کره بادام زمینی: وقتی صحبت از کلسترول می شود، یک مزیت یا منفی دارد؟

بررسی اجمالی

تحت کنترل نگه داشتن کلسترول می تواند سخت باشد، به خصوص زمانی که مطمئن نیستید کدام غذاها برای قلب شما مفید هستند و کدام غذاها باید ممنوع باشد. خوشبختانه برای همه کسانی که عاشق کره بادام زمینی، کره بادام و سایر کره های آجیل هستند، این خوراکی های خامه ای نسبتا سالم هستند. و تا زمانی که آنها حاوی چربی هیدروژنه نباشند، کره های آجیل – از جمله کره بادام زمینی – برای سطح کلسترول شما مشکلی ایجاد نمی کنند.

کره بادام زمینی: وقتی صحبت از کلسترول می شود، یک مزیت یا منفی دارد؟

بسیاری از غذاهای پرچرب نیز کلسترول بالایی دارند – بیکن و پنیر پرچرب را در نظر بگیرید. اما داشتن چربی بالا لزوماً به این معنی نیست که کلسترول به دنبال آن خواهد بود. در واقع، ما کلسترول را فقط از محصولات حیوانی دریافت می کنیم. بنابراین، غذاهای گیاهی چرب مانند آجیل و آووکادو عملاً هیچ کلسترولی ندارند!

طبق گفته انجمن قلب آمریکا، آجیل سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. برخی از آنها مانند گردو نیز منبع خوبی از چربی های امگا ۳ هستند که برای قلب شما عالی هستند. بنابراین کره های آجیل، از جمله کره بادام زمینی، حاوی مقدار زیادی مواد مغذی و بدون کلسترول هستند، که یک میان وعده بسیار سالم برای قلب ایجاد می کند.

امتیاز دیگر: مجله انجمن پزشکی آمریکا در مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۲ گزارش شد که زنانی که بیش از پنج بار در هفته کره بادام‌زمینی مصرف می‌کنند، در مقایسه با زنانی که به ندرت کره بادام‌زمینی می‌خورند، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهند.

حالا بیایید مقایسه کنیم: وقتی نوبت به آسیاب کردن این آجیل ها و پخش آنها روی ساندویچ می شود، بهترین گزینه چیست؟

سه کره محبوب آجیل عبارتند از کره بادام زمینی، کره بادام و کره بادام هندی. ما آن‌ها را کنار هم مقایسه کرده‌ایم تا بفهمیم کدام بسته‌ها مغذی‌تر هستند. و به نظر می رسد، مسابقه بسیار نزدیک است.

ما ۱ قاشق غذاخوری از هر کره آجیل طبیعی بدون نمک را مقایسه کردیم.

کره بادام کره بادام هندی کره بادام زمینی (صاف)
کالری ۹۸ ۹۴ ۹۶
کلسترول، میلی گرم ۰ ۰ ۰
پروتئین، گرم ۳.۳۵ ۲.۸۱ ۳.۵۵
کربوهیدرات، گرم ۳.۰۱ ۴.۴۱ ۳.۵۷
فیبر ۱.۶ ۰.۳ ۰.۸
چربی کل، گرم ۸.۸۸ ۷.۹۱ ۸.۲۲
چربی اشباع شده، گرم ۰.۶۶۴ ۱.۵۶۲ ۱.۶۵۲
چربی تک غیراشباع، گرم ۵.۱۹۱ ۴.۶۶۰ ۴.۱۵۱
چربی غیراشباع چندگانه، گرم ۲.۱۷۸ ۱.۳۳۷ ۲.۰۰۶

همانطور که می بینید، هر کره آجیل مزایای خود را دارد، اما بادام در چندین دسته برنده می شود: بیشترین فیبر، کمترین میزان چربی اشباع، بالاترین میزان چربی تک غیراشباع و کمترین کربوهیدرات را دارد. هیچ کدام از آنها حاوی کلسترول نیستند! شایان ذکر است تفاوت های دیگر نیز وجود دارد:

  • کره بادام هندی پروتئین زیادی ندارد و فیبر بسیار کمی دارد، اما چربی کل کمتری دارد.
  • کره بادام بیشترین کالری را دارد، اما حاوی چربی اشباع کمتر (که نمی خواهید) و چربی غیراشباع چندگانه بیشتری دارد (که به بهبود سطح کلسترول کمک می کند).
  • کره بادام زمینی بر روی پروتئین برنده می شود، و این رقم با انتخاب چاق دو برابر می شود!
بیشتر بخوانید
جو خوبه؟ ارزش غذایی، فواید و طرز تهیه آن

با شمارش کالری مشابه، تجزیه مواد مغذی و سطوح پایین چربی اشباع شده، هر یک از این کره های آجیل انتخابی سالم و در حد اعتدال خواهد بود.

مهم است که توجه داشته باشید که همه کره های آجیل برابر نیستند. برندهای مختلف ممکن است مواد مختلفی را در طول فرآیند تولید اضافه کنند. مقداری شکر و روغن اضافی میریزند. بهترین توصیه: به دنبال کسانی باشید که به طور کلی حداقل مواد تشکیل دهنده دارند و چربی هیدروژنه یا نیمه هیدروژنه ندارند.

هنگامی که در راهروی کره آجیل هستید، چند برچسب را با هم مقایسه کنید تا مطمئن شوید که بیشترین ارزش غذایی را برای دلار خود دریافت می کنید. به دنبال محصولاتی باشید که حاوی نمک، شکر یا روغن اضافی نیستند، فقط ۱۰۰ درصد آجیل هستند.

در مورد گزینه هایی که آجیل در آنها وجود دارد اما کره های آجیل واقعی نیستند چطور؟ بیشتر اوقات، این اسپری ها را با طعم های شکلاتی، افرا یا وانیلی خواهید دید. و شاید نام نوتلا را شنیده باشید.

در حالی که این اسپری ها ممکن است به دلیل داشتن آجیل دارای فوایدی برای سلامتی باشند، اما معمولاً حاوی قند و کالری بسیار بیشتری نسبت به کره های آجیل واقعی هستند. به عبارت دیگر، از آنها کم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید
سالمونلا چیست؟ علائم، علل، تشخیص، درمان و پیشگیری

اگر سابقه خانوادگی آلرژی به آجیل دارید، اگر شما یا فرزندتان حتی یک واکنش آلرژیک جزئی به آجیل داشته اید، حتما با پزشک خود مشورت کنید. یک واکنش خفیف گذشته به این معنی است که ممکن است در آینده واکنش شدیدی داشته باشید.

اگر کلسترول نگرانی شماست، کره های آجیل برای شما بی خطر هستند، بنابراین می توانید آنها را روی چند برش سیب بمالید یا در دستور العمل ها استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که آنها نسبتاً کالری بالایی دارند، بنابراین شما می خواهید که بخش های خود را تحت کنترل داشته باشید. اما این را مجوز رسمی خود برای لذت بردن از آن PB&J در نظر بگیرید!

بررسی اجمالی

تحت کنترل نگه داشتن کلسترول می تواند سخت باشد، به خصوص زمانی که مطمئن نیستید کدام غذاها برای قلب شما مفید هستند و کدام غذاها باید ممنوع باشد. خوشبختانه برای همه کسانی که عاشق کره بادام زمینی، کره بادام و سایر کره های آجیل هستند، این خوراکی های خامه ای نسبتا سالم هستند. و تا زمانی که آنها حاوی چربی هیدروژنه نباشند، کره های آجیل – از جمله کره بادام زمینی – برای سطح کلسترول شما مشکلی ایجاد نمی کنند.

کره بادام زمینی و کلسترول

بسیاری از غذاهای پرچرب نیز کلسترول بالایی دارند – بیکن و پنیر پرچرب را در نظر بگیرید. اما داشتن چربی بالا لزوماً به این معنی نیست که کلسترول به دنبال آن خواهد بود. در واقع، ما کلسترول را فقط از محصولات حیوانی دریافت می کنیم. بنابراین، غذاهای گیاهی چرب مانند آجیل و آووکادو عملاً هیچ کلسترولی ندارند!

طبق گفته انجمن قلب آمریکا، آجیل سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. برخی از آنها مانند گردو نیز منبع خوبی از چربی های امگا ۳ هستند که برای قلب شما عالی هستند. بنابراین کره های آجیل، از جمله کره بادام زمینی، حاوی مقدار زیادی مواد مغذی و بدون کلسترول هستند، که یک میان وعده بسیار سالم برای قلب ایجاد می کند.

امتیاز دیگر: مجله انجمن پزشکی آمریکا در مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۲ گزارش شد که زنانی که بیش از پنج بار در هفته کره بادام‌زمینی مصرف می‌کنند، در مقایسه با زنانی که به ندرت کره بادام‌زمینی می‌خورند، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهند.

بیشتر بخوانید
ماساژ کف باسن

حالا بیایید مقایسه کنیم: وقتی نوبت به آسیاب کردن این آجیل ها و پخش آنها روی ساندویچ می شود، بهترین گزینه چیست؟

مقایسه کره های آجیل

سه کره محبوب آجیل عبارتند از کره بادام زمینی، کره بادام و کره بادام هندی. ما آن‌ها را کنار هم مقایسه کرده‌ایم تا بفهمیم کدام بسته‌ها مغذی‌تر هستند. و به نظر می رسد، مسابقه بسیار نزدیک است.

ما ۱ قاشق غذاخوری از هر کره آجیل طبیعی بدون نمک را مقایسه کردیم.

کره بادام کره بادام هندی کره بادام زمینی (صاف)
کالری ۹۸ ۹۴ ۹۶
کلسترول، میلی گرم ۰ ۰ ۰
پروتئین، گرم ۳.۳۵ ۲.۸۱ ۳.۵۵
کربوهیدرات، گرم ۳.۰۱ ۴.۴۱ ۳.۵۷
فیبر ۱.۶ ۰.۳ ۰.۸
چربی کل، گرم ۸.۸۸ ۷.۹۱ ۸.۲۲
چربی اشباع شده، گرم ۰.۶۶۴ ۱.۵۶۲ ۱.۶۵۲
چربی تک غیراشباع، گرم ۵.۱۹۱ ۴.۶۶۰ ۴.۱۵۱
چربی غیراشباع چندگانه، گرم ۲.۱۷۸ ۱.۳۳۷ ۲.۰۰۶

همانطور که می بینید، هر کره آجیل مزایای خود را دارد، اما بادام در چندین دسته برنده می شود: بیشترین فیبر، کمترین میزان چربی اشباع، بالاترین میزان چربی تک غیراشباع و کمترین کربوهیدرات را دارد. هیچ کدام از آنها حاوی کلسترول نیستند! شایان ذکر است تفاوت های دیگر نیز وجود دارد:

  • کره بادام هندی پروتئین زیادی ندارد و فیبر بسیار کمی دارد، اما چربی کل کمتری دارد.
  • کره بادام بیشترین کالری را دارد، اما حاوی چربی اشباع کمتر (که نمی خواهید) و چربی غیراشباع چندگانه بیشتری دارد (که به بهبود سطح کلسترول کمک می کند).
  • کره بادام زمینی بر روی پروتئین برنده می شود، و این رقم با انتخاب چاق دو برابر می شود!

با شمارش کالری مشابه، تجزیه مواد مغذی و سطوح پایین چربی اشباع شده، هر یک از این کره های آجیل انتخابی سالم و در حد اعتدال خواهد بود.

برچسب های خود را بخوانید

مهم است که توجه داشته باشید که همه کره های آجیل برابر نیستند. برندهای مختلف ممکن است مواد مختلفی را در طول فرآیند تولید اضافه کنند. مقداری شکر و روغن اضافی میریزند. بهترین توصیه: به دنبال کسانی باشید که به طور کلی حداقل مواد تشکیل دهنده دارند و چربی هیدروژنه یا نیمه هیدروژنه ندارند.

بیشتر بخوانید
حساسیت به سالیسیلات: علل، علائم و غذاهایی که باید از آن اجتناب کنید

هنگامی که در راهروی کره آجیل هستید، چند برچسب را با هم مقایسه کنید تا مطمئن شوید که بیشترین ارزش غذایی را برای دلار خود دریافت می کنید. به دنبال محصولاتی باشید که حاوی نمک، شکر یا روغن اضافی نیستند، فقط ۱۰۰ درصد آجیل هستند.

آجیل کره عموزاده

در مورد گزینه هایی که آجیل در آنها وجود دارد اما کره های آجیل واقعی نیستند چطور؟ بیشتر اوقات، این اسپری ها را با طعم های شکلاتی، افرا یا وانیلی خواهید دید. و شاید نام نوتلا را شنیده باشید.

در حالی که این اسپری ها ممکن است به دلیل داشتن آجیل دارای فوایدی برای سلامتی باشند، اما معمولاً حاوی قند و کالری بسیار بیشتری نسبت به کره های آجیل واقعی هستند. به عبارت دیگر، از آنها کم استفاده کنید.

سخنی به خردمندان در مورد آلرژی به آجیل

اگر سابقه خانوادگی آلرژی به آجیل دارید، اگر شما یا فرزندتان حتی یک واکنش آلرژیک جزئی به آجیل داشته اید، حتما با پزشک خود مشورت کنید. یک واکنش خفیف گذشته به این معنی است که ممکن است در آینده واکنش شدیدی داشته باشید.

غذای آماده

اگر کلسترول نگرانی شماست، کره های آجیل برای شما بی خطر هستند، بنابراین می توانید آنها را روی چند برش سیب بمالید یا در دستور العمل ها استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که آنها نسبتاً کالری بالایی دارند، بنابراین شما می خواهید که بخش های خود را تحت کنترل داشته باشید. اما این را مجوز رسمی خود برای لذت بردن از آن PB&J در نظر بگیرید!

healthline

نکته مهم:

لطفا توجه فرمایید این مطالب صرفا جهت جمع آوری تمام مطالب علمی معتبر است و توسط ربات از مقالات خارجی معتبر بصورت اتوماتیک ترجمه شده بنابراین ممکن است مشکلات داشته باشد. لذا می توانید در زیر همین مقاله اگر مشکلی وجود دارد کامنت بگذارید تا پاسخ داده شود.

لطفاً به این مطلب امتیاز دهید. این‌کار به بهبود ارائه مطالب کمک خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه