این درخت به خاطر میوه های سبز رنگ کوچکش که طعمی منحصر به فرد دارند که اغلب به عنوان ترش، تلخ و قابض توصیف می شود، شناخته شده است.
میوه آملا اغلب به صورت ترشی یا آب نباتی مصرف می شود. همچنین گاهی اوقات به عنوان یک مکمل پودر فروخته می شود یا به عنوان آبمیوه مصرف می شود تا راهی سریع و راحت برای فشرده کردن برخی مواد مغذی اضافی در رژیم غذایی شما باشد.
آب آملا نه تنها همه کاره و خوشمزه است، بلکه بسیار مغذی است و با انواع فواید سلامتی همراه است.
در اینجا ۶ مورد از فواید برتر آب آملا آورده شده است.
۱. عملکرد سیستم ایمنی را تقویت می کند
آب آملا منبع عالی ویتامین C است که یک ویتامین محلول در آب است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند.۱).
در واقع، طبق یک بررسی، آملا یکی از غنیترین منابع ویتامین C است که ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیگرم ویتامین C در هر میوه دارد.۲).
ویتامین C علاوه بر محافظت از سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو می تواند عملکرد سلول های ایمنی را تقویت کند.۳).
بر اساس یک بررسی از مطالعات حیوانی و انسانی، ویتامین C می تواند به پیشگیری از انواع خاصی از عفونت ها کمک کند و حتی ممکن است در صورت مصرف منظم مدت سرماخوردگی را کوتاه کند.۴).
یک مطالعه حیوانی قدیمی همچنین نشان داد که تجویز مقادیر زیادی عصاره آملا به موش به محافظت در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب سلولی ناشی از آرسنیک کمک می کند.۵).
با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه چگونه آب آملا ممکن است بر سلامت ایمنی در انسان تأثیر بگذارد، مورد نیاز است.
آب آملا منبع عالی ویتامین C است، یک ریزمغذی مهم که ممکن است عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند. یک مطالعه حیوانی همچنین نشان داد که این ماده به محافظت در برابر استرس اکسیداتیو کمک می کند، اما تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.
۲. سلامت کبد را افزایش می دهد
اگرچه تحقیقات بر روی انسان محدود است، برخی از مطالعات امیدوارکننده بر روی حیوانات نشان می دهد که آب آملا می تواند به بهبود عملکرد کبد کمک کند.
در یک مطالعه حیوانی، تغذیه آملا به موشها با رژیم غذایی با فروکتوز بالا باعث افزایش سطح چندین پروتئین کلیدی در متابولیسم شد که میتواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب ناشی از فروکتوز کمک کند.۶).
مطالعه حیوانی دیگری نیز یافتههای مشابهی را مشاهده کرد و اشاره کرد که عصاره آملا وزن بدن و چربی شکم را کاهش میدهد در حالی که بیماری کبد چرب را در موشهای دارای رژیم غذایی پرچرب بهبود میبخشد.۷).
آب آملا همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است و دارای خواص ضد التهابی قوی است که هر دو می توانند برای سلامت کبد نیز مفید باشند.۸، ۹).
برخی از مطالعات حیوانی نشان داده اند که آب آملا می تواند از سلامت کبد حمایت کند، که ممکن است به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی و خواص ضد التهابی آن باشد.
۳. از هضم سالم حمایت می کند
جالب توجه است، برخی تحقیقات نشان می دهد که آب آملا می تواند فواید زیادی برای سلامت دستگاه گوارش داشته باشد.
به عنوان مثال، یک مطالعه شامل ۶۸ فرد مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) نشان داد که مصرف دو قرص ۵۰۰ میلی گرمی عصاره آملا دو بار در روز به مدت ۴ هفته منجر به کاهش قابل توجهی در شدت و دفعات سوزش سر دل و نارسایی می شود.۱۰).
مطالعه حیوانی دیگری در سال ۲۰۱۱ نشان داد که میوه آملا دارای خواص ضد اسهالی است و ممکن است از اسپاسم عضلانی جلوگیری کند که می تواند به درمان گرفتگی و ناراحتی معده کمک کند.۱۱، ۱۲).
چندین مطالعه حیوانی قدیمی نشان می دهد که عصاره آملا ممکن است به بهبود و پیشگیری از زخم معده کمک کند، که ممکن است به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی آن باشد.۱۳، ۱۴، ۱۵).
مطالعات بیشتری برای ارزیابی اینکه آیا آب آملا به طور خاص بر سلامت دستگاه گوارش در انسان تأثیر می گذارد، مورد نیاز است.
مطالعات حیوانی نشان می دهد که آملا می تواند به درمان و پیشگیری از چندین مشکل گوارشی، از جمله GERD، اسهال و زخم معده کمک کند.
۴. سلامت قلب را ارتقا می دهد
مطالعات متعدد نشان می دهد که آب آملا ممکن است چندین جنبه از سلامت قلب را بهبود بخشد.
در یک مطالعه، مصرف ۵۰۰ میلی گرم عصاره آملا دو بار در روز به مدت ۱۲ هفته باعث کاهش سطح تری گلیسیرید، کلسترول تام و کلسترول LDL (بد) در ۹۸ نفر با سطوح غیر طبیعی چربی خون شد.۱۶).
علاوه بر این، افرادی که عصاره آملا مصرف کردند، ۳۹ درصد کاهش در شاخص آتروژنیک پلاسما را در مقایسه با گروه کنترل تجربه کردند. شاخص آتروژنیک برای اندازه گیری خطر تجمع کلسترول اضافی در شریان ها استفاده می شود.۱۶).
مطالعه کوچک دیگری نشان داد که مصرف مکمل عصاره آملا به مدت ۱۲ هفته چندین عامل خطر برای بیماری قلبی را در ۱۵ بزرگسال مبتلا به اضافه وزن یا چاقی بهبود می بخشد که منجر به کاهش سطح کلسترول و التهاب می شود.۱۷).
به علاوه، برخی از مطالعات نشان داده اند که عصاره آملا ممکن است فشار خون را کاهش دهد، که یکی دیگر از عوامل خطر کلیدی برای بیماری قلبی است.۱۸، ۱۹، ۲۰).
با این حال، به خاطر داشته باشید که این مطالعات اثرات دوزهای عصاره آملا بسیار غلیظ را به جای خود آب آملا ارزیابی می کنند. بنابراین، مطالعات بیشتری باید انجام شود تا مشخص شود آیا آب آملا فواید مشابهی برای سلامت قلب دارد یا خیر.
عصاره آملا ممکن است چندین عامل خطر برای بیماری قلبی، از جمله کلسترول، تری گلیسیرید و سطح فشار خون و همچنین التهاب را کاهش دهد.
۵. ممکن است رشد مو را افزایش دهد
آملا اغلب برای تحریک رشد مو و محافظت در برابر ریزش مو استفاده می شود.
در یک مطالعه بر روی ۴۲ فرد مبتلا به ریزش مو، استفاده از سرم حاوی آملا و سایر مواد مانند آب نارگیل و سلنیوم به طور روزانه به مدت ۹۰ روز به بهبود قابل توجهی در رشد و تراکم مو منجر شد.۲۱).
مطالعه قدیمی دیگری نشان داد که آملا آنزیم خاصی را که در ریزش مو دخالت دارد مسدود می کند.۲۲).
بر اساس یک مطالعه لوله آزمایش، عصاره آملا می تواند رشد مو را با ترویج تکثیر سلول های خاص در فولیکول های مو تحریک کند.۲۳).
در حالی که مشخص نیست نوشیدن آب آملا میتواند به رشد مو نیز کمک کند، اما حاوی چندین ماده مغذی است که ممکن است مفید باشد، از جمله آنتی اکسیدانها و ویتامین C.۲۴).
با این حال، برای درک اینکه چگونه نوشیدن آب آملا بر سلامت مو تأثیر می گذارد، به تحقیقات بیشتری نیاز است.
عصاره آملا می تواند با مسدود کردن فعالیت یک آنزیم خاص و ترویج تکثیر برخی از سلول های فولیکول مو به جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد مو کمک کند.
۶. سلامت کلیه ها را بهبود می بخشد
احتمالاً به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی آب آملا، تحقیقات نشان می دهد که ممکن است از سلامت کلیه ها حمایت کند.
به عنوان مثال، یک مطالعه حیوانی نشان داد که تجویز عصاره آملا به موش ها به محافظت در برابر آسیب کلیه و حفظ عملکرد کلیه کمک می کند.۲۵).
به طور مشابه، یک مطالعه حیوانی قدیمی نشان داد که عصاره آملا با کاهش استرس اکسیداتیو به جلوگیری از اختلال عملکرد کلیه مرتبط با افزایش سن کمک می کند.۲۶).
علاوه بر این، یک مطالعه حیوانی نشان داد که عصاره آملا به عادی سازی عملکرد کلیه و افزایش وضعیت آنتی اکسیدانی در موش هایی که دارویی برای القای سمیت کلیوی دریافت کرده اند کمک می کند.۲۷).
مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه چگونه نوشیدن آب آملا در مقادیر طبیعی غذا ممکن است بر عملکرد کلیه انسان تأثیر بگذارد، مورد نیاز است.
مطالعات حیوانی نشان داده است که عصاره آملا به محافظت در برابر آسیب کلیه و حفظ عملکرد کلیه کمک می کند.
طرز تهیه آب آملا
آب آملا به راحتی در خانه درست می شود و فقط به چند ماده ساده نیاز دارد.
برای شروع، ۲ تا ۴ عدد انگور فرنگی هندی را خرد کرده و به همراه ۱ تا ۲ فنجان (۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی لیتر) آب به مخلوط کن اضافه کنید.
همچنین می توانید مواد دیگری مانند زنجبیل، فلفل سیاه، عسل یا نمک دریایی را با هم مخلوط کنید.
در مرحله بعد، همه مواد را کاملا با هم مخلوط کنید، از یک صافی برای فیلتر کردن مایع استفاده کنید و تفاله آن را جدا کنید و سرو کنید.
اگر در یافتن میوه آملا با مشکل مواجه هستید، می توانید آب آملا را از بسیاری از خرده فروشان آنلاین و فروشگاه های تخصصی خریداری کنید.
برای بهترین نتیجه، حتما به دنبال انواعی باشید که فاقد شکر اضافه شده، طعم دهنده های مصنوعی و مواد نگهدارنده باشد.
می توانید به راحتی آب آملا را در خانه درست کنید یا آن را از بسیاری از خرده فروشان آنلاین و فروشگاه های تخصصی خریداری کنید.
خلاصه
آب آملا بسیار مغذی است و با چندین فواید سلامتی چشمگیر مرتبط است.
به طور خاص، مطالعات نشان می دهد که ممکن است سلامت کلیه، کبد و قلب را بهبود بخشد، عملکرد ایمنی و رشد مو را تقویت کند و سلامت دستگاه گوارش را تقویت کند.
علاوه بر این، آب آملا خوشمزه است و به راحتی در خانه تهیه می شود و آن را به یک رژیم غذایی سالم تبدیل می کند.+