اما به راحتی می توان فراموش کرد که همه چاشنی ها «رایگان» نیستند. آنها حاوی کالری و کربوهیدرات هایی هستند که باید در برنامه غذایی غذایی شما لحاظ شوند.
نمونه هایی از آنهایی که هیچ کربوهیدراتی ندارند ممکن است شامل آب لیمو یا لیموترش، سرکه طعم دار و ترشی شوید باشد. با این حال رایج ترین چاشنی ها کربوهیدرات دارند و باید هنگام برنامه ریزی وعده های غذایی مورد توجه قرار گیرند.
برای افراد مبتلا به هر نوع دیابت، توجه به چاشنی ها بخش مهمی از مدیریت برنامه غذایی و دانستن اینکه چگونه بر سطح گلوکز خون ما تأثیر می گذارد است.
چرا برچسب تغذیه برای افراد مبتلا به دیابت مهم است؟
چاشنی ها بیشتر کربوهیدرات ها و چربی ها را به آنچه می خورید کمک می کنند. هر دوی این درشت مغذیها تأثیر مستقیمی بر سطح گلوکز دارند، یا از طریق تجزیه به گلوکز یا با کند کردن هضم – که هر دو بر قند خون شما تأثیر میگذارند.
به همین دلیل است که درک چند گرم کربوهیدرات و چربی در هر چاشنی مصرفی مفید است. برای چاشنی های خریداری شده در فروشگاه، برچسب حقایق تغذیه ای یک منبع قابل اعتماد برای این اطلاعات است.
نحوه خواندن برچسب های تغذیه برای چاشنی ها
هنگام خواندن برچسب حقایق تغذیه، روی دو چیز تمرکز کنید:
- اندازه سرو: اندازه سرو را با مقدار چاشنی که در بشقاب خود می ریزید مطابقت دهید. همانطور که در The Great Ketchup and Blood Sugar Experiment اشاره شد، اندازه های سرو می تواند به طرز شگفت آوری کوچک باشد. اسکات جانسون که بیش از ۳ دهه با دیابت نوع ۱ زندگی کرده بود، وقتی متوجه شد که رامکین معمولی سس کچاپ به اندازه یک رستوران به اندازه ۴ یا ۵ قاشق غذاخوری است که به ۲۵ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات تبدیل می شود، شوکه شد.
- مواد مغذی: هنگامی که به مواد مغذی نگاه می کنید، روی کل گرم کربوهیدرات تمرکز کنید و هنگام شمارش یا ردیابی کربوهیدرات حتما مقدار مناسبی را در آن لحاظ کنید.
اگر نمک و چربی نیز عواملی هستند که شما آنها را پیگیری می کنید، به گرم کل سدیم و چربی در هر وعده توجه کنید. توجه داشته باشید که چه مقدار از چربی چربی اشباع شده است.
آیا خوردن چاشنی ها برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است؟
هیچ غذایی ممنوع نیست مگر اینکه دلیل پزشکی تشخیص داده شده خاصی مانند آلرژی یا عدم تحمل گلوتن وجود داشته باشد. دستورالعمل های رژیم غذایی فعلی.
با این حال، با توجه به موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی.
اگر دیابت دارید، این بدان معناست که باید انتخاب کنید که چه زمانی یک غذا یا چاشنی خاص را بخورید، چه مقدار از آن را بخورید و به جای آن جایگزینی بخورید یا خیر.
آیا افراد دیابتی می توانند سس مایونز بخورند؟
بله، فرد مبتلا به دیابت می تواند مایونز بخورد.
سس مایونز کمتر از یک گرم کربوهیدرات در هر قاشق غذاخوری دارد. اما با داشتن ۱۰ گرم چربی کل (۱.۶ گرم از چربی اشباع شده) می توان آن را پرچرب در نظر گرفت. بنابراین ممکن است بخواهید میزان مصرف مایونز را محدود کنید یا جایگزینی برای آن بیابید.
در اینجا چند گزینه برای بررسی وجود دارد:
- آووکادوی خامکه کمتر از یک گرم کربوهیدرات و ۱.۵ گرم کل چربی در یک قاشق غذاخوری دارد.
- ماست یونانی ساده و کم چربکه دارای ۰.۴ گرم کربوهیدرات و ۰.۲ گرم چربی کل در ۱۰ گرم است.
آیا خردل برای افراد دیابتی مفید است؟
خردل انواع مختلفی دارد، از زرد استاندارد تا قهوه ای تند. به طور کلی، کربوهیدرات کمی دارد و بدون اینکه سطح گلوکز خون را بالا ببرد، طعم زیادی به آن اضافه می کند.
با این وجود، به دلیل تنوع مواد تشکیل دهنده خردل، مهم است که اطلاعات تغذیه ای خردل مورد استفاده را بررسی کنید.
یک قاشق غذاخوری از تهیه شده خردل زرد حاوی ۰.۶ گرم کربوهیدرات در هر وعده ۱۰ گرم یا ۱ قاشق غذاخوری است. خردل دیژون، خردل قهوه ای تند، و غلات کامل خردل در هر قاشق غذاخوری ۰ گرم کربوهیدرات دارد. با این حال سس خردل عسلی در هر وعده غذاخوری ۳.۶ تا ۶.۰ گرم کربوهیدرات دارد.
اگر دیابت دارید می توانید سس گوجه فرنگی بخورید؟
آره. با سس گوجه نگرانی ممکن است مربوط به خود چاشنی نباشد، بلکه مربوط به مقدار مصرف شده است. یک قاشق غذاخوری سس کچاپ کمتر از ۵ گرم کربوهیدرات دارد. اما چه کسی فقط یک قاشق غذاخوری می خورد؟
سس کچاپ بدون شکر نیز موجود است. این ماده حاوی تنها ۱۰ کالری و ۱ گرم کربوهیدرات در هر وعده است که آن را به یک جایگزین عالی برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل می کند.
آیا سس سویا برای افراد مبتلا به دیابت خوب است؟
با من بید هستم نگرانی در مورد کربوهیدرات ها (کمتر از ۱ گرم در هر قاشق غذاخوری) نیست بلکه بیشتر از سدیم (نمک) است. یک قاشق غذاخوری سس سویا معمولی در ۸۷۹ میلی گرم سدیم بسته بندی می شود. این ۳۸ درصد از میزان مصرف روزانه برای کسی است که ۲۰۰۰ کالری در روز می خورد.
برخی از افراد از سس Worcestershire یا Bragg Liquid Aminos به عنوان جایگزین استفاده می کنند زیرا آنها ۰ کربوهیدرات دارند. همچنین نسخه های کم سدیم سس سویا وجود دارد. اما همه این نسخههای سس سویا همچنان حاوی مقدار زیادی سدیم در هر قاشق غذاخوری هستند.
چه ادویه هایی برای افراد دیابتی مناسب است؟
افراد مبتلا به دیابت، درست مانند بسیاری از افراد در سراسر جهان، اغلب به ادویههای مختلف روی میآورند تا طعم یا ویژگی بیشتری به چیزی که میخورند اضافه کنند.
ادویه ها برای افراد دیابتی مناسب است. در حقیقت، تحقیق از سال ۲۰۱۹ نشان می دهد که برخی ادویه ها در واقع به کاهش سطح گلوکز و بهبود مدیریت دیابت به طور کلی کمک می کنند.
در یک مقاله تحقیقاتی ۲۰۱۹این دانشمندان بیان میکنند: «روشهای غذایی متعارف برای درمان (دیابت شیرین) شامل استفاده از گیاهان و/یا ادویههای آشپزی است. ادویه ها از دیرباز به دلیل خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد دیابتی خود شناخته شده اند. این بررسی به بررسی خواص ضد دیابتی ادویههای رایج مانند دارچین، زنجبیل، زردچوبه و زیره و استفاده از این ادویهها برای پیشگیری و مدیریت دیابت و عوارض مرتبط میپردازد.
با این حال، در حالی که تحقیق در سال ۲۰۱۷ اشاره می کند که دارچین و سایر ادویه ها فواید دیابت دارند، انجمن دیابت آمریکا استانداردهای مراقبت ۲۰۲۲ اشاره می کند که شواهد کافی برای حمایت از استفاده روتین از مکمل های گیاهی و ریزمغذی ها در مراقبت از دیابت وجود ندارد. در راهنما آمده است که تضادهای تحقیقاتی و علم بیشتری مورد نیاز است.
مانند هر چیزی که مصرف می شود، کالری و کربوهیدرات هر چاشنی یا ادویه یک عامل مهم باقی می ماند.
آیا سس های خانگی برای کنترل دیابت بهتر هستند؟
مزیت بزرگ استفاده از سسهای خانگی، اسپریها، دیپها، سسها، ربها و موارد دیگر این است که شما از مواد و مقادیری که برای تهیه آنها صرف شده است، مطلع هستید.
هیچ ماده پنهانی وجود ندارد که باعث افزایش ناگهانی گلوکز خون شود. و شما این فرصت را دارید که موادی را جایگزین کنید که بیشتر برای مدیریت گلوکز مفید هستند.
گاهی اوقات به سس ها با شک و تردید نگاه می شود، به خصوص زمانی که مواد تشکیل دهنده آن مشخص نیست. دانستن میزان کربوهیدرات ها (یا سدیم یا چربی) و پیش بینی تأثیر آن بر سطح گلوکز می تواند دشوار باشد.
گزینه های مناسب برای دیابت برای دستور العمل ها و سس های خانگی
سسهای خانگی همچنین میتوانند دنیای جدیدی از طعم را بگشایند، به خصوص زمانی که این سسها بر اساس سنتهای فرهنگی و ترجیحات شخصی باشند. در اینجا چند گزینه برای تغییر دستور العمل ها وجود دارد که ممکن است تأثیر کمتری بر سلامت و قند خون شما داشته باشد:
- به جای سس باربیکیو شیرین، سس چیمیچوری را با پایه روغن زیتون، گیاهان تازه و کمی فلفل امتحان کنید.
- به جای سس گوجه فرنگی شیرین از یک شیشه می توان از یک پستو گیاهی و آجیلی استفاده کرد.
- روغن زیتون، با یا بدون گیاهان، می تواند جای کره لبنیات را بگیرد و یک چربی غیراشباع سالم را به بشقاب بیاورد.
- سالسا بر اساس گوجهفرنگی تازه، پیاز، فلفل قرمز، آب لیمو و ادویهجات روشنایی به ارمغان میآورد. می توان از آن به عنوان دیپ، روی ساندویچ یا برای طعم دادن به خورش استفاده کرد.
- می توانید سس فلفل سرکه ای (از فلفل های آغشته به سرکه) درست کنید.
- آب لیمو و لیموترش نیز جایگزینی برای افراد مبتلا به دیابت است تا بدون افزودن کالری یا کربوهیدرات، دستور العمل های خود را به طرز شگفت انگیزی تقویت کنند.
احتمالات بی پایان به نظر می رسند.
خلاصه
مصرف چاشنی برای افراد دیابتی ممنوع نیست. با این حال، مانند هر غذا یا نوشیدنی، آنها می توانند حاوی کالری و کربوهیدرات باشند و باید در برنامه ریزی وعده های غذایی لحاظ شوند.
چاشنی هایی که انتخاب می کنیم می توانند بر سطح گلوکز تأثیر بگذارند که نقش مهمی در مدیریت دیابت دارد. اطمینان از دانستن اطلاعات تغذیه ای موجود در هر چاشنی – از جمله کربوهیدرات ها، چربی ها و سدیم – برای تصمیم گیری در مورد بهترین چیز برای شما کلیدی است.
سلام
ممنون از اطلاعات مفیدتون