یک فنجان بلغور جو دوسر پخته شده (۱/۲ فنجان جو دوسر خشک) تقریباً حاوی ۳۰ گرم کربوهیدرات، که می تواند در یک برنامه غذایی مغذی برای افراد مبتلا به دیابت قرار گیرد. بلغور جو دوسر سرشار از فیبر و مواد مغذی است اما چربی های اشباع شده و ترانس و قند کمی دارد و می تواند به شما در حفظ سطح قند خون سالم کمک کند.
می توانید جو دوسر را به صورت گرم به عنوان بلغور جو دوسر یا سرد به عنوان جو دوسر در طول شب میل کنید. در هر درجه حرارت، جو ممکن است جایگزین مغذی برای صبحانه های معمولی مانند غلات سرد که حاوی شکر اضافه شده است باشد. هر دو گزینه معمولاً شامل افزودنی هایی مانند آجیل یا میوه هستند.
می توانید بلغور جو دوسر را از قبل درست کنید و برای یک صبحانه سریع دوباره گرم کنید. معمولا جو دوسر را از ساعت ها یا روزها قبل درست می کنید.
بلغور جو دوسر، که دانه های جو دوسر است و پوسته آن جدا شده است، بلغور جو را تشکیل می دهد. جو دو سر غلات کامل و حاوی فیبر و پروتئین گیاهی است. را موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی توصیه می کند که نیمی از غلاتی که در روز مصرف می کنید غلات کامل باشد.
جو دوسر را می توانید به صورت زیر مصرف کنید:
- جو دو سر فولادی (یا خرد شده).
- جو دوسر نورد شده
- جو “فوری”.
هر چه جو دو سر فرآوریشدهتر باشد، مانند جوی فوری، بدن شما سریعتر جو را هضم میکند و قند خون شما میتواند سریعتر افزایش یابد. جو دوسر فولادی و نورد شده گزینه های کمتر فرآوری شده ای هستند.
بلغور جو دوسر ممکن است کمک کند:
- مدیریت قند خون: بدن شما جوی کمتر فرآوری شده را کندتر از غلات تصفیه شده هضم می کند. این می تواند به شما کمک کند از افزایش بیش از حد قند خون بعد از خوردن غذا جلوگیری کنید.
- کاهش وزن یا حفظ وزن متوسط: انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند از دست دادن تا ۱۵% وزن بدن شما در هنگام تشخیص خوردن رژیم غذایی سرشار از فیبر و پروتئین، اما کالری، قند و چربی کمتری نیز دارد کمک به کاهش وزن یا وزن متوسطی داشته باشید.
- کاهش کلسترول: بررسی تحقیق ۲۰۱۸ نشان داد که جو همچنین ممکن است به کاهش سطح کلسترول کلی، به ویژه کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم کمک کند. نویسندگان بررسی خاطرنشان کردند که برخی از اشکال جو ممکن است مزایای بیشتری داشته باشند. این مهم است زیرا دیابت دارید می تواند خطر بیماری قلبی شما را افزایش دهد.
مزایای اضافه کردن بلغور جو دوسر به برنامه غذایی شما می تواند شامل موارد زیر باشد:
- به دلیل محتوای فیبر متوسط تا بالا و شاخص گلیسمی پایین میتواند به تنظیم قند خون کمک کند.
- به دلیل محتوای فیبر محلول و این واقعیت که می تواند کلسترول را کاهش دهد، برای قلب سالم است.
- هنگامی که شما آن را به جای سایر غذاهای صبحانه غنی از کربوهیدرات می خورید، ممکن است نیاز به تزریق انسولین را کاهش دهد.
- اگر از قبل پخته شود، می تواند یک غذای سریع و آسان باشد.
- فیبر نسبتاً بالایی دارد و باعث می شود مدت طولانی تری احساس سیری کنید و به مدیریت وزن کمک می کند.
- منبع خوبی برای انرژی طولانی مدت است.
- می تواند به تنظیم هضم کمک کند.
برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، مصرف بلغور جو دوسر مضرات زیادی ندارد.
اگر بلغور جو دوسر فوری با قند اضافه شده را انتخاب کنید یا یکباره بیش از حد مصرف کنید، خوردن بلغور جو دوسر می تواند سطح قند خون را افزایش دهد.
بلغور جو دوسر ممکن است بر سلامت افراد مبتلا به گاستروپارزی تأثیر منفی بگذارد، وضعیتی که باعث تاخیر در تخلیه معده می شود. برای مبتلایان به دیابت و گاستروپارزی، فیبر موجود در بلغور جو دوسر می تواند تخلیه معده را کند کند.
خوردن بلغور جو دوسر می تواند از مدیریت دیابت حمایت کند، به خصوص اگر آن را جایگزین سایر گزینه های صبحانه پر کربوهیدرات و قند بالا می خورید.
انتخاب انواع خاصی از جو و روش های آماده سازی می تواند مزایای سلامتی مثبت جو دوسر را افزایش دهد. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- جوهای قدیمی یا فولادی: اینها حاوی فیبر محلول بیشتری هستند که می تواند به تنظیم قند خون کمک کند. آنها حداقل پردازش می شوند تا هضم را کند کنند.
- پروتئین یا چربی سالم: از جو دو سر با پروتئین یا چربی سالم مانند تخم مرغ، کره آجیل یا ماست یونانی لذت ببرید. افزودن ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری گردو، گردو یا بادام خرد شده می تواند پروتئین و چربی سالم اضافه کند که می تواند به تثبیت قند خون شما کمک کند.
- دارچین: دارچین سرشار از آنتی اکسیدان است، خواص ضد التهابی دارد و ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
- انواع توت ها: توت ها حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند و می توانند به عنوان شیرین کننده های طبیعی عمل کنند.
- شیر کم چرب، جایگزین شیر یا آب: مصرف شیر کم چرب یا سویا می تواند مواد مغذی را بدون اضافه کردن چربی اضافی افزایش دهد. اما مقدار شیر مصرفی در کل کربوهیدرات مصرفی برای وعده غذایی شما به حساب می آید. اگر در تلاش برای کاهش کالری و چربی هستید، می توانید بلغور جو دوسر را با آب تهیه کنید.
- پودر پروتئین کم قند: افزودن پودر پروتئین می تواند پروتئین را افزایش دهد و در عین حال کربوهیدرات را به حداقل برساند. همچنین اگر بلغور جو دوسر خود را با آب تهیه می کنید، می تواند مواد مغذی اضافه کند.
برخی از انواع بلغور جو دوسر و روشهای تهیه آن ممکن است مزایای تغذیهای بلغور جو دوسر را کاهش دهند یا باعث افزایش قند خون شوند. پیشنهاداتی در مورد مواردی که باید اجتناب کرد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- بلغور جو دوسر از پیش بسته بندی شده یا فوری با شیرین کننده های اضافه شده: در حالی که بلغور جو دوسر فوری و طعمدار میتواند سریعتر آماده شود، معمولاً شکر و نمک اضافه میکنند و فیبر محلول کمتری دارند.
- میوه خشک بیش از حد: فقط یک قاشق غذاخوری میوه خشک می تواند مقدار زیادی کربوهیدرات اضافه کند. برخی از واریته ها حاوی قند افزوده نیز هستند.
- شیرین کننده بیش از حد: افزودن شیرین کننده های حاوی کالری مانند شکر، عسل، شکر قهوه ای یا شربت می تواند سطح گلوکز خون شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
- کرم رنگ: استفاده از خامه یا شیر کامل برای تهیه بلغور جو دوسر می تواند کالری و چربی اضافی اضافه کند.
علاوه بر قند خون و فوایدی که بلغور جو دوسر برای سلامت قلب ارائه می دهد، می تواند به موارد زیر کمک کند:
- کاهش کلسترول
- مدیریت وزن
- محافظت از پوست
- کاهش خطر سرطان روده بزرگ
بلغور جو دوسر فرآوری نشده و شیرین نشده دیر هضم می شود، به این معنی که برای مدت طولانی تری احساس سیری خواهید کرد. این می تواند به کاهش وزن و اهداف مدیریت وزن کمک کند. همچنین می تواند به تنظیم pH پوست کمک کند، که می تواند التهاب و خارش را کاهش دهد.
زمانی که بلغور جو دوسر به درستی تهیه شود، فواید زیادی دارد که می تواند برای بسیاری از افراد مفید باشد. افراد مبتلا به دیابت ممکن است از جایگزینی سایر غلات صبحانه بسیار تصفیه شده و شیرین سود ببرند. مانند تمام منابع کربوهیدرات، حتما به اندازه وعده ها توجه کنید.
حتما قند خون خود را کنترل کنید تا ببینید بلغور جو دوسر چه تاثیری روی شما می گذارد. دیابت بر افراد تأثیر متفاوتی می گذارد.
متخصصان تغذیه نیز می توانند به شخصی سازی برنامه غذایی برای رفع نیازهای خاص شما کمک کنند.