کشمش (کیشمیش) – فواید، تغذیه، و دستور العمل ها

کشمش که اغلب به آن “کیشمیش” می گویند، از قضاوت های بر اساس ظاهر چروکیده، پیر و خشک خود سرپیچی می کند. این میوه‌های خشک که در رنگ‌های طلایی، سیاه و سبز موجود هستند، نیروگاه‌های تغذیه‌ای هستند. سرشار از فیبر، آهن، کلسیم، پتاسیم و مواد مغذی ضروری مختلف است که باعث افزایش انرژی می شود و به سلامت مو و پوست کمک می کند. 

علاوه بر این، کشمش یک میان وعده سریع و ساده است که می توانید در هر زمانی از روز از آن لذت ببرید. در حالی که آنها معمولاً با غذاهای شیرینی مانند “پایاسام” یا “برفیس” مرتبط هستند، ترکیب کشمش به عنوان چاشنی در ماست، غلات، گرانولا، محصولات پخته شده یا مخلوط های دنباله دار نه تنها طعم غذا را افزایش می دهد، بلکه چاهی را برای بدن فراهم می کند. مواد مغذی قابل استفاده که هوس می کند. اجازه ندهید ظاهر آنها شما را فریب دهد – کشمش ترکیبی لذت بخش از طعم و مواد مغذی را ارائه می دهد.

این مقاله به شما کمک می کند تا کمی بیشتر در مورد کشمش و فواید آن برای سلامتی خود بیاموزید. 

حقایق تغذیه ای کشمش (کیشمیش)

بیایید نگاهی دقیق به آنچه که اینها از نظر مواد مغذی ارائه می دهند، در بخش زیر بیاندازیم – ۱۰۰ گرم کشمش حاوی: 

Raisins (kishmish) - Benefits, Nutrition, And Recipes
  • کالری – ۳۰۸ کیلو کالری
  • پروتئین ها – ۱.۸ گرم
  • چربی ها – ۰.۳ گرم 
  • کربوهیدرات ها – ۷۴.۶ گرم
  • فیبر – ۶.۸ گرم
  • کلسیم – ۸۷ میلی گرم
  • آهن – ۱.۷۹ میلی گرم
  • منیزیم – ۳۶ میلی گرم
  • پتاسیم – ۷۴۴ میلی گرم
  • ویتامین C – 2.3 میلی گرم

۱۲ مزایای سلامتی کشمش (کیشمیش)

۱. در هضم کمک می کند

سلامت دستگاه گوارش

کشمش به دلیل داشتن فیبر زیاد برای هضم غذا مفید است. فیبر موجود در کشمش باعث حجیم شدن مدفوع می شود و باعث حرکات منظم روده و جلوگیری از یبوست می شود. این به حفظ یک سیستم گوارشی سالم کمک می کند. 

کشمش همچنین حاوی ترکیبات طبیعی است که تولید آنزیم های گوارشی را تحریک کرده و تجزیه غذا را تسهیل می کند. علاوه بر این، آنها دارای خواص ملین ملایمی هستند که می تواند به کاهش ناراحتی گوارشی کمک کند. گنجاندن کشمش در رژیم غذایی می تواند به بهبود هضم و سلامت کلی دستگاه گوارش کمک کند.

فواید کشمش برای سلامتی (کیشمیش)_1

۲. بینایی را بهبود می بخشد

بینایی را بهبود می بخشد

کشمش منبع خوبی از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و ویتامین A است که از چشم ها در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. علاوه بر این، کشمش حاوی ترکیباتی مانند پلی فنول است که دارای خواص ضد التهابی است و سلامت کلی چشم را ارتقا می دهد. گنجاندن کشمش به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل که از سلامت چشم حمایت می کند، همراه با معاینات منظم چشم، می تواند به حفظ بینایی و عملکرد چشم کمک کند.

۳. فشار خون را تنظیم می کند

فشار خون را تنظیم می کند

بر اساس مطالعات، کشمش به دلیل ترکیبات تغذیه‌ای که دارد به طور بالقوه می‌تواند به تنظیم فشار خون کمک کند. کشمش سرشار از پتاسیم است، ماده معدنی که به دلیل نقشش در تنظیم فشار خون شناخته شده است. پتاسیم به متعادل کردن اثرات سدیم کمک می کند، که می تواند به فشار خون بالا کمک کند. 

علاوه بر این، کشمش حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فنلی است که با فواید سلامت قلب و عروق مرتبط است. در حالی که ترکیب کشمش در یک رژیم غذایی متعادل می تواند مفید باشد، مهم است که با یک متخصص مراقبت های بهداشتی برای مشاوره شخصی و رسیدگی به نگرانی های خاص فشار خون مشورت کنید.

۴. استحکام استخوان را بهبود می بخشد

سلامت استخوان

کشمش سرشار از کلسیم است که برای استحکام استخوان ها لازم است.

مجله آکادمیک آکسفورد بیان می کند که اصلی ترین ماده مغذی مورد نیاز برای تشکیل استخوان قوی، بور است و کشمش منابع غنی آن است.

بنابراین، طبق مطالعات تحقیقاتی متعدد، خوردن کشمش، به ویژه کشمش خیس شده، به جذب بهتر مواد مغذی و بهبود تراکم استخوان کمک می کند. 

۵. از اهداف کاهش وزن پشتیبانی می کند

از اهداف کاهش وزن پشتیبانی می کند

کشمش به دلیل عوامل متعددی می تواند از اهداف کاهش وزن حمایت کند. اولاً، کالری و چربی نسبتاً کمی دارند در حالی که فیبر بالایی دارند، که به تقویت احساس سیری و کاهش کالری دریافتی کلی کمک می کند. محتوای فیبر همچنین به هضم غذا کمک می کند و از یبوست جلوگیری می کند و سیستم گوارشی سالم را تضمین می کند. کشمش شیرینی طبیعی را به ارمغان می آورد و آن را جایگزین سالم تری برای میان وعده های شیرین می کند. اما، به یاد داشته باشید که هنگام اضافه کردن این موارد به وعده های غذایی خود، کنترل سهم بسیار مهم است. 

۶. ایمنی را تقویت می کند

مصونیت

کشمش به دلیل مشخصات مواد مغذی خود می تواند ایمنی را تقویت کند. آنها حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و پلی فنول ها هستند که به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک می کنند. 

علاوه بر این، کشمش منبع خوبی از آهن و سایر مواد معدنی ضروری است که از عملکرد سیستم ایمنی حمایت می کند. آهن برای تولید سلول های ایمنی سالم و آنتی بادی ها حیاتی است. محتوای فیبر موجود در کشمش همچنین از میکروبیوم سالم روده پشتیبانی می کند که نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی دارد. گنجاندن کشمش به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل می تواند به سلامت کلی سیستم ایمنی بدن کمک کند.

فواید کشمش برای سلامتی (کیشمیش)_2

۷. از کم خونی جلوگیری می کند

کشمش نقش بی اهمیتی در پیشگیری از کم خونی دارد. چند کارآزمایی می گویند که کشمش به دلیل داشتن آهن می تواند به پیشگیری از کم خونی کمک کند. آهن برای تولید هموگلوبین که اکسیژن را در خون حمل می کند ضروری است. کشمش منبع خوبی از آهن در رژیم غذایی است که می تواند به جلوگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن کمک کند. 

مصرف منظم کشمش می تواند به افزایش سطح آهن در بدن، حمایت از تولید گلبول های قرمز خون و جلوگیری از علائمی مانند خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست مرتبط با کم خونی کمک کند. با این حال، حفظ یک رژیم غذایی متعادل و مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی برای مشاوره شخصی مهم است.

۸. نفخ و اسیدیته را درمان می کند

اسیدیته را درمان می کند

کشمش به دلیل ماهیت قلیایی خود می تواند اسیدیته را تسکین دهد. آنها یک توانایی طبیعی برای کمک به خنثی کردن اسید اضافی معده و ایجاد یک اثر تسکین دهنده بر روی سیستم گوارش دارند. علاوه بر این، کشمش حاوی ترکیبات خاصی است که به حفظ تعادل pH سالم در معده کمک می کند و از بروز رفلاکس اسید و سوزش سر دل می کاهد. 

مصرف منظم کشمش سطح سمی را در خون کاهش می دهد و در نتیجه شرایطی مانند نفخ، نفخ و سایر مشکلات سلامتی مانند کورک و بیماری های پوستی را کاهش می دهد. 

۹. کشمش از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند

از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند

اسید اولئانولیک موجود در کشمش به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند.

آنها همچنین با از بین بردن میکروب ها به تمیز و سالم نگه داشتن دندان ها کمک می کنند. کشمش همچنین به جلوگیری از باکتری های ایجاد کننده حفره کمک می کند.

علاوه بر این، از آنجایی که کشمش سرشار از کلسیم و بور است، به جلوگیری از پوسیدگی دندان و همچنین به سفید شدن دندان کمک می کند. 

۱۰. مشکلات ناباروری را درمان می کند

با وجود قندهای طبیعی فراوان در کشمش، به آزادسازی انرژی کمک می کند و در درمان اختلال نعوظ در مردان مفید است.

علاوه بر این، کشمش دارای آرژنین است که به بهبود حرکت اسپرم و درمان ناباروری کمک می کند. 

۱۱. سطح کلسترول را تنظیم می کند و سلامت قلب را بهبود می بخشد

سلامت قلب

یک مطالعه جالب می گوید که کشمش به دلیل ترکیبات غذایی خود می تواند به طور بالقوه در تنظیم سطح کلسترول نقش داشته باشد. آنها حاوی فیبر محلول مانند پکتین هستند که می تواند به کاهش سطح کلسترول LDL (بد) کمک کند. فیبر موجود در کشمش به کلسترول در دستگاه گوارش متصل می شود و از جذب آن به جریان خون جلوگیری می کند. 

همچنین ، کشمش ها حاوی آنتی اکسیدان ها و پلی فنول هستند که با فواید سلامتی قلب همراه هستند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که تغییرات رژیم غذایی ممکن است به تنهایی برای مدیریت سطح کلسترول کافی نباشد، و توصیه می شود برای راهنمایی و درمان شخصی با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

۱۲. مراقبت از پوست و موهای سالم

پوست سالم و موهای درخشان

طبق یک مطالعه ، وجود رسوراترول در کشمش در از بین بردن سلول های سمی از خون کمک می کند و به تصفیه خون کمک می کند. از سلولهای پوستی نیز جلوگیری می شود و در پیشگیری از چین و چروک و پوست چسبانده کمک می کند.

علاوه بر این، کشمش به حفظ براقی موها کمک می کند و از مشکلات ریزش مو، به ویژه شرایطی مانند پوسته پوسته شدن، خارش پوست سر و شوره سر جلوگیری می کند. 

اکنون که فواید بی‌شماری کشمش را برای سلامتی دیدیم، بیایید نگاهی بیندازیم که چگونه می‌توان آن‌ها را به سالم‌ترین راه به رژیم غذایی‌مان اضافه کرد.

خلاصه

کشمش فواید زیادی برای سلامتی دارد، از جمله کمک به هضم غذا، بهبود بینایی، تنظیم فشار خون، تقویت استخوان ها، حمایت از اهداف کاهش وزن، تقویت ایمنی، جلوگیری از کم خونی، رفع نفخ و اسیدیته، جلوگیری از پوسیدگی دندان، تنظیم سطح کلسترول، و ارتقای مراقبت از پوست و موهای سالم. . این مزایا به مقدار زیاد فیبر ، آنتی اکسیدان ها ، آهن ، پتاسیم ، کلسیم و سایر مواد مغذی ضروری آنها نسبت داده می شود. در حالی که ترکیب کشمش در یک رژیم غذایی متعادل می تواند به سلامت کلی کمک کند ، مهم است که برای مشاوره و درمان شخصی مشورت کنید.

دستور العمل های سالم با کشمش (کیشمیش)

شماره ۱ – دستور العمل های چاتنی کشمش

چاتنی کشمشی

عناصر:

  • کشمش ۱ لیوان
  • آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر زیره ½ قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز ½ قاشق چایخوری
  • زنجبیل رنده شده ½ قاشق چایخوری
  • نمک واسه مزه، نمک برای طعم دادن

روش:

  • کشمش را به مدت ۱ ساعت در آب ولرم خیس کنید.
  • با مواد دیگر آسیاب کنید تا خمیری نرم شود. در یخچال نگهداری شود. 

شماره ۲ – دستور العمل های سالاد هویج و کشمش

سالاد هویج کشمش

عناصر:

  • کشمش خیس خورده ۳ قاشق غذاخوری
  • هویج رنده شده ۱ پیمانه
  • گردو – ۳ نصف
  • برگ نعنا خرد شده ۱ قاشق چایخوری
  • برای پانسمان – 
  • آب لیمو ۱ قاشق چایخوری
  • عسل ۱ قاشق چایخوری
  • روغن زیتون ۱ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل برای چشیدن

روش:

  • مواد لازم برای سس را با هم مخلوط کنید. 
  • مواد سالاد را با هم ترکیب کرده، سس را بریزید و خوب مخلوط کنید. بلافاصله سرو کنید.

پیشنهادات 

کشمش سرشار از مواد مغذی است و جایگزین بهتری برای شیرینی های شیرین و دسرهای شکر تصفیه شده است. با خیساندن کشمش، می توانید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. آن را با آجیل و سایر میوه‌های خشک ترکیب کنید تا یک ترکیب مغذی درست کنید. با ماست، موسلی یا فرنی سرو کنید. با آن کلوچه، اسکون یا گرانولا درست کنید. آنها را داخل سالاد بریزید. برای افزودن طعم شیرین به غذا، آن را روی آن بپاشید. بنابراین، دفعه بعد که هوس آب نبات یا شیرینی کردید، سعی کنید مقداری کشمش بخورید تا هوس خود را برطرف کنید. بدن شما از اثرات مفید آن سود خواهد برد.

نتیجه

آنها ممکن است با ظاهر کهنه و بافت چروکیده خود نامطلوب به نظر برسند، اما کشمش یکی از کامل ترین و مغذی ترین غذاهایی است که در آشپزخانه یافت می شود.

آنها سرشار از فیبر، ویتامین، مواد معدنی، انرژی و الکترولیت هستند. مزایای سلامتی فراوان آنها مانند بهبود هضم، سلامت استخوان، سلامت پوست و سلامت قلب، آن را در رژیم غذایی روزانه شما ضروری می کند.

کشمش که به عنوان جایگزین سالم تری برای آب نبات های شکری شناخته می شود را می توان به ماست، غلات، گرانولا، غذاهای پخته شده معمولی خود اضافه کرد تا نه تنها طعم آنها را تقویت کند، بلکه یک عنصر تغذیه ای نیز به آنها اضافه کند.

بنابراین، اگر شما در میان افراد زیادی هستید که به دنبال راه‌هایی برای بهبود سلامتی خود هستند، پس افزودن این میوه‌های خشک طلایی به وعده‌های غذایی خود راهی برای رفتن است!

سلب مسئولیت: هدف این مقاله فقط پراکندگی دانش و افزایش آگاهی است. قصد ندارد جایگزین توصیه های پزشکی متخصصان شود. 

سوالات متداول 

س. مزایای کشمش خیس شده نسبت به کشمش خیس نشده چیست؟

الف) خیساندن کشمش باعث افزایش فراهمی زیستی مواد مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی می شود. کشمش خیس شده همچنین به هضم غذا و همچنین یبوست کمک می کند.

آیا بیماران دیابتی می توانند کشمش بخورند، حتی زمانی که قند آن زیاد است؟

الف. کشمش سرشار از فیبر با قند طبیعی است، برای دیابتی ها بی خطر است، اما اعتدال برای جلوگیری از افزایش قند خون کلیدی است.

س. هر چند وقت یک بار می توان در روز کشمش مصرف کرد؟

الف. می‌توانید در طول روز کشمش بخورید، به‌عنوان میان‌وعده یا روی سالاد یا میوه بپاشید یا برای رفع هوس‌های شیرین خود بعد از غذا.

س. آیا مصرف روزانه کشمش عوارض جانبی دارد؟

الف. اگر کسی روزانه بیشتر از مقدار توصیه شده کشمش بخورد، فیبر محلول را افزایش می دهد. فیبر بیش از حد ممکن است باعث ناراحتی های گوارشی مانند گرفتگی عضلات، گاز و نفخ شود.

س. اگر هر روز کشمش بخورید چه اتفاقی می افتد؟

پاسخ: به طور منظم خوردن کشمش ممکن است به سالم نگه داشتن بدن کمک کند و به دلیل ارزش بالای تغذیه آنها از تعدادی از اختلالات جلوگیری کند. با این حال، خوردن کشمش در حد اعتدال ضروری است، زیرا قند و کالری بالایی دارد، که ممکن است عامل مهمی برای افراد باشد که در صورت تلاش برای کاهش وزن به آن توجه کنند. خوردن بیش از حد کشمش می تواند برای سلامت هضم بد باشد زیرا می تواند از جذب سایر مواد مغذی جلوگیری کند.

س: در روز چند کشمش بخورم؟

پاسخ: مصرف روزانه کشمش شما باید حدود ۳۰-۴۰ گرم باشد که تقریباً ۸-۱۰ کشمش است. خوردن بیش از حد کشمش می تواند برای سلامت هضم بد باشد زیرا می تواند از جذب سایر مواد مغذی جلوگیری کند. آنها همچنین از نظر قند و کالری زیاد هستند و بنابراین بیش از حد کشمش هر روز ممکن است باعث افزایش وزن شود.

س. بهترین زمان برای خوردن کشمش چه زمانی است؟

ج: شکم خالی صبح بهترین زمان برای خوردن کشمش است. این به شما کمک می کند تا خستگی را از بین ببرید و فشار خون را در بدن خود به آرامی تنظیم کنید و روز خود را سالم شروع کنید. برای کاهش اثر گرمایی آنها بر روی بدن و افزایش فراهمی زیستی مواد مغذی، آنها را یک شب در آب خیس کنید و صبح روز بعد میل کنید.

آیا کشمش برای پوست مفید است؟

پاسخ: کشمش سرشار از ویتامین C است که دارای خواص ترمیم بافت T است و به مقابله با عکس گرفتن و فشار خون کمک می کند. ویتامین K موجود در کشمش در بهبود علائم کشش ، لکه ها و سایر شرایط پوستی کمک می کند. آنها همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که پوست را جوان می کنند و از آسیب و خستگی جلوگیری می کنند.

س: چرا کشمش را خیس می کنیم؟

پاسخ: برای کاهش اثر گرمایی آن ها بر بدن و افزایش فراهمی زیستی مواد مغذی موجود در کشمش، توصیه می شود آن را یک شب در آب خیس کنید و صبح روز بعد مصرف کنید.

آیا کشمش باعث افزایش وزن می شود؟

پاسخ: اگرچه کشمش از نظر کالری زیاد است ، در صورت خوردن در اعتدال منجر به افزایش چربی نمی شوند. اگر این میوه خشک شده را بیش از حد بخورید ، ممکن است بدن شما را به یک کالری اضافی برساند ، در این صورت وزن خود را افزایش می دهید.

س. چه زمانی باید آب کشمش بنوشم؟

پاسخ: بهترین زمان برای نوشیدن آب کشمش در معده خالی صبح است. اسید موجود در معده را تنظیم می کند و حرکت روده را بهبود می بخشد. همچنین کبد را سم زدایی می کند ، به کاهش وزن کمک می کند و فشار خون را تنظیم می کند.

آیا کشمش به خواب شما کمک می کند؟

پاسخ: بله ، خوردن کشمش می تواند به شما در خواب بهتر کمک کند. آنها حاوی ملاتونین هستند که هورمونی است که چرخه خواب و بیداری را تنظیم می کند. خوردن منظم، حتی اگر قبل از خواب درست نباشد، باعث می‌شود سریع‌تر بخوابید و شب‌ها کمتر از خواب بیدار شوید. 

س. کدام کشمش برای پوست مفید است؟

ج: کشمش سیاه برای پوست بهترین است. آنها دارای ویژگی های اصلاح خون هستند که به مبارزه با آکنه و خشکی پوست کمک می کند. وجود آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های حیاتی در کشمش سیاه از سلول های پوست ما در برابر آسیب های احتمالی ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید، آلودگی و سایر عوامل محافظت می کند و به ما کمک می کند پوستی تمیز و شفاف داشته باشیم. این کشمش ها دارای خاصیت ضد پیری هستند زیرا آنتی اکسیدان ها پوست را جوان می کنند و از آسیب و خستگی جلوگیری می کنند.

س. آیا می توانم کشمش را روی صورت بمالم؟

ج: کشمش تاثیر فوق العاده ای روی پوست دارد. می توانید آنها را مصرف کنید یا آنها را به عنوان ماسک روی صورت بمالید. این باعث جوان سازی پوست شما می شود و آن را بی نقص ، مرطوب و جوان به نظر می رساند.  

س- آیا می توانیم بادام و کشمش را با هم بخوریم؟

پاسخ: بله بادام و کشمش یک ترکیب عالی هستند. بادام در حالی که کشمش خنک است از قدرت داغ برخوردار است. بادام گرم و کشمش خنک است. داشتن آنها با هم بهترین ها را به شما می دهد. با این حال، به یاد داشته باشید که آنها را در حد اعتدال مصرف کنید.

آیا کشمش چربی شکم را می سوزاند؟

پاسخ: کشمش کالری کمی دارد و به طور طبیعی شیرین است. آنها برای کاهش هوس شیرینی بدون بارگیری کالری اضافی عالی هستند.
همچنین غنی از فیبر هستند و به بدن کمک می کنند تا با صرف یک وعده کوچک احساس سیری طولانی مدت داشته باشد. همچنین، آنها به کنترل سطح قند خون و غلبه بر هوس ها کمک می کنند، در نتیجه از اهداف کاهش وزن شما نیز حمایت می کنند.

آیا آب کشمش برای جوش ها مفید است؟

پاسخ: کشمش به عنوان یک تصفیه کننده خون در نظر گرفته می شود که به خلاص شدن از سموم و کاهش اثرات آنها بر روی پوست کمک می کند. این منبع عالی ویتامین های A ، E و K است و بنابراین پوست را نرم و نرم می کند. همچنین به فرآیند نوسازی سلولی کمک می کند و با خارج شدن سموم از بدن، به طور موثر در خلاص شدن از شر آکنه عمل می کند. خوردن یک فنجان آب سرشار از خواص کشمش مطمئنا به شما کمک می کند تا از شر جوش ها و آکنه خلاص شوید.

آیا می توانیم کشمش را با شیر مصرف کنیم؟

پاسخ: ارزش غذایی کشمش زمانی که شیر با آن مخلوط شود بیشتر می شود. سلامت قلب و گوارش را بهبود می بخشد و باعث تسکین اسیدیته می شود. شیر کشمش منبع انرژی فوری است. کشمش با شیر می تواند سلامت دهان کودکان نوپا را به دلیل خواص ضد میکروبی خود که ممکن است به محافظت در برابر حفره ها کمک کند، بهبود بخشد.

منابع تحقیق

  1. مروری جامع از کشمش و اجزای کشمش و رابطه آنها با سلامت انسان
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019280/
  2. مصرف کشمش ممکن است راهی مفید برای کاهش فشار خون برای قلب باشد
    https://www.acc.org/About-ACC/Press-Releases/2012/03/ 25/15/51/Raisins_BP#:~:text=در%۲۰گروه%۲۰analysis%20 نشان داد%۲۰که،(p%20values%20%3C%200.05)
  3. رژیم غذایی غنی شده با انگور باعث افزایش احتباس کلسیم استخوان و خواص استخوان قشر در موش های صحرایی تخمدان شده
    https://academic.oup.com/jn/article/145/2/253/ 4585700
  4. کشمش و راه رفتن اضافی اثرات مشخصی بر لیپیدهای پلاسما و سیتوکین های التهابی دارند
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2329638/
  5. آیا خوردن کشمش سالم است؟
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019280/
  6. کشمش سیاه کم خونی ناشی از فقر آهن تجربی را بهبود بخشید. شواهد بیوشیمیایی و بافت شناسی
    https://www.researchgate.net/publication/353005864_Black_Raisins_Improved_Experimentally_Induced_Iron_Deficiency_Anemia_Biochemical_and_Histological_Evidence

پیوند منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه