۱۵ ماده غذایی سرشار از ویتامین C که باید به رژیم غذایی خود اضافه کنید


مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C بخش مهمی از یک رژیم غذایی متعادل است. پرتقال شاید شناخته‌شده‌ترین منبع ویتامین C باشد، اما میوه‌ها و سبزیجات دیگری مانند گوآوا، فلفل دلمه‌ای، کیوی، توت فرنگی و بروکلی نیز منابع غنی این ویتامین هستند.

۱۵ ماده غذایی سرشار از ویتامین C که باید به رژیم غذایی خود اضافه کنید
MoMo Productions / Getty Images

1. گوآوا

  • مقدار ویتامین C: 376 میلی‌گرم در هر فنجان (417 درصد نیاز روزانه)
  • توضیح: گوآوا میوه‌ای گرمسیری است که از ریشه تا برگ آن برای دیابت، فشار خون بالا و التهاب مفید است.

2. فلفل تند

  • مقدار ویتامین C: 364 میلی‌گرم در فلفل سبز (240-404 درصد نیاز روزانه)، 216 میلی‌گرم در فلفل قرمز
  • توضیح: فلفل‌های تند علاوه بر ویتامین C، دارای ویتامین‌های A، E، گروه B و مواد معدنی مثل منیزیم، آهن و کلسیم هستند.

3. فلفل دلمه‌ای

  • مقدار ویتامین C: 149 تا 237 میلی‌گرم در هر فنجان
  • رتبه‌بندی:
    • نارنجی: 237 میلی‌گرم
    • قرمز: 213 میلی‌گرم
    • زرد: 208.5 میلی‌گرم
    • سبز: 149.25 میلی‌گرم
  • توضیح: فلفل دلمه‌ای‌ها آنتی‌اکسیدان بالایی دارند که از سلول‌ها در برابر آسیب‌های رادیکال آزاد محافظت می‌کنند.

4. کرنبری سیاه (Black Currants)

  • مقدار ویتامین C: 203 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: این توت‌های تیره حاوی منیزیم هستند که برای سلامت قلب، سیستم ایمنی، عضلات و اعصاب مهم است.

5. کیوی

  • مقدار ویتامین C: 134 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: این میوه سبز کرکی ممکن است خواص ضدسرطان، ضددیابت و ضدالتهابی داشته باشد.

6. انبه

  • مقدار ویتامین C: 60.1 میلی‌گرم در هر فنجان (یک عدد انبه کامل 122 میلی‌گرم)
  • توضیح: انبه منبع بتاکاروتن و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که برای سلامت چشم مفیدند.

7. پاپایا

  • مقدار ویتامین C: 88 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: پاپایا خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی، ضدپیری و بهبود دهنده زخم دارد.

8. توت فرنگی

  • مقدار ویتامین C: 98 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی مثل پتاسیم و کلسیم است.

9. پرتقال

  • مقدار ویتامین C: 95.8 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: پرتقال علاوه بر ویتامین C، آب کافی برای حفظ هیدراتاسیون بدن فراهم می‌کند.
بیشتر بخوانید
9 فواید شگفت انگیز ارده یا تاهینی

10. بروکلی

  • مقدار ویتامین C: 81.2 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: بروکلی به سلامت قلب کمک کرده و ممکن است در پیشگیری از سرطان مؤثر باشد.

11. آناناس

  • مقدار ویتامین C: 78.9 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: به هضم غذا کمک کرده و خواص ضدسرطان، ضددیابت و ضدفشار خون دارد.

12. کلم بروکسل

  • مقدار ویتامین C: 74.8 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: منبع فولیک اسید (ویتامین B9) که برای رشد سلولی مهم است.

13. طالبی

  • مقدار ویتامین C: 65 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: دارای آنتی‌اکسیدان‌های بتاکاروتن که از سلامت چشم محافظت می‌کنند.

14. کلم کیل

  • مقدار ویتامین C: 19.6 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: منبع ویتامین K که به انعقاد خون و سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند.

15. اسفناج

  • مقدار ویتامین C: 8.43 میلی‌گرم در هر فنجان
  • توضیح: اسفناج نیترات دارد که به بهبود جریان خون و کاهش فشار خون کمک می‌کند.

میزان مورد نیاز ویتامین C

بدن ما ویتامین C تولید نمی‌کند و باید آن را از غذاها دریافت کنیم. این ویتامین آنتی‌اکسیدان است و در عملکرد ایمنی، تولید کلاژن، ترمیم بافت‌ها و جذب آهن نقش دارد.
میزان توصیه شده روزانه:

  • زنان بالای 19 سال: 75 میلی‌گرم
  • مردان بالای 19 سال: 90 میلی‌گرم
  • زنان باردار: 85 میلی‌گرم
  • زنان شیرده: 120 میلی‌گرم
  • سیگاری‌ها: 35 میلی‌گرم اضافه‌تر نیاز دارند.

آیا ممکن است دچار کمبود ویتامین C باشید؟

کمبود ویتامین C (اسکوروی) نادر است و معمولاً وقتی ایجاد می‌شود که کمتر از 10 میلی‌گرم در روز برای هفته‌ها مصرف شود. افراد با رژیم غذایی محدود یا برخی بیماری‌های مزمن ممکن است بیشتر در معرض کمبود باشند.


خلاصه

بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات مثل بروکلی، فلفل دلمه‌ای، توت فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین C هستند که برای ترمیم زخم، عملکرد ایمنی و سلامت استخوان مهم است. میزان مورد نیاز شما بسته به سن و جنسیت متفاوت است. در صورت سوال یا نگرانی با متخصص تغذیه مشورت کنید.

بیشتر بخوانید
تریپتوفان چیست؟

منبع

منابع علمی

آردایت برای اطمینان از صحت محتوای خود، که در سیاست ویراستاری ما ذکر شده است، از دستورالعمل‌های سختگیرانه‌ای در زمینه منبع‌یابی پیروی می‌کند . ما فقط از منابع معتبر، از جمله مطالعات بررسی‌شده توسط همتایان، متخصصان پزشکی دارای مجوز، بیماران با تجربه عملی و اطلاعات از مؤسسات برتر، استفاده می‌کنیم.

 

  1. National Institutes of Health: Office of Dietary Supplements. Vitamin C – health professional fact sheet.
  2. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Guavas, common, raw.
  3. Parvez GM, Shakib U, Khokon M, Sanzia M. A short review on a nutritional fruit: GuavaOpen Access: Toxicology and Research. 2018;1:1-8.
  4. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Peppers, hot chili, red, raw.
  5. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Peppers, hot chili, green, raw.
  6. Saleh BK, Omer A, Teweldemedhin B. Medicinal uses and health benefits of chili pepper (Capsicum spp.): A reviewMOJ Food Process Technol. 2018;6(4). doi:10.15406/mojfpt.2018.06.00183
  7. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Peppers, bell, orange, raw.
  8. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Peppers, bell, red, raw.
  9. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Peppers, bell, yellow, raw.
  10. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Peppers, bell, green, raw.
  11. Anaya-Esparza LM, Mora ZV, Vázquez-Paulino O, Ascencio F, Villarruel-López A. Bell peppers (Capsicum annum L.) losses and wastes: Source for food and pharmaceutical applicationsMolecules. 2021;26(17):5341. doi:10.3390/molecules26175341
  12. MedlinePlus. Magnesium in diet.
  13. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Currants, European black, raw.
  14. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Kiwi fruit, raw.
  15. Satpal D, Kaur J, Bhadariya V, Sharma K. Actinidia deliciosa (kiwi fruit): A comprehensive review on the nutritional composition, health benefits, traditional utilization, and commercializationJ Food Process Preserv. 2021;45(6):e15588. doi:10.1111/jfpp.15588
  16. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Mangos, raw.
  17. Kim H, Castellon-Chicas MJ, Arbizu S, et al. Mango (Mangifera indica L.) polyphenols: Anti-inflammatoryintestinal mirobial health benefits, and associated mechanisms of actionsMolecules. 2021;26(9):2732. doi:10.3390/molecules26092732
  18. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Papayas, raw.
  19. Kong YR, Jong YX, Balakrishnan M, et al. Beneficial role of Carica papaya extracts and phytochemicals on oxidative stress and related diseases: A mini reviewBiology (Basel). 2021;10(4):287. doi:10.3390/biology10040287
  20. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Strawberries, raw.
  21. Richardson ML, Arlotta CG, Lewers KS. Yield and nutrients of six cultivars of strawberries grown in five urban cropping systemsSci Hortic. 2022;294:110775. doi:10.1016/j.scienta.2021.110775
  22. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Oranges, raw, navels.
  23. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Broccoli, raw.
  24. Abobatta WF. The potential health benefits of vegetable cropsJ Food Nutr Health. 2021;2(2). doi:10.47275/2692-5222-113
  25. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Pineapple, raw.
  26. Islam MZ, Tabassam S, Harun-ur-Rashid, Vegarud GE, Alam MS, Islam MA. MH Development of probiotic beverage using whey and pineapple (Ananas comosus) juice: Sensory and physico-chemical properties and probiotic survivability during in-vitro gastrointestinal digestionJ Agric Food Res. 2021;4:100144. doi:10.1016/j.jafr.2021.100144
  27. MedlinePlus. Folic acid in diet.
  28. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Brussels sprouts, raw.
  29. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Melons, cantaloupe, raw.
  30. Jiang H, Fan Y, Li J, et al. The associations of plasma carotenoids and vitamins with risk of age-related macular degeneration: Results from a matched case-control study in China and meta-analysisFront Nutr. 2022;9:745390. doi:10.3389/fnut.2022.745390
  31. MedlinePlus. Vitamin K.
  32. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Kale, raw.
  33. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Spinach, raw.
  34. Jonvik KL, Nyakayiru J, Pinckaers PJ, Senden JM, van Loon LJ, Verdijk LB. Nitrate-rich vegetables increase plasma nitrate and nitrite concentrations and lower blood pressure in healthy adultsJ Nutr. 2016;146(5):986-993. doi:10.3945/jn.116.229807
  35. National Institutes of Health: Office of Dietary Supplements. Vitamin C – consumer.
  36. MedlinePlus. Vitamin C.
  37. National Institutes of Health, Office of Dietary Supplements. Vitamin C.
بیشتر بخوانید
8 غذای سرشار از مس

دیدگاهتان را بنویسید