دکتر روشن ضمیر هستم، متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). اگر از رژیم‌های تجاری و نرم افزاری معمول که صرفا یک منو یا جدول غذایی محدود و مدت‌دار است، که باید هر از مدتی یک جدول جدید بگیرید خسته شدید و به نتیجه نرسیدید و فکر می‌کنید باید سبک درست تغذیه را برای همیشه یاد بگیرید، فقط کافی هست یک دوره رژیمی با من داشته باشید.

کتوژنیک و نقرس

فروکتوز نوعی قند است که سطح اسید اوریک خون را افزایش می دهد. مطالعات مشاهده ای مداوم ارتباط بین افزایش خطر ابتلا به نقرس و مصرف فروکتوز را نشان می دهد. [۷] [۸]

بدن شما فروکتوز را تجزیه می کند، پورین ها را آزاد می کند و اسید اوریک تولید می کند که منجر به تشکیل کریستال ها در مفاصل و مایعات می شود. [۹] این نشان می دهد که نوشابه شیرین شما ممکن است بیشتر از استیک شما با نقرس ارتباط داشته باشد.

بسیاری از محققان و متخصصان سلامت ادعا می کنند که با افزایش مصرف شکر در جامعه، نقرس نیز افزایش یافته است. [۱۰]

همچنین وجود دارد انسولین در نظر گرفتن. افزایش سطح انسولین خون می تواند سطح اسید اوریک را افزایش دهد، به طور بالقوه با کاهش دفع اسید اوریک توسط کلیه ها. افزایش سطح انسولین خون همراه با رژیم غذایی سرشار از تصفیه شده است کربوهیدرات ها و شکر رژیم کتوژنیک برای تثبیت سطح انسولین شناخته شده است.

Keto and gout

بنابراین، آیا کتو می تواند نقرس را بهبود بخشد؟

عوامل غذایی ممکن است تنها نقشی جزئی (حدود ۱۲ درصد موارد) در ایجاد نقرس داشته باشند. به همین ترتیب، تغییر مواد مغذی مصرفی بر عملکرد سلولی شما تأثیر می گذارد. رژیم کتوژنیک باعث کاهش فشار قند، کاهش التهاب و سطح انسولین می شود. در سال ۲۰۱۷، محققان دانشگاه ییل چگونگی انجام این کار را بررسی کردند کتوز NLRP3 التهابی را تحت تأثیر قرار می دهد – مجموعه پروتئینی که باعث التهاب مرتبط با نقرس می شود. مطالعات انسانی و حیوانی نشان می دهد که پیروی از رژیم کتوژنیک التهاب مفاصل را کاهش می دهد. [۱۱]

چربی های ترانسکربوهیدرات های تصفیه شده، شکر و الکل از جمله غذاهایی هستند که نشان داده شده است که التهاب را تقویت می کنند، نقش کلیدی در بیماری های مزمن مختلف و تخریب سلامت استخوان. [۱۲] سلامت متابولیک و استخوان بهینه نیز به مواد مغذی مانند نیاز دارد منیزیمویتامین K2 و چربی های سالم.

رژیم کتوژنیک می تواند برای کاهش وزن معجزه کند، که یکی از موثرترین راه ها برای کاهش سطح اسید اوریک و جلوگیری از تشدید نقرس است.

مطالعات کوتاه مدت به این نتیجه رسیدند که در چند هفته اول شروع یک رژیم غذایی سخت کم کربوهیدرات، اسید اوریک به طور موقت افزایش یافته است. با این حال، اثرات پس از حدود شش هفته ناپدید شد. تعداد بیشماری از پزشکان گزارش می دهند که سطح اسید اوریک بیمارشان پس از چهار تا شش هفته مصرف کتو به سطح اولیه یا پایین تر برگشته است. [۱۳]

تحقیقات هیچ تغییر شدیدی در سطح اسید اوریک در افرادی که رژیم کم کربوهیدرات را طی چندین ماه یا سال دنبال می‌کنند، نشان نمی‌دهد. حتی یک مطالعه نشان داد که اسید اوریک پس از شش ماه مصرف کربوهیدرات کم به میزان قابل توجهی کاهش یافته است که نشان دهنده کاهش خطر است. [۱۴] [۱۵]

اگر با نقرس سر و کار دارید، ممکن است مصرف گوشت اعضای بدن را محدود یا اجتناب کنید و به طور کلی مراقب مصرف پورین خود باشید. این بدان معنا نیست که خوردن گوشت باعث نقرس می شود. [۱۶]

نتیجه نهایی؟ مصرف پورین به تنهایی برای شروع حملات نقرس کافی نیست. مواد مغذی، مواد معدنی و چربی های سالم موجود در غذاهای غنی از پورین مانند غذاهای دریایی و کبد در واقع می تواند به جلوگیری از عود نقرس کمک کند.

علاوه بر این، رژیم کتوژنیک لزوماً حاوی گوشت بالایی نیست. رژیم‌های کتوژنیک و کم کربوهیدرات که دارای گوشت بالاتری هستند، فرسنگ‌ها با رژیم غذایی استاندارد آمریکایی با گوشت زیاد فاصله دارند. کیفیت گوشت و رژیم غذایی در کل مهم است.

علائم نقرس می تواند بدون هیچ کریستالی ظاهر شود، بنابراین بسیاری از مردم معتقدند نقرس بیشتر به التهاب، مشکلات کبدی و مصرف فروکتوز و قند نسبت داده می شود تا مصرف گوشت. اگر واقعاً شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده به طور قابل توجهی خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهند، منطقی است که رژیم کتوژنیک می تواند یک ابزار درمانی مفید برای کاهش این خطر باشد.

اگر نقرس دارید یا سؤال یا نگرانی در مورد نقرس دارید، همیشه بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید.

برای کاهش خطر ابتلا به نقرس، بهتر است:

  • الکل را محدود کنید
  • قند و کربوهیدرات های تصفیه شده را به حداقل برسانید
  • کاهش وزن اضافی
  • بهبود سندرم متابولیک
  • هیدراته بمانید
  • ورزش

در نتیجه، یک رژیم غذایی کتوژنیک به خوبی فرموله شده می تواند به طور بالقوه خطر ابتلا به نقرس را در دراز مدت کاهش دهد، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه