کومبو نوعی جلبک دریایی (کلپ) است که ریشه در ژاپن دارد اما در بیشتر کشورهای آسیایی رایج است. این خوراکی است و در چندین رژیم غذایی در سراسر جهان گنجانده شده است. تقریباً ۱۵۰۰ سال است که رژیم غذایی ژاپنی شامل کامبو بوده است.
کامبو متعلق به خانواده جلبک های دریایی قهوه ای است، اما نمی توانیم نوع آن را فقط به این محدود کنیم. انواع مختلفی از Kombu موجود است. آنها در طعم متفاوت هستند. محبوب ترین دستور پخت با استفاده از کومبو سوپی به نام داشی است.
هنگامی که در غذاها استفاده می شود، کامبو به عنوان یک طعم دهنده طبیعی عمل می کند. این یکی از مواد تشکیل دهنده غذاهای خوش طعم است و طعم “امامی” به غذا می دهد. اومامی یکی از پنج طعم اصلی است که به عنوان طعمی خوش طعم و گوشتی توصیف می شود. با توجه به اجزای تشکیل دهنده آن، کامبو به چندین فواید سلامتی معروف است.

انواع کومبو
اینها چهار فرم اولیه پرکاربرد هستند
- کومبو خشک شده
- ترشی کامبو (حاوی سرکه)
- کومبو خرد شده خشک شده
- تازه/کامبوی خام
حقایق تغذیه ای کامبو
طبق USDA، ۱۰۰ گرم کامبو دارای خواص تغذیه ای زیر است.
- انرژی: ۲۴۳ کیلو کالری
- پروتئین: ۱۴.۳ گرم
- چربی: ۰ گرم
- کربوهیدرات: ۴۲.۹ گرم
- فیبر: ۱۴.۳ گرم
- شکر: ۰ گرم
- سدیم: ۲۳۰۰ میلی گرم
- آهن: ۱۵.۴ میلی گرم
- کلسیم: ۸۵۷ میلی گرم
- ویتامین A: 714 IU
- ویتامین C: 17.1 میلی گرم
- کلسترول: ۰ میلی گرم
حقایق تغذیه ای
کامبو دارای محتوای بسیار بالایی از ریزمغذی ها مانند ید است. از آنجایی که ید برای رشد و نمو حیاتی است، کومبو منبع خوبی است. اما مصرف مقادیر زیاد کومبو منجر به افزایش سطح ید در بدن می شود که می تواند باعث اختلالات شدید شود. بنابراین، فرد باید آن را در مقادیر مناسب مصرف کند. علاوه بر ید و سدیم، کامبو حاوی چندین ویتامین مانند ویتامین C، A، ویتامین K، B5 و غیره است.
یادداشت HealthifyMe
کامبو حاوی مقدار معقولی پروتئین است که می تواند به شما در تامین نیاز روزانه پروتئین خود کمک کند. علاوه بر این، دارای حداقل چربی است که آن را برای مدیریت وزن سالم می کند. اگرچه کامبو عمدتا حاوی کربوهیدرات است، اما این کربوهیدرات ها باعث افزایش وزن شما نمی شوند. بنابراین، برای اکثر برنامه های کاهش وزن مناسب است.
فواید تغذیه ای کامبو
با توجه به ترکیبات ذکر شده در بالا، کامبو دارای چندین فواید سلامتی است. اگرچه، تحقیقات فعال با شواهد کامل می تواند ثابت کند که آیا جلبک دریایی می تواند برای بدن شما مفید باشد یا خیر. با جلبک دریایی، فرآیند تولید محصول خسته کننده است. از این رو، مزایای سلامتی کاملاً مشخص نیست. برای تایید این مزایا به مطالعات بیشتر مبتنی بر انسان نیاز است. حتی پس از آن، برخی از مزایای سلامتی مشاهده شده توسط افرادی که به طور منظم کامبو مصرف می کنند در زیر ذکر شده است.
سرشار از ویتامین K
کامبو حاوی مقدار خوبی ویتامین K است که به ارزش مصرف روزانه کمک می کند. ویتامین K به فرآیند انعقاد یا لخته شدن خون کمک می کند. بنابراین، در نهایت می تواند کیفیت خون را بهبود بخشد. ویتامین K همچنین می تواند بر کلسیم در بدن تأثیر بگذارد و استحکام استخوان های شما را تقویت کند.
محتوای فیبر بالا
کامبو حاوی فیبر است که به هضم غذا کمک می کند و حرکت روده را حفظ می کند. بنابراین، در حین مصرف کومبو نباید نگران حرکات نامنظم روده باشید. این فیبر همچنین از دیابت جلوگیری می کند و می تواند سلامت قلب را تقویت کند.
حاوی اسیدهای آمینه
کومبو حاوی اسید گلوتامیک آلفا آمینه است. این اسید آمینه به عنوان پیش ساز یا پیشگام سنتز پروتئین در ریبوزوم ها عمل می کند. بنابراین برای بدن اهمیت زیادی دارد. همچنین، این اسید آمینه همان چیزی است که طعم Umami را به کومبو می دهد. علاوه بر این، اسید گلوتامیک به تجزیه کربوهیدرات های موجود در لوبیا کمک می کند. همچنین، این به جلوگیری از تشکیل گاز کمک می کند.
ید موجود در کومبو می تواند از کم خونی جلوگیری کند.
کومبو حاوی سطوح فوق العاده بالایی از ید است که به تولید هورمون های تیروئید کمک می کند. این هورمون های تیروئید به رشد کلی بدن، به ویژه در دوران بارداری و شیردهی کمک می کنند. آنها همچنین به رشد سیستم عصبی بدن کمک می کنند. ید همچنین ممکن است از برخی از انواع سرطان جلوگیری کرده و طول عمر را به خصوص در مردان افزایش دهد. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که کم کاری تیروئید با کومبو درمان می شود. کمبود ید می تواند باعث کم کاری تیروئید شود، در حالی که ید بیش از حد ممکن است باعث پرکاری تیروئید شود.
سرشار از منیزیم
کامبو حاوی مقادیر کمی منیزیم است که می تواند به مقدار مصرف منظم شما کمک کند. این منیزیم می تواند خستگی را درمان کند. علاوه بر این، منیزیم چرخه سلولی بدن را منظم می کند. منیزیم همچنین به استحکام استخوان ها و دندان های بدن کمک می کند. طبق تحقیقات، کمبود منیزیم به پوکی استخوان کمک می کند.
سرشار از پتاسیم
کومبو حاوی مقدار خوبی پتاسیم نیز هست. این پتاسیم به حفظ سطح فشار خون و بهبود کیفیت خون کمک می کند. همچنین پتاسیم به عضله سازی کمک می کند. همچنین سیستم عصبی بدن را تنظیم می کند.
بدون چربی
با مشاهده تحقیقات USDA می توان نتیجه گرفت که یک وعده کامبو حاوی چربی نیست. از این رو، می توان از آن در کتو یا سایر رژیم های غذایی برای کمک به کاهش وزن استفاده کرد. با این وجود، در انتخاب دستور غذا باید محتاط باشید زیرا ممکن است دستور غذا حاوی مقادیر متغیری از چربی باشد.
از آنجایی که کامبو یک غذای محبوب در ژاپن است، می توانید این فواید را در اکثر جمعیت های ژاپنی مشاهده کنید. علاوه بر این، بیشتر مطالعات نشان می دهد که بخش های خاصی از جمعیت ژاپن استخوان های توسعه یافته و افزایش طول عمر و سایر ویژگی های متمایز را در مقایسه با سایر کشورها تجربه می کنند. مصرف منظم کامبو (جلبک دریایی) که حاوی مقادیر زیادی ید است.
راه های استفاده از Kombu
روش های مختلفی برای استفاده از کومبو به خصوص در غذاهای مختلف وجود دارد. تعدادی از آنها در زیر ذکر شده است.
داشی
این غذای پرطرفدار است که حاوی حداکثر محتوای کامبو است. همچنین، طعم اومامی را به بیشتر سوپ ها اضافه می کند.
غذاهای لوبیا
عاقلانه است که کومبو را در غذاهای لوبیا بگنجانید زیرا معمولا باعث ایجاد گاز می شوند. کومبو به دلیل وجود اسید گلوتامیک از تشکیل گاز جلوگیری می کند. بنابراین می توانید آن را در هر غذای لوبیا قرار دهید.
چای کامبو
این چای در ایالات متحده و ژاپن محبوب است. ترکیب کومبو و آب داغ برای تهیه این چای خوشمزه. کومبو حل می شود و طعمی منحصر به فرد ارائه می دهد و آن را به یک نوشیدنی با طراوت تبدیل می کند.
در سوشی
کومبو به عنوان یک چاشنی در برنج خوب می شود. این برنج سوشی درست می کند. اکثر غذاهای محبوب ژاپنی حاوی کومبو به عنوان یک ماده حیاتی هستند.
یادداشت HealthifyMe
کومبو نوعی کلپ خشک است که در غذاهای ژاپنی، کره ای و چینی معروف است. برخلاف تصور عمومی، کامبو داشی یک سوپ محبوب است و یک سوپ گیاهی است. این یک ماده فوق العاده برای گنجاندن در یک رژیم گیاهخواری یا وگان است. دارای محتوای بالایی از اسید گلوتامیک، منیزیم، ویتامین ها، فیبر، ید و بسیاری موارد دیگر است.
دستور العمل ساده با استفاده از Kombu
بسیاری از دستور العمل های ژاپنی شامل کومبو وجود دارد. اما برجسته ترین آنها کامبو داشی است. به Kombu فکر کنید. کامبو داشی تنها غذایی است که در ذهن ما ظاهر می شود. دارای دو نوع دم سرد و آب جوش گرم می باشد. ساده ترین غذا برای تهیه است. می توان از این برای تهیه چندین غذای کامبو، به خصوص سوپ میسو استفاده کرد. در اینجا ما دستور پخت همان را برای شما آورده ایم.
کامبو داشی (کلد دم)
سرو – ۱-۲
زمان آماده سازی – ۵ دقیقه
زمان پخت – ۱۵ دقیقه
زمان کل – ۲۰ دقیقه
۱ فنجان – ۲۰۰ میلی لیتر
عناصر
- کامبو: ۱۰ گرم (۱ عدد)
- آب: ۴ لیوان
روش
- ابتدا کامبو را با یک پارچه مرطوب بشویید. مطمئن شوید که قالب سفید اضافی را نشویید زیرا پر از اومامی است که طعم می دهد.
- کمی کومبو را در فواصل منظم برش دهید تا طعم بیشتری از آن خارج شود.
- تکه های کامبو و آب را در یک کوزه یا بطری بزرگ بریزید. حالا بگذارید یک شب در یخچال بماند.
- حالا دم کرده سرد آماده است، آب آن را صاف کرده و باقیمانده کامبو را رزرو کنید. داشی اکنون آماده است. این داشی را می توانید بلافاصله در سوپ یا غذاهای دیگر استفاده کنید.
- این داشی را می توانید به مدت دو هفته در فریزر نگهداری کنید. پس از آن می توان از کومبوی باقی مانده برای تهیه چندین غذای کامبوی دیگر استفاده کرد.
با گنجاندن آن در سوپ سبزیجات میسو از داشی لذت ببرید.
مقررات مصرف کومبو
قوانین استفاده از کومبو به میزان یدی که بدن شما می تواند دریافت کند مربوط می شود.
- کودکان می توانند روزانه ۲۰۰ تا ۶۰۰ میکروگرم ید مصرف کنند.
- بزرگسالان می توانند روزانه تا ۱۱۰۰ میکروگرم ید مصرف کنند، در حالی که یک برگ کامبو حاوی حدود ۲۹۰۰ میکروگرم ید است. بنابراین، کامبو را بر این اساس مصرف کنید.
- میانگین مصرف روزانه کامبو حدود ¼ فنجان یا یک ورقه خشک است.
نکات ذخیره سازی کامبو
- اگر کومبو خشک شده است، آن را در یک ظرف دربسته در یک منطقه تاریک نگهداری کنید.
- کومبوی پخته شده را در یخچال نگهداری کنید.
- کامبو در صورت ساخت و نگهداری مناسب عمر مفید نامحدودی دارد.
اگرچه کامبو فواید متعددی دارد، اما ممکن است در افراد خاصی باعث ایجاد آلرژی شود. تعدادی از این آلرژی ها عبارتند از:
محتوای ید بالا
طبق تحقیقات، محتوای ید زیاد در کامبو می تواند باعث ایجاد بثورات شدید در افراد خاص شود. مصرف مقادیر زیاد ید عاقلانه نیست زیرا ید حتی می تواند با چندین دارو و مقادیر بیش از حد ید در بدن شما تداخل داشته باشد. ید اضافی می تواند منجر به تب، حالت تهوع، اسهال، فشار خون پایین و نبض شود. بنابراین قبل از شرکت در یک رژیم غذایی کامل مبتنی بر کامبو با پزشک خود مشورت کنید. کامبو برای همه افراد یکسان نیست. با افراد مختلف فرق می کند. بنابراین، فقط یک پزشک می تواند شما را راهنمایی کند که آیا می توانید آن را مصرف کنید یا نه.
آلرژی به جلبک دریایی
این آلرژی فقط به کومبو محدود نمی شود. برای همه جلبک های دریایی معمول است. لازم نیست اگر به غذاهای دریایی حساسیت دارید، به جلبک دریایی حساسیت داشته باشید زیرا جلبک دریایی حاوی پروتئین ماهی نیست. حتی در این صورت، عاقلانه است که قبل از مصرف جلبک دریایی با پزشک مشورت کنید زیرا در صورت شروع ناگهانی ممکن است منجر به واکنش آلرژیک شود.
اثرات نامطلوب کامبو
کامبو اثرات نامطلوب خاصی بر روی بدن ما از نظر محتوای ید دارد. تعدادی از این موارد در زیر آمده است. با این حال، بیشتر این اثرات ناشی از سمیت ید است.
تشکیل ادرار کمتر
بیش از حد ید می تواند به چندین اثر شدید بر بدن ما منجر شود. یکی از اثرات اصلی درد شکم ناشی از تداخل ید در مکانیسم کلیه است. علاوه بر این، مراحل دفع و فیلتراسیون به طور موثر به پایان نمی رسد. از این رو بیمار ممکن است درد شکم را تجربه کند. از این رو حتی ممکن است کم آبی را تجربه کنید.
طعم فلزی
ید اضافی می تواند منجر به طعم فلزی در دهان شود. همچنین، این ممکن است منجر به احساس تهوع در تمام مدت شود. علاوه بر این، ممکن است استفراغ نیز تجربه کنید.
اسهال
ید اضافی ممکن است به خوبی در بدن هضم نشود و ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند اسهال و علائم تب شود. اگر این تب در زمان مناسب درمان نشود، ممکن است منجر به خسخس سینه و مشکلات تنفسی شود.
مشکلات تیروئید
ید اضافی می تواند به طور مستقیم بر غده تیروئید تأثیر بگذارد و می تواند منجر به مشکلات متعددی مانند گواتر و بیماری های خودایمنی ید شود.
نتیجه
از تمام نکات ذکر شده در بالا، آشکار است که کومبو یک بسته کامل از مواد مغذی است. اگرچه شواهد زیادی برای حمایت از آن وجود ندارد، مردم ژاپن برای چندین دهه از آن استفاده می کنند. مطالعات مشاهده کردهاند که طول عمر کلی و میزان پیشگیری از سرطان در جمعیت ژاپنی بالا بوده است، زیرا آنها انواع جلبکهای دریایی را در رژیم غذایی خود گنجاندهاند. حتی در این صورت، بهتر است قبل از مصرف کومبو با پزشک مشورت کنید زیرا حاوی مقادیر زیادی ید است که می تواند برای برخی از ما خطرآفرین باشد.
سوالات متداول (سؤالات متداول)
س. آیا کومبو سمی است؟
A. خیر، کامبو به خودی خود سمی نیست. با این حال، حاوی مقادیر زیادی ید است که در صورت مصرف زیاد، می تواند عاملی سمی باشد. بنابراین، قبل از مصرف هر گونه جلبک دریایی، مراقب محتوای ید باشید، زیرا بیشتر جلبک های دریایی دارای ید بالایی هستند. این ید در عین حال یک نعمت و بلا است. بنابراین عاقلانه انتخاب کنید و سپس Kombu را انتخاب کنید.
س. آیا کومبو سرطانی است؟
A. نه، کامبو اصلا سرطانی نیست. برای پیشگیری از برخی سرطان ها شناخته شده است. اگرچه این تحقیق هنوز در سطح آزمایش حیوانی است، کار بیشتر بر روی انسان وضوح را به دست خواهد داد. بیشتر جلبک های دریایی برای پیشگیری از سرطان شناخته شده اند. کومبو غذای اصلی ژاپن است که میزان کمتر سرطان را توضیح می دهد.
س. آیا جلبک دریایی کامبو سالم است؟
A. بله، جلبک دریایی کومبو سالم است زیرا محتویات ید، ویتامین و پتاسیم فواید سلامتی متعددی مانند تنظیم غده تیروئید، تقویت استخوان ها و دندان ها، بهبود کیفیت خون، جلوگیری از تشکیل گاز و غیره دارد. < /span>
س. آیا خوردن کامبو بی خطر است؟
A. بله، مصرف کامبو کاملاً بی خطر است. شما به راحتی و بدون هیچ ترسی می توانید کامبو را در برنامه غذایی خود قرار دهید. تنها محدودیت این است که بهتر است ورق های کامبو خام یا تازه مصرف نکنید زیرا حاوی ید بیشتری هستند. بنابراین، می توانید کامبوی فرآوری شده و خشک شده را انتخاب کنید. کامبو وقتی به شکل داشی در سوپ استفاده شود بهترین طعم را دارد.
س. آیا کومبو گاز را کاهش می دهد؟
A. بله، کامبو برای کاهش گاز، به ویژه در لوبیا شناخته شده است. معمولاً پختن لوبیا و خام خوردن آنها باعث ایجاد گاز می شود. برای جلوگیری از آن، کمی کومبو به حبوبات خود اضافه کنید و آنها را بپزید. اسید گلوتامیک موجود در کومبو، قندها را تجزیه می کند و باعث کاهش گاز در بدن شما می شود.
س. آیا کومبو به هضم غذا کمک می کند؟
A. بله، کامبو به آسانی فرآیند هضم کمک می کند زیرا حاوی فیبر است. این فیبر به هضم و جذب کمک می کند و رکتوم را برای حرکات منظم روده صاف می کند. بنابراین، می توانید آنها را به طور منظم در بدن خود بگنجانید. اما مراقب باشید که مقدار تجویز شده را افزایش ندهید زیرا می تواند نتیجه معکوس در درمان داشته باشد.
س. آیا کامبو برای کاهش وزن خوب است؟
A. کامبو حاوی مقادیر معقولی فیبر است که می تواند به ارضای اشتهای شما کمک کند، اما شواهد زیادی برای حمایت از تئوری کاهش وزن در مورد کامبو وجود ندارد. برای اطمینان از سوزاندن چربی باید از یک رژیم غذایی سخت پیروی کنید و سپس کومبو را در رژیم غذایی بگنجانید.
س. آیا کامبو برای تیروئید خوب است؟
A. بله، کامبو برای تیروئید مفید است زیرا حاوی مقادیر زیادی ید است. در مورد جلبک دریایی، کامبو دارای بالاترین میزان ید است. بنابراین، گنجاندن مقادیر مناسب کامبو در رژیم غذایی روزانه می تواند به شما در مقابله با مشکلات مربوط به تیروئید کمک کند. اما مراقب باشید که مصرف زیاد آن ممکن است منجر به پرکاری تیروئید و سایر مشکلات مرتبط با تیروئید شود.
س. آیا کامبو برای کم کاری تیروئید خوب است؟
A. بله، کامبو بدون شک برای کم کاری تیروئید مفید است زیرا حاوی بالاترین مقدار ید است که می تواند به راحتی سطوح پایین هورمون های تیروئید را در بدن شما درمان کند. ید مسئول تولید هورمون های تیروئید است. بنابراین، گنجاندن ید در رژیم غذایی باعث تولید بیشتر هورمون تیروئید می شود و در نتیجه کم کاری تیروئید شما را درمان می کند.
س. فواید کامبو چیست؟
A. کومبو یک ماده طعم دهنده طبیعی است که به دلیل طعم اومامی بیشتر در غذاهای شور استفاده می شود. این حاوی مقادیر مناسبی از ید، ویتامین A، ویتامین K و ویتامین C است که اگر به طور منظم در مقادیر مناسب مصرف شود، می تواند برای بدن مفید باشد.
س. آیا کامبو ید زیادی دارد؟
A. بله، کامبو جلبک دریایی با بیشترین غلظت ید است. به همین دلیل است که باید مقدار کمبو را در مصرف روزانه کاهش داد، زیرا ید اضافی می تواند عواقب بدی را در بدن به دنبال داشته باشد.
کامبو چقدر سالم است؟
A. اگر به چشمانداز وسیعتر نگاه کنید، کامبو به دلیل محتویات آن برای بدن شما بسیار مفید است. اما افراط در همه چیز بد است. بنابراین، توصیه می شود از مقدار متوسط مصرف کامبو تجاوز نکنید زیرا ممکن است منجر به اختلالات جبران ناپذیر شود. در غیر این صورت می توانید طبق مقررات و پس از مشورت با پزشک کومبو را مصرف کنید.