۸ دلیل برای مصرف بیشتر طالبی عسلی

چرا باید طالبی عسلی بیشتری بخورید؟

طالبی عسلی، این میوه آبدار و خوش‌عطر تابستانی، چیزی فراتر از یک خوراکی ساده است. این میوه سرشار از ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر و مواد معدنی است که می‌تواند به بهبود سلامت قلب، پوست، دستگاه گوارش و حتی بینایی کمک کند.

در این مقاله، با ۸ مزیت علمی و تأییدشده مصرف طالبی عسلی آشنا می‌شوید که ممکن است شما را به گنجاندن منظم این میوه در رژیم غذایی روزانه‌تان ترغیب کند. اگر به دنبال راهی طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی، تنظیم فشار خون و محافظت از بدن در برابر بیماری‌های مزمن هستید، این مطلب را از دست ندهید.

۱. کمک به تأمین آب بدن

یک فنجان طالبی عسلی خردشده بیش از ۱۵۰ میلی‌لیتر آب فراهم می‌کند که می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از کم‌آبی بدن ایفا کند. تأمین آب کافی برای بدن نه‌تنها باعث حفظ انرژی و شادابی می‌شود، بلکه خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی و ریوی را نیز کاهش می‌دهد و با افزایش طول عمر مرتبط است.³

دریافت آب از طریق نوشیدنی‌ها و همچنین میوه‌هایی مانند طالبی عسلی به روان‌سازی مفاصل و کاهش اصطکاک آن‌ها کمک می‌کند.⁴ این ویژگی می‌تواند در پیشگیری از آرتروز و کاهش دردهای مفصلی بسیار مؤثر باشد.

۲. تقویت سیستم ایمنی

یک فنجان طالبی عسلی خردشده حدود یک‌سوم نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین می‌کند، که برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن ضروری است.² ویتامین C به بدن کمک می‌کند تا در برابر باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها واکنش مؤثر داشته باشد.

خاصیت آنتی‌اکسیدانی ویتامین C از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.⁵ همچنین این ویتامین در بهبود زخم‌ها و تقویت سد دفاعی پوست نقش کلیدی دارد.

۳. تنظیم فشار خون

طالبی عسلی سدیم بسیار کمی دارد و در مقابل، منبعی غنی از پتاسیم است که این ترکیب در کنترل فشار خون بسیار مؤثر است.² سدیم بیش‌ازحد می‌تواند فشار خون را افزایش دهد، درحالی‌که پتاسیم باعث می‌شود کلیه‌ها سدیم اضافی را دفع کنند.

پتاسیم همچنین با کاهش تنش در دیواره رگ‌ها، به افت فشار خون کمک می‌کند.⁶ علاوه‌براین، طالبی عسلی باعث تحریک تولید نیتریک اکسید در بدن می‌شود که این ترکیب باعث شل‌شدن عضلات صاف، از جمله رگ‌های خونی، و بهبود جریان خون می‌گردد.¹⁷

بیشتر بخوانید
عوارض دارچین سیلان و کاسیا

۴. کمک به کنترل قند خون

مصرف میوه‌هایی مانند طالبی عسلی می‌تواند به کنترل قند خون و پیشگیری یا مدیریت دیابت کمک کند. این نوع میوه‌ها به بهبود حساسیت به انسولین (توانایی بدن در استفاده از انسولین برای کاهش قند خون) کمک می‌کنند.⁸

شواهد نشان می‌دهد مصرف میوه تازه باعث کاهش عوارض و مرگ‌ومیر در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.⁹ همچنین میوه‌ها می‌توانند با تغییر ترکیب میکروبیوتای روده، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهند.¹⁰

۵. بهبود عملکرد گوارشی

میزان بالای آب و فیبر موجود در طالبی عسلی به تنظیم حرکات روده و پیشگیری از یبوست کمک می‌کند. نوشیدن آب کافی و دریافت فیبر از منابع غذایی از راهکارهای مؤثر برای درمان یبوست هستند.¹¹

طالبی عسلی هر دوی این ترکیبات مهم را در خود دارد و می‌تواند عملکرد طبیعی روده را بهبود دهد و از تجمع مواد زائد جلوگیری کند، در نتیجه سلامت عمومی دستگاه گوارش را ارتقا می‌بخشد.

۶. تقویت سلامت استخوان‌ها

طالبی عسلی حاوی ترکیبات مهمی است که در ساخت و حفظ استحکام استخوان‌ها نقش دارند، از جمله:²

  • منیزیم
  • پتاسیم
  • ویتامین C
  • ویتامین K

ویتامین C با کاهش خطر شکستگی لگن و ابتلا به پوکی استخوان همراه است و به افزایش تراکم مواد معدنی استخوان در ناحیه گردن و ستون فقرات کمک می‌کند.¹² این موضوع به‌ویژه برای پیشگیری از شکستگی‌های مرتبط با افزایش سن اهمیت دارد.

۷. بهبود سلامت پوست

ویتامین C موجود در طالبی عسلی خاصیت ضدالتهابی دارد که به بهبود سلامت پوست کمک می‌کند. سلول‌های پوستی برای تنظیم تعادل کلاژن و الاستین، که به پوست حجم و شکل می‌دهند، به ویتامین C نیاز دارند.¹³

کمبود این ویتامین باعث کاهش توان ترمیم پوست و افزایش التهاب می‌شود. پوست‌های آسیب‌دیده در اثر سن یا آفتاب معمولاً سطح کمتری از ویتامین C دارند، اگرچه رابطه دقیق آن هنوز کاملاً شناخته نشده است.¹³

۸. محافظت از بینایی

طالبی عسلی منبع ویتامین A است، که برای سلامت چشم‌ها ضروری است.² این ویتامین به تولید رنگدانه در شبکیه چشم کمک می‌کند، که برای دید در نور کم اهمیت دارد.¹⁴

افرادی که دچار کمبود ویتامین A هستند، بیشتر در معرض از دست دادن بینایی قرار می‌گیرند.¹⁴ مصرف طالبی عسلی در قالب یک رژیم غذایی متعادل می‌تواند باعث بهبود بینایی و محافظت از سلامت چشم شود.

بیشتر بخوانید
آیا کِیل واقعاً برای سلامتی مفید است؟ ۵ فایده‌ای که باید بشناسید

ارزش غذایی طالبی عسلی

مقدار مواد مغذی موجود در یک فنجان طالبی عسلی خردشده به شرح زیر است:¹⁵²

  • کالری: ۶۱٫۲
  • چربی: ۰٫۲۳۸ گرم (۰٫۳۱٪ از نیاز روزانه)
  • سدیم: ۳۰٫۶ میلی‌گرم (۱٫۳۳٪ از نیاز روزانه)
  • کربوهیدرات: ۱۵٫۵ گرم (۵٫۶۴٪ از نیاز روزانه)
  • فیبر: ۱٫۳۶ گرم (۴٫۸۶٪ از نیاز روزانه)
  • قند افزوده: ۰ گرم (۰٪ از نیاز روزانه)
  • پروتئین: ۰٫۹۱۸ گرم (۱٫۸۳٪ از نیاز روزانه)

چه خطراتی ممکن است وجود داشته باشد؟

اگر به گرده گیاهان، چمن یا علف هرز حساسیت دارید، احتمال آلرژی به طالبی عسلی وجود دارد، اگرچه این مورد نادر است.¹⁶¹⁷ این واکنش‌ها می‌توانند باعث خارش دهان یا مشکلات گوارشی شوند.

همچنین طالبی عسلی ممکن است حامل باکتری‌هایی مانند ای‌کولای، لیستریا یا سالمونلا باشد که از خاک آلوده وارد میوه می‌شوند.¹⁸ برای پیشگیری از بیماری، پیش از برش زدن طالبی را به‌خوبی بشویید و از تخته برش تمیز استفاده کنید تا خطر انتقال آلودگی کاهش یابد.

نحوه انتخاب و مصرف طالبی عسلی

طالبی عسلی پس از برداشت دیگر نمی‌رسد، بنابراین هنگام خرید باید به علائم رسیدگی توجه کنید:

  • نداشتن ترک، کوفتگی یا لکه نرم
  • سنگینی نسبت به اندازه
  • کمی نرم بودن هنگام فشار دادن
  • بوی شیرین
  • داشتن شکل متقارن

شما می‌توانید طالبی عسلی را به‌تنهایی مصرف کنید یا از روش‌های خلاقانه زیر بهره ببرید:

  • افزودن تکه‌های طالبی به سالاد سبزیجات یا سالاد کلم
  • آغشته کردن مکعب‌های طالبی به شکلات تلخ ذوب‌شده
  • تهیه اسموتی یا نوشیدنی یخی با طالبی
  • قرار دادن آن روی سیخ همراه با میوه‌های دیگر
  • تهیه سوپ خنک طالبی
  • ترکیب آن با سالاد میوه یا سس سالسا

همیشه طالبی برش‌خورده را در یخچال نگهداری کنید، زیرا ماندن آن در دمای اتاق یا فضای گرم باعث رشد باکتری می‌شود.¹⁹

جمع‌بندی سریع

طالبی عسلی یک میوه تابستانی سرشار از آب، آنتی‌اکسیدان، فیبر، ویتامین و مواد معدنی است که فواید متعددی برای سلامت بدن دارد. از جمله این مزایا می‌توان به تأمین آب بدن، کاهش فشار خون، بهبود گوارش و تقویت ایمنی اشاره کرد.

اگر سابقه آلرژی به گرده، چمن یا علف هرز دارید، قبل از مصرف طالبی عسلی با پزشک مشورت کنید.

منابع علمی

آردایت برای اطمینان از صحت محتوای خود، که در سیاست ویراستاری ما ذکر شده است، از دستورالعمل‌های سختگیرانه‌ای در زمینه منبع‌یابی پیروی می‌کند . ما فقط از منابع معتبر، از جمله مطالعات بررسی‌شده توسط همتایان، متخصصان پزشکی دارای مجوز، بیماران با تجربه عملی و اطلاعات از مؤسسات برتر، استفاده می‌کنیم.
  1. Manchali S, Chidambara Murthy KN, Vishnuvardana, Patil BS. Nutritional composition and health benefits of various botanical types of melon (Cucumis melo L.)Plants (Basel). 2021;10(9):1755. doi:10.3390/plants10091755
  2. U.S. Department of Agriculture: FoodData Central. Melons, honeydew, raw.
  3. National Heart, Lung, and Blood Institute. Good hydration linked with longevity.
  4. Centers for Disease Control and Prevention. About water and healthier drinks.
  5. Carr AC, Maggini S. Vitamin C and immune functionNutrients. 2017;9(11): 1211. doi:10.3390/nu9111211
  6. American Heart Association. How potassium can help control high blood pressure.
  7. Kobayashi J, Ohtake K, Uchida H. NO-rich diet for lifestyle-related diseasesNutrients. 2015;7(6):4911–4937. doi:10.3390/nu7064911
  8. Bondonno NP, Davey RJ, Murray K, Radavelli-Bagatini S, et al. Associations between fruit intake and risk of diabetes in the AusDiab cohortJ Clin Endocrinol Metab. 2021;106(10):e4097-e4108. doi:10.1210/clinem/dgab335
  9. Park HA. Fruit intake to prevent and control hypertension and diabetesKorean J Fam Med. 2021;42(1):9–16. doi:10.4082/kjfm.20.0225
  10. Jiang Z, Sun TT, He T, Gou W, et al. Dietary fruit and vegetable intake, gut microbiota, and type 2 diabetes: Results from two large human cohort studiesBMC Med. 2020;18(1):371. doi:10.1186/s12916-020-01842-0
  11. National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Disease. Treatment for constipation.
  12. Muñoz-Garach A, García-Fontana B, Muñoz-Torres M. Nutrients and dietary patterns related to osteoporosisNutrients. 2020;12(7):1986. doi:10.3390/nu12071986
  13. Pullar JM, Carr AC, Vissers MCM. The roles of vitamin C in skin healthNutrients. 2017;9(8):866. doi:10.3390/nu9080866
  14. MedlinePlus. Vitamin A.
  15. Food and Drug Administration. NFL DRVs food components.
  16. MedlinePlus. Food allergy.
  17.  Muluk NB, Cingi C. Oral allergy syndromeAm J Rhinol Allergy. 2018;32(1):27-30. doi:10.2500/ajra.2018.32.4489
  18. National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Symptoms & causes of food poisoning.
  19. Cho TJ, Kim SA, Kim HW, Rhee AMS. A closer look at changes in high-risk food-handling behaviors and perceptions of primary food handlers at home in South Korea across timeFoods. 2020;9(10):1457. doi:10.3390/foods9101457
  20. https://www.health.com/honeydew-melon-benefits-8694210
بیشتر بخوانید
گلوتن : آنچه باید بدانید

دیدگاهتان را بنویسید