خواص چای سبز برای سلامتی چیست؟
قرن هاست که مردم از فواید چای سبز برای سلامتی استقبال کرده اند. مطالعات نشان می دهد که مصرف چای سبز ممکن است بر سلامت پوست تأثیر مثبت بگذارد، به کاهش وزن کمک کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
چای سبز از برگ های اکسید نشده بوته کاملیا سیننسیس به دست می آید. این چای یکی از کم فرآوری شده ترین انواع چای است که حاوی بیشترین آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های مفید است.
برخی تحقیقات نشان می دهد که چای سبز ممکن است تاثیر مثبتی بر کاهش وزن، اختلالات کبدی، دیابت نوع ۲، بیماری آلزایمر و موارد دیگر داشته باشد. با این حال، شواهد بیشتری برای محققان لازم است تا به طور قطعی این فواید سلامتی را اثبات کنند.
این مقاله برخی از مزایای سلامتی بالقوه و انواع چای سبز، محتوای تغذیه ای آن و عوارض جانبی بالقوه را فهرست می کند.
در کشورهایی که مصرف چای سبز زیاد است، میزان برخی از سرطان ها کمتر است. با این حال، مطالعات انسانی شواهد ثابتی را نشان نداده اند که نوشیدن چای سبز خطر کلی سرطان را کاهش می دهد.
بررسی ۲۰۲۰ پایگاه داده مطالعات اپیدمیولوژیک و تجربی در انسان نتایج متناقضی و شواهد محدودی از فواید چای سبز برای کاهش خطر سرطان ایجاد کرد.
محققان ۱۴۲ مطالعه تکمیل شده را مورد ارزیابی قرار دادند که شامل ۱.۱ میلیون شرکت کننده بود.
استفاده موضعی از عصاره های پلی فنول چای سبز ممکن است در محافظت از پوست در برابر اشعه UVB نقش داشته باشد. بررسی ۲۰۱۸ مطالعات in vitro، in vivo و انسانی، مزایای بالقوه پلی فنول های چای را در پیشگیری شیمیایی از سرطان پوست ناشی از UVB نشان داد. الف>
بررسی ۲۰۲۰ نشان میدهد که کاتچینهای چای سبز بر انواع سرطانهای زیر تأثیر مثبت دارند:
- پستان
- روده بزرگ
- مری
- ریه
- پروستات
- کبد
به طور کلی، تحقیقات بیشتری بر روی انسان برای اثبات فواید چای سبز بر خطر کلی سرطان ضروری است.
بررسی ۲۰۲۱ نشان میدهد چای سبز و کاتچین اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) موجود در آن ممکن است به افراد چاق کمک کند تا وزن بدن خود را کاهش دهند.
متاآنالیز از چندین مکانیسم مختلف کاهش وزن ناشی از پلی فنول چای نشان داد که کاتچین ها و کافئین به طور هم افزایی اثرات کاهش وزن ایجاد می کنند. مخالف این است که آنها تنها نتیجه کافئین باشند.
با این حال، تأثیر نوشیدن چای سبز بر کاهش وزن بعید است که اهمیت بالینی داشته باشد. اکثر مطالعاتی که تغییرات جزئی در متابولیسم نشان داده اند از عصاره چای سبز با غلظت بسیار بالای کاتچین استفاده می کنند.
چای سبز دارای خواص ضد التهابی است. تحقیق اثرات ضد التهابی چای سبز را برجسته می کند.
تحلیل ۲۰۱۹ استفاده از عصاره چای در لوازم آرایشی نشان داد که محلولهایی از جمله عصاره چای هنگامی که به صورت موضعی استفاده میشوند، پاسخهای ضدالتهابی را افزایش میدهند. نویسندگان همچنین دریافتند که میکروسیرکولاسیون پوست در نواحی آسیب دیده بهبود یافته است.
بررسی ۲۰۲۲ نشان میدهد که کاتچینهای چای سبز دارای خواص ضدالتهابی هستند که رادیکالهای آزاد را هدف قرار داده و از سلامت قلب محافظت میکنند.
مطالعه ۲۰۲۲ روی ۱۸۶۰۹ شرکتکننده ژاپنی هیچ ارتباطی بین مصرف چای سبز و مرگ ناشی از بیماری قلبی، صرف نظر از سطح فشار خون، نشان نداد. /span>
مطالعه دیگر در سال ۲۰۲۲ مصرف چای سبز را با خطر کمتر شرایط زیر مرتبط کرد:
- بیماری قلبی
- نارسایی قلبی
- فشار خون
- سکته مغزی ایسکمیک
بررسیهای جداگانه از ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ همچنین نشان داد که پلی فنول های موجود در چای سبز ممکن است فشار خون را کاهش دهد، التهاب را کاهش دهد و عملکرد اپیتلیال را بهبود بخشد، که می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی کمک کند.
یک بررسی ۲۰۲۰ به این نتیجه رسید که مصرف چای سبز می تواند به طور قابل توجهی کلسترول تام و کلسترول لیپوپروتئین کم چگالی را در افراد با وزن متوسط، اضافه وزن کاهش دهد. یا چاقی.
با این حال، نویسندگان نیاز به تحقیقات بیشتر، به ویژه مطالعات طولانی تر با جمعیت های متنوع تر را برجسته می کنند.
بر اساس انجمن قلب آمریکا (AHA)، نوشیدن مقادیر زیاد چای سبز بدون قند ممکن است خطر سکته را کاهش دهد.. الف>
یک بررسی ۲۰۲۳ و متاآنالیز از این امر پشتیبانی می کند و مصرف متوسط چای سبز را با خطر کمتر سکته مغزی پس از ارزیابی پنج مطالعه با ۶۴۵۳۹۳ مرتبط می داند. شرکت کنندگان و ۱۱۴۲۱ مورد سکته مغزی.
مطالعات در مورد رابطه بین چای سبز و دیابت متناقض بوده است.
برخی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افرادی که چای سبز می نوشند نسبت به افرادی که چای نمی نوشند کمتر پیشنهاد کرده اند.
یک مطالعه از افراد مبتلا به دیابت و بدون دیابت در چین مصرف روزانه چای سبز را با خطر کمتر دیابت نوع ۲ مرتبط دانسته است. همچنین مصرف روزانه چای سبز را با خطر کمتر مرگ و میر ناشی از همه علل در افراد مبتلا به دیابت مرتبط می کند.
بررسی بیشتر ۲۰۱۷ مطالعات پلی فنول رژیم غذایی نیز چای سبز را به عنوان بخشی از رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش خطر ابتلا به نوع ۲ مرتبط می کند. دیابت.
با این حال، تحقیقات بیشتر برای تعیین کامل رابطه بین خطر دیابت و چای سبز ضروری است.
مطالعه ۲۰۲۲ روی ۲۶۴ بزرگسال در چین مصرف منظم چای سبز را با عملکرد شناختی بهتر، به ویژه عملکرد اجرایی و حافظه مرتبط می داند.
چند مطالعه کوچکتر این را تایید می کنند. یک مطالعه ۲۰۱۸ نشان میدهد که مکملهای حاد عصاره چای سبز ظرفیت حافظه کاری را در ۱۰ زن ۵۰ تا ۶۳ ساله بهبود میبخشد، اگرچه تأثیر قابلتوجهی برای بزرگسالان جوانتر وجود نداشت. /span>
به طور مشابه، مطالعه دیگری اثر کاتچین های چای سبز را بر بزرگسالان ۵۰ تا ۶۹ ساله در ژاپن بررسی کرد. نویسندگان پیشنهاد میکنند که مصرف روزانه مکمل چای سبز ممکن است برای حافظه کاری مفید باشد.
طبق بررسی ۲۰۲۱، اسیدهای آمینه خاصی در چای سبز دارای عنصر ضد استرس هستند که به کند کردن پیری مغز کمک می کند. الف>
طبق بررسی سیستماتیک ۲۰۱۹، تحقیقات کنونی به طور کلی از این فرضیه حمایت می کند که چای سبز ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهد.
این ممکن است به دلیل اثرات محافظت کننده عصبی، از جمله ضد التهاب و استرس آنتی اکسیداتیو، کاتچین های خاص در چای سبز باشد.
با این حال، تحقیقات بیشتر برای تقویت این شواهد ضروری است.
چای سبز ممکن است برای سایر شرایط نیز مفید باشد. به عنوان مثال، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) پماد عصاره چای سبز را به عنوان یک گزینه درمانی برای زگیل تناسلی تأیید کرده است.
بررسی ۲۰۱۹ نشان میدهد که مواد شیمیایی گیاهی چای سبز ممکن است پیری پوست را کاهش دهند.
سایر تحقیق نشان می دهد که چای سبز ممکن است اثرات زیر را داشته باشد:
- جلوگیری از پوسیدگی و پوسیدگی دندان
- بهبود درد آرتروز
- اثر ضد حساسیت
- ترمیم زخم را ترویج کند
با این حال، آزمایشهای بالینی انسانی بیشتری برای اثبات این نظریهها ضروری است.
چای سبز دم کرده شیرین نشده حاوی کمتر از ۳ کالری در هر فنجان است.
چای سبز حاوی مقدار نسبتاً کمی کافئین است، تقریباً ۲۹ میلی گرم در هر فنجان ۸ اونس، در مقایسه با چای سیاه که حدود ۴۷ میلی گرم دارد. در هر فنجان، و قهوه، که حدود ۹۵ میلی گرم در هر فنجان دارد.
کافئین موجود در یک فنجان چای بسته به مدت زمان دم کردن و مقدار چای دم کرده می تواند متفاوت باشد.
چای سبز حاوی یکی از بالاترین مقادیر آنتی اکسیدان در بین هر چای است. چای سبز حدود ۳۰% وزنی پلی فنول دارد که تقریبا ۸۰% آن EGCG است.
چای سبز در انواع و اشکال مختلف موجود است، از جمله:
- بطری شده و با شکر یا یک شیرین کننده مصنوعی شیرین شده است
- چای کیسه ای تکی
- برگ شل
- پودر فوری
- مکمل های چای سبز، به شکل کپسول یا به صورت عصاره مایع
در بزرگسالان، عوارض جانبی کمی در ارتباط با نوشیدن چای سبز وجود دارد. با این حال، توجه به خطرات و عوارض زیر ضروری است:
- حساسیت به کافئین: افراد مبتلا به حساسیت شدید به کافئین ممکن است پس از نوشیدن چای سبز دچار بی خوابی، اضطراب، تحریک پذیری، حالت تهوع یا ناراحتی معده شوند.
- آسیب کبدی: مصرف غلظت بالای عصاره چای سبز ممکن است در موارد نادر.
- محرک های دیگر: اگر فردی چای سبز را در کنار داروهای محرک مصرف کند، ممکن است فشار خون و ضربان قلب او را افزایش دهد.
اکثر تحقیقات نشان می دهد که موارد نادر آسیب کبدی ناشی از مصرف عصاره چای سبز، واکنش های خاص هستند. بررسی های این موارد هنوز به نتیجه گیری علیت مستقیم نرسیده است.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مکمل های چای سبز را تنظیم نمی کند. در نتیجه، این مکملها ممکن است حاوی مواد دیگری باشند که برای سلامتی ناامن هستند یا مزایای سلامتی اثباتنشدهای دارند.
همیشه قبل از شروع هر رژیم گیاهی یا مکمل با پزشک مشورت کنید.
در زیر چند سوال رایج در مورد چای سبز وجود دارد.
بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز چه زمانی است؟
تحقیقات بیشتر برای تعیین بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز ضروری است. با این حال، از آنجایی که چای سبز حاوی کافئین است، برخی افراد ممکن است ترجیح دهند آن را در صبح بنوشند.
اگر فردی هر روز چای سبز بنوشد چه اتفاقی می افتد؟
تحقیق نشان میدهد که نوشیدن روزانه حداکثر ۸ فنجان چای سبز بدون شیرینی برای اکثر بزرگسالان بیخطر است. با این حال، مردم باید از میزان کافئین برندی که انتخاب میکنند آگاه باشند.
مقادیر بسیار زیاد چای سبز ممکن است منجر به آسیب کبدی یا تداخل با برخی داروها شود.
آیا چای سبز چربی شکم را کاهش می دهد؟
برخی تحقیق نشان می دهد که مصرف منظم چای، از جمله چای سبز، ممکن است به کاهش وزن بدن و نسبت دور کمر به باسن کمک کند. با این حال، عوامل متعددی میتوانند بر کاهش چربی تأثیر بگذارند، از جمله میزان کالری دریافتی و سطح ورزش.
چای سبز ممکن است چندین فواید سلامتی داشته باشد. به عنوان مثال، ممکن است به مدیریت وزن، التهاب پوست و دیابت نوع ۲ کمک کند. برخی تحقیقات همچنین مصرف چای سبز را با بهبود سلامت قلب و عروق مرتبط می دانند.
چای سبز یکی از بالاترین غلظت آنتی اکسیدان ها را در بین هر چای دارد. به طور طبیعی کالری کمی دارد و حاوی کافئین کمتری نسبت به چای سیاه و قهوه است.
اکثر مردم می توانند روزانه چای سبز بنوشند بدون اینکه عوارض جانبی داشته باشند. با این حال، برخی از افراد در صورت نوشیدن مقادیر زیاد یا مصرف آن در اواخر روز ممکن است به دلیل کافئین موجود در چای سبز دچار اختلالات خواب شوند.