آرد گندم برای نانوایان با تجربه و آماتور یک ماده اصلی است. با این حال، داشتن گزینه های جایگزین می تواند مفید باشد.

چه بخواهید ارزش غذایی دستور غذای مورد علاقه خود را بهبود ببخشید، چه بخواهید یک نسخه بدون گلوتن درست کنید، چه به سادگی آرد خود را در دسترس ندارید، تقریباً برای هر موقعیتی جایگزینی وجود دارد.

در اینجا ۱۲ بهترین جایگزین آرد خود بلند شونده، از جمله گزینه های بدون گلوتن آورده شده است.

۱. آرد همه منظوره + عامل افزایش دهنده

آرد همه منظوره یا سفید احتمالاً ساده ترین جایگزین برای آرد خودبرآمده است. این به این دلیل است که آرد خود برآمده ترکیبی از آرد سفید و یک عامل خمیر کننده است.

12-те най-добри заместители на самонабухващото брашно

در پخت و پز، proofing تولید گاز یا هوا است که باعث بالا آمدن غذا می شود.

عامل دمنده ماده یا ترکیبی از موادی است که برای القای این فرآیند استفاده می شود. این واکنش بافت متخلخل و کرکی معمولی محصولات پخته شده را ایجاد می کند.

مایه خمیر آرد معمولاً بکینگ پودر است.

یک عامل خمیرکننده شیمیایی مانند بیکینگ پودر معمولاً حاوی یک ماده اسیدی (PH پایین) و یک ماده بازی (PH بالا) است. اسید و باز زمانی که با هم ترکیب می شوند واکنش نشان می دهند تا گاز CO2 تولید شود که اجازه می دهد تا ماده پخته شده بالا بیاید.

شما می توانید آرد خود را با استفاده از یکی از عوامل خمیر کننده زیر ایجاد کنید:

  • بکینگ پودر: به ازای هر سه فنجان (۳۷۵ گرم) آرد، دو قاشق چایخوری (۱۰ گرم) بیکینگ پودر اضافه کنید.
  • جوش شیرین + خامه تارتار: یک چهارم قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین و یک دوم قاشق چایخوری (۱.۵ گرم) تارتار را با یک قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر مخلوط کنید.
  • جوش شیرین + دوغ: یک چهارم قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین و یک دوم فنجان (۱۲۳ گرم) دوغ را با یک قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر مخلوط کنید. به جای دوغ می توانید از ماست یا شیر ترش استفاده کنید.
  • جوش شیرین + سرکه: یک چهارم قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین را با نصف قاشق چایخوری (۲.۵ گرم) سرکه مخلوط کنید تا برابر با یک قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر شود. می توانید به جای سرکه از آب لیمو استفاده کنید.
  • جوش شیرین + ملاس: یک چهارم قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین را با یک سوم فنجان (۱۱۲ گرم) ملاس مخلوط کنید تا معادل یک قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر شود. می توانید به جای ملاس از عسل استفاده کنید.

اگر از یک ماده خمیر کننده استفاده می کنید که حاوی مایع است، حتماً محتوای مایع را در دستور اصلی خود کاهش دهید.

خلاصه

آرد خود را با اضافه کردن یک ماده خمیر مایه به آرد ساده و همه منظوره درست کنید.

۲. آرد سبوس دار

اگر می خواهید ارزش غذایی دستور غذای خود را افزایش دهید، آرد گندم کامل را در نظر بگیرید.

آرد غلات کامل حاوی تمام اجزای غذایی غلات کامل از جمله سبوس، آندوسپرم و جوانه است.

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که به طور منظم غلات کامل مصرف می‌کنند کمتر به بیماری‌های قلبی، برخی سرطان‌ها، دیابت و سایر بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند ( ۱ ).

می توانید آرد سبوس دار را به طور مساوی جایگزین آرد سفید کنید، اما توجه داشته باشید که قوام بیشتری دارد. اگرچه برای نان ها و کلوچه های دلچسب عالی است، اما ممکن است بهترین انتخاب برای کیک و سایر شیرینی های سبک نباشد.

اگر از آرد سبوس دار معمولی به جای آرد خود جوش استفاده می کنید، حتماً یک ماده خمیر مایه اضافه کنید.

خلاصه

آرد سبوس دار جایگزین آرد سبوس دار است. بهترین استفاده برای محصولات پخته شده مانند نان و کلوچه است.

۳. آرد املا

اسپلد یک غلات کامل باستانی است که از نظر تغذیه بسیار شبیه به گندم است ( ۲ ).

این در هر دو نوع تصفیه شده و غلات کامل موجود است.

می‌توانید به همین روش آرد را جایگزین آرد خودپز کنید، اما باید یک ماده خمیر مایه اضافه کنید.

اسپلد بیشتر از گندم در آب محلول است، بنابراین ممکن است بخواهید کمی مایع کمتر از آنچه دستور اصلی شما نیاز دارد استفاده کنید.

مانند گندم، اسپلد حاوی گلوتن است و برای افرادی که رژیم غذایی بدون گلوتن دارند نامناسب است.

خلاصه

آرد اسپلد یک دانه حاوی گلوتن مشابه گندم است. هنگام جایگزینی املا ممکن است لازم باشد از مایع کمتری در دستور غذا استفاده کنید.

۴. آرد آمارانت

آمارانت یک شبه غلات باستانی بدون گلوتن است. این شامل تمام نه اسید آمینه ضروری است و منبع خوبی از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است ( ۳ ).

اگرچه از نظر فنی دانه ای نیست، اما آرد آمارانت در بسیاری از دستور العمل ها جایگزین مناسبی برای آرد گندم است.

مانند سایر غلات کامل، آرد آمارانت غلیظ و دلچسب است. بهترین استفاده برای پنکیک و نان های سریع است.

اگر می‌خواهید بافتی نرم‌تر و متراکم‌تر داشته باشید، مخلوط ۵۰/۵۰ آرد آمارانت و سبک‌تر می‌تواند نتایج دلخواه را ایجاد کند.

شما باید به آرد آمارانت یک ماده خمیر کننده اضافه کنید زیرا حاوی هیچ ماده ای نیست.

خلاصه

آرد آمارانت یک شبه غلات بدون گلوتن و مغذی است. بهترین استفاده برای پنکیک، نان سریع و سایر محصولات پخته شده دلچسب است.

۵. لوبیا و آرد لوبیا

لوبیا یک جایگزین خوب، مغذی و بدون گلوتن برای آرد خودبرآمده در برخی از محصولات پخته شده است.

لوبیا منبع خوبی از فیبر، پروتئین و مواد معدنی مختلف است. تحقیقات نشان می دهد که خوردن منظم لوبیا می تواند به کاهش کلسترول کمک کند ( ۴ ).

شما می توانید یک فنجان (۲۲۴ گرم) لوبیای پخته و له شده را به همراه بیکینگ پودر برای هر فنجان (۱۲۵ گرم) آرد در دستور غذای خود جایگزین کنید.

دانه های سیاه برای دستور العمل های کاکائو بهترین هستند زیرا رنگ تیره آنها در محصول نهایی خود را نشان می دهد.

توجه داشته باشید که حبوبات نسبت به آرد گندم رطوبت بیشتری را حفظ می کنند و نشاسته کمتری دارند. این می‌تواند منجر به محصول نهایی متراکم‌تر شود که افزایش چندانی نخواهد داشت.

خلاصه

لوبیا یک جایگزین مغذی برای آرد بدون گلوتن است. از یک فنجان (۲۲۴ گرم) لوبیا له شده یا آرد لوبیا برای یک فنجان (۱۲۵ گرم) آرد خود جوشان استفاده کنید و یک ماده خمیر کننده اضافه کنید.

۶. آرد جو دوسر

بلغور جو دوسر یک جایگزین غلات کامل برای آرد گندم است.

می توانید آن را بخرید یا خودتان به راحتی آن را درست کنید و جو خشک شده را در غذاساز یا مخلوط کن بپزید تا تبدیل به پودر ریز شود.

آرد جو دوسر مانند آرد گندم درست نمی شود. برای اطمینان از بالا آمدن مناسب محصول نهایی خود، باید از بکینگ پودر اضافی یا یک عامل خمیر کننده دیگر استفاده کنید.

سعی کنید ۲.۵ قاشق چایخوری (۱۲.۵ گرم) بیکینگ پودر در هر فنجان (۹۲ گرم) بلغور جو دوسر اضافه کنید.

اگر به دلیل آلرژی یا عدم تحمل گلوتن از آرد جو دوسر استفاده می کنید، توجه داشته باشید که جو اغلب در طول فرآوری به گلوتن آلوده می شود. برای جلوگیری از این امر، مطمئن شوید که جو دوسر بدون گلوتن تایید شده خریداری می کنید.

خلاصه

بلغور جو دوسر یک جایگزین غلات کامل برای آرد است که به راحتی می توانید خودتان آن را درست کنید. نسبت به سایر آردها برای اطمینان از برآمدگی مناسب، به عامل خمیرکننده بیشتری نیاز دارد.

۷. آرد کینوا

کینوا یک شبه غلات محبوب است که به دلیل محتوای پروتئین بالا در مقایسه با سایر غلات مورد تحسین قرار می گیرد. کینوا مانند گل تاج خروس حاوی تمام نه اسید آمینه ضروری است و فاقد گلوتن است.

آرد کینوا طعمی تند و آجیلی دارد و برای کلوچه و نان های سریع عالی عمل می کند.

هنگامی که به تنهایی به عنوان جایگزین آرد خود برآمده استفاده می شود، بسیار خشک می شود. به همین دلیل بهتر است آن را با نوع دیگری از آرد یا مواد خیلی مرطوب ترکیب کنید.

به هر دستوری که در آن آرد کینوا را جایگزین می‌کنید، باید یک ماده خمیرکننده اضافه کنید.

خلاصه

آرد کینوا یک آرد غنی از پروتئین و بدون گلوتن است که برای کلوچه و نان های سریع مفید است. بهتر است به دلیل خشکی با نوع دیگری از آرد استفاده شود.

۸. آرد کریکت

آرد کریکت یک آرد بدون گلوتن است که از جیرجیرک‌های بو داده و آسیاب شده تهیه می‌شود.

بالاترین میزان پروتئین را در بین جایگزین‌های آرد موجود در این لیست به خود اختصاص می‌دهد، با ۷ گرم پروتئین در یک وعده دو قاشق غذاخوری (۲۸.۵ گرم).

اگر فقط از آرد کریکت برای جایگزینی آرد خودکش استفاده می کنید، ممکن است محصولات پخته شده شما شکننده و خشک شوند. بهتر است از آن در ترکیب با آردهای دیگر برای تقویت پروتئین اضافی استفاده شود.

آرد کریکت برای کسانی که رژیم گیاهخواری یا وگان دارند مناسب نیست.

اگر در نهایت این ماده منحصر به فرد را آزمایش کردید، به یاد داشته باشید که اگر دستور غذای شما قبلاً حاوی یک عامل مخمر نیست، ممکن است نیاز به افزودن یک ماده خمیر کننده داشته باشید.

خلاصه

آرد کریکت یک جایگزین آرد با پروتئین بالا است که از جیرجیرک برشته شده تهیه می شود. بهتر است از آن در ترکیب با آردهای دیگر استفاده شود، زیرا در صورت استفاده به تنهایی، می تواند محصولات پخته شده را خشک و شکننده کند.

۹. آرد برنج

آرد برنج یک آرد بدون گلوتن است که از برنج قهوه ای یا سفید آسیاب شده تهیه می شود. طعم خنثی و در دسترس بودن زیاد آن را به جایگزینی محبوب برای آرد گندم تبدیل کرده است.

آرد برنج اغلب به عنوان غلیظ کننده در سوپ، سس و سس استفاده می شود. همچنین برای محصولات پخته شده بسیار مرطوب مانند کیک و کوفته به خوبی کار می کند.

آرد برنج مانند آرد گندم مایعات یا چربی‌ها را به راحتی جذب نمی‌کند، که می‌تواند محصولات پخته‌شده را نرم یا چرب کند.

قبل از پخت اجازه دهید مخلوط خمیر و آرد برنج کمی بماند. این به آنها زمان بیشتری برای جذب مایعات می دهد.

آرد برنج بهتر است همراه با دیگر آردهای بدون گلوتن برای نتایج نزدیک به آرد گندم استفاده شود.

ممکن است برای اطمینان از اینکه نتایج مشابه آرد خود جوشان است، به یک عامل خمیر کننده نیاز داشته باشید.

خلاصه

آرد برنج جایگزینی بدون گلوتن برای آرد گندم است. مایعات یا چربی ها را به خوبی جذب نمی کند، بنابراین ممکن است خمیر قبل از پخت نیاز داشته باشد مدتی بماند. این اثر را با ترکیب آرد برنج با انواع دیگر آرد به حداقل برسانید.

۱۰. آرد نارگیل

آرد نارگیل یک آرد نرم و بدون گلوتن است که از گوشت خشک شده نارگیل تهیه می شود.

آرد نارگیل به دلیل چربی بالا و محتوای نشاسته کم، رفتار بسیار متفاوتی نسبت به سایر آردهای غلات هنگام پخت دارد.

جذب بالایی دارد، بنابراین باید کمتر از آرد گندم استفاده کنید. برای بهترین نتیجه، از یک چهارم تا یک سوم فنجان (۳۲-۴۳ گرم) آرد نارگیل برای هر فنجان (۱۲۵ گرم) آرد گندم استفاده کنید.

آرد نارگیل همچنین به استفاده از تخم مرغ و مایع اضافی برای نگه داشتن محصولات پخته شده نیاز دارد. به طور معمول، از شش تخم مرغ با هر فنجان (۱۲۸ گرم) آرد نارگیل، به علاوه یک فنجان اضافی (۲۳۷ میلی لیتر) مایع استفاده کنید.

همچنین ممکن است نیاز به افزودن یک ماده خمیر کننده داشته باشید، اگرچه این ممکن است بسته به دستور غذا متفاوت باشد.

به دلیل تفاوت‌های زیاد بین آرد گندم و نارگیل، ممکن است ایده خوبی باشد که از دستور العمل‌های از پیش ساخته شده که به‌طور خاص برای آرد نارگیل طراحی شده‌اند، به جای آزمایش با اصلاح آرد، ایده خوبی باشد.

خلاصه

آرد نارگیل یک آرد بدون گلوتن است که از گوشت نارگیل تهیه می شود. دستور العمل هایی که از آرد نارگیل به عنوان جایگزینی برای آرد گندم استفاده می کنند ممکن است برای دستیابی به نتیجه مشابه نیاز به اصلاحات قابل توجهی داشته باشند.

۱۱. آرد مغزیجات

آرد مغزیجات یک گزینه آرد بدون گلوتن است که از آجیل خام تهیه شده و به صورت پودر ریز آسیاب می شود.

آنها انتخاب خوبی برای افزودن فیبر، پروتئین و چربی های سالم به دستور پخت پخته هستند. آنها همچنین بسته به نوع مغز طعم منحصر به فردی دارند.

رایج ترین آردهای آجیل عبارتند از:

  • بادام
  • فندق
  • گردو

برای تولید مثل همان بافت آرد گندم در محصولات پخته شده، باید از آرد آجیل با انواع دیگر آرد و/یا تخم مرغ استفاده کنید. همچنین ممکن است لازم باشد یک عامل خمیر کننده اضافه کنید.

آرد مغزیجات همه کاره است و افزودنی عالی برای پوسته پای، کلوچه، شیرینی، کلوچه و نان است.

آردهای مغزیجات را در فریزر یا یخچال نگهداری کنید زیرا به راحتی فاسد می شوند.

خلاصه

آرد مغزها از آجیل آسیاب شده و خام تهیه می شود. آنها نیاز به افزودن انواع دیگر آرد یا تخم مرغ دارند، زیرا آنها ساختاری به خوبی آرد گندم برای محصولات پخته ایجاد نمی کنند.

۱۲. مخلوط آرد جایگزین

مخلوط های جایگزین آرد یا غلات بدون گلوتن گزینه ای عالی برای حذف حدس و گمان از استفاده از جایگزین های مختلف آرد است.

هنگامی که آرد خود را جایگزین انواع دیگر آرد می کنید، محصول نهایی ممکن است با آنچه انتظار داشتید متفاوت باشد یا نتایج شما ممکن است ناسازگار باشد.

استفاده از ترکیب یا ترکیبی از انواع مختلف آرد می‌تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید دستور پخت شما هر بار که آن را درست می‌کنید، بافت، طعم و مزه مناسبی دارد.

به طور معمول، این ترکیبات آرد برای تقلید از آرد همه منظوره طراحی شده اند. بنابراین، احتمالاً برای اطمینان از اینکه مخلوط شما مانند آرد خود جوشان رفتار می کند، به یک عامل خمیر کننده نیاز دارید.

مخلوط‌های آرد از پیش ساخته شده به طور فزاینده‌ای در بسیاری از خواربارفروشی‌های بزرگ در دسترس هستند یا اگر احساس آزمایشی دارید، می‌توانید خودتان آن را درست کنید.

خلاصه

استفاده از مخلوط از پیش ساخته شده یا خانگی از آردهای جایگزین به اطمینان از ثبات بیشتر در تلاش‌های شما برای پخت بدون گندم کمک می‌کند.

خلاصه

گزینه‌های متعددی برای جایگزینی آرد گندمی که خود به‌دست می‌آید وجود دارد، زمانی که آرد در دسترس ندارید، نیاز به تطبیق دستور العمل برای آلرژی دارید، یا صرفاً می‌خواهید محتوای غذایی دستور غذای خود را افزایش دهید.

بسیاری از این جایگزین ها به استفاده از یک عامل خمیر کننده نیاز دارند تا به درستی محصولات پخته شده شما کمک کند.

بسیاری از آردهای بدون گلوتن به بهترین وجه در ترکیب با جایگزین‌های دیگر برای تقلید مؤثر از بافت، افزایش و طعم محصولات پخته شده بر پایه گندم استفاده می‌شوند.

با بررسی این گزینه های مختلف، درجه ای از کنجکاوی و صبر برای آزمایش توصیه می شود.

اگر آزمایش های پخت فنجان چای شما نیست، ممکن است یک ترکیب از پیش ساخته شده از آردهای جایگزین ساده ترین راه باشد.