کلپ حقایق تغذیه ای و مزایای سلامتی

کلپ (نام علمی: Laminariales) یک جلبک دریایی قهوه ای بزرگ است. جلبک های دریایی ادعا می کنند که حاوی حداقل ۱۰ برابر مواد معدنی در مقایسه با گیاهانی هستند که در خاک رشد می کنند. این به این دلیل است که جلبک های دریایی مواد معدنی را از محیط دریایی اطراف خود جذب می کنند. جلبک دریایی یک غذای معمولی در آشپزی ژاپنی است. انواع مختلف آن خوراکی و بسیار مغذی هستند. یکی از آنها کلپ است. فقط در آب شور رشد می کند. بنابراین، از آنجایی که در آب های کم عمق رشد می کند، عمدتا در امتداد خطوط ساحلی یافت می شود. تقریباً ۳۰ نوع کلپ وجود دارد که در اقیانوس های مختلف در نقاط مختلف جهان رشد می کنند. این جلبک دریایی به دلیل ارزش غذایی آن و محبوبیت روزافزون رشته فرنگی کلپ در سراسر جهان محبوب است.

در مقاله زیر اطلاعاتی در مورد فواید تغذیه ای کلپ، عوارض جانبی آن، انواع مختلف، روش های نگهداری و راه های افزودن کلپ به رژیم غذایی روزانه ارائه شده است.

انواع کلپ

انواع مختلفی از کلپ وجود دارد که در نقاط مختلف جهان رشد می کند. در زیر برخی از انواع کلپ که در اقیانوس های مختلف رشد می کنند ذکر شده است.

  • کلپ گاو (نام علمی: Nereocystis luetkeana)
  • کلپ غول پیکر (نام علمی: Macrocystis Pyrifera)
  • نخل دریایی (نام علمی: Postelsia palmaeformis)
  • کومبو (نام علمی: Laminaria Setchellii)
  • Wakame (نام علمی: Alaria Marginata)
  • کلم دریایی (نام علمی: Saccharina sessilis)
  • کلپ زنجیره ای مثانه (نام علمی: Stephanocystis Osmundacea)

کلپ: مشخصات تغذیه ای

طبق الف USDA۱۰۰ گرم کلپ دارای خواص زیر است:

حقایق تغذیه ای و مزایای سلامتی- HealthifyMe
  • کالری: ۴۳ کیلو کالری
  • پروتئین: ۱.۶۸ گرم
  • چربی: ۰.۵۶ گرم
  • کربوهیدرات: ۹.۵۷ گرم
  • فولات: ۱۸۰ میکروگرم
  • منیزیم: ۱۲۱ میلی گرم
  • آهن: ۲.۸۵ میلی گرم
  • ویتامین A: 6 میکروگرم
  • ویتامین K: 66 میکروگرم
  • کلسیم: ۱۶۸ میلی گرم
  • روی: ۱.۲۳ میلی گرم
  • ویتامین C: 3 میلی گرم
  • اسید پانتوتنیک: ۰.۶۴۲ میلی گرم
  • سدیم: ۲۳۳ میلی گرم
  • پتاسیم: ۸۹ میلی گرم
  • فسفر: ۴۲ میلی گرم
  • منگنز: ۰.۲ میلی گرم

فواید سلامتی کلپ

کلپ فواید سلامتی مهمی دارد زیرا سرشار از مواد مغذی فراوان است. تعدادی از آنها در زیر ذکر شده است.

برای تیروئید خوبه

کلپ دارای مقدار زیادی ید است که برای جلوگیری از بیماری به نام کم کاری تیروئید ضروری است. این وضعیت متابولیسم را مختل می کند و منجر به بزرگ شدن غیر طبیعی غده تیروئید می شود. همانطور که در پژوهشمقدار مشخصی ید برای حفظ سلامت تیروئید ضروری است. با این حال، بدن شما نمی تواند به تنهایی ید تولید کند. بنابراین باید آن را از منابع بیرونی تهیه کرد و کلپ منبع مناسبی است.

پاسخ ایمنی را بهبود می بخشد

مطالعات ثابت شده است که کلپ حاوی مقادیر معقولی آنتی اکسیدان است. با مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن و کاهش استرس اکسیداتیو به مبارزه با بیماری ها کمک می کند. اینها به حفظ سلامت قلب کمک می کنند و به طور موثر از سرطان روده بزرگ و سینه جلوگیری می کنند.

بسیاری از مطالعات بر اثربخشی کلپ در جلوگیری از گسترش سرطان پروستات و ریه تاکید دارند. کلپ دارای فوکوئیدان، اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه و پلی فنول است که به جلوگیری از گسترش سرطان کمک می کند. با این حال، موضوع نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید
مزایای سلامتی، و عوارض جانبی

به کاهش وزن کمک می کند

علاوه بر محتوای چربی کم، کلپ از یک فیبر طبیعی به نام آلژینات تشکیل شده است. آلژینات از جذب چربی توسط روده جلوگیری می کند. آنزیم لیپاز هضم کننده چربی را مسدود می کند. پژوهش ادعا کرده است که آلژینات می تواند لیپاز را تا ۷۲٪ مسدود کند. وقتی چربی هضم نمی شود، جذب نمی شود و از بدن خارج نمی شود و منجر به کاهش وزن می شود. ماده معدنی دیگری به نام فوکوگزانتین نیز ممکن است در کاهش وزن موثر باشد.

از کم خونی جلوگیری می کند

کلپ دارای مقادیر مناسبی آهن است. تحقیق و بررسی ثابت می کند آهن برای جلوگیری از کم خونی که زمانی رخ می دهد که تعداد گلبول های قرمز در بدن کمتر باشد، ضروری است. در نتیجه، بافت های بدن اکسیژن کافی دریافت نمی کنند.

موثر در برابر دیابت

کلپ دارای مقادیری ماده معدنی به نام وانادیوم است. مقداری مطالعات نشان داده اند که وانادیوم به تنظیم سطح قند خون کمک می کند.

فشار خون را تنظیم می کند

مطالعات نشان می دهد که ترکیباتی مانند فوکویدان و فولات به حفظ سطح فشار خون سالم کمک می کند. فوکوئیدان و فوکوگزانتین نیز برای همین کار مفید هستند. از آنجایی که کلپ یک جلبک دریایی است، جلبک های دریایی هستند ثابت شده است تا اثرات مفیدی بر سلامتی داشته باشد.

آلرژی های احتمالی

آلرژی غذایی غیر معمول نیست. از آنجایی که هر فردی منحصر به فرد است، ممکن است ندانید که بدن او به یک غذا یا ماده خاص چه واکنشی نشان می دهد. آلرژی به دلایل مختلف ژنتیکی و اپی ژنتیکی رخ می دهد. با این حال، آنافیلاکسی باعث واکنش های آلرژیک قابل توجهی می شود. برخی از واکنش های آلرژیک که بلافاصله پس از مصرف آن مشاهده می شود عبارتند از

  • فشار خون پایین
  • مشکلات تنفسی
  • استفراغ
  • خارش روی پوست
  • معده درد
  • اسهال
  • حالت تهوع

علائم خفیف شامل آبریزش بینی یا خارش چشم است. در صورت تشخیص آلرژی، بهتر است از مصرف کلپ خودداری شود. همچنین مصرف گهگاهی کلپ بهتر از روزانه است.

عوارض جانبی بالقوه از کلپ

اگرچه کلپ منبع خوبی از مواد مغذی مختلف است، اما باید مراقب چند نکته باشید. اولین چیزی که باید بررسی شود مصرف بیش از حد است. بدن شما برای عملکرد صحیح به مقدار کم ید نیاز دارد. به طور دقیق، شما تنها به ۱۵۰ میکروگرم ید در روز نیاز دارید. حد بالایی برای این مقدار ۱۱۰۰ میکروگرم است. اگر بیش از این مقدار ید بخورید، ممکن است بر گواتر و التهاب غده تیروئید تأثیر منفی بگذارد. در موارد شدید، ممکن است باعث سرطان تیروئید نیز شود.

فلزات سنگین یک مشکل مرتبط با کلپ است. این مشکل دقیقاً زمانی که کلپ از مناطق صنعتی برداشت می شود، احتیاط می کند. نتایج مصرف فلزاتی مانند آلومینیوم، آرسنیک، سرب و کادمیوم می تواند کشنده باشد.

بیشتر بخوانید
9 فواید بتابی یا پوملو برای سلامتی

با توجه به دلایل فوق، مصرف مکمل های کلپ فقط پس از راهنمایی پزشک توصیه می شود. علاوه بر این، زنان باردار و بیماران تیروئیدی باید از مصرف کلپ اجتناب کنند.

راه هایی برای گنجاندن کلپ در رژیم غذایی

کلپ بسیار مغذی است. در نتیجه برای سلامتی عالی است. بنابراین در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می کند کلپ را به رژیم غذایی معمول خود اضافه کنید:

  • آن را در اسموتی یا آبمیوه هم بزنید
  • رشته فرنگی کلپ را در سالاد مخلوط کنید
  • آن را به صورت دیپ مخلوط کنید
  • از آن به عنوان چاشنی همراه با ادویه های معمولی استفاده کنید
  • کلپ خشک را به خورش ها و سوپ ها اضافه کنید
  • آن را با دانه های روغنی یا کنجد سرو کنید

دستور العمل های سالم با استفاده از کلپ

سالاد کلپ

وعده های غذایی: ۲

زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه

عناصر:

  • کلپ تازه: ۲ فنجان (۲۵۰ گرم)
  • سس سویا سبک: ۲ قاشق غذاخوری
  • سرکه: ۱ قاشق غذاخوری
  • حبه سیر: ۳
  • فلفل تایلندی: ۱-۲ عدد
  • پیازچه: ۲ عدد
  • نمک: ¼ قاشق چایخوری
  • شکر: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن نباتی: ۳ قاشق غذاخوری

روش:

  • کلپ را به تکه های نازک خرد کنید.
  • سپس کلپ را چندین بار در آب سرد بشویید.
  • آب را بجوشانید و کلپ رنده شده را داخل آن بریزید و حدود ۲ دقیقه در قابلمه بزرگی بپزید.
  • آب آن را خالی کرده و کلپ را به ماهیتابه بریزید.
  • سس سویا سبک، سرکه، پیازچه خرد شده، فلفل چیلی و سیر را اضافه کنید. روغن پخت و پز را گرم کنید و روغن داغ را روی سیر خرد شده بریزید. آن را خوب پرتاب کنید.
  • با مقداری گشنیز تزئین کنید.

حقایق تغذیه ای:

  • کالری: ۲۷۸ کیلو کالری
  • کربوهیدرات: ۱۸ گرم
  • پروتئین: ۴ گرم
  • چربی: ۲۲ گرم

سالاد نودل کلپ

وعده های غذایی: ۲-۳

زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه

عناصر:

  • رشته فرنگی کلپ: ۱ بسته
  • هویج رنده شده: ۲ فنجان
  • پیازچه: ۱-۲ عدد
  • قاچ های آهک: ۱-۲
  • دانه کنجد: ۱ قاشق چایخوری

تزئین

  • کره بادام زمینی طبیعی: ۳ قاشق غذاخوری
  • سرکه سیب: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • تاماری: ۱ قاشق غذاخوری
  • شربت افرا: ۱ قاشق غذاخوری
  • حبه سیر: ۱
  • زنجبیل تازه: ۲ قاشق چایخوری (ساییده شده)

روش:

  • سس را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. برای افزایش طعم آن را برای مدتی کنار بگذارید.
  • نودل، هویج و سس را به یک کاسه بزرگ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  • از آنجایی که آنها به نرمی نودل های معمولی نیستند، مدتی طول می کشد تا به خوبی با سس پوشانده شود.
  • با پیازچه و دانه های کنجد و آبلیموی تازه تزیین کنید. لذت ببرید!

حقایق تغذیه ای:

  • کالری: ۱۶۲ کیلو کالری
  • کربوهیدرات: ۱۹.۲ گرم
  • پروتئین: ۵.۲ گرم
  • چربی: ۸.۵ گرم
توجه داشته باشید: توفو (مکعب) را برای پروتئین اضافه کنید. باقیمانده غذا را می توانید به مدت ۳-۵ روز در یخچال نگهداری کنید (باید پوشانده شود).

کلپ: ذخیره سازی

نگهداری کلپ ممکن است کار دشواری باشد. کلپ تازه اگر در هوای آزاد نگهداری شود مرطوب می شود. بنابراین سعی کنید کلپ تازه را در عرض هفت روز تمام کنید. اگر می خواهید آن را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، می توانید آن را خشک کنید. سپس می توانید کلپ خشک شده را در ظرف در بسته نگه دارید و در یخچال بگذارید. به این ترتیب می توانید آن را تا ۶ ماه به راحتی نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید
سیب : حقایق تغذیه و فواید سلامتی

نتیجه

کلپ مانند سایر جلبک های دریایی برای بدن بسیار مفید است. بسیار مغذی و سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. ید یک ماده معدنی ضروری است که کلپ به مقدار زیادی حاوی آن است. بدن انسان نمی تواند ید تولید کند، بنابراین فقط باید از منابع خارجی دریافت شود. خوردن کلپ می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. برای تیروئید مفید است، ایمنی را بهبود می بخشد و به کاهش وزن کمک می کند. برخی از مزایای دیگر کلپ شامل جلوگیری از کم خونی و تنظیم فشار خون و سطح قند خون است.

علاوه بر این، افزودن کلپ به رژیم غذایی و بهره مندی از تمام فواید آن آسان است. با این حال، مصرف بیش از حد کلپ می تواند برای سلامتی شما مضر باشد. بنابراین، برای به حداکثر رساندن فواید سلامتی و به حداقل رساندن اثرات نامطلوب آن را در حد اعتدال مصرف کنید.

سوالات متداول 

س. آیا کلپ برای رشد مو مفید است؟

الف) برخی از مواد معدنی موجود در کلپ برای رشد مو ضروری در نظر گرفته می شوند. اینها شامل ویتامین A، ویتامین D، ویتامین C، آهن و روی است. ترکیبی که در کلپ وجود دارد laminaria angustata نام دارد. برای افزایش ضخامت و تراکم مو شناخته شده است.

س. چه کسی کلپ می خورد؟

الف) جلبک دریایی یک غذای اصلی در آشپزی ژاپنی است. از این رو، کلپ نیز بخشی ضروری از فرهنگ غذایی ژاپن است. با این حال، به دلیل افزایش آگاهی توده ها در مورد ارزش غذایی جلبک دریایی، در نقاط مختلف جهان رواج یافته است. به غیر از انسان، بسیاری از حیوانات از کلپ تغذیه می کنند. آبالون، خرچنگ، عقیق و میگو نمونه هایی از حیواناتی هستند که کلپ می خورند.

س. آیا مصرف کلپ بی خطر است؟

A. کلپ منبع بسیار غنی از مواد معدنی و ویتامین ها است. به دلیل مواد مغذی غنی و متنوع، کلپ برای تیروئید مفید است، ایمنی را بهبود می بخشد و به کاهش وزن کمک می کند. از دیگر فواید کلپ می توان به پیشگیری از کم خونی و تنظیم فشار خون، سطح قند خون و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. مانند هر چیزی که می خورید، خوردن آگاهانه ضروری است. کلپ اضافی ممکن است اثرات نامطلوبی داشته باشد.

Q. تفاوت بین جلبک دریایی و کلپ چیست؟

الف. سه نوع جلبک دریایی مختلف در سراسر اقیانوس ها رشد می کنند – جلبک های دریایی قرمز، سبز و قهوه ای. کلپ فقط در آب شور رشد می کند. علاوه بر این، جلبک دریایی (پارافیلتیک) به خانواده جلبک ها تعلق دارد، در حالی که کلپ متعلق به جلبک های قهوه ای (لامیناریا) است.

بیشتر بخوانید
چای سبز: مزایای سلامتی، عوارض جانبی و تحقیقات

س. کلپ برای چیست؟

A. کلپ حاوی مقادیر زیادی ویتامین K1، فولات، منیزیم، آهن، ویتامین A، اسید پانتوتنیک، کلسیم، ید و مقادیر کمی تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین است. علاوه بر این، کلپ سرشار از مواد مغذی دیگر مانند چربی ها، کربوهیدرات ها، پروتئین ها و فیبر است. بنابراین برای سلامتی مفید است.

س. کلپ برای پوست شما چه می کند؟

A. کلپ دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. شواهدی وجود دارد که آنتی اکسیدان ها از پوست در برابر اشعه های مضر UV خورشید محافظت می کنند. خواص ضد التهابی به کاهش قرمزی و تحریک محیط کمک می کند. همچنین از شل شدن پوست جلوگیری می کند. همچنین به مبارزه با سلولیت کمک می کند و پوست را سفت و مرطوب نگه می دارد.

Q. چه چیزی در مورد کلپ منحصر به فرد است؟

A. کلپ به سرعت رشد می کند و گاهی اوقات می تواند تا یک پا در روز رشد کند. همچنین می تواند تا ۱۰۰ فوت رشد کند. کلپ یا سایر جلبک های دریایی به حفظ سلامت اقیانوس کمک می کند. در طول خط ساحلی جهان ۲۰ درصد رشد می کند.

س. چه کسانی نباید کلپ مصرف کنند؟

الف) افراد مبتلا به بیماری تیروئید باید از مصرف کلپ خودداری کنند. به همین ترتیب، زنان باردار، زنان شیرده یا بیمارانی که از هر اختلالی رنج می‌برند باید خوردن کلپ را محدود کنند. و کسانی که آلرژی آن تشخیص داده شده است باید تا حد امکان از کلپ اجتناب کنند.

س: مصرف کلپ چه عوارضی دارد؟

الف. بدن شما برای عملکرد صحیح فقط به مقدار کمی ید نیاز دارد. شما تنها به ۱۵۰ میکروگرم ید در روز نیاز دارید. حد بالایی ۱۱۰۰ میکروگرم است. اگر بیش از این مقدار ید بخورید، ممکن است بر گواتر و التهاب غده تیروئید تأثیر منفی بگذارد. در موارد شدید، ممکن است باعث سرطان تیروئید نیز شود. یکی دیگر از مشکلات کلپ، تعداد زیاد فلزات سنگین است. این مشکل زمانی که از مناطق صنعتی برداشت می شود شدیدتر می شود. فلزاتی مانند آلومینیوم، آرسنیک، سرب و کادمیوم در صورت مصرف بیش از حد می توانند کشنده باشند.

س. چگونه کلپ را به رژیم غذایی خود اضافه کنم؟

الف. روش های مختلفی وجود دارد که می توانید از کلپ تغذیه کنید. به عنوان مثال، می توانید آن را در اسموتی یا آبمیوه هم بزنید، رشته فرنگی کلپ را در سالاد مخلوط کنید، آن را با دیپ مخلوط کنید، از آن به عنوان چاشنی همراه با ادویه های معمولی استفاده کنید، و کلپ خشک را در خورش ها و سوپ ها اضافه کنید، حتی آن را با دانه های روغنی سرو کنید.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه