چربی ها

چربی ها

چربی ها (لیپیدها) شامل یک گروه از ترکیبات شامل تری گلیسیریدها، اسیدهای چرب، فسفولیپیدها، کلسترول و استرهای کلسترول هستند. ‌


بیش از نود صد لیپیدهای دریافتی از رژیم، تری گلیسیریدها شامل می شود.

چربی ها به طعم، بافت و محتوای انرژی غذا کمک می کنند.

چربی غنی از انرژی است و نه کیلوکالری به ازاء هر گرم، انرژی تولید می کند. ‌
در بدن، ليپيدها نقش های بسيار زيادي دارند:

چربی رژیمی در سلول‌های چربی موجود در محل‌های ذخیره بدن انسان، ذخیره شده است. ‌
توانایی ذخیره و استفاده از مقادیر زیاد چربی انسان‌ها را قادر ساخته است تا مدتها بدون غذا زنده بمانند. ‌

لایه های چربی ساختاری اندامها و اعصاب؛ بدن را در جای خود نگه می دارند و از آنها در برابر صدمات ناشی از صدمه و شوک محافظت می نمایند.‌

لایه های چربی در کف دست و باسن استخوان‌ها را در مقابل فشار مکانیکی حفظ می‌کنند.‌

همچنین یک لایه زیر پوستی بدن را عایق می‌کند و در نتیجه حرارت آن را نگه داشته و دمای بدن را حفظ می نماید.

به علاوه چربی رژیمی برای هضم و جذب و انتقال ویتامین های محلول در چربی و فیتوکمیکال هایی نظیر کاروتنوئیدها و لیکوپن ضروری می باشد. ‌

چربی رژیمی ترشحات معده را کاهش داده تخلیه معده را کند می‌کند. ترشحات صفراوی و پانکراس را تحریک کرده و در نتیجه باعث تسهیل فرآیند هضم می شود. ‌

جزء مهم همه غشاهای سلولی است ودر انتقال پیام سلولی نقش دارد و برای مغز و سیستم اعصاب ضروری اند.

👈بنابراین کمبود آنها باعث عوارض گسترده و شدید و حتی بتدریج مرگ می شود.

💥چربی های مصرفی از منابع غذایی از جمله چربی های گیاهان روغنی، محصولات لبنی و چربی‌های حیوانی، مخلوطی از تری گلیسیریدها هستند.

این چربی ها دارای انواع متعددی از اسیدهای چرب هستند که در طول زنجیره و درجه اشباع با هم فرق می کنند که این باعث تفاوت چربی ها می شود.