• دهه ها شواهد نشان می دهد که مصرف نوشابه به طور منظم با نتایج سلامت بدتر مرتبط است.
  • آخرین مطالعه در مورد این موضوع نشان می دهد که اثرات منفی ممکن است تا حدودی توسط میکروبیوم روده باشد.
  • محققان نه گونه باکتریایی را شناسایی کردند که به نظر می رسد در این رابطه مهم هستند.

یک مطالعه جدید ، در  متابولیسم سلولی نتیجه گیری می کند که مصرف نوشیدنی شیرین شده قندی با افزایش سطح ۹ باکتری خاص در میکروبیوم روده مرتبط است.

از آنجا که این میکروب ها مواد غذایی را تجزیه می کنند ، ترکیبات خاصی یا متابولیت ها تولید می کنند. دانشمندان دریافتند که این مواد شیمیایی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است.

مصرف نوشابه چگونه بر سلامت تأثیر می گذارد؟

تحقیقات قبلی نشان داده است که افرادی که مقادیر زیادی نوشیدنی شیرین می نوشند به احتمال زیادتری دیابت نوع ۲ می گیرند.

در حالی که مصرف این نوشیدنی ها در سالهای اخیر کاهش یافته است ، آنها هنوز هم  بیشترین منبع قند اضافه شده مصرف در ایالات متحده بین سالهای بودند.

چگونه ممکن است نوشابه منجر به دیابت نوع 2 شود؟

مکانیسم مصرف نوشابه بر سلامت تأثیر می گذارد ، احتمالاً چند وجهی خواهد بود. به عنوان مثال ، کارشناسان معتقدند که این عوامل همه نقش دارند:

  • افزایش وزن
  • مقاومت به انسولین – هنگامی که سلول ها دیگر به اندازه کافی به انسولین پاسخ نمی دهند
  • التهاب
  • دیس لیپیدمی آتروژنیک – میزان ناسالم چربی های خون.

همچنین ، شکر موجود در نوشابه ممکن است راحت تر جذب شود زیرا آنها فقط شکر و آب هستند.

بیشتر بخوانید
گوشت قرمز و دیابت نوع 2

اخیراً ، شواهد نشان داده شده است که میزان مصرف نوشابه ممکن است میکروبیوم روده را تغییر دهد ، که می تواند به خطر دیابت کمک کند.

به گفته نویسندگان این مطالعه جدید ، شواهدی از مطالعات حیوانات نشان می دهد که مصرف قندهای اصلی در سودا – فروکتوز و گلوکز – با: مرتبط است:

  • کاهش تنوع باکتری روده – یکی از نشانگرهای میکروبیوم کمتر سالم
  • کاهش سطح اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA)-اینها متابولیت هایی هستند که توسط باکتریهای روده “خوب” تولید می شوند که از سلامت کلی پشتیبانی می کنند
  • افزایش سطح گونه های باکتریایی مرتبط با التهاب.

به طور مشابه ، یک مطالعه کوچک در مورد ۱۲ زن نشان داد که شربت فروکتوز بالا تعداد باکتری های “خوب” را کاهش داد که یک SCFA به نام Butyrate تولید می کند.

دیگر مطالعات انسانی همچنین دریافتند که نوشیدنی های شیرین شده با شکر با تغییر در میکروبیوم روده همراه است.

به همین ترتیب ، یک مطالعه چینی نشان داد که افرادی که نوشابه می نوشند مشخصات  متابولیت های باکتریایی در خون آنها که با سلامتی ضعیف تر مرتبط هستند.

با این حال ، آخرین مطالعه ، اولین مطالعه ای است که به بررسی ارتباط بین مصرف سودا ، میکروبیوم روده ، متابولیت های باکتری موجود در خون و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می پردازد.

به طور خاص ، دانشمندان به داده های بیش از ۱۶۰۰۰ فرد اسپانیایی/لاتین در ایالات متحده دسترسی پیدا کردند که تصمیم گرفتند روی این جمعیت تمرکز کنند زیرا هم مصرف سودا بالایی دارند و هم شیوع زیادی از دیابت نوع ۲ دارند.

مصرف نوشابه مرتبط با تغییرات میکروبیوم روده

محققان دریافتند که مصرف نوشابه با تغییر در نه گونه از باکتری های روده مرتبط است. به عنوان مثال ، چهار گونه باکتری که SCFA های مفیدی تولید می کنند ، در کسانی که روزانه دو یا چند سدیم می نوشیدند کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید
خوب کردن پیش دیابت چقدر طول می کشد؟

دانشمندان همچنین سطح ۵۶ متابولیت باکتریایی و ترکیبات مرتبط را که به تغییرات در میکروبیوم روده مرتبط بودند ، شناسایی کردند.

این ترکیبات با متابولیسم:

  • Glycerophospholipid – این چربی ها بلوک های اصلی ساختمان غشای سلولی هستند ، تغییراتی که در سطح آنها به نظر می رسد مرتبط با دیابت است
  • اسید آمینه زنجیره ای شاخه ای (BCAA)-اسیدهای آمینه ضروری که ممکن است در مقاومت انسولین نقش داشته باشند
  • اسید آمینه معطر (AAA) – مطالعات حیوانات نشان می دهد که کاهش سطح AAA علائم دیابت را کاهش می دهد
  • فنیل سولفات – هنگامی که میکروبهای روده تجزیه و تحلیل اسید آمینه تیروزین تولید می شود ، این ترکیب با بیماری کلیه مرتبط با دیابت مرتبط است.

در این مطالعه ، دانشمندان دریافتند که ترکیبات مرتبط با گلیسرو فسفولیپید و BCAA با خطر دیابت و صفات متابولیکی ضعیف تر ، مانند سطح بالاتر قند خون ، شاخص توده بدنی بالاتر (BMI) و سطح پایین کلسترول “خوب” مرتبط هستند.

از طرف دیگر ، افزایش سطح مشتقات AAA و فنیل سولفات با صفات متابولیک بهتر مرتبط بود.

تغییر در میکروبیوم روده ممکن است دیابت را پیش بینی کند

این یکی از معدود مطالعات برای بررسی این روابط پیچیده بین میکروب های روده ، متابولیت های آنها و دیابت است. تحقیقات بسیار بیشتری برای درک کامل پیوندها لازم است ، اما نویسندگان امیدوارند که در آینده متابولیت هایی که اندازه گیری کرده اند ممکن است به پیش بینی و حتی درمان دیابت کمک کند.

بیشتر بخوانید
بهترین محل های تزریق انسولین کدامند؟

چی در بیانیه مطبوعاتی گفت: “مطالعه ما یک مکانیسم بالقوه برای توضیح اینکه چرا نوشیدنی های شیرین شده قند برای متابولیسم شما بد هستند ، نشان می دهد.” “اگرچه یافته های ما مشاهده ای است ، اما آنها بینش هایی را برای پیشگیری از دیابت یا استراتژی های مدیریتی با استفاده از میکروبیوم روده ارائه می دهند.”

چی همچنین خاطرنشان کرد: این متابولیت ها ممکن است به عنوان یک سیستم هشدار دهنده اولیه عمل کنند: “ما دریافتیم که چندین متابولیت مربوط به میکروبیوتا با خطر ابتلا به دیابت همراه است. به عبارت دیگر ، این متابولیت ها ممکن است دیابت آینده را پیش بینی کنند. “

تیم دانشمندان قصد دارند با آزمایش “آیا باکتری ها و متابولیت ها می توانند واسطه یا حداقل تا حدی واسطه ارتباط بین نوشیدنی های شیرین شده قند و خطر ابتلا به دیابت باشند ، این خط تحقیق را ادامه دهند.”

به جای نوشابه چه بنوشید

جایگزین های سالم تری وجود دارد که می توانیم برای جلوگیری از مصرف نوشیدنی های شیرین قند یا کاهش آن ، انجام دهیم. در نهایت ، وقتی نوشیدن نوشیدنی ، آب همیشه سالم ترین انتخاب است.

با این حال ، اگر شما در حال هوس چیزی هستید ، بهتر است گزینه های کم شکر و شیرین کننده ها مانند آب های گازدار یا کامبوجا را انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید
هیپوگلیسمی نسبی: هر آنچه که باید بدانید

از آنجا که کامبوجا تخمیر می شود و به طور طبیعی حاوی میکروب های زنده است ، ممکن است از سلامت میکروبیوم روده پشتیبانی کند. با این حال ، مهم است که به دنبال محصولی باشید که حاوی میکروب های زنده باشد و قندهای اضافه شده ای نداشته باشد.

مشکل تحقیقات میکروبیوم

یافتن جنبه ای از سلامتی که با میکروبیوم روده همراه نبوده است ، دشوار است.

با این حال ، تقریباً بی نهایت پیچیده است: میکروبیوم روده تفاوت قابل توجهی بین مناطق جغرافیایی و بین افراد – حتی دوقلوهای یکسان و در طول روز نوسان می کند و می تواند  به سرعت و به شدت مطابق با تغییرات رژیم غذایی تغییر کند.

هر گونه طیف وسیعی از ترکیبات را به عنوان متابولیسم مواد غذایی تولید می کند. و هر یک از این ترکیبات این پتانسیل را دارند که توسط میکروب های دیگر یا آنزیم های روده به ترکیبات دیگر تبدیل شوند.

میکروبیوم روده هنوز اسرار زیادی را در خود جای داده است و احتمالاً سالهای زیادی از آنها را نگه می دارد. اما بدون شک تماشای آنها جذاب خواهد بود.