بر کسی پوشیده نیست که رژیم غذایی شما می تواند بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر بگذارد.
به طور مشابه، در صورت درمان یا بهبودی از سرطان، پر کردن غذاهای سالم مهم است.
برخی از غذاها، از جمله میوهها، حاوی ترکیبات تقویتکننده سلامتی هستند که ممکن است رشد تومور را کاهش داده و عوارض جانبی خاصی را کاهش دهند تا مسیر بهبودی شما را تسهیل کند.
در اینجا ۱۲ بهترین میوه برای خوردن در حین و بعد از درمان سرطان آورده شده است.
هنگام درمان یا بهبودی از سرطان، انتخاب های غذایی شما فوق العاده مهم است.
درمانهای سرطان مانند شیمیدرمانی و پرتودرمانی میتوانند عوارض جانبی زیادی ایجاد کنند که میتوانند با خوردن و آشامیدن بدتر شوند یا بهبود پیدا کنند.
عوارض جانبی رایج شیمی درمانی و پرتودرمانی عبارتند از ( ۱ ، ۲ ):
- خستگی
- کم خونی
- حالت تهوع
- استفراغ
- تغییرات در اشتها
- اسهال
- یبوست
- بلع دردناک
- دهان خشک
- زخم های دهان
- اختلال در تمرکز
- تغییرات خلق و خوی
پر کردن رژیم غذایی با غذاهای مغذی، از جمله میوه ها، به تامین ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های بدن در طول درمان سرطان کمک می کند.
با این حال، مهم است که انتخاب های میوه خود را با علائم خاص خود تنظیم کنید.
به عنوان مثال، میوههای پوره شده یا اسموتیهای میوهای گزینه خوبی هستند اگر در بلعیدن مشکل دارید، در حالی که میوههای غنی از فیبر میتوانند در صورت داشتن یبوست به منظم بودن کمک کنند.
همچنین ممکن است بخواهید بر اساس علائم خود از مصرف برخی میوه ها اجتناب کنید. به عنوان مثال، مرکبات ممکن است زخم های دهان را تحریک کرده و احساس خشکی دهان را بدتر کنند.
در نهایت، خوردن میوه های کامل مانند سیب، زردآلو و گلابی برای برخی افراد مبتلا به سرطان به دلیل زخم های دهان، مشکل در بلع، خشکی دهان یا حالت تهوع سخت است.
خلاصه
برخی از غذاها می توانند برخی از عوارض جانبی درمان سرطان را بدتر یا بهبود بخشند. بهترین کار این است که میوه های خود را با علائم خاص خود تنظیم کنید.
زغال اخته یک نیروگاه تغذیه ای است که مقدار زیادی فیبر، ویتامین C و منگنز را در هر وعده بسته بندی می کند ( ۳ ).
آنها همچنین غنی از آنتی اکسیدان هستند و برای اثرات مبارزه با سرطان به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته اند ( ۴ ، ۵ ، ۶ ).
زغال اخته همچنین ممکن است به کاهش شیمی مغز کمک کند، اصطلاحی که برای توصیف مشکلات حافظه و تمرکز استفاده می شود که برخی افراد در طول درمان و بهبودی سرطان تجربه می کنند.
یک مطالعه کوچک نشان داد که نوشیدن روزانه آب زغال اخته به مدت ۱۲ هفته حافظه و یادگیری را در افراد مسن بهبود می بخشد ( ۷ ).
به طور مشابه، یک بررسی اخیر از ۱۱ مطالعه گزارش داد که زغال اخته چندین جنبه از عملکرد مغز را در کودکان و بزرگسالان بهبود می بخشد ( ۸ ).
در حالی که این مطالعات شامل افرادی که تحت درمان سرطان قرار میگیرند، نمیشوند، یافتهها ممکن است همچنان اعمال شوند.
خلاصه
زغال اخته ممکن است به مبارزه با رشد سرطان و بهبود شیمی مغز کمک کند، اصطلاحی که برای توصیف اختلالات حافظه و تمرکز ناشی از درمان سرطان استفاده می شود.
پرتقال یک نوع مرکبات معمولی است که به دلیل طعم شیرین، رنگ پر جنب و جوش و مشخصات مواد مغذی ستاره ای مورد علاقه است.
فقط یک پرتقال متوسط می تواند نیاز روزانه شما به ویتامین C را برآورده کند و از آن فراتر رود، در حالی که سایر مواد مغذی مهم مانند تیامین، فولات و پتاسیم را تامین می کند ( ۹ ).
ویتامین C نقش کلیدی در ایمنی دارد و می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما در طول درمان سرطان و بعد از آن کمک کند ( ۱۰ ، ۱۱ ).
تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C ممکن است رشد و گسترش سلول های سرطانی را کاهش دهد و به عنوان یک درمان در برابر انواع خاصی از سرطان عمل کند ( ۱۲ ، ۱۳ ).
ویتامین C موجود در پرتقال همچنین می تواند جذب آهن غذاها را افزایش دهد. این به محافظت در برابر کم خونی، یک عارضه جانبی رایج شیمی درمانی کمک می کند ( ۱۴ ).
خلاصه
پرتقال منبع عالی ویتامین C است که می تواند به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن، کاهش رشد سلول های سرطانی و افزایش جذب آهن کمک کند.
موز می تواند یک مکمل غذایی عالی برای کسانی باشد که از سرطان بهبود می یابند.
تحمل آنها نه تنها برای افرادی که مشکلات بلع دارند آسان است، بلکه منبع خوبی از بسیاری از مواد مغذی مهم از جمله ویتامین B6، منگنز و ویتامین C هستند ( ۱۵ ).
علاوه بر این، موز حاوی نوعی فیبر به نام پکتین است که می تواند به ویژه برای کسانی که اسهال ناشی از درمان های سرطان را تجربه می کنند، مفید باشد ( ۱۶ ، ۱۷ ).
از آنجایی که موز سرشار از پتاسیم است، می تواند به جبران الکترولیت های از دست رفته در اثر اسهال یا استفراغ نیز کمک کند.
علاوه بر این، مطالعات لوله آزمایش مشاهده کرده اند که پکتین ممکن است به محافظت در برابر رشد و توسعه سلول های سرطانی روده بزرگ کمک کند ( ۱۸ ، ۱۹ ، ۲۰ ).
گفته میشود، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا پکتین موجود در موز میتواند رشد سلولهای سرطانی را در انسان کند کند، مورد نیاز است.
خلاصه
موز حاوی پکتین است که می تواند اسهال را کاهش دهد و در مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که از سرطان روده بزرگ محافظت می کند.
گریپ فروت میوه ای مغذی و سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی است.
علاوه بر ارائه دوز مناسب ویتامین C، پروویتامین A و پتاسیم، سرشار از ترکیبات مفیدی مانند لیکوپن است ( ۲۱ ).
لیکوپن یک کاروتنوئید با خواص ضد سرطانی قوی است. برخی تحقیقات نشان می دهد که ممکن است برخی از عوارض جانبی منفی درمان های سرطان، مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی را کاهش دهد ( ۲۲ ).
یک مطالعه روی ۲۴ بزرگسال نشان داد که نوشیدن ۱۷ اونس (۵۰۰ میلی لیتر) آب از مرکبات، از جمله گریپ فروت، جریان خون را به مغز افزایش می دهد، که می تواند به کاهش شیمی مغز کمک کند ( ۲۳ ).
به خاطر داشته باشید که گریپ فروت ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد، بنابراین بهتر است قبل از افزودن آن به رژیم غذایی خود با پزشک خود صحبت کنید ( ۲۴ ).
خلاصه
گریپ فروت سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند لیکوپن است که خواص ضد سرطانی دارد و ممکن است برخی از عوارض جانبی درمان های سرطان را کاهش دهد. همچنین نشان داده شده است که جریان خون به مغز را افزایش می دهد که ممکن است شیمی مغز را کاهش دهد.
سیب نه تنها یکی از محبوب ترین میوه ها بلکه یکی از مغذی ترین میوه ها است.
هر وعده غنی از فیبر، پتاسیم و ویتامین C است – که همه آنها می توانند برای بهبود سرطان مفید باشند ( ۲۵ ).
فیبر موجود در سیب می تواند نظم را تقویت کند و چیزها را در دستگاه گوارش شما حرکت دهد ( ۲۶ ).
پتاسیم بر تعادل مایعات شما تأثیر می گذارد و می تواند به جلوگیری از احتباس مایعات، یک عارضه جانبی رایج برخی از انواع شیمی درمانی کمک کند ( ۲۷ ، ۲۸ ).
در نهایت، ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان برای حمایت از عملکرد سیستم ایمنی و مبارزه با رشد سلول های سرطانی عمل می کند ( ۱۰ ، ۱۲ ).
خلاصه
سیب سرشار از فیبر، پتاسیم و ویتامین C است. از این رو، آنها می توانند به افزایش منظم بودن، کاهش احتباس مایعات و حمایت از سلامت سیستم ایمنی کمک کنند.
لیموها که به خاطر طعم ترش و رایحه مرکبات خاص خود شناخته می شوند، در هر وعده غذایی، سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند.
آنها به خصوص سرشار از ویتامین C هستند، اما همچنین حاوی مقداری پتاسیم، آهن و ویتامین B6 هستند ( ۲۹ ).
مطالعات لوله آزمایش نشان داده اند که عصاره لیمو ممکن است به جلوگیری از رشد چندین نوع سلول سرطانی کمک کند ( ۳۰ ، ۳۱ ).
برخی از مطالعات حیوانی همچنین نشان می دهد که ترکیبات خاصی در لیمو، از جمله لیمونن، می تواند خلق و خوی شما را تقویت کرده و برای مبارزه با افسردگی و اضطراب با استرس مبارزه کند ( ۳۲ ، ۳۳ ، ۳۴ ).
در حالی که تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته ها در انسان مورد نیاز است، لذت بردن از لیمو در نوشیدنی ها و دسرهای مورد علاقه شما به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می تواند مفید باشد.
خلاصه
در مطالعات لوله آزمایش نشان داده شده است که لیمو از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند. آنها همچنین حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است خلق و خوی شما را تقویت کرده و سطح استرس شما را کاهش دهد.
انار خوشمزه، مغذی و سرشار از فواید سلامتی است که آن را به یک مکمل عالی برای هر رژیم غذایی تبدیل می کند.
مانند سایر میوه ها، آنها سرشار از ویتامین C و فیبر هستند، اما همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین K، فولات و پتاسیم هستند ( ۳۵ ).
بهعلاوه، برخی تحقیقات نشان دادهاند که خوردن انار ممکن است حافظه شما را بهبود بخشد، که میتواند به افرادی که تحت تأثیر اختلالات تمرکز یا تمرکز ناشی از شیمیدرمانی هستند، کمک کند ( ۳۶ ).
مطالعه ای روی ۲۸ نفر نشان داد که نوشیدن روزانه ۸ اونس (۲۳۷ میلی لیتر) آب انار به مدت ۴ هفته منجر به افزایش فعالیت مغز و بهبود حافظه می شود ( ۳۷ ).
علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان داده است که انار ممکن است به کاهش درد مفاصل، یکی دیگر از عوارض جانبی رایج درمانهای سرطان مانند شیمیدرمانی کمک کند ( ۳۸ ، ۳۹ ، ۴۰ ).
خلاصه
انار ممکن است به بهبود حافظه و کاهش درد مفاصل کمک کند، که هر دو از عوارض جانبی رایج درمان سرطان هستند.