چگونه دارچین قند خون را کاهش می دهد و با دیابت مبارزه می کند

دیابت یک بیماری است که با افزایش غیر طبیعی قند خون مشخص می شود.

اگر به خوبی کنترل نشود، می تواند منجر به عوارضی مانند بیماری قلبی، بیماری کلیوی و آسیب عصبی شود ( ۱ ).

درمان اغلب شامل دارو و تزریق انسولین است، اما بسیاری از مردم به غذاهایی که می توانند به کاهش قند خون کمک کنند نیز علاقه مند هستند.

یکی از این نمونه ها دارچین است، یک ادویه رایج که به غذاهای شیرین و خوش طعم در سراسر جهان اضافه می شود.

Как канелата понижава кръвната захар и се бори с диабета

فواید بسیاری برای سلامتی از جمله توانایی کاهش قند خون و کمک به مدیریت دیابت دارد.

این مقاله هر آنچه که باید در مورد دارچین و اثرات آن بر کنترل قند خون و دیابت بدانید را به شما می گوید.

دارچین چیست؟

دارچین یک ادویه معطر است که از پوست چندین گونه درخت دارچین استخراج می شود. هزاران سال است که در طب سنتی و نگهداری غذا از آن استفاده می‌شود.

برای بدست آوردن دارچین باید پوست داخلی درخت دارچین را جدا کرد.

سپس پوست یک فرآیند خشک شدن را طی می کند که باعث می شود تا خمیده شود و چوب یا پر دارچین به دست می آید که می تواند بیشتر به پودر دارچین تبدیل شود.

چندین گونه مختلف دارچین در ایالات متحده فروخته می شود و به طور کلی به دو نوع مختلف تقسیم می شود:

  • سیلان: که به آن “دارچین واقعی” نیز می گویند، این گران ترین نوع است.
  • کاسیا: ارزان‌تر است و در اکثر محصولات غذایی حاوی دارچین یافت می‌شود.

در حالی که هر دو نوع به عنوان دارچین به بازار عرضه می شوند، تفاوت های مهمی بین این دو وجود دارد که در ادامه این مقاله مورد بحث قرار خواهد گرفت.

خلاصه:

دارچین از پوست خشک درختان دارچین تهیه می شود و به طور کلی به دو گونه تقسیم می شود.

حاوی آنتی اکسیدان هایی است که فواید زیادی برای سلامتی دارند

نگاهی گذرا به حقایق تغذیه ای در مورد دارچین ممکن است شما را به این باور برساند که این یک غذای فوق العاده است ( ۲ ).

اما با وجود اینکه حاوی ویتامین ها یا مواد معدنی زیادی نیست، حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که به آن فواید سلامتی می بخشد.

در واقع، یک گروه از دانشمندان محتوای آنتی اکسیدانی ۲۶ گیاه و ادویه مختلف را مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که دارچین دارای دومین مقدار آنتی اکسیدان در بین آنها (پس از میخک) است ( ۳ ).

آنتی اکسیدان ها مهم هستند زیرا به بدن کمک می کنند تا استرس اکسیداتیو، نوعی آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش دهد.

یک مطالعه نشان داد که مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم عصاره دارچین به مدت ۱۲ هفته نشانگر استرس اکسیداتیو را تا ۱۴ درصد در بزرگسالان مبتلا به پیش دیابت کاهش داد ( ۴ ).

بیشتر بخوانید
مدیریت دیابت و کنترل قند خون: راهکارها و توصیه‌ها برای زندگی بهتر

این مهم است زیرا استرس اکسیداتیو در ایجاد تقریباً هر بیماری مزمن، از جمله دیابت نوع ۲ نقش دارد ( ۵ ).

خلاصه:

دارچین حاوی ویتامین ها یا مواد معدنی زیادی نیست، اما سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. این به طور بالقوه می تواند از دیابت محافظت کند.

می تواند انسولین را تقلید کند و حساسیت به انسولین را افزایش دهد

در مبتلایان به دیابت، یا لوزالمعده نمی تواند انسولین کافی تولید کند یا سلول ها به درستی به انسولین پاسخ نمی دهند و در نتیجه سطح قند خون بالا می رود.

دارچین ممکن است با تقلید از اثرات انسولین و افزایش انتقال گلوکز به سلول ها به کاهش قند خون و مبارزه با دیابت کمک کند ( ۶ ).

همچنین ممکن است با افزایش حساسیت به انسولین به کاهش قند خون کمک کند، که باعث می شود انسولین در حمل گلوکز به داخل سلول ها موثرتر باشد.

یک مطالعه در هفت مرد نشان داد که مصرف دارچین باعث افزایش حساسیت به انسولین بلافاصله پس از مصرف شد و اثر آن حداقل ۱۲ ساعت طول کشید ( ۷ ).

در مطالعه دیگری، هشت مرد نیز افزایش حساسیت به انسولین را پس از دو هفته مصرف مکمل دارچین نشان دادند ( ۸ ).

خلاصه:

دارچین می تواند با عمل کردن مانند انسولین و افزایش توانایی انسولین برای حمل قند خون به سلول ها، قند خون را کاهش دهد.

قند خون ناشتا را کاهش می دهد و ممکن است هموگلوبین A1c را کاهش دهد

چندین مطالعه کنترل شده نشان داده است که دارچین برای کاهش قند خون ناشتا عالی است.

یک بررسی از ۵۴۳ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که مصرف آن با کاهش متوسط ​​بیش از ۲۴ میلی گرم در دسی لیتر (۱.۳۳ میلی مول در لیتر) همراه است ( ۹ ).

اگرچه نتایج این مطالعات نسبتاً واضح است، اما مطالعاتی که اثرات آن را بر هموگلوبین A1c، معیاری برای کنترل طولانی‌مدت قند خون بررسی می‌کند، نتایج متناقضی را به همراه داشته است.

برخی از مطالعات کاهش قابل توجهی در هموگلوبین A1c گزارش کرده اند، در حالی که برخی دیگر هیچ اثری را گزارش نکرده اند ( ۹ ، ۱۰ ، ۱۱ ، ۱۲ ).

نتایج متناقض ممکن است تا حدی با تفاوت در مقدار دارچین تجویز شده و کنترل قبلی قند خون شرکت کنندگان توضیح داده شود ( ۹ ، ۱۳ ).

خلاصه:

دارچین نویدبخش کاهش قند خون است. با این حال، اثرات آن بر هموگلوبین A1c کمتر واضح است.

قند خون را بعد از غذا کاهش می دهد

بسته به اندازه وعده غذایی و تعداد کربوهیدرات های موجود در آن، سطح قند خون می تواند به طور چشمگیری بعد از غذا افزایش یابد.

بیشتر بخوانید
نمک زیاد با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است

این نوسانات قند خون می تواند سطوح استرس اکسیداتیو و التهاب را افزایش دهد، که باعث آسیب زیادی به سلول های بدن شما می شود و شما را در معرض خطر بیماری های مزمن قرار می دهد ( ۱۴ ، ۱۵ ).

دارچین می تواند به شما در کنترل افزایش قند خون بعد از غذا کمک کند. برخی از محققان می گویند که این کار را با کاهش سرعت خروج غذا از معده انجام می دهد.

یک مطالعه نشان داد که مصرف ۱.۲ قاشق چای خوری (۶ گرم) دارچین همراه با یک وعده پودینگ برنج نسبت به خوردن پودینگ برنج بدون آن باعث تخلیه کندتر معده و کاهش سطح قند خون می شود ( ۱۶ ).

مطالعات دیگر نشان می دهد که ممکن است قند خون را بعد از غذا با مسدود کردن آنزیم های گوارشی که کربوهیدرات ها را در روده کوچک تجزیه می کنند، کاهش دهد ( ۱۷ ، ۱۸ ).

خلاصه:

دارچین ممکن است قند خون را بعد از غذا کاهش دهد، احتمالاً با کند کردن تخلیه معده و مسدود کردن آنزیم های گوارشی.

می تواند خطر عوارض شایع دیابت را کاهش دهد

این ادویه بیشتر از کاهش قند خون ناشتا و کاهش افزایش قند خون بعد از غذا است.

همچنین ممکن است خطر عوارض شایع دیابت را کاهش دهد.

افراد مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد بدون دیابت دو برابر بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی هستند. دارچین ممکن است به کاهش این خطر با بهبود عوامل خطر ثابت شده برای بیماری قلبی کمک کند ( ۱۹ ).

بررسی کارآزمایی های کنترل شده در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که مصرف دارچین با کاهش متوسط ​​کلسترول LDL “بد” ۹.۴ میلی گرم در دسی لیتر (۰.۲۴ میلی مول در لیتر) و کاهش تری گلیسیرید ۲۹.۶ میلی گرم در دسی لیتر (۰.۳۳) مرتبط است. mmol/L) ( ۹ ).

همچنین میانگین ۱.۷ میلی گرم در دسی لیتر (۰.۰۴۴ میلی مول در لیتر) افزایش کلسترول HDL “خوب” را گزارش کرد ( ۹ ).

علاوه بر این، مطالعه دیگری نشان داد که مصرف مکمل با دو گرم دارچین به مدت ۱۲ هفته به طور قابل توجهی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می دهد ( ۱۱ ).

جالب توجه است که دیابت به طور فزاینده ای در ایجاد بیماری آلزایمر و سایر زوال عقل نقش دارد، به طوری که بسیاری از مردم اکنون بیماری آلزایمر را “دیابت نوع ۳” می نامند ( ۲۰ ).

مطالعات نشان می‌دهد که عصاره دارچین می‌تواند توانایی دو پروتئین – بتا آمیلوئید و تاو – را برای تشکیل پلاک‌ها و گره‌هایی که به طور معمول با ایجاد بیماری آلزایمر مرتبط هستند کاهش دهد ( ۲۱ ، ۲۲ ).

با این حال، این تحقیق تنها در لوله های آزمایش و حیوانات کامل شده است. برای تایید این یافته ها به مطالعات انسانی بیشتری نیاز است.

خلاصه:

دارچین ممکن است به کاهش خطر بیماری های مرتبط با دیابت مانند بیماری قلبی و بیماری آلزایمر کمک کند.

سیلان مقابل کاسیا: کدام بهتر است؟

دارچین معمولاً به دو نوع مختلف تقسیم می شود – سیلان و کاسیا.

بیشتر بخوانید
آیا دیابت مقصر سردرد شماست؟

دارچین کاسیا را می توان از چندین نوع مختلف درخت دارچین به دست آورد. به طور کلی ارزان است و در بیشتر بخش های مواد غذایی و ادویه فروشی فروشگاه مواد غذایی شما یافت می شود.

از طرف دیگر دارچین سیلان به طور خاص از درخت Cinnamomum verum استخراج می شود. معمولاً گران‌تر و کمتر از کاسیا است، اما مطالعات نشان می‌دهد که دارچین سیلان حاوی آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری است ( ۳ ).

از آنجایی که دارچین حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری است، دارچین سیلان ممکن است فواید بیشتری برای سلامتی داشته باشد.

با این حال، اگرچه چندین مطالعه بر روی حیوانات و لوله‌های آزمایش فواید دارچین سیلان را برجسته کرده‌اند، اکثر مطالعاتی که فواید سلامتی را در انسان نشان می‌دهند، از گونه Cassia استفاده کرده‌اند ( ۲۳ ).

خلاصه:

هر دو نوع دارچین به احتمال زیاد قند خون را کاهش می دهند و با دیابت مبارزه می کنند، اما هنوز مطالعات انسانی برای تایید این نکته لازم است که سیلان مزایای بیشتری نسبت به کاسیا دارد.

برخی باید مراقب دارچین باشند

دارچین کاسیا نه تنها آنتی اکسیدان کمتری دارد، بلکه دارای یک ماده بالقوه مضر به نام کومارین است، یک ماده آلی موجود در بسیاری از گیاهان.

چندین مطالعه بر روی موش‌ها نشان داده‌اند که کومارین می‌تواند برای کبد سمی باشد، که منجر به این نگرانی می‌شود که ممکن است باعث آسیب کبدی در انسان نیز شود ( ۲۴ ).

بر این اساس، سازمان ایمنی غذای اروپا میزان قابل قبول مصرف روزانه کومارین را ۰.۰۴۵ میلی گرم در هر پوند (۰.۱ میلی گرم بر کیلوگرم) تعیین کرده است.

با استفاده از سطوح متوسط ​​کومارین برای دارچین کاسیا، این مقدار معادل نصف قاشق چایخوری (۲.۵ گرم) دارچین کاسیا در روز برای یک فرد ۱۶۵ پوندی (۷۵ کیلوگرمی) خواهد بود.

همانطور که می بینید، دارچین کاسیا به خصوص حاوی مقدار زیادی کومارین است و شما به راحتی می توانید با مصرف مکمل های دارچین یا حتی خوردن مقادیر زیادی از آن در غذاها، بیش از حد بالایی مصرف کنید.

با این حال، دارچین سیلان حاوی مقادیر بسیار کمتری از کومارین است و مصرف بیشتر از مقدار توصیه شده کومارین با این گونه دشوار خواهد بود ( ۲۵ ).

همچنین افراد دیابتی که دارو یا انسولین مصرف می کنند باید در افزودن دارچین به برنامه روزانه خود مراقب باشند.

افزودن دارچین به درمان فعلی ممکن است شما را در معرض خطر کاهش قند خون قرار دهد که به عنوان هیپوگلیسمی شناخته می شود.

هیپوگلیسمی یک وضعیت بالقوه تهدید کننده زندگی است و توصیه می شود با پزشک خود در مورد گنجاندن دارچین در درمان دیابت خود صحبت کنید.

بیشتر بخوانید
اگر دیابت دارید می توانید وزن اضافه کنید؟

در نهایت، کودکان، زنان باردار و سایر افراد با سابقه پزشکی گسترده باید با پزشک خود صحبت کنند تا ببینند آیا مزایای دارچین بیشتر از خطرات آن است یا خیر.

خلاصه:

دارچین کاسیا سرشار از کومارین است که می تواند باعث آسیب کبدی شود. همچنین افراد مبتلا به دیابت باید هنگام مصرف مقادیر زیاد دارچین از خطر هیپوگلیسمی آگاه باشند.

چقدر باید مصرف کنید؟

فواید دارچین در کاهش قند خون به خوبی مطالعه شده است.

اما با این وجود، هیچ توافقی در مورد میزان مصرف برای بهره مندی از فواید و در عین حال اجتناب از خطرات احتمالی حاصل نشده است.

مطالعات معمولاً از ۱ تا ۶ گرم در روز به عنوان مکمل یا پودر اضافه شده به غذاها استفاده می کنند.

یک مطالعه گزارش داد که قند خون در افرادی که روزانه ۱، ۳ یا ۶ گرم مصرف می کردند به همان میزان کاهش یافت ( ۲۶ ).

با توجه به اینکه افرادی که کمترین دوز را دریافت می کنند، مزایای مشابهی با افرادی که بالاترین دوز را دریافت می کنند، مشاهده می کنند، ممکن است نیازی به مصرف دوزهای زیاد نباشد.

علاوه بر این، تعدادی از مطالعات نشان داده اند که محتوای کومارین دارچین کاسیا می تواند متفاوت باشد. بنابراین، عاقلانه است که از ۰.۵ تا ۱ گرم از آن در روز تجاوز نکنید تا از مصرف بیش از حد مجاز روزانه کومارین جلوگیری کنید.

مراقبت بسیار کمتری با دارچین سیلان می توان انجام داد. مصرف روزانه ۱.۲ قاشق چایخوری (۶ گرم) از نظر محتوای کومارین باید بی خطر باشد.

خلاصه:

دارچین کاسیا را به ۰.۵ تا ۱ گرم در روز محدود کنید. دارچین سیلان را می توان در مقادیر بیشتری مصرف کرد، اگرچه ممکن است لازم نباشد.

خلاصه

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که دارچین توانایی کاهش قند خون و کمک به مدیریت عوارض شایع دیابت را در کنار سایر فواید سلامتی دارد.

اگر می‌خواهید با دارچین مکمل داشته باشید یا آن را به غذای خود اضافه کنید تا قند خون خود را کاهش دهید، عاقلانه است که به جای کاسیا از سیلان استفاده کنید.

ممکن است گران تر باشد، اما دارچین سیلان حاوی آنتی اکسیدان های بیشتر و کومارین کمتری است که به طور بالقوه می تواند باعث آسیب کبدی شود.

احتمالاً بهتر است از ۰.۵-۱ گرم کاسیا در روز تجاوز نکنید، اما مصرف روزانه ۱.۲ قاشق چایخوری (۶ گرم) دارچین سیلان باید بی خطر باشد.

لینک

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

3 دیدگاه دربارهٔ «چگونه دارچین قند خون را کاهش می دهد و با دیابت مبارزه می کند;

  1. سلام‌چهار‌ساله‌دیابت‌نوع‌دو‌دارم‌ متفورمین‌ استفاده‌میکنم‌ولی‌ دارچین‌ در‌ الویت‌ قرار‌ داره‌ قندخونم‌ فعلا‌عالی‌ کنترل‌شده‌ دارچین‌ وپوست‌ انار‌ وپرتقال‌ دمنوشش‌ عالی‌ عمل‌ میکنه

    پاسخ
    • مصرف روزانه باید به نیم قاشق چای خوری (۰.۵-۲ گرم) در روز

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه