یکی از سوالات متداول در دنیای آشپزی این است که “آیا می توانم این را بدون تخم مرغ درست کنم؟”
و درک دلیل آن آسان است. برخی از افراد به دلیل آلرژی نمی توانند تخم مرغ مصرف کنند، در حالی که برخی دیگر به دلایل اخلاقی، فرهنگی و غیره از تخم مرغ اجتناب می کنند. و در حالی که تخم مرغ قطعا مورد تایید کتوژنیک است، همه افراد در این رژیم نمی توانند به دلایل فوق تخم مرغ مصرف کنند.
اما همانطور که کتوئی ها بارها و بارها ثابت کرده اند، اگر تحقیق خود را انجام دهید و هدف استفاده از یک یا دیگری را درک کنید، راهی برای جایگزینی هر عنصر وجود دارد. همین امر در مورد تخم مرغ نیز صدق می کند که قطعاً می توان آن را حتی در دسرها نیز جایگزین کرد. بنابراین به خواندن ادامه دهید تا در مورد تخم مرغ و نحوه جایگزینی آنها بیشتر بدانید.
هدف تخم مرغ در پخت و دسر
دلیل اصلی بودن تخم مرغ در بسیاری از دسرها و غذاهای پخته شده این است که آمی تواند همه کارهای زیر را انجام دهند. این به این دلیل است که پروتئینهای منحصربهفرد آنها میتوانند نقشهای بسیاری را در پخت انجام دهند که شامل موارد زیر میشود:
خمیرمایه
تخم مرغ از دو طریق می تواند در خمیر شدن نقش داشته باشد. برای مثال، پروتئینهای آنها میتوانند با به دام انداختن حبابهای هوا در پخت، منبسط شده و پف کنند. و ثانیا، محتوای بالای آب آنها باعث ایجاد بخار در هنگام گرم شدن می شود که به بلند شدن و انبساط مخلوط ها نیز کمک می کند.
رطوبت را اضافه کنید
تخم مرغ بیش از ۷۵ درصد آب است [۱]، که در بسیاری از دستور العمل ها یک چیز عالی است. به عنوان مثال، کلوچه، پنکیک و حتی کلوچه ها همگی رطوبت خود را از تخم مرغ می گیرند.
غلیظ و امولسیون کنید
هنگامی که به آرامی حرارت داده می شود، پروتئین های زرده منعقد می شوند و به غلیظ شدن پودینگ ها، کاستارد، سس ها و خامه ها کمک می کنند. علاوه بر این، برخی از این پروتئین ها آب را دفع می کنند، در حالی که برخی دیگر آن را جذب می کنند – که به امولسیون کردن روغن و آب نیز کمک می کند [۲].
اتصال و ساختار
همانطور که پروتئینهای موجود در تخممرغها جمع میشوند، به اتصال سایر مواد کمک میکنند و ساختاری را برای چیزهایی مانند محصولات پخته شده فراهم میکنند. زرده و سفیده هر دو این خواص را دارند زیرا هر دو دارای پروتئین بالایی هستند.
طعم و قهوه ای شدن
محصولات قهوه ای شده به لطف چیزی به نام واکنش میلارد طعم مشخصی دارند. این واکنش شیمیایی زمانی اتفاق میافتد که پروتئینهای تخممرغ با کربوهیدراتها یا قندهای کاهنده ترکیب میشوند و ترکیباتی تولید میکنند که به غذاهای قهوهای رنگ و عطر میدهند.
پوشش، آب بندی و درخشندگی
تخممرغهای هم زده را میتوان روی محصولات پخته آغشته کرد تا به پوشاندن آنها با مواد رویه کمک کند. آنها همچنین می توانند برای “چسباندن” قطعات مختلف خمیر به هم استفاده شوند، یا می توانید یک تخم مرغ را بشویید تا به محصولات پخته شده براق کنید.
چرا تخم مرغ را جایگزین کنیم؟
جایگزینی تخم مرغ در دسرها سخت است، بنابراین افرادی که این کار را انجام می دهند معمولا دلایل معتبری دارند:
آلرژی به تخم مرغ – تا ۱.۳ درصد از کودکان آلرژی به تخم مرغ دارند که یکی از شایع ترین آلرژی ها در کودکان زیر ۵ سال است [۳].
اخلاق – مانند همه غذاهای با منشاء حیوانی، تخم مرغ می تواند مسائل اخلاقی و زیست محیطی را ایجاد کند. آنها همچنین در ادیان خاصی مصرف نمی شوند.
محدودیت های غذایی – برخی از شرایط پزشکی (مانند بیماری کلیوی یا کبدی) با رژیم غذایی کم پروتئین درمان می شوند و کاهش مصرف تخم مرغ ممکن است در اولویت قرار گیرد.
یا ممکن است تخم مرغ را جایگزین کنید زیرا در محل زندگی شما به راحتی در دسترس نیست یا آنها را ذخیره نکرده اید. باز هم، یک جایگزین مفید می تواند روز را در چنین سناریوهایی نجات دهد.
۶ جایگزین تخم مرغ دوستدار کتوژنیک
در حقیقت، یافتن یک جایگزین تخم مرغ که تمام وظایف خود را به خوبی انجام دهد، دشوار است. احتمالاً باید از ترکیبی از مواد مختلف برای ایجاد خمیر مایه، قهوهای شدن، غلیظ شدن و سایر عملکردهای تخممرغ در دستور غذا استفاده کنید. با این وجود، این جایگزینهای تخممرغ را که اتفاقاً کتوپسند هستند، بررسی کنید.
دانه چیا یا کتان
دانه های چیا و کتان حاوی فیبرهای رژیمی منحصر به فردی هستند که وقتی با آب مخلوط می شوند چسبناک و ژل مانند می شوند. این ویژگی می تواند به چسباندن مواد و افزودن رطوبت به محصولات پخته کمک کند. هر کدام را با آب به نسبت ۱:۳ ترکیب کنید تا جایگزین تخم مرغ خود شوید.
کره مغزها
کره های مغزها مانند بادام زمینی، بادام یا پسته مانند تخم مرغ سرشار از پروتئین و چربی هستند. پروتئینهای آنها میتواند به قهوهای شدن و حفظ رطوبت محصولات پختهشده مانند کلوچه و براونی کمک کند. آنها همچنین می توانند به غلیظ شدن کرم ها کمک کنند. با این حال، به خاطر داشته باشید که آنها بر طعم تأثیر می گذارند. برای جایگزینی یک تخم مرغ از ۲ تا ۳ قاشق چایخوری کره مغز استفاده کنید.
آووکادو
آووکادو یکی دیگر از پایههای موجود برای تخممرغ در چیزهایی مانند کلوچه و براونی است که به لطف فیبر خود به چسبندگی مواد کمک میکند. همچنین سرشار از آب است که به رطوبت میافزاید، و چربیهای سالم فراوانی دارد تا حالت خامهای در پودینگها و کاسترد داشته باشد. برای جایگزینی ۱ تخم مرغ از یک چهارم آووکادو استفاده کنید.
توفو مانند تخم مرغ سرشار از آب، پروتئین و چربی است [۴]. اما برخلاف تخم مرغ، گیاهخواری است. بعلاوه، طعم نسبتا ملایمی دارد و رنگ خنثی مایل به سفیدی دارد که می تواند با اکثر دستور العمل ها ترکیب شود. از آن برای افزودن رطوبت و ساختار به پنکیک، براونی، مافین و کیک استفاده کنید. از ¼ فنجان توفو برای جایگزینی ۱ تخم مرغ استفاده کنید.
بکینگ پودر و روغن
هنگامی که به چیزی برای جایگزینی قدرت خمیر شدن تخم مرغ (همراه با چربی آنها) نیاز دارید، از ترکیب بیکینگ پودر و روغن استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید یک تخم مرغ را با ۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر و ۱ ½ قاشق چایخوری روغن نباتی جایگزین کنید. یک اخطار: هنگام جایگزینی تخم مرغ با بکینگ پودر، کاملاً باید چیزی حاوی پروتئین اضافه کنید. در غیر این صورت محصولات پخته شده شما از بین می رود.
فیبر پوسته پسیلیوم
فیبر پوسته پسیلیوم محصولی است که ۱۰۰% فیبر است و یک جایگزین عالی برای تخم مرغ است. مواد را به هم می چسباند و رطوبت را به خوبی حفظ می کند. همچنین می تواند مواد را غلیظ و امولسیون کند. برای جایگزینی ۱ تخم مرغ در هر دستور غذایی، فقط به ۱ قاشق چایخوری کوچک نیاز دارید.
خلاصه
در حالی که تخم مرغ قطعا در رژیم کتوژنیک مجاز است ( کربوهیدرات صفر دارد)، هر رژیم غذایی کم کربوهیدرات نمی تواند آنها را بخورد. با این حال، جایگزین کردن تخم مرغ ممکن است آسان نباشد، به خصوص در محصولات پخته شده و دسرها. این به این دلیل است که تخم مرغ یک ماده چند وظیفه ای است که می چسبد، امولسیون می کند و خمیر می کند.
اما جایگزینی آنها غیرممکن نیست. ابتدا باید ببینید که آنها در یک دستور غذا چه عملکردی دارند و از ماده ای استفاده کنید که می تواند همین کار را انجام دهد. به عنوان مثال، اگر ما در مورد خمیر مایه صحبت می کنیم، بیکینگ پودر همان چیزی است که باید استفاده کنید. یا اگر به چیزی برای غلیظ شدن پودینگ نیاز دارید، به سراغ توفوی بروید.
اگر فقط بحت تأمین پروتئین است می توانید از پودرهای پروتئینی استفاده کنید.