به طور مشابه، در صورت درمان یا بهبودی از سرطان، پر کردن غذاهای سالم مهم است.

برخی از غذاها، از جمله میوه‌ها، حاوی ترکیبات تقویت‌کننده سلامتی هستند که ممکن است رشد تومور را کاهش داده و عوارض جانبی خاصی را کاهش دهند تا مسیر بهبودی شما را تسهیل کند.

در اینجا ۱۲ بهترین میوه برای خوردن در حین و بعد از درمان سرطان آورده شده است.

12 Beneficial Fruits to Eat During and After Cancer Treatment
انتخاب میوه برای مبتلایان به سرطان 

هنگام درمان یا بهبودی از سرطان، انتخاب های غذایی شما فوق العاده مهم است.

درمان‌های سرطان مانند شیمی‌درمانی و پرتودرمانی می‌توانند عوارض جانبی زیادی ایجاد کنند که می‌توانند با خوردن و آشامیدن بدتر شوند یا بهبود پیدا کنند.

عوارض جانبی رایج شیمی درمانی و پرتودرمانی عبارتند از ( ۱ ، ۲ ):

  • خستگی
  • کم خونی
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • تغییرات در اشتها
  • اسهال
  • یبوست
  • بلع دردناک
  • دهان خشک
  • زخم های دهان
  • اختلال در تمرکز
  • تغییرات خلق و خوی

پر کردن رژیم غذایی با غذاهای مغذی، از جمله میوه ها، به تامین ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های بدن در طول درمان سرطان کمک می کند.

با این حال، مهم است که انتخاب های میوه خود را با علائم خاص خود تنظیم کنید.

به عنوان مثال، میوه‌های پوره شده یا اسموتی‌های میوه‌ای گزینه خوبی هستند اگر در بلعیدن مشکل دارید، در حالی که میوه‌های غنی از فیبر می‌توانند در صورت داشتن یبوست به منظم بودن کمک کنند.

همچنین ممکن است بخواهید بر اساس علائم خود از مصرف برخی میوه ها اجتناب کنید. به عنوان مثال، مرکبات ممکن است زخم های دهان را تحریک کرده و احساس خشکی دهان را بدتر کنند.

در نهایت، خوردن میوه های کامل مانند سیب، زردآلو و گلابی برای برخی افراد مبتلا به سرطان به دلیل زخم های دهان، مشکل در بلع، خشکی دهان یا حالت تهوع سخت است.

خلاصه

برخی از غذاها می توانند برخی از عوارض جانبی درمان سرطان را بدتر یا بهبود بخشند. بهترین کار این است که میوه های خود را با علائم خاص خود تنظیم کنید.

۱. زغال اخته

زغال اخته یک نیروگاه تغذیه ای است که مقدار زیادی فیبر، ویتامین C و منگنز را در هر وعده بسته بندی می کند ( ۳ ).

آنها همچنین غنی از آنتی اکسیدان هستند و برای اثرات مبارزه با سرطان به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته اند ( ۴ ، ۵ ، ۶ ).

زغال اخته همچنین ممکن است به کاهش شیمی مغز کمک کند، اصطلاحی که برای توصیف مشکلات حافظه و تمرکز استفاده می شود که برخی افراد در طول درمان و بهبودی سرطان تجربه می کنند.

یک مطالعه کوچک نشان داد که نوشیدن روزانه آب زغال اخته به مدت ۱۲ هفته حافظه و یادگیری را در افراد مسن بهبود می بخشد ( ۷ ).

به طور مشابه، یک بررسی اخیر از ۱۱ مطالعه گزارش داد که زغال اخته چندین جنبه از عملکرد مغز را در کودکان و بزرگسالان بهبود می بخشد ( ۸ ).

در حالی که این مطالعات شامل افرادی که تحت درمان سرطان قرار می‌گیرند، نمی‌شوند، یافته‌ها ممکن است همچنان اعمال شوند.

خلاصه

زغال اخته ممکن است به مبارزه با رشد سرطان و بهبود شیمی مغز کمک کند، اصطلاحی که برای توصیف اختلالات حافظه و تمرکز ناشی از درمان سرطان استفاده می شود.

۲. پرتقال

پرتقال یک نوع مرکبات معمولی است که به دلیل طعم شیرین، رنگ پر جنب و جوش و مشخصات مواد مغذی ستاره ای مورد علاقه است.

فقط یک پرتقال متوسط ​​می تواند نیاز روزانه شما به ویتامین C را برآورده کند و از آن فراتر رود، در حالی که سایر مواد مغذی مهم مانند تیامین، فولات و پتاسیم را تامین می کند ( ۹ ).

ویتامین C نقش کلیدی در ایمنی دارد و می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما در طول درمان سرطان و بعد از آن کمک کند ( ۱۰ ، ۱۱ ).

تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C ممکن است رشد و گسترش سلول های سرطانی را کاهش دهد و به عنوان یک درمان در برابر انواع خاصی از سرطان عمل کند ( ۱۲ ، ۱۳ ).

ویتامین C موجود در پرتقال همچنین می تواند جذب آهن غذاها را افزایش دهد. این به محافظت در برابر کم خونی، یک عارضه جانبی رایج شیمی درمانی کمک می کند ( ۱۴ ).

خلاصه

پرتقال منبع عالی ویتامین C است که می تواند به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن، کاهش رشد سلول های سرطانی و افزایش جذب آهن کمک کند.

۳. موز

موز می تواند یک مکمل غذایی عالی برای کسانی باشد که از سرطان بهبود می یابند.

تحمل آنها نه تنها برای افرادی که مشکلات بلع دارند آسان است، بلکه منبع خوبی از بسیاری از مواد مغذی مهم از جمله ویتامین B6، منگنز و ویتامین C هستند ( ۱۵ ).

علاوه بر این، موز حاوی نوعی فیبر به نام پکتین است که می تواند به ویژه برای کسانی که اسهال ناشی از درمان های سرطان را تجربه می کنند، مفید باشد ( ۱۶ ، ۱۷ ).

از آنجایی که موز سرشار از پتاسیم است، می تواند به جبران الکترولیت های از دست رفته در اثر اسهال یا استفراغ نیز کمک کند.

علاوه بر این، مطالعات لوله آزمایش مشاهده کرده اند که پکتین ممکن است به محافظت در برابر رشد و توسعه سلول های سرطانی روده بزرگ کمک کند ( ۱۸ ، ۱۹ ، ۲۰ ).

گفته می‌شود، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا پکتین موجود در موز می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را در انسان کند کند، مورد نیاز است.

خلاصه

موز حاوی پکتین است که می تواند اسهال را کاهش دهد و در مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که از سرطان روده بزرگ محافظت می کند.

۴. گریپ فروت

گریپ فروت میوه ای مغذی و سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی است.

علاوه بر ارائه دوز مناسب ویتامین C، پروویتامین A و پتاسیم، سرشار از ترکیبات مفیدی مانند لیکوپن است ( ۲۱ ).

لیکوپن یک کاروتنوئید با خواص ضد سرطانی قوی است. برخی تحقیقات نشان می دهد که ممکن است برخی از عوارض جانبی منفی درمان های سرطان، مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی را کاهش دهد ( ۲۲ ).

یک مطالعه روی ۲۴ بزرگسال نشان داد که نوشیدن ۱۷ اونس (۵۰۰ میلی لیتر) آب از مرکبات، از جمله گریپ فروت، جریان خون را به مغز افزایش می دهد، که می تواند به کاهش شیمی مغز کمک کند ( ۲۳ ).

به خاطر داشته باشید که گریپ فروت ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد، بنابراین بهتر است قبل از افزودن آن به رژیم غذایی خود با پزشک خود صحبت کنید ( ۲۴ ).

خلاصه

گریپ فروت سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند لیکوپن است که خواص ضد سرطانی دارد و ممکن است برخی از عوارض جانبی درمان های سرطان را کاهش دهد. همچنین نشان داده شده است که جریان خون به مغز را افزایش می دهد که ممکن است شیمی مغز را کاهش دهد.

۵. سیب

سیب نه تنها یکی از محبوب ترین میوه ها بلکه یکی از مغذی ترین میوه ها است.

هر وعده غنی از فیبر، پتاسیم و ویتامین C است – که همه آنها می توانند برای بهبود سرطان مفید باشند ( ۲۵ ).

فیبر موجود در سیب می تواند نظم را تقویت کند و چیزها را در دستگاه گوارش شما حرکت دهد ( ۲۶ ).

پتاسیم بر تعادل مایعات شما تأثیر می گذارد و می تواند به جلوگیری از احتباس مایعات، یک عارضه جانبی رایج برخی از انواع شیمی درمانی کمک کند ( ۲۷ ، ۲۸ ).

در نهایت، ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان برای حمایت از عملکرد سیستم ایمنی و مبارزه با رشد سلول های سرطانی عمل می کند ( ۱۰ ، ۱۲ ).

خلاصه

سیب سرشار از فیبر، پتاسیم و ویتامین C است. از این رو، آنها می توانند به افزایش منظم بودن، کاهش احتباس مایعات و حمایت از سلامت سیستم ایمنی کمک کنند.

۶. لیمو

لیموها که به خاطر طعم ترش و رایحه مرکبات خاص خود شناخته می شوند، در هر وعده غذایی، سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند.

آنها به خصوص سرشار از ویتامین C هستند، اما همچنین حاوی مقداری پتاسیم، آهن و ویتامین B6 هستند ( ۲۹ ).

مطالعات لوله آزمایش نشان داده اند که عصاره لیمو ممکن است به جلوگیری از رشد چندین نوع سلول سرطانی کمک کند ( ۳۰ ، ۳۱ ).

برخی از مطالعات حیوانی همچنین نشان می دهد که ترکیبات خاصی در لیمو، از جمله لیمونن، می تواند خلق و خوی شما را تقویت کرده و برای مبارزه با افسردگی و اضطراب با استرس مبارزه کند ( ۳۲ ، ۳۳ ، ۳۴ ).

در حالی که تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته ها در انسان مورد نیاز است، لذت بردن از لیمو در نوشیدنی ها و دسرهای مورد علاقه شما به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می تواند مفید باشد.

خلاصه

در مطالعات لوله آزمایش نشان داده شده است که لیمو از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند. آنها همچنین حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است خلق و خوی شما را تقویت کرده و سطح استرس شما را کاهش دهد.

۷. انار

انار خوشمزه، مغذی و سرشار از فواید سلامتی است که آن را به یک مکمل عالی برای هر رژیم غذایی تبدیل می کند.

مانند سایر میوه ها، آنها سرشار از ویتامین C و فیبر هستند، اما همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین K، فولات و پتاسیم هستند ( ۳۵ ).

به‌علاوه، برخی تحقیقات نشان داده‌اند که خوردن انار ممکن است حافظه شما را بهبود بخشد، که می‌تواند به افرادی که تحت تأثیر اختلالات تمرکز یا تمرکز ناشی از شیمی‌درمانی هستند، کمک کند ( ۳۶ ).

مطالعه ای روی ۲۸ نفر نشان داد که نوشیدن روزانه ۸ اونس (۲۳۷ میلی لیتر) آب انار به مدت ۴ هفته منجر به افزایش فعالیت مغز و بهبود حافظه می شود ( ۳۷ ).

علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان داده است که انار ممکن است به کاهش درد مفاصل، یکی دیگر از عوارض جانبی رایج درمان‌های سرطان مانند شیمی‌درمانی کمک کند ( ۳۸ ، ۳۹ ، ۴۰ ).

خلاصه

انار ممکن است به بهبود حافظه و کاهش درد مفاصل کمک کند، که هر دو از عوارض جانبی رایج درمان سرطان هستند.

۸. توت

توت نوعی میوه رنگارنگ از خانواده انجیر و نان است.

آنها برای درمان سرطان در بسیاری از اشکال سنتی پزشکی استفاده شده اند، و تحقیقات نوظهور برای تایید اثرات بالقوه آنها در مبارزه با سرطان آغاز شده است ( ۴۱ ، ۴۲ ).

توت یکی از معدود میوه های غنی از ویتامین C و آهن است که ممکن است به محافظت در برابر کم خونی ناشی از درمان های سرطان کمک کند ( ۴۳ ).

آنها همچنین دارای مقدار زیادی فیبر گیاهی به نام لیگنین هستند که در مطالعات لوله آزمایش نشان داده شده است که عملکرد ایمنی را تقویت می کند و سلول های سرطانی را از بین می برد ( ۴۴ ).

مطالعات بیشتری برای ارزیابی اینکه آیا خوردن توت در مقادیر طبیعی ممکن است در طول درمان سرطان و بعد از آن مفید باشد، مورد نیاز است.

خلاصه

توت سرشار از ویتامین C و آهن است که می تواند به کاهش خطر کم خونی کمک کند. آنها همچنین حاوی لیگنین هستند که ممکن است عملکرد سیستم ایمنی را افزایش داده و دارای خواص ضد سرطانی باشند.

۹. گلابی

گلابی همه کاره، پر از طعم و مزه است و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم به راحتی می توان از آن لذت برد.

آنها همچنین بسیار مغذی هستند و مقدار زیادی فیبر، مس، ویتامین C و ویتامین K را در هر وعده تامین می کنند ( ۴۵ ).

مس، به ویژه، نقش مرکزی در عملکرد سیستم ایمنی ایفا می کند و حساسیت بدن شما را به عفونت کاهش می دهد، که می تواند در طول درمان سرطان مفید باشد ( ۴۶ ).

مانند سایر میوه ها، گلابی نیز ممکن است حاوی ترکیبات قوی برای مبارزه با سرطان باشد.

در واقع، مطالعه ای روی بیش از ۴۷۸۰۰۰ نفر نشان داد که مصرف بیشتر سیب و گلابی با خطر کمتر ابتلا به سرطان ریه مرتبط است ( ۴۷ ).

آنتوسیانین ها، نوعی رنگدانه گیاهی موجود در گلابی نیز با کاهش رشد سرطان و تشکیل تومور در مطالعات لوله آزمایش مرتبط است ( ۴۸ و ۴۹ ).

خلاصه

گلابی غنی از مس و حاوی آنتوسیانین است که در مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که رشد سرطان را کاهش می دهد.

۱۰. توت فرنگی

توت فرنگی به دلیل طعم تازه و شیرینی که دارد، مورد علاقه دوستداران میوه است.

آنها سرشار از ویتامین C، فولات، منگنز و پتاسیم، همراه با ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند پلارگونیدین هستند ( ۵۰ ، ۵۱ ).

توت فرنگی علاوه بر داشتن یک پروفایل مواد مغذی چشمگیر، ممکن است چندین فواید خاص برای بهبود سرطان ارائه دهد.

اول اینکه، توت فرنگی های رسیده نرم هستند و برای کسانی که مشکلات بلع خفیف دارند مناسب است (۵۲).

علاوه بر این، یک مطالعه حیوانی نشان داد که تجویز توت فرنگی خشک شده در انجماد به همسترهای مبتلا به سرطان دهان به کاهش تشکیل تومور کمک کرد ( ۵۳ ).

مطالعه دیگری روی موش ها نشان داد که عصاره توت فرنگی به کشتن سلول های سرطان سینه و جلوگیری از رشد تومور کمک می کند ( ۵۴ ).

با این حال، مطالعات با کیفیت بالا برای تعیین اینکه آیا توت فرنگی زمانی که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مصرف می شود، اثرات ضد سرطانی در انسان نشان می دهد مورد نیاز است.

خلاصه

توت فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است و ممکن است به کاهش رشد سلول های سرطانی کمک کند. توت های رسیده نیز نرم هستند و برای کسانی که مشکلات بلع خفیف دارند، انتخاب خوبی هستند.

۱۱. گیلاس

گیلاس نوعی میوه هسته دار است که از جنس مشابه هلو، آلو و زردآلو است.

هر وعده گیلاس مقدار زیادی ویتامین C، پتاسیم و مس را تامین می کند ( ۵۵ ).

این میوه های کوچک همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان هایی مانند بتا کاروتن، لوتئین و زآگزانتین هستند که همگی می توانند برای سلامتی شما مفید باشند ( ۵۶ ).

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در گیلاس می تواند به کاهش رشد سلول های سرطانی کمک کند.

به عنوان مثال، یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داد که عصاره گیلاس سلول های سرطانی سینه را از بین می برد و از گسترش آن جلوگیری می کند ( ۵۷ ).

مطالعه حیوانی دیگری نیز یافته های مشابهی را مشاهده کرد و اشاره کرد که ترکیبات خاصی که در گیلاس ترش یافت می شود رشد سلول های سرطانی روده بزرگ را در موش کاهش می دهد ( ۵۸ ).

با این حال، این مطالعات اثرات عصاره گیلاس بسیار غلیظ را تجزیه و تحلیل کردند. تحقیقات بیشتری برای ارزیابی اینکه آیا این یافته‌ها در مورد انسان‌ها نیز صدق می‌کند، زمانی که گیلاس در مقادیر معمولی خورده می‌شود، مورد نیاز است.

خلاصه

گیلاس سرشار از آنتی اکسیدان است و در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانات نشان داده است که رشد سلول های سرطانی را کاهش می دهد.

۱۲. شاه توت

شاه توت نوعی توت است که به دلیل طعم شیرین و در عین حال کمی تلخ و رنگ بنفش تیره خود قابل توجه است.

این میوه محبوب سرشار از ویتامین C، منگنز و ویتامین K است ( ۵۹ ).

شاه توت همچنین حاوی مجموعه ای از آنتی اکسیدان ها از جمله اسید الاژیک، اسید گالیک و اسید کلروژنیک است ( ۶۰ ).

طبق برخی تحقیقات، خوردن توت ها ممکن است به محافظت در برابر آسیب DNA، خنثی کردن ترکیبات مضر به نام رادیکال های آزاد و کاهش رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک کند ( ۶۱ ).

سایر مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که شاه توت می تواند سلامت مغز را حفظ کرده و حافظه را تقویت کند و به طور بالقوه از عوارض جانبی خاص شیمی درمانی جلوگیری کند ( ۶۲ ، ۶۳ ، ۶۴ ).

با این حال، برای تعیین اینکه آیا شاه توت فواید مشابهی در انسان دارد، به مطالعات بیشتری نیاز است.

خلاصه

شاه توت سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است به محافظت در برابر سرطان کمک کند. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که آنها همچنین ممکن است سلامت مغز را تقویت کنند، که می تواند از برخی عوارض جانبی درمان سرطان جلوگیری کند.

خلاصه

خوردن برخی از میوه ها می تواند به طور قابل توجهی بر سلامت شما تأثیر بگذارد، به خصوص در طول درمان سرطان و بعد از آن.

بسیاری از میوه‌ها آنتی‌اکسیدان‌هایی برای کمک به مبارزه با رشد سلول‌های سرطانی ارائه می‌کنند و حتی ممکن است مزایای سلامتی دیگری برای کمک به کاهش برخی عوارض جانبی درمان ارائه دهند.

 لذت بردن از این میوه های سالم در ترکیب با یک رژیم غذایی کامل می تواند بهترین احساس را در شما ایجاد کند و شما را در مسیر بهبودی آغاز کند.