کره کاکائو صاف، خامهای و زرد روشن یک ماده محبوب در صنعت زیبایی است. جالب اینجاست که این چربی گیاهی نیز می تواند از طرق مختلف به بهبود سلامت شما کمک کند. کره کاکائو چیست و تحقیقات در مورد فواید آن چه می گویند؟
کره کاکائو چیست؟
کره کاکائو از دانه های کاکائو به دست می آید. این نوع چربی خوراکی که کره کاکائو، روغن تئوبروما یا “غذای خدایان” نیز نامیده می شود، در دمای اتاق جامد می شود – درست مانند روغن نارگیل. چندین دهه است که از آن به عنوان یک ماده برای تولید شیرینی های شکلاتی استفاده می شود.*).
کره کاکائو دلیل آب شدن شکلات در دهان است!
در اینجا یک واقعیت جالب وجود دارد: هرچه شکلات کره کاکائوی بیشتری داشته باشد، راحتتر آب میشود.
کره کاکائو از چه ساخته شده است؟
کره کاکائو عمدتاً حاوی چربی اشباع شده (تقریباً ۶۰٪)، مقداری چربی تک غیراشباع و مقدار کمی چربی غیر اشباع چندگانه است.*). برای تهیه کره کاکائو، دانه های خام کاکائو ابتدا تحت فرآیند تخمیر، خشک کردن و برشته شدن قرار می گیرند تا نوک کاکائو تولید شود.
سپس نوکها فشار داده میشوند تا کره کاکائو گرفته شود، پس از جدا شدن مواد جامد و چربی کاکائو.
تفاوت بین کره کاکائو و کره کاکائو چیست؟
هر دو اساساً یکسان هستند زیرا از یک منبع می آیند – دانه های کاکائو. با این حال، آنها همچنین می توانند کمی متفاوت باشند زیرا کره کاکائو شامل دمای بالاتری در پردازش آن می شود. وقتی صحبت از طعم می شود، ممکن است متوجه شوید که کره کاکائو طعم شکلاتی قوی تر و تلخ تری نسبت به کره کاکائو دارد.
(توجه داشته باشید که برخی از محصولات کره کاکائو دارای قندهای اضافه شده هستند، بنابراین باید مراقب باشید.)
آیا کره کاکائو برای شما مفید است؟
دلایل زیادی برای گنجاندن کره کاکائو در رژیم غذایی شما وجود دارد. چه به دنبال منابع چربی گیاهی باشید و چه به دنبال بهینه سازی مصرف مواد مغذی خود از انواع غذاها هستید – کره کاکائو ارزش امتحان کردن را دارد.
در زیر برخی از فواید سلامتی مرتبط با کره کاکائو آورده شده است:
- ممکن است مصرف ویتامین D شما را افزایش دهد: کره کاکائو به ویژه سرشار از ویتامین D2 (یا پیش ویتامین D) است که برای جذب کلسیم و فسفر لازم است.*).
- ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد: کره کاکائو از اسید استئاریک (۳۷٪) و اسید اولئیک (۳۴٪) تشکیل شده است. اسید استئاریک، یک چربی اشباع شده، کلسترول تام و کلسترول LDL را کاهش می دهد در حالی که اسید اولئیک، یک چربی تک غیراشباع، با کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است.*، *). وقتی صحبت از کلسترول LDL شما می شود، توجه داشته باشید که برخی از افراد کربوهیدرات کم یا رژیم کتو ممکن است متوجه افزایش LDL شود، که لزوما چیز بدی نیست، به خصوص با کاهش ذرات کوچک LDL.
- خواص ضد التهابی را نشان می دهد: محصولات مشتق شده از کاکائو، از جمله کره کاکائو، حاوی ترکیبات پلی فنلی مختلف هستند. به ویژه فلاونوئیدها با ایجاد واسطه های التهابی – که از قلب و مغز شما محافظت می کنند – تداخل می کنند.*، *).
- ممکن است به کنترل قند خون کمک کند: برای کسانی که دیابت دارند، کره کاکائو می تواند سطح قند خون سالم را حفظ کند زیرا بدون قند است و کربوهیدرات ندارد. علاوه بر این، فلاونول های کاکائو ممکن است جذب کربوهیدرات ها در روده را کاهش داده و سیگنال های انسولین را تعدیل کنند.*).
- یک مکمل خوب برای هر رژیم کم کربوهیدرات یا کتو: افرادی که از رژیم کتو استفاده می کنند، بیشتر کالری خود را از چربی دریافت می کنند. کره کاکائو چربی خالص است و ۱۴ گرم چربی در یک قاشق غذاخوری (*).
- حاوی چربی های امگا ۳: اسیدهای چرب امگا ۳، که با فواید بسیاری مرتبط هستند، فقط در ماهی و غذاهای دریایی یافت نمی شوند، کره کاکائو نیز حاوی آنها است. مطالعات نشان داده اند که امگا ۳ ممکن است به طور قابل توجهی باعث کاهش تری گلیسیرید و افزایش متابولیسم برای افزایش کاهش وزن شود.*).
کره کاکائو برای چه مواردی استفاده می شود؟
هر دستور غذایی که نیاز به استفاده از کره و روغن های دیگر داشته باشد ممکن است از کره کاکائو به عنوان جایگزین استفاده کند. نکته جالب در مورد کره کاکائو این است که نقطه دود بالایی دارد و آن را به گزینه خوبی برای پخت و پز در دمای بالا تبدیل می کند.
اگر فکر می کنید چگونه آن را در سبک زندگی خود بگنجانید، در اینجا چند ایده وجود دارد:
- قهوه «ضد گلوله» بدون لبنیات درست کنید: در حالی که قهوه ضد گلوله در واقع به روغن MCT نیاز دارد، دلیلی برای حذف کره کاکائو وجود ندارد. به جای ۱ قاشق غذاخوری روغن MCT از همان مقدار کره کاکائو استفاده کنید.
- اسموتی های خانگی خوشمزه درست کنید: کره کاکائو با مواد مختلف مانند ماست یونانی، دارچین، شکلات، بادام و فندق به خوبی تطبیق می یابد. شما همیشه می توانید برای حمایت از فعالیت های روزانه خود اسموتی های کم کربوهیدرات و پرچرب تهیه کنید.
- انواع دسرهای سالم درست کنید: دسرهای منحط را در رژیم غذایی بدون قند از دست داده اید؟ ماهیت پرچرب کره کاکائو آن را برای انواع خوراکیها مانند کوکیهای شکلاتی، کیکهای بدون آرد و براونی فوقالعاده میسازد.
- از آن برای پخت دستور العمل های مرزه استفاده کنید: در مورد غذاهای خوش طعم، کره کاکائو ممکن است با ریحان، کاری، گل کلم، ماهی، گوش ماهی و گوشت قرمز به خوبی کار کند. استفاده از کره کاکائو می تواند برای آب بندی در رطوبت غذاها عالی باشد.
- روتین مراقبت از پوست و مو: استفاده از کره کاکائو آسان است – تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقدار کمی از آن را مصرف کنید، سپس آن را روی پوست و موهای خود بمالید یا ماساژ دهید (به عنوان یک درمان حالت دهنده عمیق). فقط مطمئن شوید که بعد از ده دقیقه موهای خود را بشویید زیرا سفت می شوند.
نحوه نگهداری کره کاکائو
کره کاکائو را در بسته بندی اصلی و ترجیحاً در یخچال نگهداری کنید تا تا دو سال ماندگاری داشته باشد. نگهداری آن در کمد (دور از نور، رطوبت و دمای بالا) نیز خوب است، اگرچه توجه داشته باشید که فقط کمتر از دو ماه دوام خواهد آورد.
اگر بوی تند و ترش داشته باشد، متوجه خواهید شد که کره کاکائو بد شده است. به وجود قالب و بافت سخت تر توجه کنید. اگر کره کاکائو این علائم را نشان داد، فورا آن را دور بریزید.