یکی از رایج ترین درخواست ها ترشی ها هستند، زیرا طعم شور و بافت ترد آن برای بسیاری از مادران آینده جذاب است.

این مقاله به این موضوع می پردازد که چرا ممکن است در دوران بارداری هوس ترشی کنید.

علم در مورد هوس خوردن ترشی در دوران بارداری چه می گوید؟

داستان های تمایل شدید در میان مادران آینده برای نسل ها منتقل شده است.

چرا زنان باردار هوس ترشی می کنند؟

شاید شنیده‌اید که مادرتان می‌گوید: «وقتی من تو را باردار بودم، هر شب ساعت ۱۱ شب به خیار شور فکر می‌کردم، انگار ساعتی بود!» و حالا ممکن است شما هم همین احساس را داشته باشید.

میل به بارداری یک تجربه جهانی است، بخشی کوچک و معمولی از زندگی روزمره که افراد را نیز متحد می کند.

با این حال، برخلاف آنچه مادربزرگتان به شما گفته است، هوس غذایی نشان دهنده جنسیت کودک شما نیست. هیچ مدرک علمی برای تأیید این موضوع وجود ندارد، بنابراین هنوز برای خرید لباس خودداری کنید.

در عوض، تحقیقات به چندین دلیل بالقوه دیگر برای هوس بارداری اشاره می کند.

هورمون ها

تغییرات سریع هورمون ها در دوران بارداری ممکن است گرسنگی را توضیح دهد، اگرچه تحقیقات هنوز در این زمینه کمیاب است.

با این حال، مشخص است که سه ماهه اول شاهد افزایش شدید استروژن و پروژسترون است که بیماری بسیار شایع صبحگاهی و استفراغ را توضیح می دهد (۲).

در طول سه ماهه دوم، اکثر افراد باردار با کاهش تهوع صبحگاهی و اوج گرفتن اشتها، با این هورمون های افزایش یافته سازگار می شوند. یک نظریه این است که گرسنگی پاسخ طبیعی بدن شما به بهبودی از کم اشتهایی و تهوع صبحگاهی است (۱).

بارداری همچنین می تواند به طور قابل توجهی ادراک حسی از جمله طعم و بوی را تغییر دهد. اگر غذاهای راحتی معمولی تان را منزجرکننده بدانید، یا غذاهایی که زمانی منفور بودید، تبدیل به غذاهای اصلی شربت خانه شوند، کاملا طبیعی است.

بیشتر بخوانید
ده دلیل گرفتگی عضلات بعد از قاعدگی

یک مطالعه گزارش داد که ۷۶٪ از زنان باردار حس بویایی و چشایی غیرطبیعی داشتند و ۲۶٪ حساسیت به نمک را کاهش دادند (۳).

حدس زده می شود که این تغییرات حسی برای محافظت از شما در برابر غذاهای بالقوه سمی رخ می دهد (۱).

اگرچه شواهدی وجود ندارد که نشان دهد کاهش حساسیت به نمک بر هورمون‌هایی که میل به نمک را افزایش می‌دهند تأثیر می‌گذارد، این ولع ممکن است در سطح رفتاری منطقی باشد – زیرا غذاهای شور ممکن است چیزی باشند که به راحتی می‌توانید آن را بچشید.

کمبود بالقوه مواد مغذی

همچنین ممکن است توضیح “علمی” تری را شنیده باشید مبنی بر اینکه میل به ترشی به معنای کمبود سدیم است. افسانه ای وجود دارد که نیاز به سدیم با حجم خون در دوران بارداری افزایش می یابد، و هوس خوردن ترشی فقط به این معنی است که شما از این ماده معدنی کم دارید.

با این حال، مانند نخ های قدیمی مادربزرگ شما، هیچ مدرکی پشت این افسانه وجود ندارد.

درست است که برخی از نیازهای غذایی در دوران بارداری تغییر می کند. به عنوان مثال، نیاز به آهن به ۲۷ میلی گرم در روز برای حمایت از رشد جنین در مقایسه با ۱۸ میلی گرم برای زنان بالغ افزایش می یابد. نیاز به روی، فولات، ید و پروتئین نیز افزایش می یابد (۴).

این باعث شده است که برخی از افراد پیشنهاد کنند که هوس غذایی پاسخ بدن شما به کمبود این مواد مغذی کلیدی است. با این حال، غذاهای حاوی این مواد مغذی، مانند تخم مرغ، گوشت و محصولات لبنی، به عنوان بیزاری رایج در بارداری گزارش شده است (۵).

در مقابل، غذاهای کم مغذی، پر نمک و پرچرب مانند ترشی، بستنی، شکلات و پیتزا به عنوان شایع ترین هوس ها گزارش شده است (۶).

بنابراین بعید است که میل به ترشی با کمبود مواد مغذی مرتبط باشد.

درک فرهنگی از اشتها

یکی دیگر از عوامل تمایل به باردار شدن می تواند نحوه برخورد و درک فرهنگ های مختلف از غذا باشد. این به این دلیل است که فرهنگ نقش مهمی در عادات غذایی ما دارد.

بیشتر بخوانید
یائسگی دیررس: چه چیزی باعث تاخیر شما می شود؟

در حالی که ترشی یک ولع رایج بارداری در آمریکای شمالی است، برنج شایع ترین ولع غذایی گزارش شده برای افراد باردار در ژاپن است (۶، ۷).

شایعات در مورد هوس ترشی ممکن است شما را مستعد همان هوس های زمانی که انتظار دارید داشته باشید.

خلاصه

هوس خوردن ترشی در دوران بارداری از نظر علمی به درستی درک نشده است، اگرچه فرهنگ شما و تغییرات در طعم غذا ممکن است در این امر نقش داشته باشد. توضیحات مربوط به کمبود مواد مغذی توسط شواهد پشتیبانی نمی شود.

اثرات مصرف ترشیجات در بارداری

خوردن خیارشور در دوران بارداری می تواند اثرات مثبت و منفی بر سلامتی داشته باشد.

در حالی که برای ارضای هوس کاملاً خوب است، نباید ترشی را به عنوان یک غذای سالم در نظر بگیرید.

سدیم بالایی دارد

ترشی ها به دلیل طعم شور و شورشان تا حد زیادی جذاب هستند.

آنها سرشار از سدیم هستند، یک ماده معدنی ضروری برای تعادل مایعات. با این حال، اکثر مردم در حال حاضر بیش از توصیه سازمان بهداشت جهانی (WHO) 2000 میلی گرم در روز – از جمله افراد باردار (۸، ۹).

این باعث می شود که نیاز به سدیم از ترشی ها بسیار بعید باشد.

در واقع، سدیم اضافی می تواند باعث احتباس آب و افزایش خطر فشار خون بالا در دوران بارداری شود (۱۰).

خیلی خوب است که هوس ترشی خود را زیاد کنید، اما این کار را در حد اعتدال انجام دهید و مراقب باشید که سدیم زیاد نخورید.

محتوای ویتامین

ترشی ها حاوی مجموعه ای قوی از ویتامین ها هستند و تنها یک ترشی شوید ۱۵ درصد از نیاز روزانه به ویتامین K را برای زنان باردار دارد. این ویتامین به لخته شدن خون کمک می کند و استخوان های شما را قوی نگه می دارد (۱۱، ۱۲).

علاوه بر این، آب ترشی مقدار خوبی از ویتامین C را ارائه می دهد که از رشد بافت های کودک و توسعه ایمنی حمایت می کند (۱۳).

بیشتر بخوانید
آناناس و بارداری: آیا خوردن آن بی خطر است؟

با این حال، محتوای سدیم بالای ترشی ها به این معنی است که نباید در مصرف این میان وعده زیاده روی کنید. به این دلیل که یک ترشی متوسط ​​حاوی ۳۲۵ میلی‌گرم سدیم است که ۱۶ درصد حداکثر مصرف توصیه شده است (۸، ۱۴).

خلاصه

ترشی ها مقدار کافی ویتامین K را فراهم می کنند که در دوران بارداری ضروری است و آب آن دارای ویتامین C است. با این حال، به دلیل داشتن نمک زیاد، باید مصرف خود را محدود کنید.

خوردن ترشی در دوران بارداری بیشتر بی خطر است

خوردن بیشتر انواع ترشی، در حد اعتدال، در دوران بارداری کاملا بی خطر است.

با این حال، شما باید از ترشی های خانگی خودداری کنید زیرا خطر ابتلا به باکتری های مضر مانند آن ها را افزایش می دهد لیستریاکه می تواند باعث عوارض جدی بارداری شود (۱۵، ۱۶).

با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، زنان باردار ۱۰ برابر بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. لیستریا عفونت نسبت به جمعیت عمومی بنابراین بهتر است با دقت از ترشی های خانگی پرهیز کنید (۱۷).

در عوض، ترشی‌هایی را انتخاب کنید که از فروشگاه خریداری شده‌اند که برای لذت بردن در دوران بارداری بی‌خطر هستند.

نکاتی برای خوردن ایمن ترشی

اگر می خواهید در دوران بارداری از ترشی لذت ببرید، این نکات را در نظر داشته باشید:

  • به دنبال برچسب های سدیم کاهش یافته روی بسته بندی باشید تا مصرف نمک خود را به حداقل برسانید.
  • پانل حقایق تغذیه را برای محصولات مختلف مقایسه کنید، مارک هایی را انتخاب کنید که سدیم کمتر و شکر کمتری دارند. توجه داشته باشید که ترشی شیرین با شکر درست می شود، ترشی شوید نه.
  • اگر وسوسه می‌شوید که یک‌باره مقدار زیادی غذا بخورید، برخی از روش‌های غذایی آگاهانه را امتحان کنید. وقتی راضی شدید متوقف شوید.
  • همچنین، ترشی های پخته شده در فروشگاه را که معمولاً در دمای اتاق در قفسه ها یافت می شوند، خریداری کنید. آنها پاستوریزه می شوند تا همه باکتری ها را از بین ببرند.
  • دستورالعمل های ذخیره سازی روی برچسب را دنبال کنید. بسته به روش تولید، خیارشورها ممکن است پس از باز شدن نیاز به نگهداری در یخچال داشته باشند تا از فساد آن جلوگیری شود. صرفنظر از این، همیشه در ظرف ترشی خود را محکم ببندید.
  • همیشه از ظرفی برای خارج کردن خیارشورها از شیشه استفاده کنید، نه از انگشتانتان، تا احتمال ورود باکتری های مضر را به حداقل برسانید.

خلاصه

برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به لیستریوز، در دوران بارداری از ترشی های خانگی خودداری کنید. در عوض، به دنبال انواع خریداری شده در فروشگاه باشید که سدیم کمی دارند و قند کمی دارند و حتماً بهداشت مواد غذایی را رعایت کنید.

خلاصه

اگر باردار هستید و هوس ترشی می‌کنید، دیگر تنها نیستید، اما دلایل چنین هوسی هنوز کمی یک معمای علمی است.

بیشتر بخوانید
آیا می توان از اسید بوریک برای عفونت قارچی واژن استفاده کرد؟

تغییر در طعم و بوی ممکن است تا حدی عامل هوس ترشی و همچنین نشانه های فرهنگی باشد.

گرسنگی بخشی طبیعی از بارداری است. در حالی که میل شما به ترشی جنسیت کودکتان را نشان نمی دهد و احتمالاً نشان دهنده کمبود مواد مغذی نیست، این غذا همچنان می تواند به عنوان یک میان وعده خوشمزه و ترد باشد.

فقط مطمئن شوید که آنها را در حد اعتدال مصرف کنید تا سدیم دریافتی خود را کم نگه دارید و آنها را با یک رژیم غذایی متعادل ترکیب کنید.

فقط یک چیز

به دنبال راه های خلاقانه برای ارضای هوس های خود هستید؟ ترشی و بستنی یک دسر تابستانی منحصر به فرد را درست می کند، در حالی که یک وعده آب ترشی مقدار کمی ویتامین C به شما می دهد. آب ترشی را به ماریناد اضافه کنید یا سالاد خود را با خیارشور خرد شده پر کنید.