و به درستی نگهداری کنید. پرتقال را در کنار آن قرار دهید و انتهای ساقه آن را بین دستان خود قرار دهید، سپس با احتیاط برش دهید. این باعث می شود که بر اساس USDA، گوه ها از روی پوست برداشته شوند.
پرتقال های فلوریدا و تگزاس به بهترین شکل در دمای ۳۲ تا ۳۴ درجه فارنهایت نگهداری می شوند، در حالی که پرتقال های کالیفرنیا به طور ایده آل در دمای ۳۸ تا ۴۸ درجه فارنهایت نگهداری می شوند. ماندگاری پرتقال در یخچال حدود ۱۰ روز است. برای داشتن یک خوراکی با طراوت، تکه های پرتقال را تا یک ساعت منجمد کنید.
جایگزین های پرتقال
پرتقال طیفی از مواد مغذی سالم را فراهم می کند که می تواند برای پوست، سلامت گوارش و سیستم ایمنی بدن شما مفید باشد.
آنها سرشار از ویتامین C هستند و ۱۸ درصد از ارزش روزانه فیبر را تامین می کنند. به این ترتیب، آنها به عنوان یک مکمل برای سلامت قلب به رژیم غذایی شما در نظر گرفته می شوند.
مرکبات از نظر ارزش غذایی مشابه هستند. برای مزایای سلامتی مشابه، می توانید پرتقال را با میوه های دیگری مانند گریپ فروت، کلمانتین و نارنگی جایگزین کنید.