چغندر یک لذت آشپزی و سلامتی

چغندر یک ریشه غذایی پر از مواد مغذی است که از گیاه چغندر به دست می آید. این سبزی پر از مواد مغذی نیز بسته به نوع خاص آن با نام‌های مختلف دیگری مانند چغندر، چغندر باغی، چغندر قرمز، چغندر شام و چغندر طلایی استفاده می‌شود.

در میان گونه های کشت شده بتا ولگاریس، چغندر معمولی به عنوان یک انتخاب برجسته برجسته است. مردم این چغندرها را عمدتاً به خاطر ریشه های لذیذ و سبزی های خوراکی که به عنوان سبزی چغندر شناخته می شوند، می کارند. در اصل، آنها یک شاخه متمایز و قابل توجه در خانواده گسترده تر Beta vulgaris هستند که به دلیل تطبیق پذیری آشپزی خود مورد تحسین قرار می گیرند.

این تنها عضو خانواده بتا ولگاریس نیست. به عنوان مثال، چغندر قند وجود دارد که منبع قابل توجهی برای تولید شکر است. علاوه بر این، طعم برگ سبزی به نام چغندر چغندر یا چغندر اسفناج وجود دارد که یک جایگزین سبز برای بشقاب است. همچنین mangelwurzel وجود دارد که یک محصول علوفه ای جذاب است و بخشی دیگر از خانواده Beta vulgaris است. این زیرگونه‌ها و ارقام قابل توجه مجموعه‌ای از فرصت‌های آشپزی و کشاورزی را فراهم می‌کنند و تنوعی را به دنیای چغندر اضافه می‌کنند.

مشخصات تغذیه ای چغندر

مواد مغذی اولیه در یک وعده ۱۰۰ گرمی چغندر به شرح زیر است:

A Culinary Delight And Health Benefit- HealthifyMe
  • انرژی: ۴۳ کیلو کالری
  • پروتئین: ۱.۶۱ گرم
  • کربوهیدرات: ۹.۵۶ گرم
  • چربی: ۰.۱۷ گرم
  • فیبر: ۲.۸ گرم
  • کلسیم: ۱۶ میلی گرم
  • آهن: ۰.۸ میلی گرم 
  • منیزیم: ۲۳ میلی گرم
  • فسفر: ۴۰ میلی گرم
  • پتاسیم: ۳۲۵ میلی گرم
  • ویتامین C: 4.9 میلی گرم

۸ فواید چغندر برای سلامتی

چغندر، با رنگ پر جنب و جوش و طعم خاکی، چیزی بیش از یک افزودنی خوشمزه به بشقاب شماست. این سبزی ریشه ای ساده دارای مشخصات تغذیه ای قابل توجهی است که فواید سلامتی مختلفی را ارائه می دهد. در اینجا، ما به مزایای علمی استفاده از چغندر در رژیم غذایی می پردازیم:

۱. به جلوگیری از کم خونی کمک می کند

چغندر منبع طبیعی آهن و اسید فولیک است، دو ماده مغذی حیاتی برای تولید گلبول های قرمز خون. این اجزاء نقش حیاتی در حصول اطمینان از اینکه اکسیژن و مواد مغذی به طور موثر در سراسر بدن شما منتقل می شوند، ایفا می کنند. با حمایت از سنتز گلبول های قرمز، چغندر می تواند به حفظ شمارش خون سالم و جلوگیری از کم خونی کمک کند.

۲. سلامت دستگاه گوارش را ارتقا می دهد

چغندر سرشار از فیبر غذایی است و تقریباً ۲.۸ گرم فیبر در هر وعده ۱۰۰ گرمی دارد. این فیبر غذایی با کند کردن روند هضم به عنوان یک متحد گوارشی عمل می کند. همانطور که در دستگاه گوارش شما حرکت می کند، حجم مدفوع را افزایش می دهد و باکتری های مفید روده را تغذیه می کند. این به پیشگیری از اختلالات گوارشی مانند دیورتیکولیت، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و یبوست کمک می کند و در عین حال به منظم بودن حرکات روده کمک می کند.

۳. عملکرد ورزشی را بهبود می بخشد

چه چغندر خام مصرف کنید و چه مکمل های آب چغندر را انتخاب کنید، این سبزی ریشه ای می تواند عملکرد ورزشی شما را تقویت کند. چغندر سرشار از قند، نیترات و آهن است که آن را به یک منبع سریع انرژی تبدیل می کند. تحقیقات نشان داده است که آب چغندر می تواند استقامت را افزایش دهد، شروع خستگی را به تاخیر بیاندازد و عملکرد قلبی تنفسی را بهبود بخشد، که همه اینها می تواند منجر به افزایش کارایی ورزشی شود.

مهم است که توجه داشته باشید که اوج سطح نیترات خون تقریباً دو تا سه ساعت پس از مصرف چغندر یا آب چغندر رخ می دهد. برای بهره مندی از حداکثر فواید چغندر برای تمرین یا مسابقه، توصیه می شود آن را چند ساعت قبل از فعالیت بدنی خود در رژیم غذایی خود بگنجانید.

۴. به کاهش التهاب کمک می کند

چغندر حاوی رنگدانه هایی به نام بتالین است که دارای خواص ضد التهابی قوی است. التهاب مزمن یک عامل زمینه‌ای رایج در مسائل مختلف سلامتی از جمله چاقی، بیماری قلبی، مشکلات کبدی و سرطان است. با گنجاندن چغندر در رژیم غذایی خود، به دلیل پتانسیل ضد التهابی آن، می توانید بر این شرایط تأثیر مثبتی داشته باشید.

۵. فشار خون را کاهش می دهد

توانایی چغندر در کاهش فشار خون بالا موضوع تحقیقات گسترده ای بوده است. فشار خون بالا یک عامل خطر مهم برای بیماری قلبی است و نقش چغندر در رفع این موضوع قابل توجه است. مصرف روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ گرم چغندر در سالاد یا یک لیوان ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی لیتر آب چغندر می تواند به تنظیم بهتر فشار خون و بهبود جریان خون به خصوص در افراد مبتلا به فشار خون کمک کند.

۶. از عملکرد مغز سالم پشتیبانی می کند

با افزایش سن، خطر زوال شناختی و بیماری‌های عصبی مانند زوال عقل افزایش می‌یابد. چغندر حاوی نیترات هایی است که باعث گشاد شدن رگ های خونی می شود و متعاقباً جریان خون مغزی را افزایش می دهد. این جریان خون بهبود یافته می تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد مغز داشته باشد و به طور بالقوه خطر زوال شناختی و شرایط تخریب عصبی را کاهش دهد.

۷. سم زدایی را بهبود می بخشد

چغندر به لطف گروهی از مواد مغذی گیاهی به نام بتالین یک سم زدایی طبیعی است. این ترکیبات نقش بسزایی در پاکسازی بدن از سموم و ناخالصی ها دارند. بتالین های چغندر نه تنها عملکرد آنزیم های سم زدایی طبیعی بدن را افزایش می دهند، بلکه از کبد در برابر آسیب اکسیداتیو و التهاب محافظت می کنند. چغندر را به یک پاک کننده قوی و افزودنی بسیار مغذی در رژیم غذایی شما تبدیل می کند و آنتی اکسیدان های ضروری، عوامل ضد التهابی و خواص سم زدایی را ارائه می دهد.

۸. به تعادل کالری کمک می کند

اگر به دنبال یک رژیم غذایی متعادل هستید، چغندر می تواند متحد شما باشد. با محتوای بالای آب و سطوح پایین چربی و کالری، به تعادل انرژی کمک می کنند. گنجاندن بیشتر غذاهای کم کالری مانند چغندر در رژیم غذایی می تواند به مدیریت وزن کمک کند. علاوه بر این، فیبر موجود در چغندر باعث افزایش احساس سیری، کاهش مصرف کلی کالری و حمایت از سلامت دستگاه گوارش می شود.

گنجاندن چغندر در وعده‌های غذایی‌تان می‌تواند یک راه ساده و در عین حال موثر برای بهبود سلامت کلی شما باشد. از حمایت از سلامت خون گرفته تا کمک به هضم غذا، بهبود عملکرد ورزشی و کاهش التهاب، این سبزی ریشه ای سرزنده جایگاه خود را در بشقاب شما به دست آورده است.

خلاصه

مشخصات غذایی غنی چغندر دارای بسیاری از مزایای سلامتی مبتنی بر علم است. به پیشگیری از کم خونی کمک می کند، به سلامت گوارش کمک می کند، عملکرد ورزشی را افزایش می دهد، التهاب را کاهش می دهد، فشار خون را کاهش می دهد، عملکرد سالم مغز را ارتقا می دهد، به سم زدایی کمک می کند و به تعادل کالری کمک می کند. با افزودن چغندر به رژیم غذایی خود، می توانید از این مزایا استفاده کنید و گامی در جهت بهبود سلامت کلی خود بردارید.

بهترین راه برای گنجاندن چغندر در رژیم غذایی

سبزیجاتی مانند چغندر همه کاره هستند و می توان آنها را به روش های مختلف مصرف کرد. در زیر برخی از دستور العمل های محبوب چغندر آورده شده است:

در سالاد

چغندر رنده شده یا چغندر نازک ورقه شده را به سالاد اضافه کنید. آنها به دلیل طعم خاکی و شیرین خود با سبزیجات، آجیل، پنیر و انواع سس ها هماهنگ می شوند. می توانید با پنیر بز و چغندر یک سالاد سنتی درست کنید یا ترکیب های جدیدی را امتحان کنید.

برشته شده

شیرینی و طعم ذاتی چغندر با تفت دادن آنها افزایش می یابد. آنها را تمیز کنید، روی آنها را با فویل بپوشانید و تا زمانی که نرم شوند بپزید. آنها را می توان به کاسه های غلات اضافه کرد، با روغن زیتون و گیاهان مخلوط کرد یا به عنوان غذای جانبی سرو کرد.

بخارپز یا آب پز

می توانید آنها را با بخارپز یا آب پز بپزید. آنها نرم خواهند شد. پس از پخت، می توانید آنها را خرد کرده یا برش دهید و با نمک، فلفل و کمی کره به عنوان غذا سرو کنید.

در سوپ ها

غالباً روی آن را با خامه ترش می ریزند و می توان آن را گرم یا سرد مصرف کرد.

ترشی

یک روش محبوب برای خوردن چغندر ترشی آن است. برای یک تارت و لذیذ شیرین، آنها را در آب نمک بر پایه سرکه با شکر و ادویه ترشی ترشی کنید. ترشی سبزیجات به افزایش محتوای پروبیوتیک آنها کمک می کند که به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

در اسموتی ها

چغندر خام یا پخته را با میوه ها، ماست و عسل مخلوط کنید تا یک اسموتی رنگارنگ و مغذی درست کنید. شیرینی ذاتی چغندر به خوبی با سایر میوه ها هماهنگ می شود.

به عنوان دیپس

چغندر پخته شده را با ماست، تاهینی، سیر، آب لیمو و ادویه جات مخلوط کنید تا دیپ چغندر درست شود. یک دیپ رنگارنگ و خامه ای درست می کند که طعم خوبی با چوب سبزیجات یا نان پیتا دارد.

در دسرها

چغندر به غذاهایی مانند کیک چغندر شیرینی و رطوبت طبیعی می بخشد. برای برداشتی متفاوت، سعی کنید آنها را به براونی یا کاپ کیک اضافه کنید.

خلاصه

راه های اختراعی زیادی برای گنجاندن این سبزی سازگار در رژیم غذایی شما وجود دارد. می توانید آنها را به صورت آب پز یا بخارپز، خام به عنوان مواد سالاد یا با ترشی میل کنید. حتی می توان با چغندر پوره شده دیپ درست کرد. سوپ و اسموتی رایج است. جالب اینجاست که چغندر کیک های خوشمزه ای هم درست می کند. چغندر رنگ و مقدار زیادی از مواد مغذی را به وعده‌های غذایی شما می‌آورد، چه آن‌ها را در دستور العمل‌های شور یا شیرین دوست داشته باشید.

دستور العمل چغندر برای امتحان

۱. اسموتی مغذی چغندر

وعده های غذایی: ۲

زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه 

عناصر

  • توت فرنگی منجمد: ۲۰۰ گرم
  • زغال اخته منجمد: ۲۰۰ گرم
  • چغندر پخته: ۲۰۰ گرم
  • هویج، پوست کنده و خلال شده: ۱
  • زنجبیل تازه، پوست کنده و رنده شده: ½ اینچ

روش آماده سازی

  • توت فرنگی، زغال اخته، چغندر، هویج و زنجبیل را در مخلوط کن به مدت تقریبی ۳۰ ثانیه یا تا زمانی که خوب مخلوط شوند، مخلوط کنید.
  • میل کنید و بلافاصله یا خنک سرو کنید.

۲. حلوای چغندر

وعده های غذایی: ۲

زمان آماده سازی: ۱ ساعت

عناصر

  • چغندر رنده شده: ۳۹۰ گرم
  • شیر کامل: ۳۰۰ میلی لیتر
  • گیلاس: ۱ ½ قاشق غذاخوری
  • پودر هل: ۱/۲ قاشق چایخوری
  • بادام هندی: ۶ تا ۸ عدد

روش آماده سازی

  • با استفاده از غذاساز یا رنده دستی، چغندرها را پوست بگیرید، بشویید و خرد کنید.
  • چغندر رنده شده و شیر را در یک تابه عمیق یا کادایی ترکیب کنید.
  • کل مخلوط را روی حرارت ملایم تا متوسط ​​بجوشانید، سپس حرارت را کم کنید و بجوشانید.
  • با پختن چغندر رنده شده شیر شروع به کم شدن کرده و تبخیر می شود.
  • بعد از اینکه شیر عملاً به قوام ۷۵ تا ۸۰ درصد رسید، شکر و روغن را به مخلوط حلوا اضافه کنید.
  • روی حرارت ملایم بپزید، مرتب هم بزنید و مدت بیشتری بجوشانید.
  • حلوای چغندر را هر از گاهی هم بزنید.
  • پودر هل و بادام هندی را تا آخر اضافه کنید و بجوشانید تا شیر کاملا تبخیر شود. همیشه هم بزنید.
  • حلوا را گرم، سرد یا گرم سرو کنید.

عوارض جانبی احتمالی چغندر

چغندر، یک افزودنی مغذی به رژیم غذایی شما، به طور کلی برای مصرف بی خطر است. با این حال، مانند بسیاری از غذاها، می تواند عوارض و ملاحظاتی داشته باشد:

ادرار قرمز یا صورتی: اگر بعد از مصرف چغندر متوجه قرمز یا صورتی شدن ادرار خود شدید، نیازی به نگرانی نیست. این تغییر رنگ به دلیل ترکیبات مسئول رنگ پر جنب و جوش چغندر رخ می دهد. درک این نکته ضروری است که این خون در ادرار شما نیست، بلکه یک محصول جانبی بی ضرر از مصرف چغندر است.

آلرژی های پوستی: برخی از افراد گزارش کرده اند که پس از خوردن چغندر دچار حساسیت پوستی شده اند. در صورت مشاهده هرگونه واکنش آلرژیک مانند خارش، بثورات پوستی یا کهیر، توصیه می شود مصرف چغندر را قطع کرده و به سرعت با پزشک خود مشورت کنید.

احتیاط هایی که باید در مصرف چغندر رعایت کرد

در حالی که چغندر فواید زیادی برای سلامتی دارد، اقدامات احتیاطی خاصی را در نظر بگیرید:

بارداری: چغندر به طور کلی برای مصرف در دوران بارداری بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، مانند هر غذایی، اعتدال کلیدی است. مادران باردار باید چغندر را در مقادیر معقول مصرف کنند تا از یک رژیم غذایی متعادل اطمینان حاصل کنند.

تغذیه با شیر مادر: اگر شما یک مادر شیرده هستید، مطمئن باشید که خوردن چغندر بعید است که باعث مسمومیت با نیترات در نوزاد شما شود. محتوای نیترات موجود در چغندر به طور قابل توجهی وارد شیر مادر نمی شود و آن را برای کودک شما بی خطر می کند.

قبل از اینکه چغندر را در رژیم غذایی خود برای اهداف بهداشتی خاصی بگنجانید، بهتر است با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید. آنها می توانند شما را در مورد هر گونه اقدامات احتیاطی لازم بر اساس وضعیت سلامتی شما راهنمایی کنند و از استفاده ایمن و موثر از چغندر اطمینان حاصل کنند.

تداخلات با سایر داروها

چغندر می تواند بر زمان انتقال هضم تأثیر بگذارد و به طور بالقوه بر جذب برخی از داروهای خوراکی تأثیر بگذارد. اگر برای هر بیماری دارویی دارو مصرف می کنید، توصیه می شود در مورد مصرف چغندر در کنار دارو با پزشک خود مشورت کنید. آنها می توانند بینش هایی را در مورد اینکه آیا تنظیمات یا اقدامات احتیاطی برای اطمینان از استفاده ایمن از چغندر در رژیم غذایی شما ضروری است ارائه دهند.

خلاصه

چغندر، در حالی که به طور کلی برای مصرف بی خطر است، می تواند منجر به عوارض جانبی بی ضرری مانند تغییر رنگ ادرار و در برخی موارد، حساسیت های پوستی شود. احتیاط کنید تا از فواید سلامتی آن، به ویژه در دوران بارداری، شیردهی، و هنگام ارائه آن به نوزادان سه ماهه یا کمتر استفاده کنید. علاوه بر این، اگر داروهای خوراکی مصرف می‌کنید، توصیه می‌شود با ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود مشورت کنید تا تداخلات بالقوه را درک کنید و از گنجاندن ایمن چغندر در رژیم غذایی خود اطمینان حاصل کنید.

پیشنهاد 

چغندر یک سبزی قوی و مقوی است که طعم خاکی شگفت انگیزی دارد. اگر مقداری چغندر درشت به دست آوردید، می‌توانید آن‌ها را یکدفعه بجوشانید یا با فشار بپزید و سپس صاف کرده، خشک کنید و در ظرف دربسته در یخچال برای مدتی نگهداری کنید تا در تهیه‌های مختلف استفاده شود. مایع مورد استفاده برای پختن سبزیجات را می توان خنک کرد و سپس برای آبیاری گیاهان استفاده کرد. خود سبزی پخته شده را می توان در سالاد رنده کرد، در سوپ پوره کرد یا به همراه سایر سبزیجات و ادویه جات ترشی جات اضافه کرد.

نتیجه

چغندر یک افزودنی پر جنب و جوش، غنی از مواد مغذی و سازگار با دنیای آشپزی، چیزی بیش از یک سبزی است. به دلیل طعم منحصر به فرد، رنگ روشن و ویژگی های سالم آن یک افزودنی خوشمزه به سالاد، سوپ، اسموتی و دسر است. آنها را در یک برنامه غذایی متعادل بگنجانید تا از مزایای احتمالی آن برای سم زدایی، سلامت قلب و عملکرد ورزشی استفاده کنید. از این رو، چغندر یک گنجینه همه کاره است که بدون توجه به تخصص آشپزی یا تمایل شما به رویکردهای طبیعی برای بهبود سلامت کلی، شایسته جایگاه برجسته در بشقاب شماست.

سلب مسئولیت: هدف این مقاله فقط پراکندگی دانش و افزایش آگاهی است. قصد ندارد جایگزین توصیه های پزشکی متخصصان شود. 

سوالات متداول (FAQ)

س: چغندر چیست؟

پاسخ: چغندر، که گاهی اوقات به عنوان “چغندر” شناخته می شود، نوعی سبزی ریشه ای است که عضوی از گونه بتا ولگاریس است. این به دلیل رنگ زرشکی زنده و طعم خاکی منحصر به فرد و تا حدودی شیرین خود شناخته شده است. چغندر دارای مواد مغذی و منبع فوق العاده ای از فیبر، آهن، منگنز، پتاسیم، فولات (ویتامین B9)، منگنز و ویتامین C است.

س: محتوای غذایی چغندر چیست؟

پاسخ: چغندر یک نیروگاه مغذی است. صد گرم چغندر ۱.۶۱ گرم پروتئین، ۹.۵۶ گرم کربوهیدرات و ۲.۸ گرم فیبر دارد. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی مختلف است که همگی برای سلامت عمومی مفید هستند.

س: آیا چغندر می تواند به کاهش فشار خون کمک کند؟

پاسخ: نیترات ها که بدن شما آنها را به اکسید نیتریک تبدیل می کند، در چغندر و آب چغندر به وفور یافت می شود. بدن شما به طور طبیعی اکسید نیتریک تولید می کند که برای سلامت رگ های خونی شما ضروری است. شریان های شما با اکسید نیتریک شل و گشاد می شوند، که به طور قابل توجهی فشار خون را با امکان عبور خون بیشتر کاهش می دهد.

س: چغندر چگونه بر سلامت قلب تأثیر می گذارد؟

پاسخ: بر اساس مطالعات انجام شده، چغندر سرشار از نیترات است و از طرق مختلفی برای سلامت قلب و عروق مفید است. مصرف مکمل با آب چغندر ممکن است جریان خون را بهبود بخشد و فشار خون را کاهش دهد. افراد می توانند برای مدت طولانی تری فعال بمانند زیرا جذب اکسیژن را افزایش می دهد و شروع خستگی را به تاخیر می اندازد.

س: آیا مزایای بالقوه چغندر برای عملکرد ورزشی وجود دارد؟

پاسخ: چغندر سرشار از مواد مغذی است و به تمرین شما کمک می کند. اگر چغندر خام مصرف کنید یا مکمل های آب چغندر مصرف کنید، ممکن است با تلاش ظاهری کمتر دورتر و سریعتر بدوید. قند آن نیترات و آهن اضافی را فراهم می کند در حالی که به شما انرژی سریع می بخشد.

س: آیا آب چغندر می تواند استقامت و استقامت را افزایش دهد؟

پاسخ: آب چغندر تا حد زیادی به دلیل محتوای بالای نیترات موجود در آن، استقامت و استقامت را بهبود می بخشد. بدن می تواند نیترات، ماده ای که به طور طبیعی در چغندر وجود دارد را به اکسید نیتریک تبدیل کند. اتساع عروق، گشاد شدن عروق خونی، در درجه اول به اکسید نیتریک وابسته است. اثر اتساع عروقی اکسید نیتریک دارای تعدادی از مزایای احتمالی برای استقامت و استقامت است.

س: چغندر چگونه بر هضم و سلامت روده تأثیر می گذارد؟

پاسخ: چغندر سرشار از فیبر، تشکیل باکتری های مفید در سیستم گوارش شما را تشویق می کند. فراوانی باکتری های سالم در دستگاه گوارش، سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند و به مبارزه با بیماری ها کمک می کند. علاوه بر این، فیبر هضم غذا را تقویت کرده و احتمال یبوست را کاهش می دهد.

س: آیا عوارض جانبی یا خطرات احتمالی مرتبط با مصرف چغندر وجود دارد؟

پاسخ: در حد اعتدال، چغندر برای اکثر افراد بی خطر است. چغندر گاهی اوقات می تواند باعث ادرار یا مدفوع صورتی یا قرمز شود. با این حال، این امن است. مصرف بیش از حد چغندر ممکن است بیماری کلیوی را بدتر کرده و سطح کلسیم را کاهش دهد.

س: اثرات چغندر بر سطح قند خون چیست؟

پاسخ: سطح قند خون دو ساعت پس از مصرف آب چغندر کاهش می یابد. عنصر مرکزی آب چغندر، بتائین، خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد و تنظیم قند خون را بهبود می بخشد.

س: آیا می توان از چغندر به عنوان یک درمان طبیعی برای کم خونی استفاده کرد؟

پاسخ: آب چغندر اکسیژن تازه ای به بدن می رساند و با فعال کردن مجدد گلبول های قرمز به ترمیم آنها کمک می کند. چغندر در هر سنی که باشد، یک درمان طبیعی عالی برای کسانی است که هموگلوبین خون پایین و کم خونی دارند، زیرا آهن است که سریعترین جذب در جریان خون را دارد.

س: چغندر چه نقشی در سلامت کبد و سم زدایی دارد؟

پاسخ: چغندر به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی بالایی که دارد، به ویژه در بتالین و ویتامین C، که از سلول های کبد در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند، باعث سلامت و پاکسازی کبد می شود. چغندر به تجزیه و حذف سموم از بدن کمک می کند و از فعالیت های سم زدایی طبیعی کبد حمایت می کند. خواص ضد التهابی آنها به کاهش التهاب کبد کمک می کند و تولید صفرا را که برای هضم چربی ضروری است، افزایش می دهد.

س: آیا چغندر می تواند برای سلامت پوست و مو مفید باشد؟

پاسخ: آنتی اکسیدان ها و ویتامین C که به وفور در آن وجود دارد، آسیب های پوستی را کاهش داده و ریزش مو را متوقف می کند. شاید تعجب کنید که بدانید آب چغندر نه تنها برای سلامتی بلکه برای پوست و موی شما نیز مفید است. به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و ویتامین C فراوان، به جلوگیری از ریزش مو و کاهش آسیب پوست کمک می کند.

س: چگونه باید چغندر را برای فواید سلامتی بهینه تهیه و مصرف کرد؟

پاسخ: چغندر از طریق خوردن آن به صورت خام یا پخته یا با تهیه آب چغندر فواید سلامتی را به همراه دارد. آب چغندر بسیاری از عناصر سالم را حفظ می کند که ممکن است پخت و پز آنها را از بین ببرد.

س: آیا استفاده از چغندر در شرایط پزشکی خاصی منع مصرف دارد؟

ج: مصرف زیاد آن در افراد مبتلا به بیماری ویلسون یا هموکروماتوز، اگرچه منع مصرف ندارد، به دلیل احتمال تجمع آهن و مس توصیه نمی شود.

س: آیا می توان از چغندر در برنامه های مدیریت وزن و کاهش وزن استفاده کرد؟

ج: یک غذای مغذی و کم کالری، چغندر است. ممکن است نقش مهمی در برنامه غذایی کاهش وزن داشته باشد. مصرف منظم چغندر باعث کاهش درصد چربی و وزن بدن می شود. پودر چغندر همچنین به بهبود درصد چربی بدن، وزن بدن و شاخص توده بدنی (BMI) کمک می کند.

منابع مرجع

مقادیر USDA برای چغندر

نقش بتا ولگاریس (چغندر) در افزایش هموگلوبین (Hb) در بیماران مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن

تأثیر مصرف مکمل آب چغندر بر استقامت قلبی تنفسی در ورزشکاران. بررسی سیستماتیک

التهاب مزمن توسط روما پهلوا; آماندیپ گویال؛ ایشورلعل جیالال.

فواید بالقوه مکمل چغندر قرمز در سلامت و بیماری مواد مغذی

به کارگیری علوم رفتاری در مدیریت وزن

پیوند منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه