چه غذاهایی به پیشگیری از سرطان سینه یا کاهش خطر کمک می کند؟
برخی از میوه ها و سبزیجات، ماهی های چرب، غذاهای تخمیری، حبوبات، گیاهان و ادویه جات ترشی جات، غلات کامل و گردو می توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند. از الکل، فست فود، غذاهای سرخ شده، گوشت های فرآوری شده، شکر اضافه شده و کربوهیدرات های تصفیه شده دوری کنید.
آسیب DNA و جهش های ژنتیکی ممکن است باعث سرطان سینه شود. جهشهای ارثی در ژنهای خاصی مانند BRCA1 و BRCA2 نیز میتواند خطر ابتلا به چاقی را افزایش دهد .
سبک زندگی نیز نقش مهمی دارد. تحقیقات سیگار کشیدن ، قرار گرفتن در معرض استروژن، نوشیدن زیاد مشروبات الکلی ، و الگوهای رژیم غذایی خاص – از جمله رژیم های غذایی غربی سرشار از غذاهای فرآوری شده – را با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط می کند.
به طور قابلتوجهی، مطالعات، الگوهای غذایی دیگر مانند رژیم مدیترانهای را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط میکنند . علاوه بر این، غذاهای خاص حتی ممکن است از این بیماری محافظت کنند.

در اینجا ۱۲ ماده غذایی که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند و چند مورد از آنها را اجتناب کنید آورده شده است.
غذاهایی که ممکن است خطر سرطان سینه را کاهش دهند
به خاطر داشته باشید که عوامل زیادی با ایجاد سرطان سینه مرتبط هستند. در حالی که بهبود رژیم غذایی می تواند سلامت کلی شما را بهبود بخشد و خطر ابتلا به سرطان را به طور کلی کاهش دهد، این تنها یک تکه از پازل است.
حتی با داشتن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی، همچنان به غربالگری های منظم سرطان سینه مانند ماموگرافی و بررسی های دستی نیاز دارید. از این گذشته، تشخیص و تشخیص زودهنگام به میزان قابل توجهی میزان بقا را افزایش می دهد. از یک متخصص مراقبت های بهداشتی برای مشاوره در مورد غربالگری سرطان سینه بخواهید.
با این حال، تحقیقات نشان می دهد که این غذاها ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.
۱. سبزیجات سبز برگ
اینها تنها تعدادی از سبزیجات سبز برگ هستند که ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند:
- کلم
- آرگولا
- اسفناج
- خردل
- چغندر
سبزیجات دارای برگ سبز حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی از جمله بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین هستند. سطوح بالای این آنتی اکسیدان ها در خون با منبع قابل اعتماد کاهش خطر سرطان سینه مرتبط است.
یک تجزیه و تحلیل قدیمی تر در سال ۲۰۱۲ از هشت مطالعه بر روی ۷۰۱۱ زن نشان داد که خطر ابتلا به سرطان سینه در افرادی که سطوح بالاتری از کاروتنوئید دارند در مقایسه با زنان با سطوح پایین تر به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
به همین ترتیب، یک مطالعه بزرگ در سال ۲۰۱۵ ، سطوح بالاتر کاروتنوئیدهای خون را با کاهش ۱۸ تا ۲۸ درصدی خطر سرطان سینه و همچنین کاهش خطر عود و مرگ در افرادی که قبلاً سرطان سینه داشتند، مرتبط کرد. این مطالعه ۳۲۸۲۶ زن را طی یک دوره ۲۰ ساله مورد بررسی قرار داد.
برخی تحقیقات نشان داده است که فولات، ویتامین B غلیظ در سبزیجات سبز برگ، ممکن است به محافظت در برابر سرطان سینه کمک کند. به طور کلی تحقیقات در مورد اینکه آیا مصرف فولات تأثیر قابل توجهی، مثبت یا منفی، بر خطر سرطان سینه دارد، متفاوت است. مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
۲. سبزیجات چلیپایی
سبزیجات چلیپایی از جمله گل کلم، کلم و کلم بروکلی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند.
سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبات گلوکوزینولات هستند که بدن شما می تواند آنها را به مولکول هایی به نام ایزوتیوسیانات تبدیل کند. اینها پتانسیل ضد سرطانی قابل توجهی دارند.
قابل ذکر است، مطالعه ای که شامل ۱۴۹۳ زن چینی جنوبی بود، مصرف کل سبزیجات چلیپایی بیشتر را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط دانست.
۳. سبزیجات آلیوم
سیر، پیاز و تره فرنگی همگی از سبزیجات آلیوم هستند. آنها دارای مجموعه ای از مواد مغذی، از جمله ترکیبات ارگانوسولفور، آنتی اکسیدان های فلاونوئید، و ویتامین C هستند. اینها ممکن است خواص ضد سرطانی قوی داشته باشند.
مطالعه ۲۰۲۰ شامل ۶۶۰ زن در پورتوریکو، مصرف زیاد سیر و پیاز را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط دانست.
به همین ترتیب، مطالعه ای بر روی ۲۸۵ زن ایرانی نشان داد که مصرف زیاد سیر و تره فرنگی ممکن است از سرطان سینه محافظت کند.
مصرف زیاد پیاز خام ممکن است اثر محافظتی کمی نیز داشته باشد. جالب توجه است، این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف زیاد پیاز پخته شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.
بنابراین، تحقیقات بیشتری در مورد پیاز و سلامت سینه مورد نیاز است.
۴. مرکبات
مرکبات عبارتند از:
- پرتقال
- گریپ فروت
- لیمو
- سایر مرکبات
- نارنگی ها
مرکبات و پوست آنها مملو از ترکیباتی است که ممکن است از سرطان سینه محافظت کند، از جمله:
- فولات
- ویتامین C
- کاروتنوئیدها مانند بتا کریپتوکسانتین و بتاکاروتن
- آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی مانند کورستین، هسپرتین و نارینژنین
این مواد مغذی دارای اثرات آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد التهابی هستند.
در واقع، تحقیقات مرکبات را با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها، از جمله سرطان سینه مرتبط می کند. یک مرور قدیمی در سال ۲۰۱۳ از شش مطالعه شامل ۸۳۹۳ نفر، مصرف زیاد مرکبات را با کاهش ۱۰ درصدی خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط دانست.
۵. توت ها
آنتی اکسیدان های موجود در انواع توت ها، از جمله فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها، در برابر آسیب سلولی و توسعه و گسترش سلول های سرطانی محافظت می کنند .
نکته قابل توجه، یک مطالعه قدیمیتر در سال ۲۰۱۳، که شامل ۷۵۹۲۹ زن بود، مصرف بیشتر انواع توتها – و به ویژه زغال اخته – را با خطر کمتر ابتلا به سرطان پستان گیرنده منفی استروژن مرتبط دانست.
۶. هلو، سیب، گلابی و انگور
نشان داده شده است که میوه ها – به ویژه هلو، سیب، گلابی و انگور – در برابر سرطان سینه محافظت می کنند.
در مطالعه بزرگ سال ۲۰۱۳ که در بالا ذکر شد، زنانی که حداقل دو وعده هلو در هفته مصرف می کردند تا ۴۱ درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان گیرنده گیرنده استروژن را کاهش دادند.
جالب توجه است، یک مطالعه قدیمیتر در سال ۲۰۱۴ نشان داد که آنتیاکسیدانهای پلی فنل موجود در هلو از رشد و گسترش رده سلولی سرطان سینه انسان کاشته شده در مدل حیوانی جلوگیری میکند.
مطالعاتی که دادههای صدها هزار زن را تجزیه و تحلیل میکنند، مصرف سیب و گلابی را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط میدانند.
برخی از مطالعات لوله آزمایش همچنین نشان می دهد که برخی از ترکیبات موجود در انگور – از جمله فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها – می توانند از سلول های سرطان سینه محافظت کنند. تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.
۷. ماهی چرب
ماهی های چرب، از جمله سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی به دلیل فواید سلامت چشمگیرشان شناخته شده اند. چربیهای امگا ۳ ، سلنیوم و آنتیاکسیدانهایی مانند آستاگزانتین ممکن است از سرطان محافظت کنند.
برخی مطالعات نشان میدهند که خوردن ماهیهای چرب به طور خاص خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد.
یک مرور قدیمیتر از سال ۲۰۱۳، ۲۱ مطالعه را که در مجموع ۸۸۳۵۸۵ نفر را شامل میشد، تجزیه و تحلیل کرد. محققان دریافتند افرادی که بالاترین منابع غذایی دریایی امگا ۳ را دریافت میکنند، در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار را مصرف میکنند، تا ۱۴ درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را دارند.
مطالعات دیگر در مورد مصرف ماهی و اسیدهای چرب آن یافته های مشابهی را گزارش می دهند .
متعادل کردن نسبت امگا ۳ به امگا ۶ با خوردن ماهی های چرب بیشتر و روغن های تصفیه شده کمتر و غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند.
۸. غذاهای تخمیر شده
غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کیمچی، میسو و کلم ترش حاوی پروبیوتیک ها و سایر مواد مغذی هستند که ممکن است در برابر سرطان سینه محافظت کنند .
بررسی ادبیات ۲۰۱۵ از ۲۷ مطالعه، مصرف محصولات لبنی، از جمله محصولات لبنی تخمیری مانند ماست، را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در جمعیتهای غربی و آسیایی مرتبط دانست.
مطالعات لوله آزمایش و تحقیقات حیوانی نشان می دهد که این اثر محافظتی با اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی برخی از پروبیوتیک ها مرتبط است.
۹. حبوبات
یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که شامل ۴۷۰۶ زن بود نشان داد که مصرف زیاد لوبیا خطر ابتلا به سرطان سینه را تا ۲۰ درصد در مقایسه با مصرف کم لوبیا کاهش میدهد.
علاوه بر این، در مطالعهای که در سال ۲۰۲۰ بر روی ۱۲۶۰ زن نیجریهای انجام شد ، خطر ابتلا به سرطان سینه در آنهایی که بیشترین مصرف لوبیا را داشتند تا ۲۸ درصد در مقایسه با کسانی که کمترین میزان مصرف را داشتند، کاهش دادند.
۱۰. گیاهان و ادویه جات ترشی جات
گیاهان و ادویه ها حاوی ترکیبات گیاهی هستند که ممکن است به محافظت در برابر سرطان سینه کمک کنند. اینها شامل ویتامین ها، اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان های پلی فنل هستند.
به عنوان مثال، پونه کوهی دارای آنتی اکسیدان های کارواکرول و رزمارینیک اسید است. یک مطالعه لوله آزمایشی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که این آنتی اکسیدان ها اثرات ضد سرطانی قابل توجهی در برابر رده های سلولی تهاجمی سرطان سینه از خود نشان می دهند.
کورکومین، ترکیب فعال اصلی در زردچوبه، همچنین خواص ضد سرطانی قابل توجهی را نشان داده است، مانند آپیژنین ، فلاونوئید غلیظ در جعفری.
از آنجایی که بسیاری از گیاهان و ادویه جات دیگر دارای اثرات ضد سرطانی قوی هستند ، ایده خوبی است که انواع مختلفی مانند آویشن، مخلوط ادویه کاری و زنجبیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
۱۱. غلات کامل
غلات کامل مانند گندم، برنج قهوه ای، جو، کینوا و چاودار سرشار از مواد مغذی مهم از جمله فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند.
علاوه بر این، آنها همچنین ممکن است دارای خواص قدرتمند مبارزه با سرطان باشند.
در واقع، یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد که مصرف بیش از ۷ وعده غلات کامل در هفته با خطر کمتر ابتلا به سرطان سینه در زنان مرتبط است.
مطالعه دیگری شامل ۱۰۸۱۲ زن میانسال نشان داد که مصرف بیشتر کربوهیدرات های با کیفیت بالا، مانند غلات کامل، با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در یک دوره ۱۲ ساله مرتبط است.
علاوه بر این، تحقیقات دیگر نشان می دهد که افزودن غلات کامل به رژیم غذایی می تواند در برابر چندین نوع سرطان دیگر از جمله سرطان پانکراس، کولورکتال، معده و مری محافظت کند.
۱۲. گردو
گردو فواید زیادی دارد و منبع عالی چربی های سالم برای قلب از جمله اسید آلفا لینولنیک است.
جالب توجه است، برخی تحقیقات نشان می دهد که افزودن گردو و انواع دیگر آجیل به رژیم غذایی شما حتی می تواند به محافظت در برابر سرطان سینه کمک کند.
بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۵ روی ۲۰۱ نفر انجام شد، افرادی که بیشترین مقدار گردو، بادام زمینی و بادام را در هفته مصرف میکردند، ۲ تا ۳ برابر کمتر از افرادی که هیچ آجیلی مصرف نمیکردند، در معرض ابتلا به سرطان سینه بودند.
مطالعه کوچک دیگری به تأثیر گردو بر زنان مبتلا به سرطان سینه پرداخت. محققان دریافتند که مصرف ۲ اونس (۵۷ گرم) گردو در هر روز به مدت ۲ تا ۳ هفته منجر به تغییرات قابل توجهی در سطح ژنهای خاصی میشود که رشد و گسترش سلولهای سرطان سینه را کنترل میکنند.
علاوه بر این، یک مطالعه لوله آزمایشی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که برخی از ترکیبات جدا شده از گردو می تواند رشد سلول های سرطان سینه را تا ۶۳ درصد متوقف کند.
در حالی که برخی غذاها ممکن است از سرطان سینه محافظت کنند، برخی دیگر ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند.
به این ترتیب، بهتر است مصرف غذاها و نوشیدنی های زیر را کاهش دهید – یا به طور کامل از آنها اجتناب کنید:
- الکل: مصرف الکل، به ویژه نوشیدن زیاد، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد .
- فست فود: خوردن منظم فست فود دارای معایب بسیاری است، از جمله افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت، چاقی و سرطان سینه.
- غذاهای سرخ شده: تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از غذاهای سرخ شده ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در واقع، در مطالعهای بر روی ۶۲۰ زن ایرانی زیر ۵۰ سال، مصرف غذای سرخشده بزرگترین عامل خطر برای ابتلا به سرطان سینه بود.
- گوشت های فرآوری شده: گوشت های فرآوری شده مانند بیکن و سوسیس ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند. یک بررسی منابع معتبر از ۱۸ مطالعه در سال ۲۰۱۸، مصرف گوشت بسیار فرآوری شده را با ۹ درصد بیشتر خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط دانست.
- شکر اضافه شده: رژیم غذایی سرشار از قند افزوده ممکن است با افزایش التهاب و بیان آنزیم های خاص مرتبط با رشد و گسترش سرطان، خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
- کربوهیدرات های تصفیه شده: رژیم های غذایی سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده، از جمله رژیم معمولی غربی، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. سعی کنید کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید و محصولات شیرین شیرین را با محصولات غلات کامل و سبزیجات غنی از مواد مغذی جایگزین کنید.
سویا و سرطان سینه
بسیاری از مردم همچنین تعجب می کنند که آیا محصولات سویا – مانند توفو، شیر سویا و ادامام – می توانند بر خطر ابتلا به سرطان سینه تأثیر بگذارند. تحقیقات مختلط است.
بر اساس بخشی از مطالعات لوله آزمایش و حیوانات ، مصرف مقادیر زیاد ایزوفلاون ها ، ترکیبی که در سویا یافت می شود، می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. ایزوفلاون ها اثرات استروژن را تقلید می کنند.
با این حال، مطالعات روی انسان ها در واقع نشان داده است که افزایش مصرف سویا با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است .
علاوه بر این، مصرف سویا در واقع ممکن است نتایج را بهبود بخشد و به محافظت در برابر عود در افراد مبتلا به سرطان سینه کمک کند.
شکی نیست که رژیم غذایی شما می تواند به پیشگیری از بیماری های مزمن از جمله سرطان سینه کمک کند. با این حال، بسیاری از انتخابهای سبک زندگی دیگر ممکن است بر خطر سرطان شما نیز تأثیر بگذارد.
به عنوان مثال، درگیر شدن در ورزش منظم، استراحت کافی و اجتناب از سیگار کشیدن، محافظت قابل توجهی را در برابر سرطان سینه ارائه می دهد. حفظ وزن متوسط بدن نیز ممکن است به کاهش خطر کمک کند.
علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می دهد که برخی از محصولات مراقبت از پوست ممکن است خطر سرطان سینه را افزایش دهند.
به عنوان مثال، بسیاری از مرطوب کننده ها، لوازم آرایشی و محصولات مو حاوی پارابن هستند ، نوعی ماده شیمیایی که می تواند در ایجاد سرطان سینه نقش داشته باشد. پارابن ها مختل کننده غدد درون ریز در نظر گرفته می شوند ، به این معنی که ممکن است بر هورمون های شما تأثیر منفی بگذارند.
قرار گرفتن در معرض آفت کش ها و همچنین مختل کننده های غدد درون ریز مانند بیسفنول A (BPA) که در موادی مانند پلاستیک یافت می شود، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز افزایش دهد .
بنابراین، انتخاب محصولات مراقبت از پوست، باغبانی و تمیز کردن طبیعی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.
به طور کلی، خطر سرطان پیچیده است اما مطمئناً تحت تأثیر رژیم غذایی شما قرار دارد.
پیروی از یک رژیم غذایی مغذی غنی از غذاهایی مانند سبزیجات برگدار، مرکبات و ماهی های چرب ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند. محدود کردن یا اجتناب از مواردی مانند الکل، گوشت های بسیار فرآوری شده و غذاها و نوشیدنی های شیرین ممکن است به همان اندازه مهم باشد.
به خاطر داشته باشید که قرارهای منظم پزشکی و غربالگری سرطان سینه برای تشخیص و تشخیص زودهنگام بسیار مهم است. اگر در مورد خطر ابتلا به سرطان سینه یا فرآیند غربالگری سؤالی دارید با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.