گواوا فواید، حقایق تغذیه ای، دستور العمل های سالم

گواوا که در هندی به نام آمرود نیز شناخته می شود، گرد/بیضی شکل است و در مرکز آن پر از دانه های سخت ریز است. بومی آمریکای مرکزی است و دارای لایه داخلی و خارجی همه کاره است. علاوه بر این، طعم و عطر بی نظیری نیز دارد. مردم آن را یکی از بهترین ابرمیوه ها به دلیل فواید سلامتی متعددی که ارائه می دهد، می نامند.

گواوا نیروگاه مواد مغذی است. سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین C و ویتامین C است. A، لیکوپن، کلسیم، منگنز و پتاسیم. علاوه بر این، گواوا همچنین کالری کمی دارد، فیبر بالایی دارد و به رژیم غذایی روزانه شما افزوده می شود.

ساختار فیزیکی میوه گواوا

گواوا متعلق به خانواده ای از گیاهان دولپه ای به نام خانواده مورت است. این گیاهان دارای برگ های سبز تیره به طول ۵ تا ۱۵ سانتی متر هستند. گل های گواوا سفید با پرچم های متعدد است.

طول گواوا حدود ۴ تا ۱۲ سانتی متر است. آنها عطر شیرینی دارند که با عطر لطیف پوست لیمو قابل مقایسه است. هنگامی که رسیده، پوست بیرونی نرم می شود و پالپ داخل آن طعم شیرینی پیدا می کند.

Benefits, Nutritional Facts, & Healthy Recipes

حقایق تغذیه ای گواوا

۱۰۰ گرم گواوا حاوی 

  • کالری: ۶۸
  • کربوهیدرات کل: ۱۴ گرم
  • شکر: ۹ گرم
  • فیبر: ۵ گرم
  • پروتئین: ۲.۶ گرم
  • چربی: ۱ گرم
  • چربی اشباع شده: ۰.۳ گرم
  • سدیم: ۲ میلی گرم
  • پتاسیم: ۴۱۷ میلی گرم
  • ویتامین C: 228.3 میلی گرم
  • ویتامین B6: 5٪ از RDA
  • ویتامین B9: 12 درصد از RDA

محتوای کالری در هر وعده گواوا با توجه به خوبی بی‌شمار آن معقول است. مقدار بسیار کمی چربی دارد و سرشار از فیبر و پروتئین است.

سایر ترکیبات ویتامین B مانند نیاسین، تیامین و ریبوفلاوین در مقادیر قابل توجهی وجود دارد. مقادیر کمتری ویتامین A و K نیز وجود دارد. علاوه بر این، گواوا حاوی مقدار قابل توجهی منگنز، فسفر و منیزیم است. برخی از مواد معدنی دیگر مانند روی، کلسیم و آهن در مقادیر کمتری وجود دارند.

۱۲ مزایای سلامتی ثابت شده گواوا

مصرف گواوا فواید زیادی دارد. با این حال، برگ های گواوا دارای فواید بیشتری نسبت به خود میوه هستند. سرشار از ترکیبات فنلی با اثرات ضد باکتریایی است. این ترکیبات به محافظت از شما در برابر بیماری های عفونی و انگلی مانند عفونت های استاف و کاندیدا (مخمر) کمک می کند. علاوه بر این، برگ‌های گواوا به تسکین سرفه و سرماخوردگی کمک می‌کند و به عنوان یک درمان خانگی عالی برای دندان درد، لثه‌های متورم و زخم‌های دهانی عمل می‌کند و شما را از عفونت در امان نگه می‌دارد.

۱. گواوا به ایجاد ایمنی کمک می کند

گواوا یک منبع غنی از ویتامین C است و حاوی دو برابر مقدار ویتامین C موجود در پرتقال است. ویتامین C با از بین بردن باکتری ها و ویروس های مضر، نقش حیاتی در بهبود سیستم ایمنی بدن و محافظت از شما در برابر عفونت ها ایفا می کند. مطالعات نشان می دهد که ویتامین C می تواند طول مدت سرماخوردگی را کاهش دهد. از این رو، ضروری است که ویتامین C را در رژیم غذایی منظم خود بگنجانید.

علاوه بر این، گواوا جذب آهن را تقویت می کند، در نتیجه سطح ایمنی بدن شما را حفظ می کند و شما را قوی تر می کند.

۲. گواوا یک میوه دوستدار دیابت است

گواوا منبع خوبی از فیبر است و دارای شاخص گلیسمی پایینی است که آن را برای دیابت مفید می کند. در حالی که شاخص گلیسمی پایین از افزایش ناگهانی سطح قند جلوگیری می کند، محتوای فیبر تضمین می کند که سطح قند به خوبی تنظیم می شود.

یک مطالعه نشان می دهد که عصاره برگ گواوا می تواند سطح قند خون را بهبود بخشد. علاوه بر این، آنها می توانند به کنترل هیپرانسولینمی، قند خون طولانی مدت، کلسترول بالا، هیپوآدیپونکتینمی و هیپرگلیسمی کمک کنند.

بنابراین یکی از بهترین میوه های مصرفی بیماران دیابتی و کسانی است که به دنبال پیشگیری از دیابت هستند.

۳. گواوا قلب را سالم نگه می دارد

گواوا حاوی مقادیر زیادی پتاسیم و سدیم است که به تنظیم فشار خون بالا در بیماران مبتلا به فشار خون بالا کمک می کند. بر اساس یک مطالعه، خوردن گواوای رسیده قبل از غذا ممکن است فشار خون را کاهش دهد، کلسترول کل را کاهش دهد و کلسترول “خوب” را تا ۸ درصد افزایش دهد. همه این عوامل به بهبود سلامت قلب کمک می کنند.

یک مطالعه دیگر نشان می دهد که عصاره برگ گواوا به کاهش فشار خون، کاهش کلسترول “بد” و افزایش کلسترول “خوب” کمک می کند. بنابراین، می توان با اطمینان گفت که عصاره برگ گواوا خطر بیماری قلبی و سکته را به حداقل می رساند.

۴. گواوا ممکن است به کاهش وزن کمک کند

اگر به دنبال کاهش وزن هستید، گواوا یک انتخاب عالی است، زیرا به تنظیم متابولیسم شما کمک می کند و مطمئن می شود که مصرف پروتئین، فیبر و ویتامین ها بدون ایراد باقی می ماند. علاوه بر این، گواوا یک میان وعده بسیار سیر کننده است و شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد. 

جایگزینی نوشیدنی های شیرین یا مواد غذایی با چای گواوا یا گواوا به کاهش وزن کمک می کند. این به این دلیل است که گواوا کالری کمتری دارد و در عین حال بسیار سیرکننده است.

۵. گواوا سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد

گواوا حاوی مقادیر بیشتری فیبر غذایی نسبت به سایر میوه ها است. فیبر به حجیم شدن و نرم شدن مدفوع کمک می کند که یبوست و اسهال را کاهش می دهد. یک گواوا حاوی ۱۲ درصد از فیبر مصرفی روزانه شماست. این باعث می شود که برای سلامت دستگاه گوارش و حرکات سالم روده بسیار مفید باشد. همچنین، دانه های گواوا، زمانی که به طور کامل یا جویده می شوند، به عنوان یک ملین عالی عمل می کنند.

یک مطالعه نشان می دهد که می توانید از عصاره برگ گواوا نیز برای کاهش شدت یا مدت اسهال استفاده کنید. مطالعه دیگری نشان می دهد که این عصاره ها حاوی خواص ضد میکروبی هستند که به کشتن باکتری های مضر اسهال در روده کمک می کند.

۶. گواوا ممکن است برای مغز مفید باشد

گواوا همچنین سرشار از ویتامین هایی مانند B6 و B3 است که به ترتیب به نام پیریدوکسین و نیاسین شناخته می شوند. این دو ویتامین به بهبود گردش خون در مغز، آرامش اعصاب و تحریک عملکرد شناختی کمک می کنند.

۷. گواوا سلامت پوست را بهبود می بخشد

اگر شما از جمله افرادی هستید که به دنبال دور نگه داشتن خطوط ریز و چین و چروک از صورت خود هستند، گواوا میوه مناسب شماست. 

گواوا سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند کاروتن، لیکوپن و ویتامین های A و C است که به محافظت از پوست در برابر مشکلات مختلف مرتبط با پوست کمک می کند. علاوه بر این، یک مطالعه تأیید می کند که آنتی اکسیدان هایی که در گواوا وجود دارند، اثرات ضد پیری دارند.

مطالعات همچنین نشان می دهد که گواوا دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است. بنابراین، مصرف گواوا به بازیابی درخشندگی و طراوت پوست کمک می کند. علاوه بر این، از مشکلاتی مانند تغییر رنگ، سیاهی دور چشم، قرمزی و آکنه جلوگیری می کند. این میوه همچنین به تقویت و سفت شدن ماهیچه های صورت کمک می کند و در نتیجه پوست شما را جوان و انعطاف پذیر می کند.

۸. گواوا به کاهش استرس کمک می کند

وجود منیزیم در میوه به آرامش عضلات و اعصاب بدن شما کمک می کند. علاوه بر این، به شما کمک می کند تا به طور موثری آرام و آرام شوید. بنابراین، پس از یک روز کاری طولانی یا یک جلسه تمرینی خسته کننده، خوردن گواوا شما را از استرس رها می کند و همچنین انرژی مورد نیاز بدن شما را تقویت می کند.

۹. در دوران بارداری مفید است

نقایص لوله عصبی (NTDs) یکی از شایع ترین ناتوانی های مادرزادی است که منجر به سقط جنین، مرگ و میر نوزادان، ناهنجاری های مادرزادی شدید و ناتوانی های عمیق می شود. یک مطالعه نشان می دهد که مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک حداقل یک ماه قبل از بارداری و کل سه ماهه اول بارداری می تواند خطر ابتلا به NTDs را کاهش دهد. تا ۸۰%.

گواوا سرشار از اسید فولیک است. بنابراین برای زنان باردار بسیار عالی است. به این دلیل که به رشد سیستم عصبی کودک کمک می کند و از جنین در برابر ناتوانی های مادرزادی محافظت می کند. علاوه بر این، ویتامین B موجود در میوه به سلول ها اجازه تقسیم می کند و به بدن شما کمک می کند DNA و مواد ژنتیکی برای جنین ایجاد کند. بنابراین، گواوا افزودنی عالی به رژیم غذایی شما در دوران بارداری خواهد بود.

گواوا همچنین سرشار از ویتامین C است که جذب آهن را افزایش می دهد. به نوبه خود به زنان باردار کمک می کند تا اکسیژن را به نوزادان خود برسانند. مطالعات این امر را با افزایش رشد جنین و نوزاد تا سن ۶ ماهگی مرتبط دانسته اند.

۱۰. گواوا به کاهش درد قاعدگی کمک می کند

بسیاری از زنان در طول قاعدگی خود گرفتگی های دردناک معده (دیسمنوره) را تجربه می کنند. با این حال، یک مطالعه روی ۱۹۷ زن مبتلا به دردهای قاعدگی دردناک که روزانه ۶ میلی گرم عصاره برگ گواوا مصرف می کردند، کاهش شدت درد را نشان داد. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که گواوا می‌تواند اثری قوی‌تر از برخی مسکن‌ها داشته باشد.

۱۱. گواوا به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند

وجود آنتی اکسیدان هایی مانند لیکوپن، کورستین، ویتامین C و سایر پلی فنول ها بدن رادیکال های آزاد را خنثی کرده و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند. طبق یک مطالعه، عصاره برگ گواوا خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش داده و رشد سلول های سرطانی را مهار می کند. 

۱۲. گواوا بینایی را بهبود می بخشد

بعد از هویج، گواوا میوه شناخته شده بعدی است که به بهبود بینایی و سلامت بینایی کمک می کند. وجود ویتامین A نه تنها از زوال بینایی جلوگیری می کند، بلکه به بهبود آن نیز کمک می کند. علاوه بر این، از ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید نیز محافظت می کند.

خلاصه

گواوا فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما برگ‌های گواوا با ترکیبات فنولی غنی‌شان که اثرات ضد باکتریایی دارند، از میوه‌ها پیشی می‌گیرند. آنها در برابر بیماری های عفونی محافظت می کنند و به عنوان یک درمان برای مشکلات دهان عمل می کنند. گواوا به دلیل محتوای بالای ویتامین C، ایمنی را تقویت می کند، به مدیریت دیابت کمک می کند، به سلامت قلب کمک می کند، به کاهش وزن کمک می کند، هضم غذا را بهبود می بخشد، عملکرد مغز را تقویت می کند، سلامت پوست را بهبود می بخشد، استرس را کاهش می دهد و برای زنان باردار مفید است. آنها همچنین درد قاعدگی را کاهش می دهند، خطر سرطان را کاهش می دهند و از سلامت چشم حمایت می کنند. گواوا با مزایای متنوع خود یک مکمل ارزشمند برای یک رژیم غذایی سالم است.

گواوا در کجای هند محبوب است؟

شرایط آب و هوایی هند آن را به مکانی ایده آل برای پرورش گواوا تبدیل کرده است. از این رو، گواوا یکی از چهار میوه برتر قابل کشت در اینجا است. اوتار پرادش و ماهاراشترا بالاترین ایالت های پرورش گواوا هستند. بیهار، تامیل نادو و آندرا پرادش از نزدیک این فهرست را دنبال می کنند. فصل گواوا بسته به هر ایالت و الگوهای محصول آن متفاوت است. چهار دهه گذشته افزایش ۵۵ درصدی تولید گواوا در هند را نشان می دهد.

  • سردار و الله آباد صفده دو تا از معروف ترین انواع گواوا در هند هستند. این به دلیل کیفیت عالی و توانایی های بازده بالا است. 
  • ویجایاوادا و نوزوید از جمله پرورش دهندگان مهم گونه سردار یا لاکنو هستند. 
  • واریته الله آباد اکثریت پرورش دهندگان خود را در Odugathur، Madurai و Theni می یابد. 
  • برخی دیگر از گونه های گواوا لالیت، ضریدر، سافد جام و غیره هستند.

موارد استفاده از میوه گواوا

بسیاری از غذاها از گواوا برای آبمیوه خود استفاده می کنند. به عنوان مثال، Agua Fresca یک آب گواوا محبوب است که در کشورهای آمریکای لاتین استفاده می شود. سس ها، آب نبات ها و تنقلات از این آب برای افزایش طعم استفاده می کنند. علاوه بر این، سس ها و سایر مواد غذایی ترشی از گواوا قرمز عمدتاً برای تقلید طعم گوجه فرنگی استفاده می کنند.

گواوا حاوی مقادیر زیادی پکتین است که جزء اصلی آن شکر است. بنابراین، این باعث می شود که گواوا گزینه خوبی برای آب نبات، مربا و ژله باشد. پالپ گواوا طعمی عالی در بستنی ها و میلک شیک ها ایجاد می کند. برگ های گواوا به شکل دمنوش ها و مکمل های گیاهی خوراکی هستند.

راه های مصرف گواوا

گواواهای کاملا رسیده طعم شیرینی دارند. گواوا با پوست زرد یا سبز کم رنگ را بررسی کنید. گواواهای رسیده در لمس نرم هستند، شبیه به آووکادوی رسیده. شیرین ترین ها را برای همه دستور العمل های ارائه شده در زیر انتخاب کنید.

  • ساده ترین راه برای مصرف گواوا این است که آنها را همانطور که هستند بخورید. کل میوه به همراه دانه و پوست آن خوراکی است. می توانید کل میوه را مانند سیب گاز بزنید.
  • علاوه بر این، می توانید گواوا را با پودر فلفل یا فلفل و نمک مصرف کنید. گواواها را تکه تکه کنید و روی گوشت آن مقداری پودر فلفل و نمک بپاشید. طعم تند و شور کاملاً شیرینی میوه را تکمیل می کند.
  • جفت کردن گواوا با سایر میوه ها به همان اندازه ضروری است. قدرت بشقاب میوه شما را افزایش می دهد. گواوا را با میوه های دیگر برش دهید و به سالاد میوه اضافه کنید.
  • این یک دسر سالم یا گزینه صبحانه است. علاوه بر این، گواوا در سالاد کلم نیز طعم شگفت انگیزی دارد.
  • آب گواوا یک جایگزین عالی برای خوردن میوه است. طعم ملایم شیرین و گوشت نرم آن را به گزینه خوبی برای مخلوط کردن آبمیوه تبدیل کرده است. علاوه بر این، می توانید تکه های گواوا را با مقداری شیر آسیاب کنید تا اسموتی درست کنید.
  • همچنین اسموتی را کمی بالا ببرید و میوه‌های دلخواه خود، مقداری عسل خام، دانه‌های چیا و مقداری آجیل به آن اضافه کنید. این یک میان وعده یا صبحانه سیر کننده است.
  • گواواها را با مقداری پودر نارگیل بپزید تا از آنها سس درست شود. این سس با پنکیک، ماست و بلغور جو دوسر بسیار خوب عمل می کند.
  • گواوا طعم لذیذی به بستنی ها، ژله ها و آب نبات ها می دهد. بنابراین، در عین حال که شیرینی شما را راضی می کند، گزینه ای سالم برای دسر است.

بهترین دستور العمل های تایید شده توسط متخصص تغذیه با استفاده از گواوا

۱. اسموتی ماست گواوا 

عناصر

  • گواوا خرد شده – ۱ فنجان
  • برش های موز منجمد – ½ فنجان
  • ماست کم چرب – ½ فنجان
  • تکه های یخ

روش

  • همه مواد را با هم مخلوط کرده و خنک سرو کنید

۲. سالاد انار گواوا

عناصر

  • گواوا خرد شده: ۱ فنجان
  • مروارید انار: ۱ پیمانه
  • بادام زمینی بو داده: ۱ قاشق غذاخوری
  • نعنا خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری

برای لباس پوشیدن 

  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک سیاه: ¼ قاشق چایخوری
  • پودر زیره: ¼ قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز: ¼ قاشق چایخوری
  • چت ماسالا: ¼ قاشق چایخوری

روش

  • مواد لازم برای سس را با هم مخلوط کنید
  • میوه ها، بادام زمینی، نعناع و سس را در ظرفی بریزید و خوب مخلوط کنید 

گواوا: اقدامات احتیاطی 

در حالی که مصرف گواوا فواید زیادی دارد، قبل از افزودن آنها به رژیم غذایی روزانه، اقدامات احتیاطی یا چیزهایی وجود دارد. آنها به شرح زیر است:

  • افراد باردار یا شیرده: هیچ شواهد قطعی مبنی بر بی خطر بودن گواوا به عنوان یک دارو برای افرادی که باردار هستند یا در دوران شیردهی هستند وجود ندارد. بنابراین، برای حفظ امنیت، آن را در مقادیر کم به عنوان یک میوه معمولی مصرف کنید. همچنین، حتما قبل از خوردن، پوست گواواها را بشویید و پوست آن را جدا کنید تا احتمال بلع هر گونه باکتری مضر کاهش یابد. مهمتر از همه، قبل از مصرف هر نوع مکملی با پزشک خود مشورت کنید.
  • بیماران دیابتی: ما می دانیم که گواوا ممکن است قند خون شما را کاهش دهد. با این حال، افراد مبتلا به دیابت باید به طور مداوم سطح قند خون خود را هنگام خوردن گواوا پیگیری کنند.
  • بیماران مبتلا به بیماری های پوستی: عصاره برگ های گواوا ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشد که پوست شما را تحریک می کند. می تواند شرایط پوستی مانند اگزما را تشدید کند. بنابراین، اگر اگزما یا سایر بیماری های مشابه دارید، با احتیاط از گواوا استفاده کنید یا به طور کامل از مصرف آن اجتناب کنید.
  • بیماران دارای جراحی های آینده: افرادی که برای هر نوع جراحی برنامه ریزی شده اند باید سعی کنند در دو هفته منتهی به آن از خوردن گواوا خودداری کنند. این به این دلیل است که گواوا ممکن است در کنترل قند خون اختلال ایجاد کند یا خطر خونریزی در طول و/یا بعد از جراحی را بدتر کند.
  • عصاره برگ گواوا همچنین ممکن است به عنوان یک عارضه جانبی موقت باعث درد معده، حالت تهوع یا نفخ شود. 

پیشنهاد 

اضافه کردن گواوا به لیست میوه هایی که به طور منظم می خورید قطعا می تواند به دلیل تعداد زیادی از مواد مغذی که دارند بسیار مفید باشد. 

چه گواواهای معمولی را انتخاب کنید، چه آنهایی که گوشت صورتی دارند یا انواع تایلندی، همه آنها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند و به تنهایی یا در سالاد یا اسموتی شما به عنوان افزودنی عالی هستند.

در تابستان‌های گرم، می‌توانید گواواها را بغلتانید و سپس آن‌ها را منجمد کنید و آنها را مخلوط کنید تا یک سوربت گواوا خوشمزه درست کنید تا گرما را شکست دهید. 

نتیجه 

گواوا یک میوه جادویی است. کالری کمی دارد اما سرشار از مواد مغذی است. گواواهای زرد کم رنگ یا سبز روشن رسیده ترین هستند. شیرینی ملایم و گوشت نرم آن را به انتخابی خوشمزه از میوه تبدیل کرده است.

سرشار از فیبر و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. ویتامین C تقویت کننده سیستم ایمنی و التیام دهنده پوست در آنها فراوان است. این میوه دوستدار دیابت است و همچنین به عملکرد قلب سالم کمک می کند.

عصاره برگ گواوا قدرت فوق العاده ای دارد. بنابراین به هضم غذا کمک می کنند و درد قاعدگی را تسکین می دهند. برخی از مطالعات حتی می گویند که آنها خواص ضد سرطانی دارند.

نکته اصلی این است؛ گواوا یک مکمل عالی برای رژیم غذایی شما است. مواد مغذی موجود در آن سلامت شما را برای بهتر شدن تغییر می دهد. آن را به لیست مواد غذایی خود اضافه کنید تا از خوبی آن بهره مند شوید.

اگر می خواهید برای ایمنی بهتر ویتامین C بیشتری داشته باشید یا به سادگی یک گزینه خوشمزه و سالم که می توانید به روش های مختلف داشته باشید، روزانه گواوا بخورید.

سلب مسئولیت: هدف این مقاله فقط پراکندگی دانش و افزایش آگاهی است. قصد ندارد جایگزین توصیه های پزشکی متخصصان شود. 

سوالات متداول (FAQ)

س. آیا گواوا حاوی ویتامین C است؟

پاسخ: بله، گواوا منبع غنی ویتامین C است. ۱۰۰ گرم گواوا تقریباً ۲۲۸ گرم ویتامین C دارد.

س: مقدار مجاز مصرف گواوا در روز چقدر است؟

الف- می توانید روزانه یک تا دو گواوا مصرف کنید.

س. آیا گواوا می تواند معده را ناراحت کند؟

A. گواوا منبع غنی فروکتوز است. بدن ما نمی تواند مقدار زیادی از این عناصر را هضم کند. از این رو، بسیاری ممکن است پس از مصرف بیش از حد گواوا دچار نفخ معده شوند، زیرا سیستم روده صاف را مختل می کند.

س. آیا گواوا به کاهش وزن کمک می کند؟

A. گواوا میوه مناسبی برای کسانی است که در تلاش برای کاهش وزن هستند. کالری کمی دارد و در عین حال سرشار از فیبر است. برای مدت طولانی تری احساس سیری می دهد. مواد مغذی موجود در گواوا آن را به گزینه ای سالم در طول کاهش وزن تبدیل می کند.

س. آیا گواوا می تواند به مبارزه با بیماری های سبک زندگی مانند دیابت کمک کند؟

الف. عصاره برگ گواوا به مدیریت دیابت کمک می کند، اگر از آن جلوگیری نمی کند. نوشیدن چای عصاره برگ بعد از غذا سطح قند خون را کاهش می دهد. کاهش قابل توجهی در قند خون در بیماران دیابتی نوع ۲ ارائه می دهد. علاوه بر این، شاخص گلیسمی پایین و محتوای فیبر بالا به حفظ سطح قند کمک می کند.

س. هر چند وقت یکبار می توان گواوا را در روز خورد؟

الف. می توانید ۱ تا ۲ گواوا در روز بنوشید. شما می توانید آنها را به عنوان میان وعده های میان روز، چه در اواسط صبح یا چه عصر بخورید.

س. مقدار ایده آل گواوا که می توانید در روز بخورید چقدر است؟

الف. ۸۰ تا ۱۰۰ گرم گواوا به عنوان یک وعده در روز ایده آل است.

س. آیا دانه های گواوا برای بدن مضر هستند؟

پاسخ: نه، دانه‌های گواوا به دلیل محتوای فیبر بالایی که دارند فواید سلامتی زیادی دارند. از جمله این فواید می توان به رفع یبوست، اسیدیته و تقویت سیری اشاره کرد.

س. اگر بیش از حد مصرف شود، چه عوارض جانبی گواوا بر بدن می تواند داشته باشد؟

الف) فیبر زیاد موجود در گواوا در صورت مصرف بیش از حد می تواند باعث اسهال و نفخ شود.

س. بهترین زمان برای خوردن گواوا چه زمانی است؟

الف) هر میوه ای مانند گواوا بهتر است به عنوان میان وعده میان روز مصرف شود. همچنین می توانید آن را به عنوان اسموتی یا در سالاد به صبحانه خود اضافه کنید.

س. فواید گواوا چیست؟

الف. مصرف گواوا فواید زیادی دارد. برخی از آنها عبارتند از کاهش وزن، کاهش قند خون، بهبود بینایی، بهبود سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به سرطان و غیره.

س. چه کسانی نباید گواوا بخورند؟

A. افراد مبتلا به اگزما یا سایر بیماری های پوستی باید از مصرف عصاره برگ گواوا خودداری کنند زیرا ممکن است پوست آنها را بیشتر تحریک کند. افرادی که برای جراحی برنامه ریزی شده اند نیز باید از خوردن گواوا در دو هفته منتهی به آن اجتناب کنند. ممکن است خطر خونریزی حین یا پس از جراحی را بدتر کند.

س. گواوا چه بیماری را می تواند درمان کند؟

الف- برای درد، دیابت، مشکلات معده و روده، دردهای قاعدگی، بهبود زخم و فشار خون بالا قابل استفاده است.

س. آیا می توانید گواوا را خام بخورید؟

A. بله، هر قسمت از گواوا را می توان به صورت خام خورد. با این حال، قبل از غذا خوردن سطح/پوست بیرونی را بشویید.

س. کدام بهتر است: گواوا صورتی یا سفید؟

الف. گواواهای صورتی بهتر هستند زیرا حاوی قند و نشاسته کمتری هستند.

س. آیا گواوا قند زیادی دارد؟

الف. گواوا حاوی مقدار زیادی فروکتوز است که نوعی قند طبیعی است.

س. آیا گواوا سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند؟

پاسخ: بله، گواوا به دلیل وجود ویتامین C می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

س. آیا گواوا باعث افزایش وزن می شود؟

پاسخ: نه، گواوا باعث افزایش وزن نمی شود. محتوای فیبر بالای آن می تواند به کاهش گرسنگی شما و در نتیجه به کاهش وزن کمک کند. همچنین در انتهای پایین مقیاس کالری قرار دارد.

س. آیا گواوا برای سرفه مضر است؟

پاسخ. خیر، گواوا به پیشگیری و/یا درمان سرفه یا سرماخوردگی بد کمک می کند. با این حال سعی کنید از مصرف آن در شب خودداری کنید.

س. آیا می توانیم بعد از خوردن گواوا چای بنوشیم؟

الف. بعد از خوردن گواوا از چای های اسیدی دوری کنید. با این حال، می توانید بعد از خوردن گواوا، چای اولانگ، چای سفید یا چای سیاه بنوشید.

آیا برگ های گواوا می توانند رحم را تمیز کنند؟

الف. هیچ مدرک قطعی در مورد اینکه آیا برگ های گواوا می توانند رحم را تمیز کنند وجود ندارد. با این حال، می تواند به کاهش درد قاعدگی و لخته شدن خون کمک کند.

س. آیا گواوا برای سنگ کلیه مضر است؟

A. خوردن بیش از حد گواوا ممکن است منجر به تشکیل سنگ کلیه شود. با این حال، اگر گواوا را در حد اعتدال مصرف کنید، از مزایای ذکر شده در این مقاله بهره مند خواهید شد.

س. کدام میوه را می توان در شب خورد؟

الف) موز بهترین میوه برای خوردن در شب است زیرا حاوی ویتامین E، چربی های سالم و منیزیم است.

س. آیا برگ گواوا چربی شکم را کاهش می دهد؟

الف) برگ های گواوا می توانند به کاهش وزن کمک کنند. با این حال، نمی تواند به شما در کاهش چربی تنها در یک قسمت خاص از بدن کمک کند.

س. آیا گواواها اسیدی هستند؟

A. بله، به دلیل وجود اسیدهای سیتریک و مالیک، گواوا دارای سطح pH در حدود ۳-۴ است.

س. آیا خوردن گواوا در شب باعث افزایش وزن می شود؟

پاسخ: خیر، خوردن گواوا در شب وزن شما را افزایش نمی دهد.

س. آیا برگ گواوا می تواند زخم ها را التیام بخشد؟

A. بله، عصاره برگ گواوا می تواند به بهبود زخم کمک کند.

س. آیا می توانیم گواوا و شیر را با هم بخوریم؟

از آنجایی که گواوا سرشار از ویتامین C است، بهتر است آن را با شیر مصرف نکنید. می تواند باعث مشکلات گوارشی یا اسیدیته شود.

س. آیا بیماران دیابتی می توانند گواوا بخورند؟

A. بله، آنها می توانند. با این حال، افراد مبتلا به دیابت باید سطح قند خون خود را پیگیری کنند زیرا گواوا می تواند قند خون فرد را کاهش دهد.

لینک های مرجع 

  1. ویتامین C برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23440782/
  1. اثرات دریافت گواوا بر سطح کلسترول کل و لیپوپروتئین با چگالی بالا سرم و فشار خون سیستمیک: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1332463/
  1. اثرات کاهنده قند خون و کاهش فشار خون Psidium guajava Linn. عصاره آبی برگ (Myrtaceae): https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16395418/
  1. اثر ضد اسپاسم روده ای یک داروی گیاهی Psidium guajava folia در درمان بیماری اسهالی حاد: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12413703/
  1. پسیدیوم گوجاوا: مروری بر کاربردهای سنتی، فیتوشیمی و فارماکولوژی آن: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18353572/
  1. نقش آنتی اکسیدان ها در پوست: اثرات ضد پیری: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20399614/
  1. فعالیت های ضد میکروبی عصاره برگ پسیدیوم گوجاوا و Juglans regia برای ارگانیسم های در حال رشد آکنه: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15974479/
  1. استفاده از اسید فولیک و عوامل مرتبط در پیشگیری از نقص لوله عصبی در بین زنان باردار در اتیوپی: مطالعه مقطعی: https://www.ncbi.nlm.nih. gov/pmc/articles/PMC5609063/#CR21
  1. مصرف میوه و سبزیجات یا ویتامین C مادر در دوران بارداری با رشد جنین و رشد نوزاد تا ۶ ماهگی مرتبط است: نتایج حاصل از مطالعه کوهورت بهداشت محیطی مادران و کودکان کره ای (MOCEH): https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30419900/
  1. اثر عصاره برگ برگ Psidii guajavae در درمان دیسمنوره اولیه: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17112693/< /span>
  1. سلول های DU-145 سرطان پروستات متاستاتیک مشتق از مغز به طور موثر در شرایط آزمایشگاهی توسط عصاره برگ گواوا (Psidium gujava L.) مهار می شوند: https://pubmed.ncbi.nlm.nih .gov/17571972/
  1. می تواند بینایی و جان کودکان بی شماری را نجات دهد: https://www.bmj.com/content/314/7077/317.short

پیوند منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه