در پی سکته مغزی، بسیاری از چیزها در مورد زندگی شما ممکن است متفاوت باشد، از جمله رژیم غذایی شما. تغییر رژیم غذایی می تواند به کاهش خطر سکته مجدد کمک کند. یک رژیم غذایی سالم همچنین تضمین می کند که بدن شما مواد مغذی مورد نیاز برای حمایت از درمان عصبی و فیزیکی را دریافت می کند.
میگوید: «تقریباً در هر شرایطی خوب است بعد از سکته مغزی، آنچه میخورید و سبک زندگیتان را دوباره ارزیابی کنید». جردن چن، RD، یک متخصص تغذیه در مطب خصوصی در منهتن، کانزاس. چن خاطرنشان می کند که رژیم غذایی و عادات ورزشی فرد از جمله عوامل اصلی است که به بیماری قلبی عروقی (CVD) و سکته کمک می کند و توجه به سلامت کلی قلب عامل مهمی در کاهش خطر سکته مغزی است.
میگوید: «ما میتوانیم استنت را در شریان تعمیر کنیم، اما این اقدامی موقتی است که باید با تغییرات سبک زندگی همراه شود تا از عود نه تنها سکته، بلکه بیماری قلبی جلوگیری شود». اندرو ام. فریمن، دکتر، مدیر پیشگیری و سلامت قلب و عروق در بهداشت ملی یهودی در دنور، که خاطرنشان می کند که بیماری قلبی و سکته مغزی ارتباط نزدیکی دارند.
چن و دکتر فریمن هر دو توصیه می کنند که افراد از قوانین اساسی روش های مدیترانه ای و رژیم غذایی برای توقف فشار خون بالا (DASH) برای تغذیه برای اطمینان از بهترین سلامت کلی و کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی دیگر پیروی کنند. رژیم غذایی DASH به طور خاص برای کاهش فشار خون بالا، بزرگترین عامل خطر برای سکته مغزی طراحی شده است. با توجه به انجمن سکته مغزی آمریکا. هر دو رژیم غذایی شامل مقادیر زیادی سبزیجات تازه، میوه، آجیل، لوبیا، حبوبات، ماهی و مرغ در حد اعتدال، و وعده های بسیار کمی از غذاهای فرآوری شده، لبنیات، گوشت قرمز و شیرینی ها می باشد. را انجمن قلب آمریکا (AHA) تشخیص می دهد که هر دو روش غذا خوردن مدیترانه ای و DASH می تواند تأثیر زیادی بر خطر سکته مغزی در افراد داشته باشد.
چن با اشاره به خوراکیهای بستهبندی شده از جمله چوب شور و چیپس میگوید: «بزرگترین چیزهایی که باید از مصرف آنها کم کرد، شکر، نمک، غذاهای بسیار فرآوریشده، چربیهای اشباع و ترانس، و غذاهای سرخشده و همچنین غذاهای سبک هستند.
در اینجا چند نکته رژیم غذایی برای اینکه چه چیزی بخورید و از چه چیزهایی اجتناب کنید تا به بهبودی از سکته کمک کند، آورده شده است.
غذاهای کامل و عمدتاً گیاهی و مقدار زیادی سبزیجات بخورید
غذاهای کامل آنهایی هستند که پس از رسیدن به بشقاب شما تا حد امکان به حالت طبیعی خود نزدیک می شوند. فریمن میگوید میوه، سبزیجات، آجیل، دانهها، لوبیا، برنج و ماهی نمونههای خوبی از غذاهای کامل هستند، او اضافه میکند که هنگام انتخاب سبزیجات، سبزیجات برگدار، مارچوبه، فلفل، پیاز، هویج، کلم بروکسل و کلم بروکسل را انتخاب کنید. سایر سبزیجات غیر نشاسته ای بیش از سیب زمینی و ذرت. او همچنین میگوید مراقب باشید که چه موادی روی سبزیجات قرار میدهید.
فریمن میگوید: «اگر میخواهید سالاد بخورید و آنها را با بیکن و پنیر آبی بپوشانید، فواید سلامتی آنها را نفی میکند. در عوض، سعی کنید سرکه را به سالادها از جمله بالزامیک اضافه کنید و برای سالم نگه داشتن یک وعده غذایی از سبزیجات برگدار، آجیل یا دانه اضافه کنید.
از غذاهای فرآوری شده، نمک و شکر خودداری کنید
غذاهای فرآوری شده برعکس غذاهای کامل هستند. این غذاها معمولاً به صورت پیش بسته بندی شده عرضه می شوند و شامل گزینه هایی مانند غلات، کراکر، نان های خاص، چیپس و گوشت های فرآوری شده مانند گوشت ناهار و بیکن هستند.
به گفته چن، غذاهای فرآوری شده معمولاً حاوی مقدار زیادی شکر و نمک هستند که ممکن است در ایجاد پلاک که می تواند باعث سکته ایسکمیک شود، نقش داشته باشد. او توصیه می کند که به ندرت غذاهای شیرین مانند دسرها و شیرینی ها بخورید، و نوشیدنی های شیرین را با آب جایگزین کنید – نوشیدنی هایی که حاوی شکر افزوده هستند، بزرگترین منبع قند در رژیم غذایی آمریکایی ها هستند. دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی چان. و با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، نیمی از بزرگسالان آمریکایی حداقل یک نوشیدنی شیرین در هر روز مصرف می کنند.
یکی مطالعه معلمان کالیفرنیا دریافتند زنانی که یک یا چند نوشیدنی شیرین می نوشند – که شامل نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا یا ورزشی و آب میوه با شکر افزوده می شود – ۲۰ درصد بیشتر از زنانی که به ندرت نوشیدنی های شیرین می نوشند، در معرض سکته مغزی قرار دارند. قند اضافی باعث افزایش وزن و دیابت نوع ۲ می شود که هر دو عامل خطر سکته هستند. در حقیقت، افرادی که دیابت دارند، دو برابر بیشتر از افرادی که دیابت ندارند، در معرض خطر سکته مغزی هستند انجمن دیابت آمریکا.
یکی دیگر از عوامل خطر سکته مغزی، فشار خون بالا است و نمک رابطه مستقیمی با فشار خون بالا دارد AHA. AHA توصیه می کند که بیش از ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم در روز مصرف نکنید، و این می تواند به سرعت افزایش یابد، به خصوص اگر غذاهای از پیش بسته بندی شده یا گوشت های فرآوری شده زیادی مصرف کنید. انتخاب غذاهای کامل به جای غذاهای فرآوری شده و چاشنی وعده های غذایی با گیاهان، ادویه ها یا مرکبات به جای نمک، راه خوبی برای کاهش مصرف سدیم است.
چن میگوید فریب نانها و کراکرهایی را نخورید که برچسب «گندم کامل» دارند، که به گفته او ممکن است با گزینههای سالم اشتباه گرفته شود، اما در واقعیت اغلب حاوی مواد افزودنی، نمک و شکر است.
بیشتر حبوبات بخورید
حبوبات – دسته ای از سبزیجات که شامل لوبیا، عدس و نخود فرنگی است – مشخصه رژیم غذایی DASH و مدیترانه ای است. فریمن توضیح میدهد که هر دو منابع عالی پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی هستند و چربی کمی دارند و میافزاید: «آمریکاییها تقریباً هیچ حبوباتی نمیخورند، اما با انواع فواید سلامتی مرتبط هستند.»
بر اساس کلینیک مایوحبوبات معمولاً چربی کمی دارند و فولات، پتاسیم، آهن و منیزیم بالایی دارند. آنها همچنین فاقد کلسترول و فیبر بالایی هستند. سعی کنید همبرگرهای بدون گوشت را از لوبیا سیاه یا نخود درست کنید یا حبوبات را در سوپ و خورش بگنجانید.
به جای گوشت قرمز، ماهی و مرغ بخورید
مطالعات نشان می دهد که خوردن یک رژیم غذایی گیاهی یا رژیم غذایی حاوی ماهی اما بدون گوشت، خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد. در یک مطالعه، محققان نزدیک به ۵۰۰۰۰ نفر را در بریتانیا ارزیابی کردند. این تیم بررسی کردند که چگونه رژیم غذایی افراد بر خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی تأثیر می گذارد، عاملی که می تواند باعث سکته مغزی و حمله قلبی شود. آنها دریافتند افرادی که گیاهخوار بودند و کسانی که ماهی می خوردند اما گوشت نمی خوردند ۱۳ درصد کمتر از گوشت خواران در معرض ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی بودند.
ماهی حاوی چربیهای به اصطلاح سالم است – چربیهای غیراشباع که شامل چربیهای تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که هر دو به عنوان سالمکننده قلب شناخته میشوند. چن میگوید: «اشکال ندارد گوشت بدون چربی داشته باشید. اگر این کار را می کنید، سعی کنید مقدار کمی ماهی و مرغ بخورید، اما بهتر است بیشتر غذای شما سبزیجات باشد.
از مصرف چربی های اشباع شده و مصرف میان وعده ها و آجیل خودداری کنید
به گفته فریمن، یک رژیم غذایی سالم باید از چربیهای اشباع شده و به طور کلی از مقادیر محدود چربی پرهیز کند: فریمن میگوید: «وقتی وارد رژیم غذایی میشوند، چربیها باید در مقادیر کمی آجیل، روغن زیتون و کانولا در صورت نیاز گنجانده شوند.» وی دریافت کلسیم را از کلم پیچ، اسفناج و کلم بروکلی به جای لبنیات پرچرب که حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده نیز هستند، توصیه می کند.
او توضیح می دهد که چربی اشباع کلسترول را افزایش می دهد که خطر سکته مغزی را در افراد افزایش می دهد. مدلاین پلاس توصیه می کند بیش از ۱۰ درصد از کالری روزانه خود را از چربی های اشباع دریافت نکنید. بر اساس یک رژیم غذایی استاندارد ۲۰۰۰ کالری، این معادل ۱۶ تا ۲۰ گرم (گرم) چربی اشباع است. به عنوان مرجع، یک تکه بیکن حاوی تقریباً ۹ گرم چربی اشباع شده است، بنابراین تنها دو نوار بیکن می تواند شما را از حد مجاز روزانه خود فراتر بگذارد.
چن می گوید روغن نارگیل، روغن پالم، گوشت قرمز و لبنیات نیز سرشار از چربی اشباع شده هستند. او می گوید: «خوردن چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع از ماهی، آووکادو، آجیل و دانه ها برای قلب شما بسیار بهتر است.
اگر بعد از سکته در خوردن غذا مشکل دارید چه باید کرد؟
چن همچنین خاطرنشان می کند که برخی از افراد ممکن است پس از سکته مغزی در جویدن یا بلعیدن مشکل داشته باشند. در این موارد، چن میگوید که با پزشک، آسیبشناسان گفتار و متخصصان تغذیه همکاری کنید تا ترکیبات مناسبی از غذاها برای شما ایجاد شود تا دچار سوءتغذیه نشوید. سوءتغذیه در بازماندگان سکته مغزی متفاوت است، اما تصور می شود که حدود ۲۰ درصد باشد پژوهش. او می گوید اسموتی هایی که سرشار از سبزیجات و میوه های کم قند هستند ممکن است در برخی موارد گزینه خوبی باشند. چن همچنین خورش گوشت و تفت دادن یا بخارپز کردن سبزیجات را توصیه میکند تا نرمتر و راحتتر جویده شوند.