چرا سیر می تواند باعث نفخ و باد معده شود و چه باید کرد؟

نمای نزدیک فردی که سیر را روی تخته برش چوبی پوست کنده است

چرا سیر باعث نفخ می شود؟

سیر باعث ایجاد نفخ می شود زیرا سرشار از فروکتان است، فروکتان یک کربوهیدرات قابل تخمیر  است که در غذاهایی مانند پیاز، تره فرنگی، پیازچه، گندم، چاودار و ریشه کاسنی نیز یافت می شود.

انسان ها فاقد آنزیم برای تجزیه این مولکول هستند، و فروکتان ها قادر به جذب در روده کوچک نیستند، جایی که بیشتر جذب مواد مغذی انجام می شود. 

در نتیجه، فروکتان ها عمدتاً هضم نشده به روده بزرگ می روند، جایی که توسط باکتری هایی که در آنجا زندگی می کنند تخمیر می شوند.  این فرآیند تخمیر است که می تواند علائمی مانند گاز، نفخ و حتی درد شکم را ایجاد کند.

بیشتر بخوانید
حالت تهوع بعد از غذا خوردن

اما برای اکثر مردم، خوردن یک وعده غذایی سیر علائم قابل توجهی را ایجاد نمی کند.

به طور کلی، اکثر افراد می‌توانند مقادیر کمی از آن را بدون علائم یا تجربه علائم جزئی مصرف کنند. (و دلیل آن همیشه به غذا مربوط نمی شود.)

مشکلات زمانی شروع می شوند که ما به طور همزمان مقدار زیادی سیر می خوریم. سایر غذاهای غنی از فروکتان را اضافه کنید، و این مشکل را بدتر می کند.بنابراین اگر بعد از مثلاً پاستا با سس گوجه‌فرنگی سیر و پیاز به‌علاوه نان سیر، نفخ مشاهده کردید، این طبیعی است.

بیشتر بخوانید
چه چیزی می تواند باعث مدفوع شل و تیره شود؟

اگر به فروکتان ها بسیار حساس هستید، حتی یک سیر در وعده غذایی شما ممکن است باعث ناراحتی شود.

افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو یا SIBO ممکن است مستعد ابتلا به این علائم حتی زمانی که مقدار کمی از غذاهای حاوی فروکتان مصرف می کنند، باشند.

اگر نفخ ناشی از سیر دارید چه باید کرد؟

نفخ ناشی از سیر می تواند آزاردهنده باشد، اما مضر نیست.

اگر غذاهای غنی از فروکتان مانند سیر باعث ایجاد نفخ در شما می شود، لازم نیست آنها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. فروکتان ها به روده های ما آسیب نمی رسانند یا منجر به فرآیند التهابی نمی شوند.

بیشتر بخوانید
کشیده شدن ماهیچه معده: علل، درمان و نحوه شناسایی

در حقیقت فروکتان ها برای ما خوب هستند. این کربوهیدرات ها فیبرهای پری بیوتیک هستند که برای تغذیه و تحریک رشد باکتری های مفید در روده عمل می کنند.

آنها همچنین به جذب مواد معدنی و عناصر کمیاب، بر اساس بررسی نوامبر ۲۰۲۰ درتغذیه بالینی ESPEN و بر اساس تحقیقات ژوئیه ۲۰۲۱ در تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات که ممکن است در پیشگیری از سرطان های خاص نقش داشته باشد، کمک کننده هستند.

اگر نفخ ناراحت کننده است، خوردن کمی سیر (و توجه به مصرف کل فروکتان) می تواند به کنترل مشکل کمک کند.فروکتان ها وابسته به دوز هستند. ممکن است مقدار کمی را بدون تجربه علائم تحمل کنید.

بیشتر بخوانید
زنجبیل و یبوست

فهمیدن اینکه چه مقدار سیر می توانید بدون تولیدباد مصرف کنید نیاز به آزمون و خطای کمی دارد، بنابراین به مقدار موادی که در هر وعده غذایی دریافت می کنید توجه کنید و ببینید از کجا ممکن است فروکتان های بیشتری را از غذاهای دیگر دریافت کنید. .

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

1 دیدگاه دربارهٔ «چرا سیر می تواند باعث نفخ و باد معده شود و چه باید کرد؟;

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه