گوجی بری میوه های ریز قرمز رنگی هستند که حاوی آنتی اکسیدان ها و خواص دارویی قوی هستند. آنها نه تنها برای اضافه کردن رنگ به بشقاب شما عالی هستند، بلکه خوشمزه و پر طعم هستند.

این توت ها اغلب به صورت پودر یا خشک فروخته می شوند. به علاوه، آنها به بسیاری از مکمل ها و آبمیوه ها اضافه می شوند.

این مقاله نگاهی دقیق به تغذیه، فواید و عوارض جانبی گوجی بری دارد.

مروری بر گوجی بری

همچنین به نام های ولفبری، گوجی بری (لیچی وحشی) بومی آسیا هستند.

گوجی بری: تغذیه، فواید و عوارض جانبیshealthline.comhttps://www.healthline.com › گوجی...

آنها به دلیل طعم شیرین، کمی ترش و رنگ قرمز پر جنب و جوش خود شناخته شده اند و هزاران سال است که در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع، گفته می شود که آنها علائم پیری را کاهش می دهند، سلامت چشم را حفظ می کنند و کبد، کلیه ها و ریه های شما را تقویت می کنند.۱، ۲).

به لطف محبوبیت روزافزون، گوجی بری اغلب در مکمل‌ها و ترکیبات سوپر فود در کنار سایر میوه‌ها، گیاهان و عصاره‌ها استفاده می‌شود.

علاوه بر این، این توت ها اغلب به صورت خشک یا پودر یافت می شوند و به انواع دستور العمل ها اضافه می شوند.

گوجی بری بومی آسیا است و به دلیل خواص دارویی خود شناخته شده است. آن‌ها به بسیاری از مکمل‌ها و ترکیبات فوق‌العاده اضافه می‌شوند.

مزایای سلامتی بالقوه

گوجی بری با چندین فواید بالقوه برای سلامتی مرتبط است.

بسیار مغذی

آنها منبع بسیار خوبی از مواد مغذی از جمله ویتامین ها و مواد معدنی هستند. فقط ۵ قاشق غذاخوری (۲۸ گرم) بسته گوجی بری خشک (۳):

  • کالری: ۹۸
  • پروتئین: ۴ گرم
  • چربی: ۰.۱ گرم
  • کربوهیدرات ها: ۲۱.۶ گرم
  • فیبر: ۳.۶ گرم
  • قند: ۲۱.۸ گرم
  • اهن: ۱۱٪ از ارزش روزانه (DV)
  • ویتامین A: ۵۰۱٪ از DV
  • ویتامین سی: ۱۵ درصد از DV
بیشتر بخوانید
پاپایا - فواید، تغذیه، و کاهش وزن

همانطور که می بینید، حتی یک وعده کوچک از این میوه سرشار از فیبر، آهن و ویتامین های A و C است.۳).

آهن یک ماده معدنی ضروری است که در انتقال اکسیژن و تولید گلبول های قرمز سالم نقش دارد. در همین حال، هر دو ویتامین A و C نقش اساسی در عملکرد ایمنی دارند و به عنوان آنتی اکسیدان در بدن شما عمل می کنند.۴، ۵، ۶).

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به خنثی کردن مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد کمک می کنند و از آسیب سلولی جلوگیری می کنند.۱).

در واقع، یک مطالعه لوله آزمایش نشان داد که درمان سلول ها با عصاره گوجی بری به طور قابل توجهی سطوح آنتی اکسیدانی را افزایش داده و چندین نشانگر استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد.۷).

تحقیقات نشان می دهد که افزایش مصرف آنتی اکسیدان ها التهاب را کاهش می دهد و در برابر بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت محافظت می کند.۸).

ممکن است از عملکرد سیستم ایمنی حمایت کند

گوجی بری از دیرباز در طب سنتی برای دفع بیماری و عفونت و به طور طبیعی تقویت ایمنی مورد استفاده قرار می گرفته است.

طبق یک مطالعه ۳۰ روزه بر روی ۶۰ فرد مسن، نوشیدن ۴ اونس (۱۲۰ میلی لیتر) آب گوجی بری در روز باعث افزایش سطح سلول های ایمنی و بهبود احساس عمومی بهزیستی می شود.۹).

بیشتر بخوانید
کشمش (کیشمیش) - فواید، تغذیه، و دستور العمل ها

در یک مطالعه ۳ ماهه روی ۱۵۰ فرد مسن، مکمل های گوجی بری عملکرد سیستم ایمنی را در پاسخ به واکسن آنفولانزا بهبود بخشید.۱۰).

تحقیقات حیوانی از این یافته های سلامت ایمنی حمایت می کند (۱۱، ۱۲).

با این حال، مطالعات تکمیلی مورد نیاز است.

ممکن است سلامت چشم را افزایش دهد

تحقیقات امیدوار کننده نشان می دهد که گوجی بری ممکن است سلامت چشم را بهبود بخشد و در برابر اختلالاتی مانند دژنراسیون ماکولا، یک بیماری پیشرونده چشم که می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود، محافظت می کند.۱۳).

یک مطالعه ۹۰ روزه روی ۱۵۰ فرد مسن نشان داد که مصرف مکمل گوجی بری باعث افزایش سطح آنتی اکسیدان خون، جلوگیری از کاهش رنگدانه ماکولا (ناحیه مرکزی شبکیه) و کمک به نرم شدن رسوبات پروتئین چربی در زیر شبکیه می شود.۱۴).

به طور مشابه، یک مطالعه بر روی ۱۱۴ فرد مبتلا به دژنراسیون ماکولا زودرس نشان داد که مکمل های روزانه گوجی بری تراکم رنگدانه ماکولا را بهبود می بخشد، که ممکن است در برابر پیشرفت دژنراسیون ماکولا محافظت کند.۱۵).

گوجی بری همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند زآگزانتین است که به محافظت از لنزها و شبکیه چشم شما در برابر آسیب کمک می کند.۱، ۱۶).

گوجی بری سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مهم است. به علاوه، آنها ممکن است از عملکرد سیستم ایمنی و بینایی سالم حمایت کنند.

نکات منفی بالقوه

بیشتر بزرگسالان سالم می توانند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل از گوجی بری به میزان متعادل استفاده کنند.

بیشتر بخوانید
پرتقال: میوه‌ای با فیبر بالا که می‌تواند از سیستم ایمنی و سلامت پوست شما حمایت کند

با این حال، این توت ها ممکن است در موارد نادر واکنش آلرژیک ایجاد کنند، به ویژه در افرادی که به میوه های دیگر حساسیت دارند.۱۷، ۱۸).

علاوه بر این، گوجی بری ممکن است با داروهای خاصی از جمله رقیق‌کننده‌های خون و داروهای دیابت یا فشار خون بالا تداخل داشته باشد.۱).

علاوه بر این، اگر باردار هستید، باید احتیاط کنید، زیرا آنها حاوی بتائین هستند، ترکیبی که ممکن است به سلامت جنین آسیب برساند. برای تعیین اینکه آیا گوجی بری در دوران بارداری بی خطر است یا خیر، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.۱۹).

اگر دارو مصرف می کنید یا بیماری زمینه ای دارید، ممکن است بخواهید قبل از افزودن گوجی بری به رژیم غذایی خود با پزشک خود صحبت کنید.

گوجی بری ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد و باعث واکنش آلرژیک در برخی افراد شود. مطالعات اضافی باید ارزیابی کنند که آیا این میوه ها در دوران بارداری بی خطر هستند یا خیر.

چگونه گوجی بری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

گوجی بری به طور گسترده به شکل خشک در دسترس است.

آنها را می توان به راحتی با سایر میوه های خشک در غلات، ماست، مخلوط دنباله دار و گرانولا جایگزین کرد. شما همچنین می توانید آنها را به محصولات پخته شده مانند کوکی ها، کلوچه ها، براونی ها و نان ها اضافه کنید.

بیشتر بخوانید
آیا قهوه خواب آور است

برای نرم شدن و آبرسانی مجدد به آن ها، سعی کنید گوجی بری های خشک را برای چند دقیقه خیس کنید. گوجی بری هیدراته شده یک افزودنی عالی به سالسا، اسموتی ها، سوپ ها و سرخ کردنی ها می باشد.

در نهایت، پودرهای گوجی بری و مخلوط آب میوه را می توان در بسیاری از نوشیدنی ها، شیک ها و اسموتی ها مخلوط کرد.

گوجی بری به صورت خشک، پودر و در آب میوه های مختلف موجود است. می‌توانید آن‌ها را به‌عنوان چاشنی روی غذاهای شیرین یا مخلوط کردن با محصولات پخته‌شده، اسموتی‌ها و موارد دیگر میل کنید.

خلاصه

گوجی بری به خاطر رنگ پر جنب و جوش و طعم بی نظیر و ترش شناخته شده است.

این توت ها علاوه بر محتوای ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدانی خود، ممکن است عملکرد سیستم ایمنی و سلامت چشم را تقویت کنند.

آنها به اشکال مختلفی در دسترس هستند و می توان آنها را به دستور العمل های متعدد اضافه کرد.

اگر باردار هستید، دارو مصرف می کنید یا هر گونه بیماری زمینه ای دارید، قبل از خوردن گوجی بری با پزشک خود صحبت کنید.

Source link