نعناع یک گیاه نعناع است که سرشار از آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات گیاهی مفید است. ممکن است به تعادل هورمون ها، کاهش قند خون و بهبود هضم کمک کند و همچنین می تواند استرس را کاهش دهد و حافظه را بهبود بخشد.

نعناع یا پونه اسپیکاتا، نوعی نعناع شبیه نعناع است.

این یک گیاه چند ساله است که از اروپا و آسیا می آید اما اکنون معمولاً در پنج قاره در سراسر جهان رشد می کند. نام خود را از برگ های نیزه ای شکل مشخص آن گرفته است.

نعناع طعم شیرینی دارد و اغلب برای طعم دادن به خمیر دندان، دهانشویه، آدامس و آب نبات استفاده می شود.

یکی از راه های رایج برای لذت بردن از این گیاه دم کردن چای است که می تواند از برگ های تازه یا خشک تهیه شود.

۱۱ فواید شگفت‌انگیز چای نعناع و روغن ضروری

با این حال، این نعناع نه تنها خوشمزه است، بلکه ممکن است برای شما مفید باشد.

در اینجا ۱۱ مزیت شگفت انگیز چای نعناع و اسانس برای سلامتی آورده شده است.

۱. برای ناراحتی های گوارشی مفید است

نعناع معمولاً برای کمک به تسکین علائم سوء هاضمه، حالت تهوع، استفراغ و گاز استفاده می شود.

ترکیب (-)-کارون که به طور طبیعی در نعناع یافت می شود، به شدت انقباضات عضلانی در دستگاه گوارش را مهار می کند، که ممکن است توضیح دهد که چگونه این گیاه به تسکین ناراحتی های گوارشی کمک می کند.۱).

در یک مطالعه تصادفی هشت هفته ای بر روی ۳۲ فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، به یک گروه محصولی حاوی نعناع، ​​بادرنجبویه و گشنیز همراه با لوپرامید برای اسهال یا پسیلیوم برای یبوست داده شد.۲).

در پایان مطالعه، افرادی که مکمل حاوی نعناع را دریافت کردند، درد، ناراحتی و نفخ شکم کمتری را در مقایسه با گروه دارونما گزارش کردند.

این گیاه همچنین ممکن است حالت تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی را تسکین دهد.

در یک مطالعه، اسانس نعناع به طور قابل توجهی در مقایسه با دارونما، بروز تهوع و استفراغ را کاهش داد.۳).

بنابراین، در حالی که مطالعات در مورد اثرات این نوع بر روی نعناع بر هضم محدود است، برخی شواهد نشان می دهد که ممکن است مفید باشد.

۲. آنتی اکسیدان بالا

آنتی اکسیدان ها ترکیبات شیمیایی طبیعی موجود در گیاهان هستند که به محافظت در برابر و ترمیم آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد که مولکول های مضری هستند که می توانند منجر به استرس اکسیداتیو شوند، کمک می کنند.

بیشتر بخوانید
سویا : حقایق تغذیه و اثرات سلامتی

استرس اکسیداتیو با چندین بیماری مزمن از جمله بیماری قلبی، سرطان و دیابت مرتبط است.۴).

نعناع حاوی تعداد زیادی ترکیبات آنتی اکسیدانی از جمله رزمارینیک اسید، فلاون ها و فلاوانون هایی مانند لیمونن و منتول است.۵).

دو قاشق غذاخوری (۱۱ گرم) نعناع همچنین ۲ درصد از نیاز روزانه مرجع (RDI) را برای ویتامین C، یک آنتی اکسیدان قوی دیگر، تامین می کند.۶، ۷).

به گفته محققان، نعناع فعالیت آنتی اکسیدانی بسیار خوبی در برابر رادیکال های آزاد نشان می دهد. در یک مطالعه، عصاره این گیاه از اکسیداسیون چربی در گوشت جلوگیری کرد و به اندازه آنتی اکسیدان مصنوعی BHT موثر بود.۸).

۳. ممکن است به زنان مبتلا به عدم تعادل هورمونی کمک کند

برای زنان مبتلا به عدم تعادل هورمونی، چای نعناع ممکن است تسکین دهنده باشد.

مطالعات روی زنان نشان داده است که می تواند هورمون های مردانه مانند تستوسترون را کاهش دهد در حالی که هورمون های زنانه لازم برای تخمک گذاری مانند هورمون لوتئینه کننده (LH)، هورمون محرک فولیکول (FSH) و استرادیول را افزایش می دهد.

در یک مطالعه پنج روزه بر روی ۲۱ زن مبتلا به عدم تعادل هورمونی، دو فنجان چای نعناع در روز باعث کاهش تستوسترون و افزایش سطح LH، FSH و استرادیول شد.۹).

به طور مشابه، در یک مطالعه تصادفی ۳۰ روزه، ۴۲ زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که دو بار در روز چای نعناع می‌نوشیدند در مقایسه با زنانی که چای دارونما مصرف می‌کردند، سطح تستوسترون پایین‌تر و سطوح LH و FSH بالاتری داشتند.۱۰).

علاوه بر این، در یک مطالعه بر روی موش‌ها، اسانس نعناع باعث کاهش تستوسترون و کیست‌های تخمدان و افزایش تعداد تخمک‌های زنده در تخمدان‌های موش‌ها شد.۱۱).

۴. ممکن است موهای صورت را در زنان کاهش دهد

نوشیدن چای نعناع ممکن است به کاهش هیرسوتیسم یا رشد موهای تیره و درشت روی صورت، سینه و شکم زنان کمک کند.

در واقع، این یک داروی گیاهی رایج برای رشد موهای ناخواسته در کشورهای خاورمیانه است.۱۲).

سطوح بالای هورمون های مردانه یا آندروژن ها با رشد بیش از حد موهای صورت در زنان مرتبط است.۹).

بیشتر بخوانید
وزن گوشت‌ها، امعاء و احشاء، فرآورده‌‏های گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو

دو مطالعه روی زنان دارای موهای صورت نشان داده است که نوشیدن چای نعناع می تواند کمک کننده باشد.

در یک مطالعه پنج روزه، به ۱۲ زن مبتلا به PCOS و ۹ زن با موهای صورت به دلایل ناشناخته، دو فنجان چای نعناع دو بار در روز در طول فاز فولیکولی چرخه قاعدگی آنها داده شد.۹).

در حالی که این مطالعه به اندازه کافی طولانی نبود تا مشخص شود که آیا نعناع روی موهای صورت تأثیر می گذارد یا خیر، سطح تستوسترون زنان کاهش یافت.

در یک مطالعه طولانی‌تر و ۳۰ روزه روی ۴۱ زن مبتلا به PCOS، زنانی که دو فنجان در روز چای نعناع می‌نوشیدند، کاهش موهای صورت خود را گزارش کردند.۱۰).

با این حال، ۳۰ روز ممکن است برای مشاهده یک تفاوت قطعی کافی نباشد.

۵. ممکن است حافظه را بهبود بخشد

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این گیاه ممکن است به بهبود حافظه کمک کند.

مطالعات نشان داده‌اند که موش‌هایی که عصاره نعناع دریافت کرده‌اند، یادگیری و حافظه بهتری را تجربه کرده‌اند، همانطور که در آزمایش ماز نشان داده شده است.۱۳).

مطالعات قبلی بر روی انسان نشان داده است که جویدن آدامس با طعم نعناع ممکن است به بهبود حافظه کمک کند. با این حال، مطالعات بعدی نتوانسته اند اثرات مفید آن را تایید کنند. (۱۴، ۱۵، ۱۶).

در یک مطالعه جدیدتر، افراد مسن‌تر مبتلا به اختلال حافظه که مکمل‌های روزانه حاوی ۹۰۰ میلی‌گرم عصاره نعناع دریافت می‌کردند، ۱۵ درصد بهبودی در حافظه فعال داشتند.۱۷).

بنابراین، شواهدی در مورد مزایای این نوع از نعناع برای حافظه محدود اما امیدوار کننده است – به ویژه برای افراد مسن.

۶. با عفونت های باکتریایی مبارزه می کند

نعناع یک عامل طعم دهنده محبوب در خمیردندان، نعناع تنفسی و آدامس است.

با این حال، بیش از تازه کردن نفس شما انجام می دهد – همچنین دارای خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی است که ممکن است به کشتن باکتری های موجود در دهان شما کمک کند که باعث بوی بد دهان می شوند.

مطالعات نشان داده اند که اسانس نعناع در برابر چندین نوع باکتری مضر موثر است.۱۸، ۱۹).

علاوه بر این، نشان داده شده است که در برابر باکتری هایی که باعث بیماری های ناشی از غذا می شوند، از جمله E. coli و لیستریا (۲۰).

بیشتر بخوانید
آیا می توانید پوست انبه بخورید؟

۷. ممکن است قند خون را کاهش دهد

چای نعناع ممکن است به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

در حالی که مطالعات مبتنی بر انسان در مورد این اثر بالقوه وجود ندارد، مطالعات حیوانی نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان داده‌اند.

در یک مطالعه، به موش‌ها عصاره نعناع معادل ۹ میلی‌گرم به ازای هر پوند (۲۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم) وزن بدن در روز داده شد. در حالی که موش های سالم به نظر می رسید که تحت تاثیر قرار نگرفته بودند، موش های مبتلا به دیابت قند خون به طور قابل توجهی پایین تر داشتند.۲۱).

در یک مطالعه ۲۱ روزه دیگر روی موش‌های دیابتی، حیواناتی که ۱۳۶ میلی‌گرم به ازای هر پوند (۳۰۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم) وزن بدن در روز از این نوع عصاره دریافت کردند، ۲۵ درصد کاهش قند خون را نشان دادند.۲۲).

۸. ممکن است به کاهش استرس کمک کند

چای نعناع ممکن است به تقویت آرامش و کاهش استرس کمک کند.

در واقع در کشورهای آمریکای جنوبی از این چای معمولا برای درمان استرس و بی خوابی استفاده می شود.

در یک مطالعه روی موش‌ها، عصاره نعناع باعث کاهش اضطراب و بهبود خواب شد.۲۳).

علاوه بر این، برگ های این گیاه حاوی منتول است که اثر آرام بخش و آرام بخش بر بدن دارد.

اعتقاد بر این است که نعناع با تعامل با گیرنده های GABA در مغز باعث آرامش و کاهش استرس می شود. گابا یک انتقال دهنده عصبی است که در کاهش فعالیت عصبی نقش دارد.۲۴).

۹. ممکن است درد آرتریت را بهبود بخشد

نعناع ممکن است به تسکین درد مفاصل ناشی از آرتریت کمک کند.

یک مطالعه مروری بزرگ از مطالعات حیوانی و انسانی به این نتیجه رسید که اسانس های ساخته شده از این نعناع دارای اثرات تسکین دهنده درد هستند.۲۵).

به طور مشابه، در یک مطالعه ۱۶ هفته ای بر روی ۶۲ فرد مبتلا به آرتریت زانو، مصرف چای نعناع معمولی دو بار در روز باعث کاهش سفتی و ناتوانی جسمی شد، در حالی که چای نعناع حاوی اسید رزمارینیک همان علائم را تسکین داد و درد را کاهش داد.۲۶).

۱۰. ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند

نعناع ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.

بیشتر بخوانید
سرکه سفید: مواد تشکیل دهنده، موارد استفاده و فواید

اگرچه مطالعات انسانی در مورد این ویژگی بالقوه در دسترس نیست، برخی شواهد علمی نشان می دهد که این گیاه ممکن است اثرات مفیدی در این زمینه داشته باشد.

نشان داده شده است که ترکیبی در نعناع به نام (-)-کارون به طور مشابه با مسدود کننده های کانال کلسیم، داروهایی که برای درمان فشار خون استفاده می شوند، عمل می کند.۱).

در واقع، در یک مطالعه حیوانی، (-)-کارون در کاهش انقباضات عروق خونی ۱۰۰ برابر قوی تر از وراپامیل، یک داروی رایج فشار خون است.۱).

۱۱. به راحتی در رژیم غذایی خود گنجانده شود

نعناع به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه می شود.

می‌توانید نعناع را در کیسه‌های چای یا به‌عنوان چای با برگ‌های شل بخرید، یا خودتان آن را برای دم کردن بکارید.

برای تهیه چای در خانه:

  • دو فنجان (۴۷۳ میلی لیتر) آب را بجوشانید.
  • از روی حرارت بردارید و یک مشت اضافه کنید
    از برگ های پاره شده نعناع به آب.
  • بپوشانید و به مدت پنج دقیقه دم کنید.
  • نژاد
    و نوشیدنی

این چای گیاهی گرم یا سرد خوشمزه است. همچنین بدون کافئین و کالری است، و آن را به یک خوراکی طبیعی شیرین تبدیل می کند که می توانید در هر زمانی از روز از آن لذت ببرید.

در حالی که مصرف نعناع و روغن آن در مقادیری که معمولاً در غذا یا چای یافت می‌شود، احتمالاً بی‌خطر است، اما مشخص نیست که آیا روغن نعناع خالص مصرف شده از طریق خوراکی بی‌خطر است یا خیر.۲۷).

استفاده رقیق نشده از روغن نعناع ممکن است برای پوست و غشاهای مخاطی تحریک کننده باشد.

خلاصه

نعناع یک گیاه خوشمزه و نعناع است که ممکن است اثرات مفیدی بر سلامت شما داشته باشد.

سرشار از آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات گیاهی مفید است که ممکن است به تعادل هورمون ها، کاهش قند خون و بهبود هضم کمک کند. حتی ممکن است استرس را کاهش دهد و حافظه را بهبود بخشد.

به طور کلی، نعناع یک مکمل عالی برای هر رژیم غذایی است – به خصوص به شکل چای نعناع که می تواند به صورت گرم یا سرد میل شود.

Source link