گوجه فرنگی احتمالا یکی از پرکاربردترین محصولات فصل تابستان است.

آنها معمولاً در دنیای آشپزی با سبزیجات کنار هم قرار می گیرند، اما ممکن است شنیده باشید که از آنها به عنوان میوه یاد می شود.

این مقاله به بررسی این موضوع می پردازد که آیا گوجه فرنگی میوه یا سبزیجات است و چرا گاهی اوقات آنها را با یکی یا دیگری اشتباه می گیرند.

تفاوت میوه و سبزی چیست؟

از منظر تغذیه ای، میوه ها و سبزیجات به دلیل اینکه منابع غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند، توجه زیادی دارند.۱).

گوجه فرنگی میوه است یا سبزی؟

اگرچه میوه ها و سبزیجات وجوه مشترک زیادی دارند، اما تفاوت های مشخصی نیز با هم دارند.

با این حال، بسته به اینکه با یک کشاورز صحبت می کنید یا یک آشپز، این تفاوت ها به طور چشمگیری متفاوت خواهد بود.

طبقه بندی گیاه شناسی

طبقه بندی گیاه شناسی میوه ها و سبزیجات در درجه اول بر اساس ساختار و عملکرد بخشی از گیاه مورد نظر است.

میوه ها از گل ها تشکیل می شوند، دارای دانه هستند و به روند تولید مثل گیاه کمک می کنند. برخی از میوه های رایج عبارتند از سیب، هلو، زغال اخته و تمشک (۲).

از سوی دیگر، سبزیجات ریشه، ساقه، برگ یا سایر قسمت های جانبی گیاه هستند. برخی از سبزیجات معروف عبارتند از اسفناج، کاهو، هویج، چغندر و کرفس (۲).

بیشتر بخوانید
آنچه در مورد چای هیبیسکوس باید بدانید

طبقه بندی آشپزی

هنگامی که صحبت از پخت و پز می شود، سیستم طبقه بندی میوه ها و سبزیجات به طور قابل توجهی نسبت به دسته بندی آنها از نظر گیاه شناسی تغییر می کند.

در عمل آشپزی، میوه ها و سبزیجات عمدتاً بر اساس مشخصات طعم آنها استفاده و استفاده می شوند.

معمولاً میوه دارای بافت نرمی است و تمایل به اشتباه در سمت شیرین دارد. همچنین می تواند کمی ترش یا تیز باشد. بهتر است برای دسر، کیک، اسموتی، مربا یا به تنهایی به عنوان میان وعده مصرف شود.

برعکس، این سبزی معمولاً طعم ملایم و احتمالاً تلخی دارد. معمولاً بافت سفت تری نسبت به میوه دارد و اگرچه برخی از آن ها خام مصرف می شود، اما ممکن است نیاز به پختن داشته باشد. آنها برای غذاهای خوش طعم مانند سرخ کردنی، خورش ها، سالادها و کاسرول مناسب هستند.

خلاصه

میوه یا سبزی بودن یک غذا بستگی به این دارد که از نظر آشپزی یا گیاه شناسی در مورد آن صحبت شود. طبقه بندی گیاه شناسی بر اساس ساختار و عملکرد گیاه است، در حالی که طبقه بندی آشپزی بر اساس طعم و دستور پخت است.

از نظر گیاه شناسی، گوجه فرنگی میوه است

طبق علم، گوجه فرنگی میوه است.

همه میوه ها دارای یک دانه یا تعداد زیادی دانه در داخل هستند و از گل گیاه رشد می کنند.۲).

بیشتر بخوانید
ریواس - گیاهی همه کاره و خوشمزه

مانند سایر میوه های واقعی، گوجه فرنگی از گل های زرد کوچک روی درخت انگور تشکیل می شود و به طور طبیعی حاوی دانه های متعددی است. این دانه ها را می توان بعداً برداشت و برای تولید بیشتر بوته های گوجه فرنگی استفاده کرد.

جالب توجه است که برخی از انواع مدرن از گیاهان گوجه فرنگی به عمد کشت شده اند تا تولید بذر را متوقف کنند. حتی زمانی که چنین است، گوجه فرنگی از نظر گیاه شناسی همچنان میوه گیاه محسوب می شود.

خلاصه

گوجه فرنگی میوه های گیاهی است زیرا از یک گل تشکیل شده و حاوی دانه است.

آنها اغلب به عنوان سبزیجات طبقه بندی می شوند

بسیاری از سردرگمی ها در مورد میوه یا سبزی بودن گوجه فرنگی ناشی از استفاده رایج در آشپزی گوجه فرنگی است.

آشپزی به همان اندازه که یک علم است، یک هنر است، که تمایل دارد جای خود را به انعطاف پذیری بیشتری در نحوه طبقه بندی غذاهای مختلف بدهد.

در آشپزی، گوجه فرنگی معمولاً به تنهایی یا در ترکیب با سایر سبزیجات واقعی در غذاهای شور استفاده می شود. در نتیجه، آنها به عنوان یک سبزی شهرت پیدا کرده اند، حتی اگر از نظر فنی یک میوه با استانداردهای علمی باشند.

این روش طبقه بندی است که توسط دادگاه عالی ایالات متحده در سال ۱۸۹۳ در جریان یک اختلاف حقوقی با یک واردکننده گوجه فرنگی که استدلال می کرد که گوجه فرنگی های او باید به عنوان میوه در نظر گرفته شوند تا از تعرفه بالای سبزیجات جلوگیری شود، استفاده کرد.

بیشتر بخوانید
فواید سلامتی زیره سبز

در جریان این پرونده، دادگاه حکم داد که گوجه فرنگی به جای دسته بندی گیاه شناسی به عنوان میوه، به عنوان یک سبزی بر اساس کاربردهای آشپزی طبقه بندی می شود. بقیه اش تاریخ است (۳).

گوجه فرنگی تنها غذایی نیست که با این نوع بحران هویت دست و پنجه نرم می کند. در واقع، بسیار رایج است که گیاهانی که از نظر گیاه شناسی به عنوان میوه طبقه بندی می شوند، به عنوان سبزیجات در آشپزی استفاده شوند.

سایر میوه هایی که اغلب سبزیجات در نظر گرفته می شوند عبارتند از:

  • خیار
  • اسکواش
  • غلاف نخود
  • فلفل
  • بادمجان
  • بامیه

اگرچه بسیار کمتر رایج است، اما گاهی اوقات سبزیجات بیشتر شبیه میوه ها در سناریوهای آشپزی خاصی استفاده می شوند.

به عنوان مثال، ریواس اغلب در دستور العمل های دسر شیرین گنجانده می شود، حتی اگر یک سبزی باشد. این موضوع در غذاهای دیگر مانند کیک هویج یا پای سیب زمینی شیرین نیز نشان داده شده است.

خلاصه

گوجه فرنگی معمولاً در تهیه غذاهای مرزه استفاده می شود، به همین دلیل است که آنها شهرت خود را به عنوان یک سبزی به دست آورده اند. برخی از میوه های دیگر که به عنوان سبزیجات استفاده می شوند عبارتند از کدو تنبل، غلاف نخود و خیار.

 خلاصه

گوجه فرنگی از نظر گیاه شناسی به عنوان میوه تعریف می شود زیرا از یک گل تشکیل شده و حاوی دانه است.

بیشتر بخوانید
چرا زردچوبه و فلفل سیاه ترکیب قدرتمندی هستند

با این حال، آنها اغلب به عنوان سبزی در پخت و پز استفاده می شوند. در واقع، دادگاه عالی ایالات متحده در سال ۱۸۹۳ حکم داد که گوجه فرنگی باید بر اساس کاربردهای آشپزی آن به عنوان یک سبزی طبقه بندی شود.

غیرمعمول نیست که شیوه های آشپزی مرزهای تعاریف علمی را در مورد اینکه چه میوه یا سبزی تشکیل می دهد، محو کند. بسیاری از گیاهانی که سبزیجات محسوب می شوند در واقع میوه هستند.

برای همه مقاصد، گوجه فرنگی هر دو هستند. اگر با کشاورز یا باغبان صحبت کنید، میوه است. اگر با یک آشپز صحبت کنید، آنها یک سبزی هستند.

صرف نظر از این، آنها یک افزودنی خوشمزه و مغذی برای هر رژیم غذایی هستند.