کاموت – غلات مصر باستان

کاموت ® (تلفظ کا موت) نام تجاری گندم خراسان است، دانه ای قدیمی دو برابر گندم معمولی. داستان منشا آن نسبتاً جالب است. این غله که از مصر می‌آید، زمانی در ناحیه هلال حاصلخیز بین مصر و دره دجله-فرات رشد می‌کرد. پس از جنگ جهانی دوم، یک خلبان مقداری غلات را در یک اتاق دفن باستانی کشف کرد. بنابراین به گندم شاه توت یا دانه فرعون نیز معروف است. این غلات به دست یک کشاورز گندم مونتانا رسید که آنها را کاشت و برداشت کرد. به نام تجاری KAMUT® امروزی تبدیل شد.

نام کاموت یک کلمه مصری باستان برای گندم است. ویژگی منحصر به فرد KAMUT® علامت تجاری آن است که تضمین می کند که بلبرینگ گندم خراسان همیشه از نوع اصلاح نشده، اصلی، هیبرید نشده و غیر GMO باشد. گندم کاموت ® خراسان نیز دارای گواهی ارگانیک بوده و دارای بالاترین استانداردهای کیفی می باشد. 

گندم معمولی که تقریباً در حال انقراض است، اخیراً همراه با سایر غلات باستانی سالم مانند کینوا، تف و گندم سیاه دوباره محبوب شد. Kamut® حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد پروتئین بیشتر از گندم و اسیدهای چرب بیشتری دارد. به دلیل درصد بالای لیپیدها (چربی) به عنوان یک “دانه پر انرژی” توصیف می شود. علاوه بر این، فواید سلامتی مختلفی دارد. با بافت صاف و طعم مغزی و کره ای، مغذی و خوشمزه است. 

بافت و طعم منحصر به فرد آن به اندازه کافی همه کاره است تا کاموت را در همه چیز از سالاد گرفته تا غلات و حتی آبجو بگنجاند. علاوه بر این می توانید از آرد خراسان (کموت) در پخت و پز مانند کلوچه، کیک و کلوچه استفاده کنید. همچنین می توانید از آن برای جایگزینی آرد استاندارد در موارد مختلف استفاده کنید.

Kamut - The Ancient Egyptian Grain

ارزش غذایی کاموت

طبق داده های USDA، ۱۰۰ گرم سرو کاموت نپخته حاوی:

  • انرژی: ۳۳۷ کیلو کالری
  • چربی: ۲.۱۳ گرم
  • پروتئین: ۱۴.۵ گرم 
  • کربوهیدرات: ۷۰.۶ گرم
  • فیبر: ۱۱.۱ گرم
  • کلسیم: ۲۲ میلی گرم
  • آهن: ۳.۷۷ میلی گرم
  • منیزیم: ۱۳۰ میلی گرم
  • فسفر: ۳۶۴ میلی گرم
  • پتاسیم: ۴۰۳ میلی گرم
  • سدیم: ۵ میلی گرم
  • منگنز: ۲.۷۴ میلی گرم
  • روی: ۳.۶۸ میلی گرم
  • سلنیوم: ۸۱.۵ میکروگرم
  • نیاسین: ۶.۳۸ میلی گرم

یادداشت 

کاموت (گندم خراسان) یک غلات کامل با خواص غذایی عالی است. اگرچه این ماده کالری و کربوهیدرات بالایی دارد، اما کربوهیدرات ها پیچیده هستند زیرا غلات کامل هستند. علاوه بر این، منبع عالی پروتئین، فیبر، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سلنیوم و غیره است که آن را به یک غذای سالم تبدیل می کند.

فواید کاموت برای سلامتی

برخی از مهمترین فواید این دانه عبارتند از:

رشد و نگهداری استخوان

منگنز برای رشد و نگهداری استخوان ضروری است. کمبود آن می تواند باعث افزایش کلسترول خون و دمینرالیزه شدن استخوان شود. همچنین می تواند منجر به کاهش رشد در کودکان شود. 

کاموت سرشار از منگنز است که متابولیسم استخوان را تقویت می کند. به حفظ استخوان های قوی و سالم کمک می کند. غذاهای غنی از منگنز به جلوگیری از شروع زودرس پوکی استخوان کمک می کنند.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منگنز تراکم مواد معدنی استخوان را در زنان یائسه بهبود می‌بخشد و از علائم آسیب استخوان جلوگیری می‌کند. برای افزایش مزیت بیشتر، می‌توانید کاموت را با غذاهای حاوی مواد مغذی مانند کلسیم، روی، مس و منگنز ترکیب کنید. 

بهبود سیستم گوارش

کاموت سرشار از فیبر است. فیبر رژیمی حرکت روده را بهبود می بخشد و به حفظ سلامت روده کمک می کند زیرا فیبر با جذب آب به جامد شدن مدفوع کمک می کند.

مطالعات همچنین نشان می‌دهد که رژیم غذایی غنی از فیبر خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش می‌دهد. کربوهیدرات های فیبری نیز باعث احساس سیری و افزایش جذب مواد مغذی می شوند. 

محتوای روی موجود در کاموت نیز به هضم غذا کمک می کند. کمبود روی اغلب با مشکلات گوارشی همراه است. حتی حداقل کمبود روی هضم را مختل می کند زیرا مسئول تولید آنزیم های گوارشی است. این دانه همچنین راحت تر از انواع گندم مدرن قابل هضم است. از این رو برای افرادی که به گندم حساسیت دارند مفید است.

خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد

کاموت به کاهش خطر چاقی، سکته، بیماری قلبی، کلسترول خون بالا و دیابت کمک می کند و به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین به تحرک روده، سلامت متابولیک، التهاب مزمن و بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.

یک مطالعه نشان می‌دهد که رژیم غذایی مبتنی بر کاموت، هورمون‌هایی را که باعث التهاب می‌شوند سرکوب می‌کند و کلسترول و قند خون را کاهش می‌دهد. افزایش سطح کلسترول یکی از دلایل مهم مشکلات قلبی مانند سکته است.

به کاهش وزن کمک می کند

فیبر به رژیم غذایی شما حجم بیشتری می دهد. به شما کمک می کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید. محتوای پروتئین موجود در کاموت برای مدیریت وزن نیز مفید است. هضم و متابولیسم پروتئین ها به سوزاندن کالری کمک می کند.

پروتئین همچنین با ایجاد احساس سیری اشتهای شما را کاهش می دهد. پروتئین همچنین با کاهش چربی و جلوگیری از از دست دادن عضلات و کاهش سرعت متابولیسم به کاهش وزن کمک می کند.

هورمون ها را تنظیم می کند

کاموت سرشار از سلنیوم و منگنز است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و از شما در برابر جهش های ژنتیکی و آسیب غشای سلولی محافظت می کنند. علاوه بر این، سلنیوم به تولید هورمون های تیروئید کمک می کند و منگنز در پردازش هورمون های جنسی بسیار مهم است. 

روی، به عنوان یک آنتی اکسیدان، برای عملکرد مناسب سیستم تولید مثل برای هر دو جنس ضروری است. مسئول تنظیم هورمون های رشد است.

مطالعات در مورد نقش روی در اختلالات دستگاه تناسلی زنان نشان می دهد که به افزایش یا کاهش سطح تستوسترون کمک می کند. بنابراین علائم PCOS را کاهش می دهد. روی همچنین می تواند درد همراه با چرخه قاعدگی را کاهش دهد.

سم زدایی کبد

کاموت منبع عالی فسفر است. فسفر برای عملکرد کلیه ها ضروری است و به دفع سموم از بدن شما کمک می کند. برای متعادل کردن اسید اوریک، سدیم، آب و چربی در بدن، کلیه ها و سایر اندام های گوارشی به الکترولیت هایی مانند فسفر، پتاسیم و منیزیم وابسته هستند.

یک مطالعه انجام شده برای بررسی اثرات رژیم غذایی مبتنی بر کاموت بر بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) نشان داد که این دانه به طور موثری عوامل خطر متابولیک و بهبود پروفایل کبد در بیماران مبتلا به NAFLD.

سلامت مغز را بهبود می بخشد

کاموت حاوی نیاسین است که به عنوان ویتامین B-3 نیز شناخته می شود که برای تولید چندین هورمون غدد درون ریز و حمایت از سلامت سیستم عصبی ضروری است. مغز شما برای دریافت انرژی و عملکرد صحیح به نیاسین نیاز دارد. همچنین از سلول های مغز در برابر استرس و آسیب محافظت می کند. از سوی دیگر، کمبود نیاسین می تواند منجر به از دست دادن حافظه و زوال عقل شود.

محتوای منگنز در کاموت عملکرد شناختی را نیز بهبود می بخشد. مطالعات ثابت می کند که منگنز برای عملکرد طبیعی سلول ها و متابولیسم حیاتی است. شواهد علمی نیز نشان می‌دهد که منگنز برای رشد طبیعی مغز ضروری است.

از سرماخوردگی جلوگیری می کند

برخی از مطالعات نشان می دهد که روی از تجمع مخاط و باکتری در مجرای بینی جلوگیری می کند. در نتیجه، ممکن است مدت سرماخوردگی را یک روز یا بیشتر کاهش دهد، شدت علائم را کاهش دهد و از عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی جلوگیری کند. از آنجایی که کاموت سرشار از روی است، می تواند از سرماخوردگی جلوگیری کند.

سلامت تیروئید را ارتقا می دهد

منگنز مسئول تولید تیروکسین است. تیروکسین یک هورمون حیاتی است که مسئول عملکرد صحیح غده تیروئید است. غده تیروئید متابولیسم، اشتها، افزایش وزن و کارایی اندام ها را کنترل می کند. منگنز موجود در کاموت می تواند بخشی از رژیم غذایی شما باشد و از مشکلات مربوط به تیروئید جلوگیری کند.

خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی

بر اساس تحقیق، نان کاموت نسبت به نان دوروم مدرن آنتی اکسیدان بیشتری تولید می کند. گندم خراسان نیز بیشترین میزان پلی فنل و کاروتنوئید را نشان داد.

پلی فنول ها مسئول محافظت از بافت بدن در برابر آسیب شناسی هایی مانند سرطان ها، بیماری های عروق کرونر قلب و التهاب هستند. کاروتنوئیدها دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند. آنها همچنین در محافظت از بافت شبکیه از آسیب نور بسیار مهم هستند.

یادداشت 

کاموت دارای مشخصات غذایی گسترده ای است. در کنار ظاهر زیبای طلایی و طعم کره ای، بسیار سالم است. سرشار از پروتئین، چربی، ویتامین و مواد معدنی است. همچنین منبع عالی روی، منیزیم، سلنیوم و بسیاری از پلی فنول ها و اسیدهای چرب است. بنابراین، چندین فواید سلامتی مانند کمک به مدیریت وزن، جلوگیری از خطرات قلبی عروقی، بهبود سلامت استخوان و مغز و غیره را ارائه می دهد. 

راه هایی برای گنجاندن کاموت در رژیم غذایی

کاموت به عنوان یک ماده خام از تطبیق پذیری عالی برخوردار است زیرا برای اهداف مختلف مناسب است.

  • می توانید بلغور جو دوسر صبحانه خود را با دانه های کاموت جایگزین کنید. سپس میوه‌ها، آجیل‌ها و رویه‌های عسل یا شربت شکلات را اضافه کنید تا یک کاسه صبحانه سالم و پرکننده درست کنید.
  • می توانید دانه های کاموت را به سوپ و خورش اضافه کنید. 
  • می توانید از آن به عنوان رویه سالاد نیز استفاده کنید. دانه های کاموت پخته شده را به سالاد سرد و با طراوت اضافه کنید تا از محتوای پروتئین و فیبر آن استفاده کنید.
  • می توانید از کاموت در محصولات پخته شده، نان، پاستا، وافل و پنکیک استفاده کنید. طعم کره ای آن آن را برای نان عالی می کند.
  • می توانید از دانه های کاموت با مخلوط کردن آنها در غذاساز خود فرنی درست کنید.

نحوه تهیه

  • آنها را یک شب خیس کنید تا زمان پخت کاهش یابد. پس از خیس خوردن، کاموت را آبکش کنید تا برای پخت آماده شوند.
  • یک قابلمه آب را به جوش بیاورید (به ازای هر فنجان کاموت باید سه فنجان آب باشد). کاموت را اضافه کنید و به جوشیدن ادامه دهید تا دانه ها نرم شوند.
  • قبل از سرو آب آن را خالی کنید. کاموت را می توان با فشار هم پخت.

دستور العمل های سالم با کاموت

فرنی صبحانه کاموت

  • وعده ها: ۳ تا ۴
  • زمان آماده سازی: ۵ دقیقه
  • زمان پخت: ۱۲ دقیقه

عناصر

  • توت کاموت: ۱ فنجان (۲۰۰ گرم)
  • شیر بادام شیرین نشده: ۵۰۰ میلی لیتر
  • نمک کوشر: ½ قاشق چایخوری 
  • کره: ۱ قاشق غذاخوری 
  • شربت خالص افرا : ۴ قاشق غذاخوری
  • دارچین آسیاب شده: ۱ قاشق چایخوری
  • میوه خشک یا تازه: به میزان دلخواه

روش

  • یک فنجان کاموت را در غذاساز مخلوط کنید.
  • در یک قابلمه (متوسط)، ۳/۴ فنجان شیر بادام را اضافه کنید. 
  • سپس، کاموت ترک خورده و ½ قاشق چایخوری نمک کوشر را به قابلمه اضافه کنید. مخلوط و جوش بیار.
  • حرارت را کم کرده تا متوسط ​​به کم بپزید. هر از گاهی هم بزنید و بگذارید ۱۰-۱۵ دقیقه غلیظ شود.
  • بعد از اینکه به ضخامت دلخواه رسید آن را از روی حرارت بردارید. 
  • با مقداری دارچین آسیاب شده و میوه های دلخواه تزیین کنید.

سالاد دست مدیترانه ای

  • وعده های غذایی: ۴
  • زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
  • زمان پخت: ۴۲ دقیقه

عناصر

  • دست: ۱ فنجان (۲۰۰ گرم)
  • پیاز خلال شده: ۲ عدد
  • کدو حلوایی: ۱
  • فلفل دلمه ای قرمز: ۱
  • زیتون کالاماتا خرد شده: ۵۰ گرم
  • گوجه فرنگی خشک خرد شده: ۴ عدد
  • مویز: ½ فنجان (۵۰ گرم)

تزئین

  • سیر خرد شده: ۳ حبه
  • خردل دیژون: ۲ قاشق چایخوری
  • نمک کوشر: ¼ قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: ¼ قاشق چایخوری
  • سرکه بالزامیک: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون فوق بکر: ۱.۵ قاشق غذاخوری

روش

  • کاموت را در زودپز با نسبت کاموت به آب ۱:۳ بپزید. بعد از پخت، آب اضافی را خالی کنید و اجازه دهید دانه ها خنک شوند.
  • دانه ها را در یک کاسه بزرگ بریزید و پیاز، کدو سبز، فلفل دلمه ای قرمز، زیتون، گوجه فرنگی خشک شده و مویز را اضافه کنید.
  • یک کاسه دیگر بردارید و سیر، خردل، نمک، فلفل سیاه، سرکه بالزامیک و روغن زیتون را مخلوط کنید تا سس درست شود.
  • سس را به سالاد اضافه کنید و آن را بریزید.

موارد احتیاط

آلرژی

کاموت یک دانه حاوی گلوتن است. با این حال، شناخته شده است که گلوتن کمتری دارد و هضم آن راحت تر از سایر غلات است. اما اگر دچار عدم تحمل گلوتن مانند بیماری سلیاک هستید، از کاموت اجتناب کنید.

داروها

برخی شواهد وجود دارد که ثابت می کند کاموت ممکن است با سیس پلاتین، یک عامل شیمی درمانی که برای درمان تخمدان، مثانه، ریه و موارد دیگر استفاده می شود، تداخل داشته باشد. سرطان ها در مورد تداخلات دارویی احتمالی با پزشک مشورت کنید.

خلاصه

کاموت توسط هیبریداسیون مدرن و مهندسی ژنتیک دست نخورده است. این منبع غنی از پروتئین، آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها است و فواید تغذیه ای دیگری نیز ارائه می دهد. به عنوان مثال، مصرف کاموت می تواند سلامت شناختی، سلامت قلب و عروق، سیستم گوارش، تعادل هورمونی و غیره را بهبود بخشد. در مقایسه با سایر محصولات گندم معمولی، کاموت ارزش غذایی بالاتری دارد.

از آنجایی که طعمی همه کاره دارد، می توانید از طعم آجیلی و بافت صاف آن برای بهبود چندین غذای سالم استفاده کنید. طعم کره ای برای محصولات پخته شده به ویژه نان عالی است. هضم آن آسان تر است حتی اگر حاوی گلوتن باشد. با این حال، افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، مانند بیماری سلیاک، باید از کاموت اجتناب کنند.

سوالات متداول

س. کاموت برای چیست؟

A. Kamut دارای مشخصات غذایی بالایی است. فواید زیادی دارد، از جمله بهبود سلامت روده، کاهش کلسترول و قند خون، کاهش خطر بیماری های قلبی و دیابت، و سیستم ایمنی بهتر. علاوه بر این، از گندم مدرن سالم تر است زیرا هیبریداسیون و اصلاح آن دست نخورده است.

س. آیا می توانم هر روز کاموت بخورم؟ 

A. Kamut برای مصرف هر روز بی خطر است. با این حال، مصرف کاموت با سایر غذاهای حاوی سلنیوم می تواند منجر به ریزش مو و ناخن، حالت تهوع، اسهال یا بثورات پوستی شود. زیرا محدودیت خاصی برای مصرف سلنیوم در روز وجود دارد. علاوه بر این، افرادی که به گلوتن حساسیت زیادی دارند، مثلاً بیماری سلیاک، باید از آن اجتناب کنند. اگر داروهای سرطان مصرف می کنید، قبل از اینکه کاموت را در رژیم غذایی خود بگنجانید، با پزشک، متخصص تغذیه یا متخصص سلامت خود مشورت کنید.

س. آیا دانه کاموت سالم است؟

الف- دانه های کاموت سالم هستند. کاموت نسبت به سایر غلات راحت تر هضم می شود. از این رو برای افرادی که به گندم حساسیت دارند بهتر است. مقدار قابل توجهی از مواد مغذی دارد که به سلامتی فرد کمک می کند. علاوه بر این، به سلامت قلب و عروق، هضم غذا و کاهش وزن کمک می کند. همچنین از سلامت استخوان، سلامت مغز و غیره پشتیبانی می کند.

س. آیا کاموت باعث افزایش وزن شما می شود؟

الف. کاموت باعث افزایش وزن شما نمی شود. کاموت سرشار از فیبر است که آن را برای هضم غذا عالی می کند. قند خون، کلسترول و التهاب را کاهش می دهد. محتوای پروتئین در کاموت حدود ۲۰-۴۰٪ است. غذاهای غنی از پروتئین به کاهش وزن سالم کمک می کنند. همه اینها آن را به یک ماده اصلی کاهش وزن تبدیل می کند.

س: آیا کاموت بهتر از جو است؟

الف. کاموت دارای محتوای چربی کمتری نسبت به بلغور جو دوسر است. همچنین سرشار از ویتامین B6 است که مسئول بهبود متابولیسم است. علاوه بر این، سرشار از سلنیوم و ویتامین E است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. بلغور جو دوسر نسبت به کاموت فیبر و منیزیم بیشتری دارد. این غلات جایگزین سالمی برای گندم معمولی هستند و فواید خود را دارند.

س. آیا کاموت سالم تر از گندم است؟

الف- کاموت ارزش غذایی بالاتری نسبت به گندم سنتی دارد. ۲۰ تا ۴۰ درصد پروتئین بیشتری دارد و روی، منیزیم، سلنیوم و بسیاری از پلی فنول ها و اسیدهای چرب سرشار از فواید بیشتری دارد. همچنین سرشار از فیبر است که به راحتی قابل هضم است. در نتیجه ثابت شده است که برای آلرژی گندم قابل تحمل تر است. با این حال، اگر به گلوتن حساسیت شدید دارید، باید از کاموت اجتناب کنید.

س: آیا کاموت آسان هضم می شود؟

A. Kamut سرشار از فیبر و پروتئین است که به متابولیسم و ​​هضم کمک می کند. فیبرها به جذب آب اضافی در مدفوع شما کمک می کنند که باعث نرمی آنها می شود. کاموت شما را قادر می سازد حرکات منظم روده را حفظ کنید و سلامت کلی روده را بهبود می بخشد.

س. آیا کاموت پروتئین دارد؟

پاسخ: بله، کاموت سرشار از پروتئین است. طبق آمار USDA، ۱۰۰ گرم کاموت شامل ۱۴.۵ گرم پروتئین است. بنابراین، یک وعده نصف فنجان ۳۰ درصد بیشتر از گندم معمولی پروتئین دارد و تنها ۱۴۰ کالری دارد. پروتئین یک درشت مغذی است و بنابراین فواید زیادی دارد. از این رو، کاموت برای بهبود هضم، افزایش متابولیسم، کاهش فشار خون و حفظ وزن سالم مفید است.

س. آیا کاموت بهتر از کینوا است؟

الف. هر دو غلات باستانی سالمی هستند که اخیراً به دلیل فواید فراوانشان مد شده اند. با این حال، کاموت از نظر محتوای پروتئین غنی تر از کینوا است. کاموت پر پروتئین ترین دانه است که ۹.۸ گرم در هر وعده یک فنجان تامین می کند، در حالی که کینوآ حدود ۸ گرم در هر وعده پخته شده یک فنجان را فراهم می کند. 

پیوند منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه