کدو سبز حاوی مواد مغذی زیادی است. در نتیجه، گنجاندن آن در رژیم غذایی شما ممکن است فواید سلامتی مختلفی داشته باشد. اگرچه کدو سبز اغلب به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود، اما از نظر گیاه شناسی به عنوان یک میوه طبقه بندی می شود.

کدو سبز که با نام کدو نیز شناخته می شود، کدو حلوایی تابستانی است Cucurbitaceae خانواده گیاهی، در کنار خربزه، کدو اسپاگتی و خیار.

طول آن می تواند به بیش از ۳.۲ فوت (۱ متر) برسد، اما معمولاً زمانی که هنوز نابالغ است برداشت می شود – معمولاً اندازه آن کمتر از ۸ اینچ (۲۰ سانتی متر) است. همچنین در انواع مختلفی وجود دارد که رنگ آنها از زرد تیره تا سبز تیره متغیر است.

در حالی که کدوها در قاره آمریکا منشأ گرفتند، این گونه خاص برای اولین بار در اوایل دهه ۱۸۰۰ در ایتالیا توسعه یافت.۱).

12 فواید کدو تنبل برای سلامتی و تغذیه

کدو سبز در طب عامیانه برای درمان سرماخوردگی، درد و بیماری های مختلف استفاده می شود. با این حال، همه کاربردهای آن توسط علم پشتیبانی نمی شود.

در اینجا ۱۲ مزیت مبتنی بر شواهد کدو سبز آورده شده است.

1. غنی از بسیاری از مواد مغذی

کدو سبز سرشار از چندین ویتامین، مواد معدنی و سایر ترکیبات گیاهی مفید است.

یک فنجان (۲۲۳ گرم) کدو سبز پخته شده (۲):

  • کالری: 17
  • پروتئین: 1 گرم
  • چربی: کمتر از ۱ گرم
  • کربوهیدرات ها: 3 گرم
  • قند: 1 گرم
  • فیبر: 1 گرم
  • ویتامین A: 40 درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI)
  • منگنز: 16 درصد از RDI
  • ویتامین سی: 14 درصد از RDI
  • پتاسیم: 13 درصد از RDI
  • منیزیم: 10 درصد از RDI
  • ویتامین K: 9 درصد از RDI
  • فولات: 8 درصد از RDI
  • فلز مس: 8 درصد از RDI
  • فسفر: 7 درصد از RDI
  • ویتامین B6: 7 درصد از RDI
  • تیامین: 5 درصد از RDI

همچنین حاوی مقادیر کمی آهن، کلسیم، روی و چندین ویتامین B دیگر است.

به ویژه، محتوای ویتامین A فراوان آن ممکن است بینایی و سیستم ایمنی شما را تقویت کند.

کدو سبز خام دارای مشخصات تغذیه ای مشابه با کدو سبز پخته است، اما با ویتامین A کمتر و ویتامین C بیشتر، یک ماده مغذی که با پختن کاهش می یابد.

کدو سبز حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید است. کدو سبز پخته به خصوص حاوی ویتامین A بالایی است، اگرچه کدو سبز خام کمی کمتر است.

2. آنتی اکسیدان بالا

کدو سبز همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است.

آنتی اکسیدان ها ترکیبات گیاهی مفیدی هستند که به محافظت از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند.

کاروتنوئیدها – مانند لوتئین، زآگزانتین و بتاکاروتن – به ویژه در کدو سبز فراوان هستند.۳).

بیشتر بخوانید
آیا دانه های سیب سمی هستند؟

اینها ممکن است برای چشم، پوست و قلب شما مفید باشد و همچنین محافظت در برابر انواع خاصی از سرطان، مانند سرطان پروستات را ارائه دهد.۴).

تحقیقات نشان می دهد که پوست این گیاه دارای بالاترین سطح آنتی اکسیدان است. کدو سبز زرد ممکن است حاوی مقادیر کمی بیشتر از کدو سبز روشن باشد (۵، ۶).

کدو سبز دارای چندین آنتی اکسیدان است که ممکن است فواید سلامتی مختلفی داشته باشد. بالاترین سطح در پوست میوه یافت می شود.

3. به هضم سالم کمک می کند

کدو سبز ممکن است از راه های مختلفی به هضم سالم کمک کند.

برای شروع، غنی از آب است که می تواند مدفوع را نرم کند. این باعث می شود که آنها راحت تر از بین بروند و احتمال یبوست شما کاهش یابد (۷).

کدو سبز همچنین حاوی فیبر محلول و نامحلول است.

فیبر نامحلول به مدفوع حجیم می‌شود و به حرکت راحت‌تر غذا در روده کمک می‌کند و خطر یبوست را کاهش می‌دهد. اگر مایعات کافی در رژیم غذایی خود داشته باشید، این مزیت بیشتر می شود.۸).

در همین حال، فیبر محلول، باکتری های مفیدی را که در روده شما زندگی می کنند تغذیه می کند. به نوبه خود، این باکتری های دوستدار اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) تولید می کنند که سلول های روده شما را تغذیه می کند.۹).

علاوه بر این، SCFA ها ممکن است به کاهش التهاب و علائم برخی از اختلالات روده مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو کمک کنند.۹، ۱۰، ۱۱).

کدو سبز سرشار از آب و فیبر است، دو ترکیبی که می توانند با کاهش خطر یبوست و علائم اختلالات مختلف روده، هضم سالم را تقویت کنند.

4. ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد

کدو سبز ممکن است به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.

کدو سبز با ۳ گرم کربوهیدرات در هر فنجان پخته شده (۲۳۲ گرم)، یک جایگزین عالی برای پاستا کم کربوهیدرات برای کسانی است که به دنبال کاهش مصرف کربوهیدرات هستند. می توان آن را مارپیچی یا برش داد تا جایگزین رشته های اسپاگتی، لینگوئینی یا لازانیا در ظروف شود.

رژیم های کم کربوهیدرات می توانند به میزان قابل توجهی سطح قند خون و انسولین را کاهش دهند، که هر دو ممکن است سطح قند خون را ثابت نگه دارند و نیاز به دارو را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهند.۱۲، ۱۳).

بیشتر بخوانید
انار - فواید، ارزش غذایی، موارد استفاده

علاوه بر این، فیبر کدو سبز به تثبیت قند خون کمک می کند و از افزایش سطح آن بعد از غذا جلوگیری می کند. رژیم های غذایی غنی از فیبر از میوه ها و سبزیجات – از جمله کدو سبز – به طور مداوم با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.۱۴).

فیبر موجود در کدو سبز همچنین ممکن است به افزایش حساسیت به انسولین کمک کند، که می تواند به تثبیت قند خون نیز کمک کند.۱۵).

علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان می دهد که عصاره پوست کدو سبز ممکن است به کاهش سطح قند خون و انسولین کمک کند. این ممکن است به دلیل آنتی اکسیدان های قوی پوست باشد (۱۶).

با این حال، قبل از اینکه بتوان به نتایج قوی دست یافت، تحقیقات انسانی مورد نیاز است.

فیبر کدو سبز ممکن است حساسیت به انسولین را افزایش داده و سطح قند خون را تثبیت کند و به طور بالقوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

5. ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد

کدو سبز همچنین ممکن است به سلامت قلب کمک کند.

محتوای فیبر بالای آن ممکن است تا حد زیادی مسئول باشد. مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که افرادی که فیبر بیشتری می خورند کمتر در معرض خطر بیماری قلبی هستند.۱۷، ۱۸).

پکتین، یکی از انواع فیبرهای محلول موجود در کدو سبز، به ویژه در کاهش سطح کلسترول کل و کلسترول بد LDL موثر است.۱۹، ۲۰).

در بررسی ۶۷ مطالعه، مصرف کمتر از ۲ تا ۱۰ گرم فیبر محلول در روز برای حدود ۱ تا ۲ ماه، به طور متوسط ​​کلسترول کل را ۱.۷ میلی گرم در دسی لیتر و کلسترول بد LDL را ۲.۲ میلی گرم در دسی لیتر کاهش داد.۱۸).

کدو سبز همچنین سرشار از پتاسیم است که ممکن است با گشاد کردن عروق خونی به کاهش فشار خون بالا کمک کند. فشار خون سالم‌تر با کاهش خطر بیماری قلبی و سکته مرتبط است.۲۱، ۲۲، ۲۳، ۲۴، ۲۵).

علاوه بر این، رژیم‌های غذایی غنی از کاروتنوئیدها – که در کدو سبز نیز یافت می‌شود – به‌خصوص در برابر بیماری‌های قلبی محافظت می‌کنند.۲۶).

فیبر، پتاسیم و کاروتنوئیدهای موجود در کدو سبز ممکن است فشار خون، کلسترول و سایر عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهند.

6. ممکن است بینایی شما را تقویت کند

افزودن کدو سبز به رژیم غذایی ممکن است به بینایی شما کمک کند.

این تا حدی به این دلیل است که کدو سبز سرشار از ویتامین C و بتاکاروتن است – دو ماده مغذی مهم برای سلامت چشم.۲۷، ۲۸).

بیشتر بخوانید
سیب زمینی: فواید سلامتی، مواد مغذی، نکات دستور العمل، و خطرات

کدو سبز همچنین حاوی آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین است. تحقیقات نشان می دهد که این آنتی اکسیدان ها می توانند در شبکیه چشم انباشته شوند و بینایی شما را بهبود بخشند و خطر ابتلا به بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهند.۲۹).

این ممکن است شامل کاهش خطر دژنراسیون ماکولا باشد که علت اصلی از دست دادن بینایی غیرقابل برگشت در افراد مسن است.۳۰، ۳۱).

علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از لوتئین و زآگزانتین ممکن است احتمال ابتلا به آب مروارید را کاهش دهند، کدر شدن عدسی که می‌تواند منجر به ضعف بینایی شود.۳۲).

کدو سبز سرشار از منگنز، لوتئین، زآگزانتین و ویتامین های A و C است – مواد مغذی که به بینایی سالم کمک می کنند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهند.

7. ممکن است به کاهش وزن کمک کند

مصرف منظم کدو سبز ممکن است به کاهش وزن کمک کند.

این میوه سرشار از آب است و چگالی کالری کمی دارد که ممکن است به شما کمک کند احساس سیری کنید.۳۳).

محتوای فیبر موجود در آن همچنین ممکن است گرسنگی را کاهش دهد و اشتهای شما را از بین ببرد.۳۴).

علاوه بر این، مطالعات به طور مداوم مصرف بالای میوه و سبزیجات را با کاهش وزن و کاهش سرعت افزایش وزن در طول زمان مرتبط می‌دانند.۳۵، ۳۶).

علاوه بر این، مصرف سبزیجات غیر نشاسته‌ای، سبز تیره یا زرد – با مشخصات تغذیه‌ای مشابه کدو سبز – برای کاهش وزن بسیار مفید به نظر می‌رسد.۳۷، ۳۸).

کدو سبز سرشار از آب و فیبر است و در عین حال کالری کمی دارد، که همگی ممکن است به کاهش گرسنگی کمک کنند و به شما کمک کنند احساس سیری کنید – به طور بالقوه منجر به کاهش وزن در طول زمان می شود.

8-۱۱. سایر مزایای بالقوه

کدو سبز ممکن است فواید دیگری نیز داشته باشد. به خوبی تحقیق شده عبارتند از:

  1. سلامت استخوان. کدو سبز سرشار از آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین و همچنین ویتامین K و منیزیم است که همگی می توانند به تقویت استخوان ها کمک کنند.۳۹، ۴۰).
  2. اثرات ضد سرطانی مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که عصاره کدو سبز ممکن است به کشتن یا محدود کردن رشد برخی از سلول های سرطانی کمک کند. با این حال، تحقیقات انسانی مورد نیاز است (۶، ۴۱).
  3. پروستات سالم تحقیقات حیوانی نشان می دهد که عصاره دانه کدو سبز ممکن است به محدود کردن هایپرپلازی پروستات کمک کند، بزرگ شدن پروستات که معمولاً باعث مشکلات ادراری و جنسی در مردان مسن می شود.۴۲).
  4. عملکرد تیروئید آزمایش بر روی موش ها نشان می دهد که عصاره پوست کدو سبز ممکن است به ثابت نگه داشتن سطح هورمون تیروئید کمک کند. گفته می شود، تحقیق در مورد انسان مورد نیاز است (۱۴).

کدو سبز ممکن است برای سلامت استخوان، تیروئید و پروستات مفید باشد. همچنین ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد. با این حال، قبل از نتیجه گیری قوی، به تحقیقات بیشتری نیاز است.

12. به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید

کدو سبز فوق العاده همه کاره است و می توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد.

بیشتر بخوانید
7 فواید مبتنی بر شواهد علف گندم

در اینجا چند راه برای گنجاندن آن در وعده های غذایی خود آورده شده است:

  • آن را به صورت خام به سالاد اضافه کنید.
  • آن را با سایر میوه ها و سبزیجات تابستانی خورش دهید تا راتاتویی درست کنید.
  • با برنج، عدس یا سایر سبزیجات پر کنید، سپس آن را بپزید.
  • برای سرخ کردن ملایم، روغن زیتون را اضافه کرده و تفت دهید.
  • آن را بجوشانید، سپس آن را با سوپ مخلوط کنید.
  • آن را به صورت کناری، کبابی یا تفت داده شده با کمی سیر و روغن سرو کنید.
  • آن را به صورت نان و سرخ شده امتحان کنید.
  • آن را به شکل رشته های اسپاگتی یا لینگوین مانند بریزید یا آن را به جای ورقه های لازانیا برش دهید.
  • آن را در نان، پنکیک، کلوچه یا کیک بپزید.

در برخی از فرهنگ ها، گل کدو سبز به عنوان یک غذای لذیذ در نظر گرفته می شود. می توانید آن را سرخ کنید یا به صورت خام روی سالاد، سوپ و خورش بپاشید.

کدو سبز را می توان به صورت خام یا پخته در سوپ، خورش، ساندویچ، سالاد، محصولات پخته شده و غیره مصرف کرد.

خلاصه

کدو سبز کدو حلوایی همه کاره و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است.

ممکن است چندین مزیت برای سلامتی داشته باشد، از بهبود هضم تا کاهش خطر بیماری قلبی.

کدو سبز ممکن است به استخوان ها، تیروئید و پروستات شما کمک کند.

اگر کنجکاو هستید، همین امروز این میوه نرم و ملایم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
Source link