چگونه دیابت نوع ۲ را به طور طبیعی خوب کنیم

آیا دیابت نوع ۲ دارید یا در خطر ابتلا به دیابت هستید؟ اگر چنین است، پس شما به جای درست آمده اید.

این راهنما یک نمای کلی از آنچه باید در مورد درمان و معکوس کردن دیابت نوع ۲ بدانید را به شما ارائه می دهد. راهنماهای دیگر ما می توانند بیشتر در مورد علائم دیابت به شما آموزش دهند و همچنین اطلاعات خاصی در مورد دیابت نوع ۲ و دیابت نوع ۱ ارائه دهند.

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت با تغییرات رژیم غذایی سلامت خود را بهبود بخشیده اند. شما هم می توانید! ایجاد این تغییرات ممکن است به شما امکان دهد داروهای دیابت را کاهش یا حذف کنید و همچنین به کاهش وزن کمک کند.

۱. دیابت چیست؟

به عبارت ساده، دیابت یک اختلال در قند خون (گلوکز) و انسولین است. در دیابت، چیزی در نحوه ساخت و/یا استفاده از انسولین که یک هورمون لوزالمعده است که قند خون را با خارج کردن آن از جریان خون و به داخل سلول‌های بدن کاهش می‌دهد، اشتباه است.

دیابت نوع ۱ زمانی ایجاد می شود که به دلایل خودایمنی یا سایر دلایل نادر، پانکراس آسیب می بیند و انسولین تولید نمی کند. این نوع دیابت اغلب در دوران کودکی تشخیص داده می شود، اما می تواند در بزرگسالان نیز رخ دهد.

در دیابت نوع ۲، هم در تولید انسولین توسط پانکراس (کمبود انسولین) و هم در استفاده از انسولین توسط بدن (مقاومت به انسولین) وجود دارد. هنگامی که آسیب به سلول های تولید کننده انسولین پانکراس به حدی پیشرفت می کند که پانکراس دیگر نمی تواند به طور خود به خود انسولین کافی برای غلبه بر مقاومت بدن در برابر آن آزاد کند، سطح قند خون افزایش می یابد.

گلوکز اضافی در خون یک مشکل است زیرا می تواند به رگ های خونی آسیب برساند. علاوه بر این، بافت‌های بدن نمی‌توانند به طور موثر از گلوکز برای انرژی استفاده کنند، زیرا مقدار زیادی از آن به جای ورود به سلول‌ها در جریان خون باقی می‌ماند.

مهم است که بدانیم سطوح بالای گلوکز نتیجه یک فرآیند اساسی است که سال ها قبل از بالا رفتن قند خون ادامه داشته است.

خبر خوب این است که رژیم غذایی و ورزش می تواند به کاهش مقاومت به انسولین و افزایش وزن مرتبط با آن کمک کند، که ممکن است به پیشگیری یا حتی بهبود دیابت کمک کند.

برای آشنایی بیشتر با دیابت اینجا را کلیک کنید:

دیابت نوع ۲

دیابت نوع ۲ شایع ترین نوع دیابت است که بیش از ۹۰ درصد موارد را تشکیل می دهد. اغلب افراد میانسال یا مسن‌تر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اگرچه در نوجوانان و جوانان با سلامت متابولیک ضعیف به طور فزاینده‌ای رایج می‌شود.

در ابتدای راه برای ایجاد قند خون بالا و تشخیص دیابت نوع ۲، یک فرد مقاوم به انسولین معمولاً انسولین زیادی در خون دارد. این بیشتر به این دلیل است که سلول های بتا تولید کننده انسولین در لوزالمعده، انسولین بیشتری تولید می کنند تا بر مقاومت بدن در برابر این هورمون غلبه کنند. اما سلول‌های بتا فقط می‌توانند این کار را برای مدت طولانی قبل از اینکه خسته شوند انجام دهند.

اساساً، لوزالمعده متوجه می‌شود که دو مشکل دارد: توانایی کلی آن برای ساخت انسولین بدتر می‌شود و انسولینی که قادر به ساخت آن است خیلی خوب کار نمی‌کند. بنابراین، پانکراس انسولین بیشتری تولید می کند تا گیرنده های انسولین بدن را پر کند و بر مقاومت غلبه کند. این کار باعث می شود تا قند خون در حد نرمال نگه داشته شود، تا زمانی که عملکرد سلول های بتا آنقدر از بین برود که پانکراس دیگر نتواند انسولین اضافی را ترشح کند.

به غیر از پیامدهای آن برای قند خون و پیشرفت دیابت نوع ۲، چرا بالا بودن سطح انسولین بد است؟

انسولین ذخیره چربی را افزایش می دهد و توانایی بدن را برای استفاده از چربی برای سوخت کاهش می دهد. این می تواند منجر به افزایش وزن شود که نقش مهمی در ایجاد و بدتر شدن مقاومت به انسولین دارد. اگر کنترل نکنید، می‌توانید ببینید که چگونه این امر به یک چرخه معیوب منجر می‌شود: مقاومت به انسولین منجر به سطوح بالای انسولین می‌شود، که با تجمع چربی، افزایش وزن را آسان‌تر می‌کند، که مقاومت به انسولین را افزایش می‌دهد، که منجر به سطوح بالای انسولین می‌شود، که منجر به افزایش وزن می‌شود. افزایش وزن و غیره چرخه را طی می کند.

علائم شایع دیابت

  • افزایش تشنگی و ادرار
  • خستگی شدید
  • احساس گرسنگی بیشتر از حد معمول
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • تاخیر در بهبود جراحات
  • تاری دید
  • بی حسی و گزگز در دست، پا یا انگشتان پا
  • لکه های تیره پوست
  • بثورات و ضایعات پوستی
  • عفونت های مخمری و مجاری ادراری (زنان)
  • اختلال نعوظ (مردان)

برای جزئیات بیشتر در مورد این شرایط، راهنمای ما در مورد علائم دیابت را ببینید. با این حال، لطفا توجه داشته باشید که با پیش دیابت و مراحل اولیه دیابت نوع ۲، ممکن است هیچ علامتی را متوجه نشوید.

اگر فکر می کنید هر یک از علائم هشدار دهنده دیابت را دارید، به پزشک خود مراجعه کنید.


۲. آزمایش قند خون

راهنمای ما در مورد آنچه باید در مورد قند خون بدانید می تواند به شما کمک کند تا در مورد قند خون بالا و پایین بیشتر بدانید. این راهنما به طور خاص بر روی سطوح بالای قند خون که در دیابت رخ می دهد تمرکز دارد.

چگونه متوجه شوید که قند خونتان بیش از حد است؟ اگر از قبل نمی‌دانید، آزمایش آن در چند ثانیه، چه در مطب پزشک یا با دستگاه اندازه‌گیری قند خون ارزان‌تان ، ساده است .

میزان قند خون خود را با محدوده های زیر مقایسه کنید:

  • قند خون طبیعی : کمتر از ۱۰۰ میلی گرم در دسی لیتر (۵.۶ میلی مول در لیتر) بعد از ناشتا بودن در طول شب و تا ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر (۷.۸ میلی مول در لیتر) دو ساعت بعد از غذا.
  • پیش دیابت: بین ۱۰۰-۱۲۵ میلی گرم در دسی لیتر (۵.۶-۷.۰ میلی مول در لیتر) پس از ناشتا بودن یک شبه، یا بالاتر از ۱۴۰ ۲ ساعت پس از آزمایش تحمل گلوکز.
  • دیابت: ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر (۷.۰ میلی مول در لیتر) یا بیشتر پس از ناشتا بودن در طول شب، یا بالاتر از ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر (۱۱.۱ میلی مول در لیتر) در هر زمان.

به خاطر داشته باشید که برای تشخیص دیابت یا پیش دیابت نباید از خوانش های گلوکومتر به تنهایی استفاده کنید. اگر قند خون شما با گلوکومتر بالا است، از پزشک خود بخواهید آزمایش خون را برای تایید تشخیص انجام دهد. همچنین، اکثر دستورالعمل ها بیان می کنند که یک بار خواندن غیرطبیعی قند خون برای اطمینان از تشخیص دیابت کافی نیست. حداقل دو مورد نیاز است.

اگر در حال حاضر از یک رژیم کم کربوهیدرات استفاده می کنید و نگران اندازه گیری هایی هستید که دریافت می کنید، دریابید که چگونه یک رژیم کم کربوهیدرات بر اندازه گیری قند خون تأثیر می گذارد.

برای آشنایی بیشتر با نحوه آزمایش قند خون، اینجا را کلیک کنید:

اگر قند خون خود را در خانه آزمایش می کنید، دستورالعمل هایی را که همراه با دستگاه اندازه گیری قند خون ارائه می شود، بخوانید و دنبال کنید. برای اکثر مترها، روش کلی به این صورت است:

  1. با دستان تمیز، یک نوار تست را در قند سنج خود قرار دهید.
  2. کنار نوک انگشت را با لانست سوراخ کنید تا یک قطره خون بکشید.
  3. نوک نوار تست را روی قطره خون قرار دهید.
  4. بعد از چند ثانیه، قند سنج به شما یک عدد می دهد.

۳. غذا و دیابت

افراد مبتلا به دیابت در حفظ سطح قند خون در محدوده طبیعی مشکل دارند. با افزایش سطح گلوکز، خون “بیش از حد شیرین” می شود.

قند خون شما از دو جا به دست می آید: کبد و غذایی که می خورید. شما نمی توانید مستقیماً میزان قند تولید شده توسط کبد را کنترل کنید، اما می توانید غذاهایی را که می خورید کنترل کنید.

غذاها از سه دسته کلی به نام درشت مغذی ها (مواد مغذی اصلی) تشکیل شده اند: کربوهیدرات، پروتئین و چربی. بسیاری از غذاها ترکیبی از دو یا هر سه درشت مغذی هستند، اما ما اغلب غذاها را براساس کربوهیدرات، پروتئین یا چربی دسته بندی می کنیم.

کربوهیدرات و قند خون

کربوهیدرات ها یا کربوهیدرات ها معمولاً از نشاسته یا قند بدست می آیند و در هنگام هضم به گلوکز تبدیل می شوند. وقتی گلوکز وارد جریان خون می شود، به آن گلوکز خون یا قند خون می گویند.

هرچه کربوهیدرات بیشتری در یک وعده غذایی خورده شود، قند بیشتری جذب جریان خون می شود و معمولاً قند خون بالاتر می رود.

اگرچه تعداد کمی از مردم موافق هستند که غذاهای شیرین برای شما مفید هستند، برخی از غذاهایی که ما آنها را «سالم» می‌دانیم – مانند میوه‌ها – می‌توانند قند زیادی داشته باشند. و بسیاری از مردم نمی دانند که غذاهای نشاسته ای – مانند نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی – زمانی که آنها را هضم می کنید به سرعت به قند تبدیل می شوند.

برای برخی افراد، خوردن یک سیب زمینی می تواند قند خون را به اندازه خوردن ۹ قاشق چایخوری قند افزایش دهد! پیش‌بینی دقیق واکنش قند خون فرد ممکن است دشوار باشد، زیرا احتمالاً بر اساس ژنتیک و حساسیت اولیه به انسولین متفاوت است. با آزمایش قند خون قبل از غذا خوردن و هر ۳۰ دقیقه بعد از خوردن تا دو ساعت، می توانید به سرعت یاد بگیرید که چگونه مواد غذایی مختلف بر سطح گلوکز خون شما تأثیر می گذارد. نتایج می تواند تو را شگفت زده کند!

پروتئین

غذاهای حاوی پروتئین عبارتند از تخم مرغ، مرغ، گوشت، غذاهای دریایی و توفو. اگرچه افراد واکنش‌های متفاوتی به این غذاها دارند، مصرف مقادیر متوسط ​​پروتئین در یک وعده غذایی معمولاً تأثیری ملایم یا بدون تأثیر بر قند خون دارد.

چربی

چربی رژیم غذایی به خودی خود عملاً تأثیری بر قند خون ندارد. با این حال، ما به ندرت به تنهایی چربی می خوریم. برخی از غذاها مانند پنیر عمدتا از پروتئین و چربی تشکیل شده اند. این غذاها احتمالاً قند خون شما را زیاد افزایش نمی دهند.

اما سایر غذاها مانند دونات و سیب زمینی سرخ کرده بیشتر از کربوهیدرات و چربی تشکیل شده اند. از آنجایی که این غذاها سرشار از کربوهیدرات و چربی هستند، احتمالاً قند خون شما را به میزان قابل توجهی افزایش می دهند.


۴. چگونه با رژیم غذایی قند خون را کاهش دهیم

اگر غذاهایی که قند خون شما را افزایش می دهند را از رژیم غذایی خود حذف کنید چه اتفاقی می افتد؟ آیا چیز خوبی برای خوردن باقی مانده است؟ ما اینطور فکر می کنیم. در واقع، ما یک راهنمای کامل در مورد بهترین غذاها برای کنترل دیابت داریم.

اما یک عکس ارزش هزار کلمه را دارد. اینها تنها تعدادی از غذاهای خوشمزه هستند که قند خون را برای همه افراد افزایش نمی دهند:
غذاهایی که قند خون را افزایش نمی دهند

بیشتر بخوانید
هیپوگلیسمی (علل، علائم و درمان)

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در حال حاضر رژیمی را بر اساس غذاهای کم کربوهیدرات انتخاب می کنند و بسیاری از پزشکان نیز به آن توجه می کنند.

فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ اغلب متوجه می شود که با شروع اولین وعده غذایی کم کربوهیدرات، قند خونش بهبود می یابد. نیاز به داروها، به ویژه انسولین، معمولاً به طور چشمگیری کاهش می یابد. کاهش وزن قابل توجه و بهبود نشانگرهای سلامتی اغلب به دنبال دارد. در نهایت، افراد معمولاً احساس بهتری دارند و انرژی و هوشیاری بیشتری دارند.

انتخاب غذاهای کم کربوهیدرات روشی موثر برای کمک به کنترل قند خون است و برای اکثر افراد بی خطر است. با این حال، اگر داروهای دیابت خود را مصرف می کنید، باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود برای تنظیم داروهای خود در هنگام تغییر رژیم غذایی خود همکاری کنید، زیرا ممکن است نیاز به داروها، به ویژه انسولین، بسیار کاهش یابد.

هنگامی که با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کردید، می توانید برنامه غذایی ۷ روزه ما را برای دیابت امتحان کنید. ما مقدمات را برای شما انجام داده‌ایم و مجموعه‌ای از دستور العمل‌های کتو را گردآوری کرده‌ایم که مقادیر بالایی پروتئین و کمتر از ۲۰ گرم کربوهیدرات خالص در روز را فراهم می‌کنند. می‌توانید از برخی از محبوب‌ترین دستور العمل‌های کتو مانند لقمه‌های تخم‌مرغ با بیکن بوقلمون و همبرگر خرد شده با لوبیا سبز لذت ببرید.

اگر به دنبال پزشکی هستید که با شما همکاری کند تا دیابت شما را با تغییر در رژیم غذایی کنترل کند، نقشه ما ممکن است به شما در پیدا کردن آن کمک کند.


۵. علم معکوس دیابت

در سال ۲۰۱۹، انجمن دیابت آمریکا (ADA) اعلام کرد که کاهش مصرف کربوهیدرات موثرترین استراتژی تغذیه ای برای بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت است.

تحقیقات نشان می دهد که رژیم های کم کربوهیدرات گزینه ای مطمئن و موثر برای درمان دیابت نوع ۲ هستند. این مجموعه شواهد شامل مرورهای سیستماتیک و متاآنالیزهای کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده است (بالاترین کیفیت شواهد بر اساس رتبه‌بندی ما).

یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۷ نشان داد که رژیم های کم کربوهیدرات نیاز به داروهای دیابت را کاهش می دهد و همچنین نشانگرهای زیستی خاصی را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود می بخشد. این شامل کاهش هموگلوبین A1c (HbA1c)، تری گلیسیرید، و فشار خون بود. و افزایش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) که گاهی اوقات کلسترول “خوب” نامیده می شود.

علاوه بر این، در یک کارآزمایی غیرتصادفی از Virta Health، گروه مداخله افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات پیروی کردند و تحت نظارت از راه دور توسط پزشکان و مربیان سلامت قرار گرفتند. پس از یک سال، ۹۴ درصد از افرادی که در گروه کم کربوهیدرات بودند مصرف انسولین خود را کاهش داده یا متوقف کردند. علاوه بر این، ۲۵٪ HgbA1c در محدوده طبیعی داشتند بدون نیاز به هیچ دارویی، که نشان می دهد بیماری آنها در حال بهبود است، و ۳۵٪ دیگر تنها با متفورمین همین کار را کردند.

در پایان دو سال، نسبت بالایی از افراد به بهبود پایدار در کنترل قند خون ادامه دادند.

سایر مداخلات نیز اثربخشی را برای القای بهبودی دیابت نوع ۲ نشان داده‌اند، اگرچه عدم سازگاری با نحوه تعریف کارآزمایی‌های مختلف “ررمیشن” وجود دارد. کارآزمایی DiRECT گزارش کرد که محدودیت شدید کالری (خوردن حدود ۸۵۰ کالری در روز) منجر به بهبودی ۴۶ درصدی در یک سال شد. و جراحی چاقی بین ۲۵ تا ۵۰ درصد بهبودی دیابت را تا ده سال پس از جراحی نشان می دهد.

این شواهد نشان می دهد که دیابت نوع ۲ نباید یک بیماری پیشرونده و غیر قابل برگشت باشد. به وضوح یک بیماری قابل درمان است.


۶. پیام امید

تا ۵۰ سال پیش، دیابت نوع ۲ بسیار نادر بود. در حال حاضر، در سراسر جهان، تعداد افراد مبتلا به دیابت به سرعت در حال افزایش است و تا سال ۲۰۳۰ به ۶۴۳ میلیون نفر می رسد . این یک اپیدمی در سراسر جهان است.

در گذشته تصور می شد که دیابت نوع ۲ یک بیماری پیشرونده است که هیچ امیدی برای برگشت یا بهبودی ندارد. به مردم – و گاهی هنوز هم – آموزش داده شد که دیابت نوع ۲ را “مدیریت” کنند، نه اینکه سعی کنند روند اصلی را معکوس کنند.

اما اکنون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می توانند امیدوار باشند که سلامت خود را به دست آورند! امروزه می دانیم که علائم دیابت نوع ۲ – قند خون بالا و انسولین بالا – اغلب با رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات، محدودیت شدید کالری، یا جراحی کاهش وزن قابل تغییر است.

افراد فقط مجبور نیستند دیابت خود را در حین پیشرفت “مدیریت” کنند. در عوض، آنها اغلب می توانند قند خون خود را تنها با رژیم غذایی به سطوح طبیعی کاهش دهند و ممکن است بتوانند از مصرف بیشتر داروها اجتناب کنند یا آن را قطع کنند.

سطح قند خون طبیعی و مصرف کمتر یا بدون دارو احتمالاً به معنای عدم پیشرفت بیماری و عدم پیشرفت عوارض است. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است بتوانند زندگی طولانی و سالمی داشته باشند، با انگشتان پا، بینایی و کلیه ها دست نخورده!

اگر هیچ دارویی مصرف نمی کنید، می توانید سفر خود را به سلامت از امروز آغاز کنید. اگر داروهای دیابت یا سایر بیماری‌ها مصرف می‌کنید، قبل از شروع هر گونه تغییر در شیوه زندگی، مانند رژیم کم کربوهیدرات، با پزشک خود مشورت کنید تا با بهبود قند خون، داروهای شما با خیال راحت تنظیم شوند.

وقتی آماده شدید، در اینجا باید شروع کنید: یک رژیم کم کربوهیدرات برای مبتدیان. در طول سفر خود، ممکن است از داستان های موفقیت آمیز دیابت الهام بگیرید.

بیشتر بخوانید
مدیریت دیابت بارداری: چه باید بدانید

پیوند منبع

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه