دانشمندان ارتباط بین کمبود ریز مغذی و گرسنگی پنهان مرتبط با دیابت پیدا کرده اند.
  • یک رژیم غذایی سالم نقش زیادی در پیشگیری و مدیریت دیابت نوع ۲ دارد.
  • رژیم سالم شامل دریافت مقدار مناسب ریز مغذی ها برای عملکرد صحیح بدن است.
  • یک مطالعه جدید نشان داد که کمبود ریز مغذی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ، به ویژه ویتامین D ، شایع است.
  • محققان معتقدند که این “گرسنگی پنهان” ممکن است هدف جدیدی برای مداخلات غذایی برای کمک به درمان دیابت نوع ۲ فراهم کند.

یک رژیم غذایی سالم نقش زیادی در پیشگیری و مدیریت دیابت نوع ۲ دارد – بیماری مزمنی که در آن بدن به درستی از انسولین استفاده نمی کند.

“رژیم غذایی ، عادات رژیم غذایی و مصرف ریز مغذی ها نقش اساسی در علیت بیماری و ایجاد عوارض طولانی مدت دارند.”

محققان معتقدند که این “گرسنگی پنهان” ممکن است هدف جدیدی را برای مداخلات غذایی فراهم کند که در رابطه با درمان های دیابت موجود استفاده شود.

۴۵ ٪ از مبتلایان به دیابت نوع ۲ از نظر ریز مغذی کمبود دارند

محققان داده های ۱۳۲ مطالعه را که بین سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۲۳ منتشر شده بود ، تجزیه و تحلیل کردند. داده های جمع شده بیش از ۵۲،۰۰۰ شرکت کننده در مطالعه با دیابت نوع ۲ برای جستجوی نواقص ریز مغذی ، از جمله ویتامین ها ، مواد معدنی و الکترولیت ها تشکیل شده است.

"گرسنگی پنهان" با دیابت: کمبود این ویتامین ها ، مواد معدنی ...

پس از تجزیه و تحلیل ، دانشمندان دریافتند که شیوع کمبودهای ریز مغذی در بین مبتلایان به دیابت نوع ۲ حدود ۴۵ ٪ است.

این نشان می دهد که هر فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است دارای کمبود ریز مغذی است. این ریز مغذی ها در سطح سلولی و در متابولیسم گلوکز ضروری هستند. ما دریافتیم که کمبود ریز مغذی در بین دیابتی ها شایع است.

بیشتر بخوانید
هیپرانسولینمی: خود مدیریتی دیابت

محققان همچنین گزارش دادند که میزان کمبودهای ریز مغذی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ بیشتر از مردان است.

این تغییر می تواند به دلیل تفاوت در سبک زندگی و شیوه های رژیم غذایی باشد.با این حال ، هنوز هیچ علی ایجاد نشده است.

ویتامین D شایع ترین کمبود ریز مغذی در دیابت نوع ۲

از بین تمام ریز مغذی های مورد مطالعه ، مانگال و تیم وی دریافتند که ویتامین D شایعترین ریز مغذی است و ۶۰.۵ ٪ از شرکت کنندگان را تحت تأثیر قرار می دهد.

کمبود ویتامین D شایعترین نقص در بین بیماران دیابتی است. ویتامین D در تولید و استفاده از انسولین در سطح سلولی نقش دارد. با این حال ، ما باید اطلاعات بیشتری در مورد ارتباط علّی بین کمبود ویتامین D و علیت دیابت و عوارض آن جمع آوری کنیم.

پس از ویتامین دی ، ۴۲ ٪ از شرکت کنندگان در منیزیم کمبود ، ۲۹ ٪ در ویتامین B12 و ۲۸ ٪ در آهن بودند.

“یافته های ما نشان می دهد که تقریباً ۴۵ ٪ از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ دارای نقص ریز مغذی های متعدد هستند. این پتانسیل مداخلات غذایی هدفمند را برای تکمیل روشهای درمانی موجود برای مدیریت دیابت برجسته می کند. پرداختن به این نواقص می تواند کنترل گلیسمی را بهبود بخشد ، خطر عوارض را کاهش داده و نتایج کلی سلامت را افزایش دهد. ”
– Daya Krishan Mangal ، MD

مانگال افزود: “علاوه بر این ، شناسایی و تصحیح کمبودهای ریز مغذی ممکن است راه های استراتژی های پیشگیرانه را باز کند ، به ویژه برای افراد در معرض خطر بالای عوارض در بین مبتلایان به دیابت نوع ۲.” “با این حال ، تحقیقات بیشتری برای برقراری روابط علی و تعیین اثربخشی چنین مداخلات در زمینه های پیشگیری و درمان لازم است.

بیشتر بخوانید
آیا اسهال از علائم دیابت است؟

نواقص ریز مغذی نوع ۲ غیر معمول نیست

تعجب آور نیست که کمبودهای ریز مغذی به دلایل مختلف در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ متداول است ، از جمله افزایش دفع ادرار ، عوارض جانبی دارو ، مقاومت به انسولین و افزایش استرس اکسیداتیو.

درک نقش مواد مغذی خاص در ایجاد دیابت نوع ۲ می تواند منجر به توصیه ها و مداخلات رژیم غذایی هدفمند برای جلوگیری یا تأخیر در شروع بیماری ، به ویژه در افراد پرخطر شود. با توجه به رو به رشد شیوع جهانی دیابت ، این می تواند تأثیر بسزایی در سلامت عمومی داشته باشد.

مطالعات مرتبط با ویتامین بیشتر مورد نیاز است

تقریباً همه به دلیل کار در تمام روز در داخل خانه  ویتامین D کمتر از نرمال دارند و در اواسط روز که تولید ویتامین D بالاترین است ، خارج نمی شوند.

ویتامین D یک هورمون استروئیدی است – به خودی خود ویتامین نیست و بیش از ۱۰۰ عملکرد مختلف در بدن دارد. این ویتامین بسیار ضروری است ، اما در عین حال ، اکنون نیز بسیار بحث برانگیز است.

 مطالعات جامع تر و دو سو کور در مورد ویتامین ها مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید
آیا می توانم در حین مصرف متفورمین گریپ فروت بخورم؟

مشکل ویتامین ها این است که آنها به اندازه کافی توجه نمی کنند. معمولاً ، ما از جوامع دانشگاهی بیشتر بیانیه دریافت می کنیم که می گویند ویتامین مصرف نمی کنند ، ویتامین ها بی اثر هستند.

چگونه می توانم ریز مغذی ها را به اندازه کافی بدست آورم؟

درک آنچه بدن از غذا و چرا نیاز دارد مهم است.غذا سوخت ما است. ما به کربوهیدرات ، پروتئین و چربی (مواد مغذی) احتیاج داریم. در هر یک از این دسته ها ، برای تأمین نیازهای روزانه ریز مغذی ها (ویتامین ها ، مواد معدنی ، الکترولیت ها ، فیتوشیمیایی) به انواع مواد غذایی ، با کیفیت بالا نیاز داریم. “

بسیاری از افراد تحت تأثیر این تصور هستند که می توانند ویتامین ها و مواد معدنی را که مصرف نشده یا در رژیم غذایی خود قرار نمی گیرند خریداری کنند.

هنگامی که نیازها توسط مواد غذایی برآورده نشوند ، مکمل ها به تنهایی جایگزین کافی برای ویتامین ها و مواد معدنی ضروری نیستند. آنها در بسته هم افزایی مانند آنچه در غذای کامل انجام می دهند قرار نمی گیرند – شکلی که بدن ما از آن استفاده می کند و به نفع عملکرد و عملکرد کامل است. 

برای کسانی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند:

  • با تمرکز بر کربوهیدراتهای پیچیده مانند غلات کامل ، لوبیا و عدس ، مغزها، دانه ، سبزیجات و میوه ها با پوست .
  • درک میزان پروتئین مورد نیاز و میزان آن در هر وعده غذایی  برای حمایت از عضلات و آنزیم و نیازهای مربوطه تقسیم می شود.
  • نیازهای پروتئین از انواع غذاهای سرشار از پروتئین مانند حبوبات، مغزها، کره مغزها، دانه ها ، غلات کامل ، ماهی چرب ، لبنیات ، مرغ ، تخم مرغ و سایر محصولات حیوانی نیاز دارد.
  • مصرف چربی های سالم از غذاهای کامل مانند مغزها، دانه ها ، زیتون و منابع پروتئین (تخم مرغ ، لبنیات و غیره).
  • اضافه کردن گیاهان و ادویه جات ترشی جات ، سرشار از آنتی اکسیدان ها و فیتوشیمیایی که از حساسیت به انسولین پشتیبانی می کنند.
  • کاهش مقدار قند اضافه شده در رژیم غذایی ، که باعث کاهش میزان گلوکز در گردش در بدن می شود که به نوبه خود باعث کاهش پاسخ انسولین و حفظ عملکرد لوزالمعده می شود.
بیشتر بخوانید
آنچه در مورد ایمنی متفورمین و بارداری باید بدانید

دیابت نوع ۲ پیچیده و چند عاملی است. این امر به دلیل کمبود مواد مغذی خاص یا یک رفتار خاص ایجاد نمی شود. این یک وضعیت جدی است که در صورت عدم کنترل می تواند عواقب مخربی داشته باشد ، اما لازم نیست. این می تواند مدیریت شود – در بعضی موارد ، حتی معکوس – اما برای بیشتر این فرصت برای ما است که یاد بگیریم چگونه به بدن خود کمک کنیم تا به خود کمک کند. ”
– مونیک ریچارد ، MS ، Rdn ، LDN